29 Mart , 2024, 01:54:43

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - mahsel

1
Tanışma Bölümü / Ynt: slm
11 Nisan , 2012, 08:54:07
hoşbulduk arkadaşlar . Bu arada  merak eden arkadaşlar var açıkça tanışmak hem daha iyi olacaktır.Adım selda, özel sektörde isg uzmanı olarak çalışıyorum, iş yerinden sizlerle irtibat kuruyorum yani :)) 6 ay 7 günlük bir oğlum var. Adapazarlıyım fakat evlilik sebebiyle kahramanmaraşta yaşıyorum. 28 yaşındayım benden bu kadar arkadaşlar. Bu site güzel dostluklara vesile olur inşallah.
2
   Çocuklara kaç yaşından itibaren kitap okunmalı?
Çocuklara kitap okumak için belli bir zamanı beklemeye gerek yok. Hemen başlayabilirsin. Çocuk henüz doğmamışsa bile ona okunan kitaptan istifade eder.
  Çocuk doğduktan sonra ise yine hemen kitap okumaya başlayabilirsin. Evet ilk aylarda çocuk sizi dinlemez; ancak duyar. Dinleme becerisi konuşmayı öğrenme ile başlar. İlk aylardaki okuma ile çocuğun sese olan duyarlılığını artırmış olursun. İlk kelimeyle birlikte okunan kitaplarla ise çocuk ne anlatılmak istendiğini belki ilk zamanlar anlamaz; ancak dinleme becerisini erken yaşlarda edinmiş olur. 1,5–2 yaşlarında resimli kitaplara basit öyküler uydurarak okuma alışkanlığına ilk ciddi adımı atmış olursun.

  Çocuk bir süre sonra konuşmayı öğrendiği bu dönemde okuduğumuz kitaplar vesilesiyle daha düzgün cümleler kuracak ve sakin ses tonu ile konuşmasını öğrenecektir. Yaş ile birlikte daha kapsamlı öykülere yer verilebilir. Ayrıca kitap okuma saatleri ebeveyn ve çocuğun çok yakın olabildikleri ve özel bir paylaşım yaşadıkları zaman dilimleri olması açısından da çok önemlidir. Şu an çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun, bugünden itibaren çocuğunuzla birlikte kitap okumaya başlayabilirsiniz.
Hayırlı nesiller olsunlar inşallah.(amin)

3
Allah razı olsun canım çok güzel ve faydalı bir paylaşımda bulunmuşsun.
4
mrb canım biraz geç oldu ama senin ilaçlarla ilgili sorunu şimdi fark ettim eşim eczacı ve özellikle arayıp sordum dr. yazdıysa rahatlıkla kullansın dedi fakat ölçeğine dikkat etsin günde 3 kez(sabah,öğlen,akşam) tok karnına 1'er çay kaşığı versin çacuğa faydası olur dedi.Çok geçmiş olsun.
5
başın saolsun canım Allah kalanlara hayırlı ömürler versin. Çocuklarımızın yaramazlıkları bile çok ama çok sevimli dimi inan ben ağlamasını bile özlüyorum yavrum benim daha kavuşmamıza 1.5 saat var :( ♥♥♥♥
6
hoşgeldin özlem. İnşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın Allah kolaylık versin. Zor bir süreç ama dünyanın en güzel şeyi seni bekliyor hazır ol...
7
Canım akıllı oğlum benim akşam babasının kucağındayken babadan kumandayı alıp düğmesine basıp ardından da tv na bakıyor. Kanalın değişip değişmediğini kontrol ediyor. Canım oğlum, akıllı bıdığım benimmm...
8
amin arkadaşlar saolun, eylüle kadar bekliycez bakalım Allah hepimizin dualarını hayırlısıyla kabul eder inşallah.
9
saolun kızlar...
10
arkadaşlar bugün oğlumu kontrole götürdüm arada bir sol gözünde kayma hissediyordum. İlk başlarda pek önemsememiştim ama gittikçe arttığını hissettim. Kontrolde odaya girer girmez doktorumuz fark eeti ve hemen göz doktoruna gittik. Aslında 4. ayımızda kendim için gittiğim göz doktoruna bahsetmiştim ama 6. aydan sonra bebeklarde kontrollerin yapıldığını söyledi o yüzden 2 ay bekledim ve 6. ayaı dolduur doldurmaz götürdüm. Göz doktoru da keşke hemen getirseydin dedi ama neyseki çok şükür geç kalmamışız. 5 ay bekleme süresi verdi yaşından önce ameliyat olması gerekiyormuş. Doktor % 20 bu bekleme sürecinde düzelen bebekler olabiliyor dedi o yüzden bu şansı kullanalım dedi. Bu mesajımı okuyan tüm arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin inşallah ameliyata gerek kalmaz. Ve sizlerde mutlaka bu olaylara dikkat edin ve hemen uzman doktora götürün. Ayrıca bişey daha erkek bebeklerde testislerin yerlemesi diye bir olay varmış o da bugünkü kontrolde öğrendiğim bişey kontrollerde mutlaka doktorunuza sorun. Oğlumun bir testisi aşağı inmemiş o da 1 yaşına kadar beklyelim eğer inmezse o da operasyonla düzeltilecek dedi bu hiç beklemediğim bir durumdu canım çok sıkıldı ama buna da hamd olsun en azından bana ufak diye söylenilen opertasyonlarla düzeliyormuş. Ama inşallah bunlara gerek kalmadan oğlum sağlıklı olur dualarınızı eksik etmeyin.
11
Tanışma Bölümü / Ynt: Ben Geldim :D
29 Mart , 2012, 13:13:37
Hoşgeldin sefalar getirdin canım...
12
Tanışma Bölümü / Ynt: slm
23 Mart , 2012, 09:19:38
teşekkürler arkadaşlar hoşbuldum...
13
Anne, Bebek ve Çocuk / Ynt: bebek şekeri
19 Mart , 2012, 10:35:51
bende civilden almıştım tanesi 1 tl birkaç güzel modeli vardı 25 li paketlerde satılıyor 25 tl bi bak istersen biberonlusu güzeldi.
14
selamlar artık sanırım bende burdan yazacağım. bizimde dünya süsümüz 03 ekimde geldi evimize.
15
benim oğlum dün 5. ayını doldudu. 4 aylıkken ek gıdaya yiyecekleri tadtırarak başladım. şimdiyse öğünler halinde besleniyor.
1 ortaboy havuç
1 ortaboy patates
1 yemek kaşığı pirinç (irmik, bulgur dönüşümlü)
1 yemek kaşığı zeytinyağı

önce sebzeleri haşlayıp kendi suyunda blendrdan geçiriyorum sonrada içine z.yağı ilave ediyorum gayet severek yiyor. doktorumuzda bunla başlamamızı önermişti.

Ayrıca mevye püresi hazırlıyorum yine yaım elmayı cam rendeyle rendeliyorum içine biraz muz bu arada muzun içindeki kahverengimsi yer varya o kısım kabızlığa sebep oluyor o yüzden etrafını kazıyıp ekliyorum 1 çay kaşığıda tarçın ekliyorum inanın hem çok lezzetli hemde çok besleyici herkese öneriyorum. diğer tariflerimizide zamanla yazacağım. bebişlerimize can, kan, şifa olsun insallah. amin