ben fasülye turşusu yağmak istiyorum ama nasıl yapıldığını bikmiyorumm :dontknow: :dontknow: :dontknow:
normal tursudan hic bir farki yok.
pekiiii limon ilemi yoksa sirke ile mi yapılıyor ???
Alıntı yapılan: eylül_üm - 06 Eylül , 2011, 19:07:03
pekiiii limon ilemi yoksa sirke ile mi yapılıyor ???
ikisiylede yapiyorlar ama biz sirkeyle yapariz :k06:
benim kaynanam cok güzel yapar hem eksi oluyo hemde aci :hungry: bide soganlan kavuruyo birazda salca cok güzel oluyo deneyin :hungry:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun.
Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivribiber ve 1 diş sarmısak koyun.
Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin.
1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. Üzerine bir ağırlık konayak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin.
ben böyle yapıyorum
Alıntı yapılan: gulum22 - 16 Eylül , 2011, 14:46:21
benim kaynanam cok güzel yapar hem eksi oluyo hemde aci :hungry: bide soganlan kavuruyo birazda salca cok güzel oluyo deneyin :hungry:
karadeniz usaklarinin yaptigi tursu kavurmasi buuuu :hungry:
Alıntı yapılan: derbeder - 16 Eylül , 2011, 15:25:40
Alıntı yapılan: gulum22 - 16 Eylül , 2011, 14:46:21
benim kaynanam cok güzel yapar hem eksi oluyo hemde aci :hungry: bide soganlan kavuruyo birazda salca cok güzel oluyo deneyin :hungry:
karadeniz usaklarinin yaptigi tursu kavurmasi buuuu :hungry:
efet çok güzel oluyor. benim kayın validemde yapar. Ahhh parmaklarımı yiyorum her yaptığında. :hungry: :hungry: :hungry:
Ayy canım fasulye tursusu kavurması ıstedı canım karadenızlılerın yaptıgındann olsada yesem :hungry:
Denemek lazım :)