(http://evcini.typepad.com/photos/uncategorized/antada_tavuk_copy.jpg)
malzemeler:
- 200 gr. fileto tavuk göğsü -yarım tavuk göğsü yapıyor
- 6 adet mantar
- 2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır
- 1 küçük kutu krema -200 ml.
- 1 küçük diş sarmısak
- 4 adet milföy hamuru
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- çay kaşığının ucuyla köri , yoksa yukarda bahsedilen baharatlardan kendi çeşninizi yapabilirsiniz
- yarım çay kaşığı kırmızı biber
- tuz
Yaılışı:
[LIST=1]
- milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 nolu resimdeki gibi kesin
- hamuru 2 ve 3 nolu resimdeki gibi katlayıp , fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
- sürenin sonunda milföy hamurları 4 nolu resimdeki gibi olacak.sivri bir bıçak ucuyla hamurun orta bölümündeki kabuğun kenarlarını kesin. şimdi küçük bir çantanız var , üst parçayı şimdilik bir kenara koyun
- hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın
- sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin , rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun
- mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin
- ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin , kavurmaya devam edin
- kremayı ve mısırları ekleyin
- krema yoğunlaşana kadar pişirin , hamurlar fırından çıktığında sosta pişmiş olur
- içi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın , sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin
- bir tarafa ayırdığınız üst parçayı, tavukların üzerine koyun
- Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun
(http://evcini.typepad.com/photos/uncategorized/antada_tavuktarif_copy.jpg)
Alıntı[/B]