PEYNİRLİ KURABİYE
MALZEMELER:
-KÜÇÜK KASE TULUM PEYNİR RENDESİ
-2 YUMURTA
-ODA SICAKLIĞINDA 1 PAKET SANAYAĞ
-1 SU BARDAĞI SÜT YADA YOĞURT
-BİR TUTAM TUZ
-BİR ÇAY KAŞIĞI SİRKE
-1 PAKET HAMUR KABARTMA TOZU
-UN
-ÜSTÜNE ÇÖREK OTU
YAPILIŞI:
-BÜTÜN MALZEMELER SIRASIYLA BİR KABA KONULUP GÜZELCE KARIŞTIRILIR.
KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR ELDE EDİLİR.
HAMUR ON DAKİKA KADAR DİNLENDİRİLİR.
ARDINDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDEN BİRAZ DAHA BÜYÜK BEZELER ELDE EDİLİR.
HERBİRİ YUVARLANIP , YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE ARALIKLARLA YERLEŞTİRİLİR.
ÜSTÜNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP , ÇÖREK OTU SERPİLECEK.DAHA SONRA PİŞİRİLECEK.
AFİYETLER OLSUN.