(http://e1202.hizliresim.com/u/b/2lc1y.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
Malzemeler
2 çay bardağı (ajda bardak) toz şeker
2 çay bardağı (ajda bardak) un
1 lt süt
3 yemek kaşığı kakao
1 kutu krem şanti(içindeki iki paket kullanılacak tavsiyem dr. oetker)
1 su bardağı soğuk süt
100 gr hindistan cevizi
Yapılışı:
Şeker,un ve kakao bir tencereye konur.Süt yavaş yavaş eklenerek telle karıştırılır.Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.Hindistan cevizi serpilmiş dikdörtgen borcama sıcakken boşaltılıp düzgünce yayılır.Soğutulur.
Çukur bir kapta iki paket krem şanti ve bir bardak süt mikserle çırpılır.Soğumuş pudingin üzerine yayılır.Buzdolabında soğutulur.Akşamdan yapılırsa daha iyi sonuç verir.
Bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye kesilir,kısa kenardan 4 parmak eninde şeritlere kesilir.Kesilen parçalar spatula yardımı ile rulo şeklinde sarılarak servis tabağına yerleştirilir.
:hungry: :hungry: :hungry:
bu tatlıyı deneyen varmı tadı nasıl oluyor ? :hungry:
dün yaptım canm,ama kakaolu değildi..muhteşem ötesi bir tat..eşim bayıldı,lokum gibi üst üste yeniyor.. ama benim tarif şu;
http://www.damak.net/sadrazam-lokumu.html
kakaolusuna hiç rastlamadım açıkçası,ama bu tatlıda sade tercih ederim,hafifliğini bozar gibi geliyor.. :icon_scratch:
seninkinin tarifi de farklı,adı sadrazam lokumu değil ama buna benzer bişey yemiştim pek hoşuma gitmemişti,muhallebi,kremşanti içiçe,hiç keki olmadan çok ağırdı..
ben yapıyorum canm bundan
çok lezetli oluyo :hungry:
ama ben 4 parmak genişliğinde deilde 1 parmak genişliğinde kesip dik koyuyorum
Alıntı yapılan: beynâ - 10 Şubat , 2012, 11:14:18
dün yaptım canm,ama kakaolu değildi..muhteşem ötesi bir tat..eşim bayıldı,lokum gibi üst üste yeniyor.. ama benim tarif şu;
http://www.damak.net/sadrazam-lokumu.html
kakaolusuna hiç rastlamadım açıkçası,ama bu tatlıda sade tercih ederim,hafifliğini bozar gibi geliyor.. :icon_scratch:
senin yaptığın tarifde müthiş görünüyor :hungry: bende ağır olur diye tahmin ettim canım.tadı ağır tatlıları sevmem :)
:hungry: :hungry: :hungry:
çok lezzetli görünüyor
yazdırayım tarifi
denicem
Alıntı yapılan: beynâ - 10 Şubat , 2012, 11:18:13
seninkinin tarifi de farklı,adı sadrazam lokumu değil ama buna benzer bişey yemiştim pek hoşuma gitmemişti,muhallebi,kremşanti içiçe,hiç keki olmadan çok ağırdı..
padişah lokumu -sosyete lokumu - sadrazam lokumu diye geçiyor ::)
elit kesim lokumu diyelim o zaman :k06:
geniş kesildiği zaman çok ağır oluyo :igrenc:
ama 1 er parmak kalınlığında kesip dik koyarsanız görünümüde güzl oluyo az olduğu için ağır da gelmiyo
pratik bir tat denicemmm
Muhteşem bir tatttt :hello2: