28 Nisan , 2024, 01:58:29

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

141
Sizin Seçtikleriniz / Kız Evi Naz Evi
18 Şubat , 2011, 23:12:36



yuhhhhhhhhhh   :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
142
Sizin Seçtikleriniz / Lıglıg Süt
18 Şubat , 2011, 23:09:41


143
Unutma! Yüreğinde bir ismin imzası var ve sen onu silemezsin. Söküp atamazsın, ne kadar uğraşsan da. Seninle beraber büyür içindeki sızı. İlk önce onu hissedersin başkasına dokunduğunda.

Unutma! Bir kere sevdin mi, uzun uzun yanarsın. Sitemler, öfkeler birikirken içinde, sen azalırsın. Dilinde küfür, elinde kadeh eksik olmaz Günler böyle geçer; alışırsın.

Unutma! Sabahlar artık gecikir. İster sağa dön ister sola, gözüne uyku değil gidenin hayali gelir. Kendini şiirlere verirsin. Elin sigaraya gider her on dakika da bir; fena zehirlenirsin.

Unutma! Bir süre güvenmeyeceksin kimseye, kendine sığınacaksın. Aşk konuşulduğunda sen susacaksın. Of larla ah larla başlayacaksın her cümleye. Çevrende senden başka herkes haksız olacak. Senin haklılığınsa çaresiz gidecek çöpe.

Unutma! Bir gün kaldığın yerden başlayacaksın, biri seni bulacak. Önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan, biraz ürkeceksin. Ne kadar dirensen de nafile, insansın sonuçta, seveceksin. Eski acılara bakıp da küsme sevdalara. Gavura kızıp da oruç bozulmaz. Sök at kafandan acabaları! Bir kemik, aynı yerden iki defa kırılmaz.

Artık kararmaz gecelerin. Bir daha yaşlar akmaz gözünden. Sabahların gecikmez. Kim bilir ağladığın günlere gülersin. Bir defa öldün ya zamanında, bir daha ölmezsin..............

can yücel
144
Din Bilgisi / ALLAHIM
18 Şubat , 2011, 22:41:45
ALLAH'IM
{✿}*{✿}Acizlikten,
{✿}*{✿}Fakirlikten,
{✿}*{✿}Cimrilikten,...
{✿}*{✿}Korkaklıktan,
{✿}*{✿}Tembellikten,...
{✿}*{✿}Hilekar Dosttan,
{✿}*{✿}Faydasız İlimden,
{✿}*{✿}Kabir Azabından,
{✿}*{✿}Ağlamayan Gözden,
{✿}*{✿}Sıkıntı ve Hüzünden,
{✿}*{✿}Ürpermeyen Kalpten,
{✿}*{✿}Her Türlü Hastalıktan,
{✿}*{✿}Hayatın Fitnelerinden,
{✿}*{✿}Borç altında Kalmaktan,
{✿}*{✿}Kabul Olunmayan Duadan,
{✿}*{✿}Doymak Bilmeyen Nefisten,
{✿}*{✿}İhtiyarlayıp Ele Avuca Düşmekten,
{✿}*{✿}Zalim Olmaktan ve Zulme Uğramaktan,
{✿}*{✿}İsyan Ettiren Fakirlikten ve Azdıran Zenginlikten,
{✿}*{✿}Geçmişe Kederlenmekten ve Geleceğe Kaygılanmaktan,
{✿}*{✿}SANA SIĞINIRIM HALİLİME ♥♥♥♥♥ EZELİ NURUM ♥♥♥♥♥

:amin: :amin: :amin: :amin: :amin:
145
Sizin Seçtikleriniz / Kuş bakışı istanbul
18 Şubat , 2011, 22:29:13


:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
146
Sizin Seçtikleriniz / İlk Cemre Yarın Düşüyor
18 Şubat , 2011, 22:14:16
Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Artun AA muhabirine yaptığı açıklamada cemrenin ilkbahara doğru önce havada sonra suda ve son olarak toprakta 7'şer gün arayla meydana gelen sıcaklık yükselmesi olduğunu söyledi.

Cemrenin kelime anlamının "kor halindeki ateş" olduğunu ifade eden Artun "Cemreler havaların ısınmaya başladığının ve kışın soğuk günlerini geride bırakmak üzere olduğumuzun müjdecisidir" dedi.

Artun eskilerin 365 günlük yılı 179'u "kasım" ve 186'sı "hızır" günleri olarak ikiye ayırdıklarını kış devresinin 8 Kasım'da başladığını ve 6 Mayıs'ta da Hıdırellez ile birlikte yaz devresi yani hızır günlerine girildiğini vurguladı.

Kasımın 46'sında 40 gün anlamına gelen "erbain" 86'sında da 50 gün anlamına gelen "hamsin"in başladığını belirten Artun böylece kışın en soğuk zamanları olan 90 günlük sürenin geçtiğini kasım günlerinin ortasını geçip 100 gün geride kalınca halk arasında zorlu kış günlerini geride bırakma düşüncesinin oluştuğunu kaydetti.

Artun kasımın 105'inde (19-20 Şubat) birinci cemrenin havaya 112'sinde (26-27 Şubat) ikincisinin suya 119'unda (5-6 Mart) üçüncüsünün toprağa düştüğüne ve 7 günlük aralıklarla buraları ısıttığına inanıldığını söyledi.

Meteorolojik olarak ısınma sıralamasının toprak hava ve su şeklinde olduğunu anlatan Artun şöyle konuştu:

"Cemre her ne kadar folklorik bir inanış olsa da cemre tarihlerinde hava sıcaklığı belirli oranda artıyor. Toprağa düşen üçüncü cemrenin ardından ise bahar geleceğine inanılıyor. Cemreler Türk dünyasının kültür ve edebiyatına da konu olmuşlardır. Örneğin divan şairlerinin cemre zamanlarında baharın yaklaşması dolayısıyla önemli kişiler için yazdıkları övgü şiirlerine 'Cemreviye' denilirdi."

147


Malzemeler

1 paket baklava yufkası

1 su bardağı süt

3 yumurta

½ su bardağı sıvıyağ



İçi İçin



Ufalanmış peynir

Maydanoz

Tuz

Kırmızıbiber



Yapılışı



   Süt , yumurta ve sıvıyağ iyice çırpılır. Yufkalar tuzsuz olduğu için biraz tuz eklenir. Tek tek her yufkanın arasına karışım fırçayla sürülür. 4 yufkada bir iç yayılır. Yufkalar bitene kadar işleme devam edilir.En üste karışım artarsa sürülür. Yoksa 1 yumurta sarısı sürülerek 180' de

pişirilir.

ALINTIDIR

BAKLAVA YUFKASINDAN BOREKLER ÇOK DAHA GUZEL OLUYOR  :icon_thumright:
148
Hamur Tatlıları / ELMALI VOLOVAN
18 Şubat , 2011, 03:58:07

.





Elmalı Volovan Google

Malzemeler
12 Adet kare miflöy
1 Çay bardağı elma suyu
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
2 Adet elma
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Adet yumurtanın sarısı
Pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 4
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

.
Hazırlanışı
Öncelikle volovanları hazırlayın.
Bunun için 4 Adet miflöyden su bardağı ile büyük yuvarlaklar kesin.
Kalan 8 miflöyü de çay bardağı ile kesip, halkalar çıkarın.
Halkaların iki tanesini bir yuvarlağın üzerine gelecek biçimde üst üste koyun.
Bu şekilde 4 Adet volovanınız hazır olacaktır.
Üzerini çok hafif elma suyuyla ıslatın.
İçini hazırlayın.
Bunun için elmaları rendeleyin.
Dövülmüş ceviz ve tarçınla karıştırın.
Volovanların ortasına koyun.
Üstlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında miflöyler kabarana kadar pişirin.
Fırından alıp, pudra şekeri serpip servis yapın

ALINTIDIR
149
Hamur Tatlıları / ŞEHZADE TATLISI
18 Şubat , 2011, 03:51:27



İşte size Oktay Usta'nın tarifi ile Şehzade Tatlısı...

Hamuru için;

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı tepeleme un

Mantolamak için; (bu terimi de Oktay Usta'dan öğrendim)

süt
mor haşhaş

Şerbeti için;

4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1/2 limon

1.Fırınınızı 200 C de ısıtmaya başlayın.
2.Önce şekeri ve irmiği karıştırma kabınıza dökün. Ortasını havuz yapın.
3. Havuza tereyağını oturdun ve eliniz yardımıyla tereyağını sıkmaya başlayın ve şekerli irmik karışımına iyice yedirin.
4. Yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
5. Vanilyayı karışıma ekleyin.
6. Unu yavaş yavaş ilave edin ve arada kabartma tozunu da ekleyin.
7. Kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurmaya devam edin.

Not: Eğer hamur kıvamınız halen cıvık ise yavaş yavaş un ilavesi yapabilirsiniz. Oktay Usta gördüğüm kadarıyla kaşığı bayağı dolduruyordu. O 6 kaşık dedi ama benim elim sanıyorum daha küçük işledi bana daha fazla kaşık un gerekti.

8. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın.
9. Önce sütle ıslatın daha sonra haşhaşla tüm hamuru kaplayın.
10. Bütün hamurunuz için bu işlemi yapıp kurabiyelerinizi tepsiye dizdikten sonra en fazla 12 dak. kadar fırında pişiriniz.
11. Kurabiyeler fırında pişerken diğer yanda şerbetinizi hazırlayınız ve iyice kaynatınız.
12 Fırından sıcak çıkan kurabiyelerin üzerine kaynamış şerbetinizi henüz sıcakken dökünüz.
13. Tatlınızı, şerbeti iyice emmesi için bir kenarda soğumaya bırakınız.

Dilerseniz, hamurları tepsiye dizdikten sonra ortalarına yarım ceviz koyup öyle pişirebilirsiniz.

ALINTIDIR
150
Kurabiyeler - Bisküviler / KUĞU KURABİYE
18 Şubat , 2011, 03:36:08




Kuğu Kurabiye

Malzemeler :
4 su Bardağı un
300 gr. Margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
Karanfil
Hazır çilekli pasta kreması

Kreması için ;
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Yapılışı :
Margarin ile pudra şekeri yoğrulur. Bu karışıma sırasıyla un, yumurta, vanilya, kabartma tozu eklenip, karıştırılır. Hamur nemli bir bez altında yarım saat dinlendirilir. Dinlendirilen hamur merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılır. Tırtıklı bir kalıpla hamurdan yuvarlaklar kesilir. Kesilen yuvarlakların yarısı ortadan ikiye kesilir. (Kanatları oluşturmak için.) Kalan hamurlardan elde yuvarlanarak "S" şekli verilir. Karanfillerle göz yapılır.Hazırlanan kurabiyeler 170 derecede üzeri kızarmayacak şekilde pişirilir. Krema hazırlamak için önce toz şeker ve un bir tencerede hafifçe kavrulur. Bir kasede yumurta ve süt iyice çırpılıp, tencereye ilave edilir. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Son olarak vanilya ve limon kabuğu eklenip, ocak kapatılır. Kanat yapılacak hamurlar çilekli krema ile süslenir. Yuvarlak kurabiyelerin ortasına 1 tatlı kaşığı kremadan sürülür. Kanatlar ve kuğuların kafası yerleştirilir.

Afiyet olsun.

ALINTIDIR
151
Pastalar - Kekler / PORTAKALLI SÜNGER TATLISI
18 Şubat , 2011, 03:32:06






Malzemeler :

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

2 su bardağı un


Şerbeti;

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su


Üzerine;

1 paket kaymak tadında kremşanti

1 su bardağı soğuk süt


Yapılışı :

Yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınıp; mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Portakal kabuğu rendesi eklenir. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte eklenerek karışma eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış kare ya da dikdörtgen bir fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Tatlı fırında pişerken şerbeti hazırlanır; toz şeker ve su eriyinceye kadar karıştırılır (kaynatılmaz). Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır ve buzdolabına kaldırılır. Oda sıcaklığında soğuyan tatlının üzerine kremşanti yayılır; buzdolabında bir süre dinlendirilir. Dilimlenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.

ALINTIDIR
152
Tavuk ve Hindi Yemekleri / DAMAT PAÇASI
18 Şubat , 2011, 03:26:38


Bu bir Rumeli yemeği,lezzetli,besleyici ve doyurucu...

4 adet tavuk budu
3 adet yufka
sıvıyağ
yoğurt
2-3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası)
tereyağı

Önce yufkalar küçük parçalara bölünür,sıvı yağla harmanlanır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızartılır.Bu arada tavuklar haşlanır.Küçük küçük parçalar halinde didiklenir.Fırından çıkan kızarmış yufkalar ılınmış tavuk suyu ile ıslatılır.Üzerine tiftilmiş tavuk etleri yerleştirilir.Tavuk etlerinin üstüne tereyağı ve salça ile hazırlanan sos dökülür,en üstüne de sarmısakla karıştırdığınız yoğurt dökülür.

ALINTIDIR
153
Sebze Yemekleri / ISPANAK RULO
18 Şubat , 2011, 03:19:25


1 kg ıspanak
4 yumurta
karabiber,tuz
süzme yoğurt
.
Ispanaklar doğranıp bir tencereye alınarak kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir.Piştikten sonra sıkılır ve bir kaba alınır.Tuz ve karabiber karıştırılır.Akı alınmış 4 yumurta sarısı karıştırılır.Yumurta akları ayrı bir kasede köpük oluncaya kadar karıştırılır ve kaşık kaşık ıspanak karışımına dökülür(yumurta aklarının sönmemesi için yavaş yavaş karıştırılır).Daha sonra yağlı kağıt sürülmüş fırın tepsisine bu karışım yayılır.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 8-10 dakika pişirilir.Üzerine süzme yoğurt yayılır ve yağlı kağıt yardımıyla rulo yapılır.Dilimlenip servis yapılır.

ALINTIIDIR





154
Sizin Seçtikleriniz / Ders çalışma Açıları
18 Şubat , 2011, 02:52:35


:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
156
Sizin Seçtikleriniz / 3 Şeyden Uzak Duracaksın
18 Şubat , 2011, 01:44:23


1. Eroin
2. Kokain
3. Caroline    :violent1: :violent1:
157
Sizin Seçtikleriniz / Ata Böyle Binme
18 Şubat , 2011, 01:38:35


:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

158
Sizin Seçtikleriniz / Mısır'da Tehlikeli Son
18 Şubat , 2011, 01:31:04


:ehi: :ehi: :ehi:

159


tövbe estagfiruuu   :ehi: :ehi: :ehi:
160
Sizin Seçtikleriniz / Kurtlar Vadisi Tatilde
18 Şubat , 2011, 00:00:23


:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: