(http://2.bp.blogspot.com/-Ey0HUW3bhQg/TeZvA3IKqFI/AAAAAAAAAH4/vbeXJqvuqo0/s1600/yemekler2.jpg)
MALZEMELER:
2 Adet patlıcan
1 bardak domates suyu
3 bardak pirinç
tuz , kuru nane, dere otu
zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı doğrayıp,küp küp kesip,tuzlu suda biraz bekletiyoruz ki acılığı gitsin.Sonra suyunu süzdürüp ,tavadaki zeytinyağına atıp kızartmak ile kavurmak hatta öldürmek dediğimiz işlemi gerçekleştiriyoruz.Ateş açık olacak , kapak kapanmayacak ki patlıcan suyunu salmasın ve kızarsın.Sonra bir bardak domates suyunu kendi ekliyoruz ve baharatlarını da koyuyoruz .Bir taşım kaynatıp yıkadığımız pirinci de ekliyoruz.Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dakika içinde pişiyor.Dereotunu üzerine serpip servise hazır hale getiriyoruz.
Yanına da enginarla servis yapabilirsiniz koyuyoruz
Afiyet olsun...
bunu deniycem güzel gibi :icon_thumright: