27 Nisan , 2024, 21:56:39

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - emel..

61
HAY ALLAH YAAA :dontknow:  :icon_scratch:
BUSECİM BAŞKA BİR FORUMDA BİR ARKADAŞIN YAZDIKLARINI KOPYALIYORUM:

"bende epiduralli normal dogum yaptım ama epidural dogum anında etkisini göstermedi. rahim 3cm açıldıktan sonra katatreli takıyolar  sancılar başladıktan sonra ilacı verdiler  biara sancıları hissetmedim sonra sancıların en yogun oldugu zaman ilacın etkisi geçmişti . tekrar ilaç verin diye ne kadar yalvardıysamda iki dozun arasında belli bisaat geçmesi gerekiyomuş ve birincinin etkisi geçmemiştir diyip vermediler yani bana inanmadılar .doğum başladı diye söylemem ragmen hemşireler makinadaki deger bakıp onada inanmadı . ama gerçekten geliyodu zeynep eşim dayanamyıp dr çagırmış dr geldiğinde geliyoooo diye bi tepki verdi sedyeye bile yatıramadan sandalyede acil bişekilde gittim . tam o sırada hemşirelerin inanacagı tuttuda bi ilaç daha verdiler . ama dogum anında etkisini göstermedi . hatta dr epidural var diye dikiş atmaya başladı tabi benim ahlamalarımla durudu  lokal enestesi yapak zorunda kaldı . epidurlin etkiside ben odaya indikten sonra  oldu . ama iş işten geçmişti"

SANIRIM BU ARKADAŞ FARKLI BİR DURUM YAŞAMIŞ. SEN KENDİN DÜĞMEYLE İSTEDİĞİN ZAMAN İLAÇ VEREBİLMİŞSİN AMA BU ARKADAŞA HEMŞİRELER VERMİŞ VE BELLİ Bİ SÜRE GEÇMEDEN VERİLMİYO DEMİŞLER
YA KAFAM ÇOK KARIŞTI ??? ??? ???
EPİDURALİN DE FARKLI ÇEŞİTLERİ Mİ VAR ACABA ???
62
peki epidurali uyguladıktan ne kadar sonra etkisini gösteriyo ve ne kadar sonra etkisi geçiyo. erken yapılırsa doğum sırasında etkisi geçebilir mi? :y25:

ya sıkmıyorum seni dimiii :icon_pale:
63
bir kere çekilmesi ban da pek mantıklı gelmedi canım. insan aynı kalıyor mu ki rahim filmi hep aynı sonuç versin. saklarsan ilerde doktorun eski halin hakkıında bilgi sabi olur, mutlaka saklanmalı ama sadece bir kez çekilen birşey olduğnu sanmıyorum. :icon_scratch: hangi hastaneye gidiyorsun canım sen?
64
olacak olacak çok az kaldı.  :occasion14: sen hele şu ilaçlara falan bi başla. ama kilon fazlaysa bu da bir etkendir biliyosun. birazda kilo verdin mi olacak.  :hello2: aksini düşünme bile zaten düşünmen için de bir sebep yok çok şükür.  :basardim:
65
epidural doğumda sancı hissedilmiyo ya da azalıyo diyelim. peki bu durumda ıkınma olayı nasıl oluyo. anne yeteri kadar ıkınamazsa bebek nasıl doğacak :dontknow:
sonuçta sancıyla ıkınmak başka, doktor "ıkın" dedi diye ıkınmak başka.  :icon_scratch: mı acaba :dontknow:
yoksa aynı şey mi?
çıkamiicam ben bu işin içinden yaaa :cildir:
66
SUDE YE VE BEBİŞLERİNE KOCAMANNNNNNNN ÖPÜCÜKLERRR........ :love9: :love9: :flowers: :love9: :love9: :-[
67
öncelikle özgül cüm çok geçmiş olsun. ama sakın yanlarına bırakma. insan sağlığını oyuncak etmişler kendilerine. ne bçim bi hastane ne biçim bi doktor bu böyle.  :caca:

karkop verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. çok yardımı oldu gerçekten.  :love9:

bengücüm, "eger tamamen uyusturup yine kesileceksende bosuna o dikis sancilari bir hafta cekeceksin normal dogumdan sonra yarim saat sonra ayaga kalktim ben ama kesilme olunca cok zor ayaga kalkmak" yazmışın ama epidural enstezi olunca kesiliyo olmayınca kesilmiyo mu demek istedin tatlım. anlayamadım.  :dontknow:
kesi yapılmasının anesteziyle bir ilgisi olmadığını sanıyordum ben :igrenc:
68
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM TATLIM.. :flowers:
69
TEŞEKKÜR EDERİM CANIM. EPİDURAL ANESTEZİ UYGULORLAR MI ORDA BİLGİN VAR MI?
70
yok artık yaaa. gerçekten mii :caca:
71
Haklısın beynen hiç hazır değilim. Çok büyük endişelerim var. benim boyum da 1.80 umarım doktorum haksız çıkar :violent1:

bir yandan da sanki dereyi görmeden paçaları sıvıyomuşum gibi geliyo bana. daha ortada fol yok yumurta yok. hamile bile değilim. hamile kalmaya bile çalışmıyorum henüz. ama hastanesinden doktoruna anestezisinden anestezi uzmanına kadar herşeyi araştırıyorum. nerdeyse bütün forumları okudum. mesela hiç cevap yazmadım ama senin bebişinin sayfasını bile baştan sona okudum.  (Allah bağışlasın çok tatlı bir bebek :binkybaby:)

Hareket konusunda ise bende kendimden çok şikayetçiyim ::) evlenmeden önce hergün en az bir saat yürürdüm. şimdi ise 10 dakika bile yürüyemiyorum ve hamile olmasamda rahatsızlığını hissediyorum. hantallaştım sanki :tongue3: bi de hamile olsam hiç yerimden kalkamam heralde. en kısa zamanda yeniden yürümenin bi yolunu bulmam lazım. hareket konusunda sana kesinlikle katılıyorum canım.



73
sağol canım. gerçekten çok yardımcı oluyorsun. doğum öykünü okurken hiç de sıkılmadım tam tersi çok heyecanlandım. sanki ben yaşıyor muşum gibi :honk:
doktoruma ve hastaneme karar verdim. sigortamı da yaptırdım.
şu aralar sancı meselesine taktım. kişiden kişiye değişen bi durum olduğu içinde insanların anlattıkları beni pek rahatlatmıyor. eski doktorum büyük bir rahimimin olduğunu söylemişti. önce korktum sonra ne anlama geliyor diye sordum. sadece iri bir bebek doğurmama sebep olabileceğini söyledi. söylemez olsaydı :cildir:
eşim 4,300 doğmuş
benim annem de abimi 4,500 kg doğurmuş.  :-ooo
ona benzediysem yandım. normal doğumu çok istiyorum ama 4,500  :icon_scratch: bilemiyorum yanii.
bi de insan hiç başına gelmeyen bişey olunca de düşüneceğini şaşırıyo gerçekten. annelerimiz ne cesurmuş. :-[
74
tatlım herşey olabilir ama 5 ay endişelenmek için sence biraz erken bi süre değil mi?
75
Ya kızlarrrrrr....  :dontknow:
Kimse hastaneye gitmiyo mu yahuuuuu... :cildir:
Ay biri bişey desin ayolll :icon_scratch: