27 Nisan , 2024, 19:01:22

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - EBRUM

1
ROTAVİRÜS,tüm dünyada çocuklardaki akut ishallerin en önde gelenidir.virüs,vücut dışında uzun süre yaşayabilir ve çok bulaşıcıdır.gelişmekte olan ülkelerde yüksek oranlarda rotavirüse bağlı ölüm görülmektedir. endüştrileşmiş ülkelerde nadiren ölüm sebebidir,ancak önemli oranda  ekonomik yüke sebep olur.
             ROTAVİRÜS ENFEKSİYONU NEDİR????????????????????????
ROTAVİRÜS,çocukluk çağı akut ishallerinin en sık görülen sebebidir.ülkemizde yapılan çalışmalarda da yaş grupları,kullanılan yöntem ve çalışmaların yapıldığı mevsim değişmekle rotavirüs,çocukluk çağı ishallerinde en sık görülen etken olarak bulunmuştur.rotavirüs,yaz ishallerinde en az %20'sinden,kış ishallerinin ise %60_65'inden sorumldur.
rotavirüs sıklıkla çocukların 6_24.aylarında görülür.yaklaşık 2_4 günlük kuluçka dönemi sonrasında ani ateş ve kusma ardından sayısı sayısı günde 10'a ulaşan ishal gelişir.dışkı kansız ve bol suludur.
ROTAVİRÜS  isallerinde diğer  etkenlere bağlı ishallerden daha fazla sulu ishal,bulantı,kusma,iştah kaybı,karın ağrısı ve dehidratasyon görülmektedir.rotavirüs enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yatırılan çocukların çoğunluğunda ateş,kusma ve ishal bileşiminden oluşan bir klinik tablo görülür.
               ROTAVİRÜS ENFEKSİYONLARI NASIL TEŞHİS VE TEDAVİ EDİLİR????????????????????????????
ROTAVİRÜS ishalinin özel tanısının konulması,öel tedavi yaklaşımını değiştirmez.anck rotavirüs tanısını doğrulamak için birkaç lbaratuvar yöntemi kullanılabilir.
özel bir antivitl tedavisi yoktur.
              ROTAVİRÜS ENFEKSİYONU NASIL BULAŞIR?????????????????
VİRÜS,hastalığa dair bulgular görülmeden önce ve sonra,hastalnmış kişinin dışkısı ile etrafa yayılır.birçok kişi ishal olmadan da bu virüsü bulaştırabilir.virüs ellerde saatlerce,katı yüzeylerdegğnlerce canlı kalabilir. insan dışkısında bir haftaya kadar yaşayabilir.rotavirüs insandan insana,hastalık bulaşmış su ve yiyeceklerin içilmesi ve yenmesiyle bulaşır                 

2
GECELERDEN GÖLGELERDEN KORKAR OLDUM
ÖFKEM ARTTIKÇA GECEM YOK OLDU
KAFAMIN KARIÅžIKLIÄžI BEDENÄ°MÄ° SARAR OLDU
ALIN YAZIM OLDU GAM YÃœKLENMEK BEDENÄ°ME
YILLARIM YOK OLDU SONUMU GÖRMEZ OLDUM
                                                                                               EBRU KAYMAK



ELLERİM ARA OLDU O GÜZEL YÜZÜNÜ
BEN ÇOK ÖZLEDİM YEŞİL GÖZLÜMÜ
RUHUN BEDENİMDEN ÇIKMAZ OLDU
ULAŞAMADIKÇA SANA SENİ DAHA ÖZLER OLDUM
                                                                                              GÖKAY KAYMAK

3
arkadaşlar bebeğiminkafası konak dolu aynı zaman yanağında egzama çıktı kayınvalidemin ellerinde vardı çocuğuma bulaşmış çok moralim bozuk zeytin yağla normal yağla kafasını yağlayıp taradım ama olmuyo onları kaldırttığım gibi yenisi oluyor egzama olduğu için çabuk geçmeyicekmiş sizin bilgilerinize ihtiyacım var   


4
Tanışma Bölümü / SLM
20 Ağustos , 2008, 20:42:59
BEN 2 AYLIK ANNEYİM BENİDE ARANIZA ALIRSANIZ SEVİNİRİM