Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

61
  NİCE SENELERE CANIM  :amin: ALLAH SANA GUZEL OMUR VERSIN SAGLIKLU HUZURLU MUTLU  :love9: :love9: BEBIŞINI KUCAGINA ALMAYI NASIP ETSIN  :amin:  :amin: SENEYE MELEGINLE BERABER DOGUM GUNUNU  KUTLARSIN INSALLAH  :amin: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav:
62
ღ♥ღครк๓єlєợเღ♥ღ SERCANIM DOGUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM  :amin: :amin:

SEVDIKLERINLE BERABER ALLAH SIZLERE  UUZN SAGLIKLI HUZURLU BIR OMUR VERSIN  :amin: BU SENE IKIZLERLE GECIRECEGIN ILK

DOGUM GUNUN ALLAH SANA BAGIŞLASIN ACILARINI GOSTERMESIN  :amin: :amin:  :sunny: :sunny: :sunny: :sunny: :sunny: :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt: :love9: :love9: :love9: :love9: :flowers: :flowers: :flowers: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :angel12: :angel12: :angel12: :angel12: :angel12: :angel12: :angel12: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav:
63
Fıkralar / Yaş 70 iş Bitmiş :))
26 Nisan , 2011, 03:53:57
Osman Abi, sabah uyanınca o gün 70 yaşında olduğunu hatırlamış. Yavaş yavaş yataktan kalkarken gözü ayaklarına ilişmiş.
-'Sevgili ayaklarım, Bugün 70 yaşına girdik. 70 senedir Beni istediğim yere götürdüğünüz, bu yaşıma sizinle girdiğim için bahtiyarım,
sizlere çok teşekkür ederim, nice seneler dilerim... '
Sonra dizlerine dikkat etmiş.
-'Sevgili dizlerim, bugün 70 yaşına girdik. Bu kadar sene Beni taşıdınız, bükül dedim büküldünüz, çömel dedim çömeldiniz, bu yaşıma sizinle birlikte girdiğim için şükür ediyorum. Sizlere çok teşekkür ederim, nice seneler dilerim...'
Sonra gözü biraz daha yukarı kaymış;
- 'Eee ulan köftehor, ulan hayırsız emektar' demiş, eğer sen de yaşasaydın bu günümüzü hep birlikte kutlayacaktık.

:toothy10: :toothy10:
64
Fıkralar / Dersimiz Görgü Kuralı :))
26 Nisan , 2011, 03:51:53
Öğretmen, 8-10 yaşındaki erkek çocukları biraraya toplamış, nezaket, görgü kuralları ve yaşam dersleri veriyormuş.
"Michael" demiş, "Genç bir hanımla ilk kez akşam yemeğine çıkıyorsun. Masaya oturdunuz ve tam o sırada senin çişin geldi. Kız arkadaşına ne dersin ?"
Michael hiç düşünmeksizin yanıtlamış:
"Bir dakika, çişimi yapmam lazım."
Öğretmen gülümsemiş:
"Ama bu pek kaba olmadı mı ? Şöyle daha kibar bir şekilde söylesek ?"
"Sherman, sen söyle bakalım ne dersin ?"
Sherman biraz düşünmüş:
"Çok özür dilerim, tuvalete gitmem gerek, hemen döneceğim."
Öğretmen onaylamış:
"Bakın bu daha iyi oldu. Ama yine de yemekteyken tuvalet kelimesini kullanmasak, ne dersiniz ?"
"Edward, sen söyle bakalım, nasıl izin alırsın kız arkadaşından ?"
Edward kendinden emin:
"Sevgilim, bana bir dakika müsaade eder misin ? Çok eski bir arkadaşımla bir el sıkışacağız. Hem durum uygun olursa yemekten sonra seni onunla tanıştırabilirim de !"

:toothy10: :toothy10: :toothy10:
65
Din Bilgisi / Bana yardım et!
22 Nisan , 2011, 04:38:34
Muaz İbn Cebel (r.a.) demiştir ki:
Resulullah (s.a.v.) elimi tuttu ve şöyle buyurdu:
' Ya Muaz! Vallahi seni samimi olarak seviyorum ve sana her farz namazın sonunda şu duayı okumayı hiç terk etmemeni tavsiye ediyorum:
'Allah'ım!
Seni anmam,
Sana şükredebilmem ve
Sana ibadetlerin en güzelini ifa edebilmem için
Bana yardım et!'
66
Din Bilgisi / Vefa benden Bana
22 Nisan , 2011, 04:17:21
Übey oğlu Abdullah münafıkların başıydı.İslama fenalık etmek müslümanların arasına fitne sokmak için hiçbir fırsatı kaçırmazdı.Savaşlarda adamlarıyla meydanı terk ederek mücahitlerin m oralini bozmaya çalışırdı.Temiz ve Pak Hz.Aişe ye dil uzatmaya kadar her türlü fenalığı yapıyordu.Allah Resulu sav ise affederdi Zira o büyük düşünüyordu af ve merhamet dua ile vefa illaki karşılık bulurdu.O insandan bulmazsa onların çocuklarından bulurdu ve nice çocuklardan...
Übey oğlu Abdullah öldüğünde Allah Resulü sav kendi gömleğini gönderdi.ona sararak gömsünler diye şaşırdı müslümanlar Allah Resulü sav anlattı;
_O Amcam Abbasa gömleğini vermişti.
Hz.Abbas r.a. Bedir esirleri arasındaydı esirler bitap vaziyetteydiler elbiseleri parçalanmıştı kendileride zor durumda olmalarına rağmen sahabiler neleri varsa paylaştılar.esirleri giydirdiler Ancak Abbas r.a. uzun boylu olduğu için ona elbise ayarlayamamışlardı Ona Übey oğlu Abdullah elbise göndermişti.
Allah Resulü sav bedir gününde amcasına yapmış olduğu iyiliği unutmadı.Bir münafığa karşı duyulsada vefa duyanı yüceltir.
Kadirşinaslık bizi büyütür.
:love9: :love9: :love9:

ALINTI
67
Fıkralar / Parti Gezisi :))
22 Nisan , 2011, 04:08:06
Seçim gezileri için Erzincan'ın Kemah ilçesine giden Akbulut heyeti akşam olunca kalacakları ve ertesi gün propaganda çalışmaları yapacakları komşu ilçeye gitmeye karar verirler.

Fakat komşu ilçedede otel yoktur.

Belediye Başkanı: "akşama kadar yorulduklarını ve komşu ilçedede Otel olmadığını belirtip, Kemah'ta kendi evinde kalmalarını,misafir edeceğini ve ertesi gün gitmelerini" önerir.

Akbulut ve heyetine bu fikir iyi gelir ve akşam heyetteki herkes evlere dağıtılır ve Akbulut'ta Belediye Başkanının evinde misafir edilir.

Ama gece vakti Akbulut'un çişi gelir. Tuvalet evin dışında ve heryer karanlıktır. Tahminen bulurum diye gece vakti ilerlerken, ayağı kapının yanındaki bir çiçek saksısına takılır, içinden çiçek kalıplaşmış toprağı ile fırlar çıkınca Akbulut'un aklına hemen iyi bir fikir gelir ve çiçek saksısının içine büyükçişini yapıp üstüne çiçeği toprağı ile geri oturtur.

Ertesi günü geç kaldıkları için apar topar komşu ilçeye geçerler.

Aradan 10 gün geçtikten sonra Ankara'ya dönen Akbulut: "Kemah Belediye Başkanına bir telgraf çekin misafirperverliği için teşekkür edin" der. Gereken yapılır. Telgıraf çekilir ama; çekilen telgırafa, aradan henüz bir gün geçmeden Belediye Başkanından cevap gelmiştir.

"Sayın Akbulut; Siz gideli taşındığımız 5. ev oldu, koku halen gitmedi. teşekkürü meşekkürü bırakın. nereye s*çtınız onu söyleyin yeter

ALINTI

:ehi: :ehi:
68
Fıkralar / Doktordan Kapak
22 Nisan , 2011, 03:58:04
Adamcağız da hemoroitten öyle çekmiş ki,bir tanıdığı "kahve telvesi sür" deyince, kahveyi

bol bol koyup pişirir,sonra da avuçladığı gibi poposuna sürer.Sürer ama ağlaya sızlaya doktora koşar.



Doktor eğilir poposuna bakar ve durumu farkeden doktor dalga geçermişcesine gülmeye başlar

hasta sorar:



_ Ne var doktorcuğum? Ne gördün?



_ Vallahi iki vakte kadar bir yol görünüyor :
:ehi: :toothy10:
69
Fıkralar / MAHKEME
22 Nisan , 2011, 03:56:56
Birini döven bir adam hakimin karşısına çıkarılmış,

Hakim sormuş :

- Nerede yaşıyorsun?

- Orda burda...

- Ne iş yaparsın?

- Onu bunu...

- Barda dövdüğün adamı önceden tanıyor musun?

- Söyle böyle...

- Ne demek yani nerden tanıyorsun?

- Ordan burdan...

Hakim artik dayanamamış :

- Anlaşıldı, götürün bu adamı tikin içeri!..

İki jandarma adamın koluna girmiş götürürlerken adam hakime seslenmiş:

- Heeeey bi dakika!.. Ne zaman çıkıcam ben burdan!..

Hakim:

- BUGÜN YARIN
:ehi: :ehi:
70
23 Nisan 1920 Büyük Millet Meclisi'nin açılış günüdür. Her 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı birlikte kutlarız.

Egemenlik yönetme yetkisidir. Ulusal egemenlik; yönetme yetkisinin ulusta olmasıdır. Osmanlı imparatorluğu döneminde egemenlik padişah­ta idi. Padişah ülkeyi dilediği gibi yönetirdi. imparatorluğun son yıllarında padişahlar rahatlarını düşündüler. Yurt bakımsız kaldı. Ülke sorunları yüzüs­tü bırakıldı. Bu sırada Birinci Dünya Savaşı başladı. Savaş dört yıl sürdü. Bizimle birlikte olanlar savaşta yenildi. Savaş kurallarına göre biz de yenil­miş sayıldık. Yurdumuz İngilizler, Fransızlar, Yunanlılar, İtalyanlar tarafından paylaşıldı. Padişah ve yandaşları ülkenin paylaştırılmasına ses çıkarmadılar.

Mustafa Kemal Paşa Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için İstanbul'dan Samsun'a 19 Mayıs 1919 günü geldi. Samsun'dan Amasya'ya, oradan Erzurum'a ve Sivas'a gitti. Sivas ve Erzurum'da kongreler topladı. Mustafa Kemal Paşa egemenliğin ulusta olduğuna inanıyordu. Bu inançla «Ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir» diyordu. Yurdun dört bir yanından seçilip gelen temsilciler – milletvekilleri – Ankara'da 23 Nisan 1920 günü toplandılar.

İlk Büyük Millet Meclisi'nin toplandığı yapı Ankara'da Ulus Alan'ından istasyona giden caddenin başındadır. Bugün Kurtuluş Savaşı Müzesi olan bu yapı tek katlıdır. O yıllar ülkemiz yokluk yoksulluk içindeydi. Milletvekillerinin oturduğu sıralar bir okuldan getirildi. Meclis gaz lambası ile aydınlanıyor, soba ile ısınıyordu. Top seslerinin Ankara'da duyul­duğu zamanlarda bile meclis düzenli toplandı.

Ulusal Kurtuluş Savaşımızla ilgili bütün kararlar bu mecliste alındı. Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde ulusumuz dünyaya Ulusal Kurtuluş Savaşı dersi verdi. Ezilen uluslara kurtuluş yolunu açtı. Bağımsızlık savaşının öncüsü olan kurtuluş savaşımız yeryüzünün öteki uluslarına örnek oldu.

23 Nisan 1920 ilk Büyük Millet Meclisi'mizin toplandığı gündür. 23 Nisan, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Bu gün Milli Egemenlik Bayramı'mızdır.

23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine son yıllarda yabancı ulus­ların çocukları da katılmaya başlamıştır. Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. «Bugünün küçükleri yarının büyükleridir.» diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlattı. 23 Nisan'da yönetim birimleri seçimle gelen kurullar bir süre çocuklara bırakılır. Bu güzel gelenek her yıl yinelenir. Her 23 Nisan'da yurdumuz bir bayram alanı olur. Çocuklar törenlerde konuş­malar yaparlar, şiirler okurlar. Gece fener alayları düzenlenir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı egemenliğin ulusta olduğu düşüncesinin kabul edildiği gündür. Çocuk bayramımızdır. Yarının büyükle­ri olan siz çocukların bayramıdır.

71


:toothy10: :toothy10: :toothy10:
72
Karikatürler / Resimler / sepet sepet yumurta
16 Nisan , 2011, 05:03:38
73
Gitti kontör geldi kuruş... Sizce yeni uygulama mı yoksa eski sistem mi daha iyi ?Bu uygulama hakkındaki görüşleriniz neler acaba?  ::)
74
Hangi gazeteyi okursunuz ?
75
Bayanların erkekler üzerinde en hoş bulduğu aksesuarlar nelerdir?
76
Sizin Seçtikleriniz / Tikiniz var mı?
16 Nisan , 2011, 04:37:14
Tikiniz var mı? :icon_scratch: varsa ne  ::)
77
Protesto / EMNİYETTEN ÇOK ÖNEMLİ UYARI
16 Nisan , 2011, 03:55:39
Bir benzin istasyonunda, arabasina benzin doldurmakta olan bir BAYANın yanina gelen birisi, BOYACI oldugunu söyleyerek, hizmet amaciyla kibarca KARTını sunuyor. Karti aldiktan sonra arabasina biniyor bayan. Adam da, baskasinin kullandigi bir arab...aya giriyor. Bayan, istasyondan çikmaya hazirlanirken, arkadaki arabanin da ayni anda istasyondan çiktigini ve KENDİSİNİ TAKİP ETTİĞİNİ farkediyor. Tam aninda da bir BAŞ DÖNMESİ ve ZOR NEFES ALMAKTA oldugunu hissediyor bayan. Camı açmak isterken, adamın verdigi KARTI ALAN ELİNDEN TUHAF BİR KOKU alıyor Arkadakilerin de nerdeyse kendi arabasina yapisircasina yaklastiklarini görüyör. Kaybedecek zaman olmadigini düsünerek basiyor gaza, o hızla giderken ilk gelen park yerine daliveriyor. Sert bir frenle durduruyor arabayi, ayni anda da kisa aralarla bastigi klaksonla imdat isareti verircesine durmadan velvele saçiyor ortaliga. Baskalarinin da bulundugu park yerine gelen ikinci araba var hiziyla çikis yönünü alarak uzaklasip gidiyor. Adamlardan böylece kurtulan bayan, uzun bir süre sonra kendine gelebiliyor ve normal nefes almaya basliyor ancak. Bayani böyle çok ciddi bir duruma sokan bir maddenin karta sürülmüs oldugu anlasiliyor. Adi, "BURUNDANGA" olan bu UYUŞTURUCU MADDE, bir kisinin üstündekileri çalmak veya baska kötülükler yapmak için kullaniliyor. Basit bir kart üzerine kolayca sürülebilen bu uyusturucu, cinsel taciz amaçli kullanilan uyusturucuya nazaran dört defa daha tehlikleli. Yolda, disarda tanimadiginiz birisinden ve hele yalnizken asla böyle bir kart almayin sakin. Ikametgâhlara kadar gelerek hizmet sunanlarin da kullandiigi bir yöntem bu. Uyanik olun . Yeni teknolojinin yararli hizmetlerini kullanarak, bu bilgileri çok genis bir dagitimla çevrenize duyurabilme çabaniz için tesekkürler. Emniyet Genel Md.
78
Çok acıktınız en basit yemegi yapacaksınız ne yaparsınız?  :icon_scratch:
79
Forumuzun en uzunu kimse el kaldırsın  :k06:
80
Babanız sanatçı olsaydı hangisi olmasını isterdiniz ?  ::)