Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - elif eflal

1
şimdiye kadar tavsiye eden bir doktor bile duymadım kızlar.bence de zararlı.bilinenin aksine testislerin sıkışmasından ziyade bebeğin bacak kaslarını tembelleştiryor.çünkü bebek sadece dayanıyor,ayaklarına gerekli ağırlığı veremiyor.son kontrolümüzde bize söylenen aynen buydu.
bir de bisey farkettim,eşte dosta yürüteç kullanan bebekler var.hepsi de yürümeye başlarken cok düşüyo,örümceğe alıstıkları için galiba dengeyi sağlayamıyorlar.tabi karar yine de ailelere kalmış..
2
Rabbim acil şifalar versin,sonuç tertemiz çıksın,bebeğinle cok mutlu olasın insallah...aminnnn...
3
bize doktorumuz bu kahvaltıyı 5.aydan 10.aya kadar yapabileceğimizi söyledi.şöyle:

*6 bebe bisküvisi(bisküvi şekerli diye vermek istemeyenler olmuş,ama ben gönül rahatlığıyla veriyorum.çünkü bebeğime onun haricine bir de meyve haricinde tatlı hiç birşey (muhallebi,sütlaç vs) vermiyorum))
*1 cay kaşığı lor ya da labne peyniri(lor daha iyiymiş)
*1 tatlı kaşığı pekmez
*1yumurta sarısı
*bazen de bisküvi miktarını azaltıp biraz ekmek içi koyup 1 cay bardağına yakın suyla karıstırıyorum.ilk basladığımızda mamayla sulandırıyordum ama bisküviyle birlikte seker oranı cok oluyo,o yüzden artık sade su ile yapıyorum.ıhlamurun da iyi olduğunu söylüyorlar....

umarım yardımcı olmusumdur...
4
ben de önceleri çok karşıydım hazır yoğurda.ama dr umuz sütaş ın oldukça guvenilir bir bebk yoğurdu olduğunu söyleyinece hemen denedik,çok sevdik.hem katkısız hem de lezzetli.ben de bazen elmalı bazen de sadesini veriyorum.cok seviyor.ama tabi arada kendi yaptığım yoğurttan da veriyorum.aysecim sana da tavsiye ederim.
5
bebişim şuanda 6 buçuk aylık.biz 5 aylıkken başladık,zaten 40 günlükten beri mama alıyor,tabi anne sütü de.

önce kayısı seftali sularıyla başladık.tattırdım sadece.bir hafta sonra içine 2 bebe bisküvisiyle verdim,öğün olusturacak kdr.üstüne de emzirdim tabi hep.

sabahları da pekmez,lor peyniri,bisküvi ve yumurta sarısıyla kahvaltı yapıyoruz,(ama yumurtaya 1 cay kasığıyla basladık alıstırmak için.)

sonra yoğurt verdim,sebze corbası verdim,tarhana yaptım tavuk suyuyla.biraz da kıyma atıyorum corbalarına dr tavsiyesiyle.

şimdi sadece geceleri bir biberon mama içiyor.onun haricinde corba yoğurt püre hepsini yiyor.tabi corbalarda hep yüzümüzü ekşitiyoruz,sekerli değil ya:)
6
bizimkisini de gören ellerine bal sürmüş sanacak:) 4 parmağı birden sokuyo ağzına,baş parmağını da ayrı sokuyo:)dr da bize tanımaya çalısıyo demişti,diş de cıkarıcak galiba,kasınıyo ya yazık..bence de sakıncası yok ama bazen 6 7 yaşına kdr parmak emenler oluyo,insallah kısa süreli bi durumdur.
7
rabiacım seni o kadar iyi anlıyorum ki...şimdi yazıcaklarım hoşuna gitmeyebilir çünkü aynısı bende de oldu.

benim bebiş de 40 güne kadar saatlerce emerdi.sarılığı da  vardı.hemşireler sürekli emzir diyordu .meğerse sürekli emzir demek 2 satte bir emmek demekmiş.bilemedim tabi.benim bebek 3 saat emiyodu bırakınca ağlıyodu.artık emzirmek istemiyodum. o kdr bunalmıstım ki.çünkü tuvalete bile gidemiyodum.memeden ayrılınca asla susumuyordu.millet de emzir emzir bu aç diyince cocuk saatlerce göğsğmde ve o dayanılmaz acıyla basbasa kalıyodum.

sonra dr a gittik.bebeğim cok az kilo almıstı.(1 ayda 250gr) dr dedi ki bir bebek 30 dk dan fazla emiyorsa anne sütü yetmiyor demekmiş.normalde bebek 10 dk bir meme,10 dk diğer memeyle 20 dk da doyarmış.

benim bebeğim su an 6 aylık.hem emiyor,hem de ek gıda yiyor,geceleri de mama içiyor.bence sen hemen bi uzmana görün.kötü anne falan olduğunu da düşünme.böyle hissetmen gayet normal...hoscakal...
8
en eç ben hamile kalmışım galiba.evlendikten 4 yıl 9 ay sonra:)biz istemedik.hep doğum kontrol hapı kullandım.çocoğun olmaz dediler ama hapı bırakır bırakmaz 1 ay sonra hamile kaldım.6 aylık bir tosuncuğum var şimdi.Allah herkese tasatsın bu duyguyu...
9
[color=blue]haaahhhhaaaa  :ehi:hiç güleceğim yoktu.tablo 6.ayda 2 saat uyur diyor gundüzleri...bizimkisi 25 30 dk anca uyuyor:( bu süre içinde de sadece tuvalete gidilip bir iki lokma birseyler yeniyor...yoksa temizlikmiş,yatak toplamakmış,yemek yapmakmıss nerdeeeee...cok özeniyorum bebeğim uyudu da yemek yaptım temizlik yaptım uyudum  vs diyenlere[/color]

olsun tek sağlığı yerinde olsun da
10
aysecim bizim bebek haftaya 6 aylık olucak insallah.2 haftadır oturma pozisyonunu kullanıyoruz.bence sen de 5 bucuk aylık olmasını bekle.daha küçük..bizimkide hiç sevmiyodu arabadyken yatar pozisyonu.köse basını dönunce babası alıyodu kucağına:)şimdi tadını aldı artık cok şükür
11
Alıntı yapılan: gozde0034 - 22 Temmuz , 2010, 20:22:15
İlk doktor muaynemizden itibaren ilk olarak şekerli su ile başladım sarılığımızda uzun sürdüğü için minimum 30cc içiyordu ardından doktor rezene çayı verdi onuda günde 60cc ye yakın içiyor gaz sancısı için gerçekten iyi oluyor.gün içinde hem rezene hemde şekerli suyunu muhakkak veriyorum bezi çişle doluyor ya da altını açtıgımda fışkırtıyor kerata :)bir de kakasını ek mamaya basladıgımızdan beri yapamadıgı için mamasını ıhlamurla hazırlıyorum o da hem rahatlatıyor hemde uyumasını saglıyor. günde 2 kerede yıkıyorum illa sabunlamaya bile gerek yok su dökünsün yeter o kadar rahatlıyor ki cok sukur suyuda cok sevıyor.su hepimiz için cok onemliiii anne sütündede bebeklerimiz içinde heleki bu bunaltıcı sıcaklarda allah kolaylık versın hepimize  :amin:



asabi rüzgarın melek hali :)

canım mama dediğin biberon maması değil mi?ben de ıhlamurla hazırlamak istedim de belki daha cok çiş yapar.altındaki beziyle sabah neredeyse kuru kalkıyor
[/color][/b]
12
kızlar son 10 gündür bizim bebiş cok az idrar yapmaya basladı.sabahları uyandığında bezi  küp gibi olurdu.gecenlerde bezinde 2 3 damla pembe renk vardı.cok korktuk kanama olcak diye.2 defa tahlil yaptırdık ürük asit kristali cıktı..genelde olurmus bebeklerd.cok fazla su tüketmesi gerekiyormus.bir de izmir gibi sıcak yerde cok sık göruluyomus.bol su ver dedi dr.

siz de sakın 6 ay anne sütü yeter,suya gerek yok yalanlarına  kanmayın.bol bol verin bebişlere suyu:)
13
balkız gogly ye süt katılımıyor muhallebiyi suyla pişiriyosun cok lezzetli.yalnız bizimki de hep tatlı seviyor meyve suyu muhallebi falan.dr sebze corbası içir yarından itibaren dedi hiç sevmiyo denedik daha önce püre seklinde ,ağlıyo...siz nasıl alıstırdınız bebeğinizi tuzlu seylere?
14
gülaycım sütle pekmez aynı anda verilirse demir emilimi azalırmış,yoğurt da birsey olmazmış.demir damlası da aldığı için dr karıstırabilirsin dediç
15
kızlar ben kendim pirinç unuyla muhallebi yaptım hiç sevmedi.sonra ülkerin gogly pirinç ununu aldım.bayıldı bizimki.3 haftadır basladık ek gıdalara.yoğurtu cok sevmedi.dr seftali,pekmez seker karıstırabilirsin dedi.vitamini eksilmezmiş ben bilmiyordum.bir de öyle deniycem.size de tavsiye ederim