Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - lagrima

1
Bebeğimi Kaybettim :( / Dış gebelik
24 Nisan , 2015, 14:58:17
Bu ayın 7 sinde adet olduğumu sandım 13 gün sürünce Dr gittim ve 2370 dış gebelik denildi hergün kan veriyorum usg ile bakiliyor bugün ki sonucu 1310 çıktı 3 4 günde bu kadar düştü hiç bir tedavi yöntemi uygulamadıK. Doktorum eger dusmez yukselirse hastaneye yatarsin igne yapariz demisti ama suan icin gerek yok sanirim.
Bu değer kendi kendine düşünce ne olacak ?
Düşük mu yapacağım ?
Ağrılı bir dönem mi olacak ? Onceden düşük yapmadığım için de bilgim yok. Kanama 2 gündür durdu. Beni aydinlatirmisiniz arkadaslar.
Bugün baya yol yürüdüm kasiklarim biraz ağrı girdi şimdi yatıyorum. Dün üşüme haksızlık vardı ama bugun daha iyiyiM. Bu süreçte ne olacak ??
2
Merhaba arkadaşlar oğlum 28 aylık 4 gün önce tuvalet eğitimine başladım fakat hiç yol kat edemedik :( Klozete oturmak istemiyor klozet adaptörü kaydı 1 kez korktu. Lazimligida var çok küçükken almıştım onuda genellikle oyuncak olarak kullanmayı tercih ediyor. Bugün uyandikdan hemen sonra 1 kez şişeye cişini yaptı birazida yere tabi. Gece gündüz bağlamiyorum bezi 1 gece kuru kalktı 1 gece bağladım sabah hemen açtım. Dün 2 kez üst değiştirdim gece o sebeple bağladım bezi üşümesin diye :( hep etrafa yapıyor ciş kaka. Anlıyorum yapacağında götürüyorum inat ediyor oturmuyor bile. Gece 2 kere kaldırmaya çalıştım istemedi. Ben ne yapacağım?  Tekrar bağlamak istemiyorum saldim cayıra Mevlam kayıra şekilde ogrenir mi ki :/ bizimle kucuklugunden beri wc giriyor cisimiz tuvalete kaka mız tuvalete diye sürekli şarkıda söylüyorum sık sık soruyorum da cişin kakan var mı diye ama daha konuşmadigı için kafa sallıyor sadece.  Cişini yaparken ciş diyor kaka yaptığında da poposunu tutuyor. Bana bi akıl verin lütfen uzun oldu biraz ama kusurabakmayin. Baya çaresiz hissediyorum kendimi. Ne yapcam halledemeyecegim diye :( ya başaramazsam  :'(
3
Merhaba arkadaşlar 3 hafta önce rutin kontrolde hamile olduğumu öğrendim. beta hcg 1903 cikti ultrason la bakıldı erken gebelik dendi. Bugün gittim 51838 çıktı Dr ikiz olabilir dedi ultrasona gittim oradaki bakan bayan da ilk kalp atışını duydum dedi sonrada kese bozuk kalp atışı duymuyorum 6 hafta ile uyumlu dedi :( kanama varmı yok ağrı varmı yok ama düşük olabilir dedi.
Çok moralim bozuk kendi Dr aradım sonucu okudum haftaya bugün gel gene bakalım dedi çok moralim bozuldu Allah im meleğimi sağ saglim bana bağışlasın düşmesin. O benim mucizem ..
Dr progestan falan vermedi acaba alsam kullansammi ne yapsam? Bana dua edin ve fikir verin lütfen.
Kese düzelir mi sonradan bilmiyorum ama inşallah düzelir.
4
 Me4haba kizlar Oğlum 25 aylik geceleri 2 3 saatte bir uyanıyor bazen daha bile fazla mama yapıyorum minimum 30 maksimum 90 cc içip uykuya devam ediyor.
Gündüz yedikleri ilemi alakali gece bu kadar sık uyanmak merak ediyorum. Gündüz az mı yiyor da geceleri açığı tamamlıyor yada alışkanlık?
7 8 arasi uyanir hicbirsey yemez icmez 9.30 10 arası ya omlet ya peynirli yumurta yer ekmeksiz.
12 12.30 arası gunluk süt içer 200 cc uyur, 2 gibi uyanir.
15.30 16 arası 1 1.5 dilim ekmekle çorba içer yada yoğurtla pilav yer yada evde ne varsa.
17 18 arası gene ya çorba ya yemek yer yada evde ne varsa.
Aralarda süt dilimi kek cubuk kraker misir peynir kupleri meyve gibi abur cubur yer veyahut yemez.
20.30 21 arası 200 cc günlük Süt içer uyur.
Gündüz beslenmesi az mı?  O sebeple mi gece bu kadar çok uyanıyor ya da bir problem mi var? Millet uyku annesi olabilir kulak  iltihabı olabilir vs diyor bir Dr götürmedim size danışmak istedim.
Gece çayı falan mı versem acaba? Eger mama yapmamam çığlık çığlığı ağlar biberon emzik gibi de kullanıyor sanırım çünkü çok az iciyor sütü.
5
Kızlar hamilelikte kaç kilo alabiliriz en az? Ilk hamileligimde 23 aldım ama verene kadar canım çıktı 32 kilo verdim suan gene hamileyim ve 8 10 diyorum ama nasıl olur? Nasil yapatim bilmiyorum.Burda birbirimizi takip etsek kilo çok almamak nasıl olur? En az en sağlıklı şekilde anlatalım bu dönemi.  Şuan 1 1.5 aylık sanırım hiç almadım almaya düşünmüyorum son 4 aya kadar başarabilirse yoksa olmaz mı fikrim yok sizce kaç aya kadar sabit kalmak lazim
6
Yaşasın Hamileyim :) / 2 gebelik ama tedirginim
11 Mayıs , 2014, 21:37:54
Selam gene ben geldim uzun bir aradan sonra. oğlum 25 aylik oldu şuanda 1 aylık hamileyim kızlar çok korkuyorum ya nasıl altından kalacağım ikisinin? Oğlum la aynı odada yatıyoruz besiginin tek korkulugunu takmadim yatagimla bitisik diğeri doğduğunda park yatağımiz var birde onuda odaya koyayım Cümbür Cemaat yatalım diyorum sizce olurmu?
Birinin ağlamasına diğeri uyanir mi?  Nasıl altından kalacağım?  Bebekler daha sık uyanıyor ikisi birden uyanıp ağlara ne yapacağım.  Tecrübeli anneler bi fikir verin çok tedirgin
Bu arada tamamen tesadüf ben hastaneye başka birşey için gittim gebelik aklımda bile yoktu Dr bakmış hamilesin de dedi şok oldum hiç beklemiyordum ve hazır değildim ama Yaradan nasip etmis başıma gözümle. 
7
merhaba hanımlar 17 ay 13 günlük bi oğlum var. önceleride bahsetmiştim cok ağlayan uyumayı sevmeyen bi cocuk diye. geceleri hala 4 5 kez hatta bazen daha fazla belkide uyanıyor süt içiyor. normalde bu ayda içmesi gereken süt miktarını bilmiyorum ama maksimum 150 cc içiyor gündüzde böyle gecede. o sebeple de sanıyorum doymuyor ve sürekli uyanıyor avaz avaz ağlıyor. gündüzde sürekli mızırdanıp ağlıyor bana yapışık geziyor.  bedenen idare etsemde ruhen bu durum beni çok yordu. gündüz 1 kez uyur 2 saat oda. bu geceleri uyanmaması için ne yapabilirim? bir sıkıntısı var desem hep mi sıkıntılı? hastaneye götürdüm cevredekiler kansızdır ondan diye. herşeyine baktılar muayene ettiler hiçbir şey yok mizacı bu cocugun dediler. ne yapabilirim. ayrıca gündüz sadece süt içmiyor corba içiyor ne yemek varsa az ondan yedirmeye çalışıyorum ama genellikle yemiyor. haftada 2 kez falan köfte veriyorum. yedikleri sınırlı ama abur cubur oldumu yiyor. bana bi akıl verin ne yapabilirim.? aglamaları geçiremem belki ama bari gece 1 kez uyansın.?
8
Protesto / kocamı protesto ediyorum
06 Eylül , 2013, 15:01:03
ya kızlar sizin kocalar da böylemi? anlatıyorum. :
eve gelir 10 15 bilemedim 20 dk cocukla oyalanır sonra wc g,rer banyoya girer sonra yemek yer sigarasını cayını telefonunu alır balkona cıkar ve içeri giremez. 30 dk olur 1 sa olur bende köpürmeye başlarım tabi. söylenirim baktım olmuyor direk yüzüne söylerim kavga cıkar.
cocuk tek benimmiş gibi. ben tek yapmışım gibi.  neymiş efendim o çalışıyormuş para getiriyormuş benim görevim de cocuğa bakmakmış. eyvalla bakıyorum zaten de birazda sen yardımcı olsan. wc de bile tel elinde bi oyun var onla yatıp onla kalkıyor hatta o kadar ki trafikte giderken saga cekiyor dörtlüleri yakıyor araba bozulmuş gibi oyuna bakıyor neymiş efendim 3 dk sürüyormuş.
kimse sorsam erkekler böyle işte diyor. ya nasıl böyle ya ben tek mi yaptım çocugu..
lan herifff seni boşarım vallahi.. ( zaten boşıcam birgün) :cussing: :cussing: :cussing: :cussing: :cussing: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :cussing: :cussing: :cussing: :cussing:
9
Sizin Seçtikleriniz / sigarayı bıraktım
25 Mart , 2013, 20:03:45
hayattan zevk aldıgım şeyden sigaramdan vazgeçtim içmicem dedim ama kendimi çok kötü hissediyorum tok oldugum halde atıştırmak istiyorum kötüyüm anlayacagınız.
hayatım anlamsızlaştı .. zaman geçmek bilmiyor.. yaşamasam da olur gibi saçma sapan şeyler düşünüyorum. durup dururken ağlamak istiyorum gözlerim doluyor.. offf ben gerçekten seviyorum onu yaa...  içme  aman zararlı demeyin içmeyen anlamaz beni şuan imkansız anlaması zaten..
10
hadi hanımlar birbirimizi gaza getirip motive olup zayıflama yarışması
yapalım her hafta birgün tartılalım ne dersiniz?
11
Anne Olmak İstiyorum / iki çocuk arası?
06 Mart , 2013, 18:55:13
iki çocuğun arasındaki yaş farkı kaç olmalı? kıskançlıkları zorlukları kolaylıkları hepsi ni düşünürsek! :) :love8:
12
merhaba arkadaşlar oğlum 6 aylık oldu annem beyin almış gelmiş haşladı vermek istedi verdirmedim tartıştık beyin verilir mi?
13
oğlum Turab erkekliğe adım atmış bulunmaktadır... ucundan azcık :)
14
ya kızlar oğlum yaklaşık 2 3 aydır saatakşam 7 oldugunda ağlamaya bir başlıyor uyuyana kadar. kucağa al hoplat zıplat amuda kalk hiçbir şy susturamıyor yaklasık 8.30 9 hatta bazen 10 a kadar kesintisiz ağlıyor yemin ederim. içim şişti neden böyle yapıyor ? canımdan bezdim vallahi. iki cocuk Allah ım sabır versin... yani şuan bana dokunsanız hüngür hüngür ağlıcam . bogazımda düğümlendi herşey. offf   :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:

kocamada uyuz oluyorum.. bıktım hepsindennnn
15
Şuan çok üzgünüm moralim sıfır.eşimin yurttan bi arkadası vardı evlendi 1 ay sonra hamile kaldı eşi şuan oğulu 6 aylık ve şerefsiz karısı bir kanepenin üstüne yatırmış çocugu komple evi boşaltmış gitmiş. işten geldiğinde cocugu ac ve aglarken bulmuş. ablasına bırakmıştı ablası demiş bakamam artık al. gitti aldı geldiler şimdi bizi aradı napcam diye. bişey diyemedim getir gündüzleri bakayım ama geceleri bakamam dedim fakat ben nereye kadar bakabilirim o hergün nereye kadar bırakıp alabilir. çok üzüldüm o çocuga anlatamam. o...... dicem kusura bakmayın nasıl kıydın da bıraktın mal mülk bu kadarmı önemliyidi. Allah kahretsin onun gibileri. benim içim yandı duyunca ama onun yanmamış demekki. boşanma davası açmış zilli önceden vukaatlı bu arkadaş dısında 6 tane daha cocugu varmış.. bu kadını elime verseler bulsam falan parçalarım sanırım.
bi akıl verin ben ne yapabilirim o ne yapabilir. eşimde oda yetiştirme yurdunda büyümüşler yurda verin diye sessizden söylediğimde kabul etmediler. ama başka ne çözüm yolu olabilir. adamın tonla borcu var evde bir kanepe var 6 aylık el kadar bebe bilemiyorum aklım durdu suan.
16
Bebek Sağlığı ve Eğitimi / koyu yeşil kaka.
04 Ağustos , 2012, 00:08:25
merhaba hanımlar 4 ay 8 günlük bebeğim var. yaklasık 3 4 gündür koyu yeşil kaka yapıyor.ishal değil günde 1 kez yapıyor her zamanki gibi. anne sütü almıyor mama veriyorum. sık sık mamasını değiştiriyorum ama önceden olmuyordu şimdi sma kullanıyorum acaba bu mama mı yaptı?. neden olabilir sizce? sık sık ama az az besliyorum çünkü öyle istiyor. az da yiyor cok yemiyorda çok yiyorda ondan desem.(kilo bile 450 gr aldı)  ama yeşil kakaya sebep nedir çözemedim. teşekkürler.
17
sizinde cocuklarınıza karsı sabrınızın tükendiği oluyor  mu? yoksa sadece bendemi böyle bi sorun var. :( psikoloğa falan mı gideyim napıyım.
18
Bebek Sağlığı ve Eğitimi / sünnet ?
29 Temmuz , 2012, 23:33:40
sünneti sünnetçiye mi yaptırayım? yoksa üroloğa mı? siz hangisini tercih ettiniz?
19
konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum.
hoppala zıpıp kanguru gibi şeyleri erkek çocuklarında kullanmak sakıncalı diye duydum. kullanılmaması gerektiğini söylüyorlar kısırlığa vs sebep oluyrmuş.
gerçekten de sakıncalımı? kullanmamalımıyım? sizler ne düşünüyorsunuz?
20
Sizin Seçtikleriniz / doğum günü hediyesi
20 Temmuz , 2012, 22:13:45
selam uzun zamandır yoktum geldim şimdi. sizlere bir sorum olcak bana yardım ederseniz sevinirim :) 1 agustos eşimin doğum gününü bu zamana kadar doğru dürüst birşey yapamadım bu sefer yapmak istiyorum ne alsam ne yapsam fikir verirmisiniz?