Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Hamur İşleri => Turtalar - Tartlar - Paylar => Konuyu başlatan: fatma - 11 Ocak , 2007, 14:28:55

Başlık: İncir Tatlısı
Gönderen: fatma - 11 Ocak , 2007, 14:28:55
İNCİR TATLISI
HAZIRLANIŞI:
8 YADA 10 TANE İNCİRİ UFAK UFAK DOĞRA ILIK SUDA ON DAKİKA ISLAT.2 YUMURTAYI 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKERLE İYİCE ÇIRP.1 ÇAY BARDAĞI SÜT VE 1 SU BARDAĞI UN İLAVE EDİP TEKRAR KARIŞTIR. SONRA İNCİRLERİ SUDAN ALIP İÇİNE KARIŞTIR. BİRDE 1,5 SU BARDAĞI AZ DÖVÜLMÜŞ CEVİZLERİ İLAVE ET. 1 PAKET VANİLYA VE 1 PAKET HAMUR KABARTMA TOZU İLAVE EDİP KARIŞTIR TEPSİYİ YAĞLA VE KARIŞIMI İÇİNE DÖK KEK GİBİ PİŞİR.
KREMASI:
1 KİLO SÜTE 1 YUMURTA SARISI,3 YEMEK KAŞIĞI UN , 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER İlAVE EDİP DEVAMLI KARIŞTIRARAK PİŞİR.OCAKTAN ALINCA 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN KOY VE KARIŞTIR. KEKİ  SOĞUK OLUCAK ŞEKİLDE KREMAYI DÖK.ÜZERİNEDE FINDIK KIRINTISI YADA CEVİZ KIRINTISI DÖKÜN.AFİYET OLSUN :-*