(http://www.mutfaksirlari.com/wp-content/uploads/2010/10/mantarli_rulo_borek.jpg)
Malzemeler:3 adet yufka
2-3 yemek kaşığı çörekotu
2 yemek kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için)
Sos için:
1 adet yumurta
1 kâse yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:
250 gr kanlıca mantarı ya da kültür mantarı
1 adet orta boy kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Harcın Yapılışı:
1- Mantarları bol suda yıkayın, yıkadığınız mantarları küpler halinde doğrayın.
2- Geniş bir tencerede suyu kaynatın, içine yarım limon suyunu sıkın, doğradığınız mantarları suya atın ve 10 dakika kadar haşlayın.
3- Haşladığınız mantarları süzün.
4- Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın, orta ateşte yağı kızdırın ve soğanları tencereye atın. Soğanı 1 dakika kadar soteledikten sonra mantarları ekleyin.
5- 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar) kavurun.
Böreklerin Yapılışı:
1- Yoğurt, yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağı iyice çırın, yufkaların her birini 3 eşit parçaya bölün, her parçanın arasına hazırladığımız karışımdan fırça yardımı ile sürün.
2- Her parçanın ortasına hazırladığınız mantarlı harçtan yayın ve yufkanın kenarlarını katlayarak sarın. Fırın tepsisini yağlayın.
3- Böreklerin tepsiye 2'şer cm aralıklarda dizin. Böreklerin üzerine kalan harçtan sürün ve çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
(http://www.mutfaksirlari.com/wp-content/uploads/2010/11/mantarli_borek_yapimi.jpg)
(http://www.mutfaksirlari.com/wp-content/uploads/2010/11/mantarli_borek.jpg)
Alıntı