herkes yapıyordur belki ama pek azı gerçeğini yapıyo bende doğrusunu yazıym dedim.ama benim tarifin ölçüsü yok göz kararı.
önce mercimek pişirilir ince bulgurun üstüne dökülür.ağzı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.soğan,sarımsak inca ince kıyılıp dinlenen bulgurun üstüne konur biraz pul biber,karabiber,tuz,domates salçası ,biber salçası eklenir iyice yoğurulur. diğer tarafta saf zeytinyağıla soğan yakılır eklenir son olarakta maydanoz doğranıp eklenir yoğurulup afiyetle yenir.
arkadaşlarım bayılır köfteme inşallah sizde beğenirsiniz. :amin: :amin: :nazar:
Ayyyy bi komşumuz vardı o da Antepliydi yemekleri çok güzel oluyoo yaa hele içli köfte, oruk, ekşili falan neysee :hungry: :hungry: canım istedi işteee :hungry: :hungry: :hungry:
KIZ SEN HAMİLESİN AVUCUNU YALA GÖĞSÜNE SÜR. :ehi: :ehi: SONRA YAPIP YEMEYİ İHMAL ETME AMA.
ben yapıym size üzülmeyin. inşallah bi gün tanıştırırım sizi meşhur antep sofrasıyla...
ayıptır söylemesi yemeklerimiz acayip güzel ve acıdır. :cussing: :cussing:
Eminim harikadır. :hungry: :hungry: :hungry:
canım sen nereliydin?antep sofrasını sevdiğine göre yakınsındır belki bize. :hello: :hello:
Alıntı yapılan: irem eren - 06 Eylül , 2007, 14:12:24
herkes yapıyordur belki ama pek azı gerçeğini yapıyo bende doğrusunu yazıym dedim.ama benim tarifin ölçüsü yok göz kararı.
önce mercimek pişirilir ince bulgurun üstüne dökülür.ağzı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.soğan,sarımsak inca ince kıyılıp dinlenen bulgurun üstüne konur biraz pul biber,karabiber,tuz,domates salçası ,biber salçası eklenir iyice yoğurulur. diğer tarafta saf zeytinyağıla soğan yakılır eklenir son olarakta maydanoz doğranıp eklenir yoğurulup afiyetle yenir.
arkadaşlarım bayılır köfteme inşallah sizde beğenirsiniz. :amin: :amin: :nazar:
EEEE BİZDE BÖYLE YAPIYORUZ BAŞKA NASIL YAPILIYOKİ
OFFFF CANIM İSTEDİ YAAA YANINDADA TURŞU :hungry:
biz soganlari kavururz sonra uzerine salcayida koyup kavururuz..sonra uzerine dokeriz...kisirada ayni sekilde soganla salcayi kavurup koyariz. kavurmadan salcayi asla kullanmayiz.
canım çekti yaa yapmayı düşünyorum
ama bişey merak ettim
hem soganı dograyıp içine katıp
ayriyeten bide kavurupmu katıcaz
biz oyle yapiyoruz gulsah, yani hem kavuruyoruz hemde icine pismemis olarak katiyoruz. ama tarifi veren arkadas sadece diri olarak katiyor anladigim kadariyla. yani kavurmuyor.
Alıntı yapılan: {Asudem} - 16 Ocak , 2011, 11:48:42
biz soganlari kavururz sonra uzerine salcayida koyup kavururuz..sonra uzerine dokeriz...kisirada ayni sekilde soganla salcayi kavurup koyariz. kavurmadan salcayi asla kullanmayiz.
bizde :icon_thumright:
Alıntı yapılan: இܓPẪЯiSS இܓ - 16 Ocak , 2011, 16:09:15
Alıntı yapılan: {Asudem} - 16 Ocak , 2011, 11:48:42
biz soganlari kavururz sonra uzerine salcayida koyup kavururuz..sonra uzerine dokeriz...kisirada ayni sekilde soganla salcayi kavurup koyariz. kavurmadan salcayi asla kullanmayiz.
bizde :icon_thumright:
bizde :icon_thumright: