28 Nisan , 2024, 18:47:27

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - seyda

1
Meltemcim

seni nasil atlamisim bu arada arkadasim, cok cok tebrik ediyorum cesaretini :tongue3: saka bir yana tebrikler canim, insallah saglikla alirsin minik fasülyeyi kucagina. Ay duyunca bir heyecanladim sorma... Benim esim de yaklasik 2 senedir 3. cocuk istegini belirtiyor fakat ben kulagimin üstüne yatiyorum. Bugün yine söyledi, bak ne kadar sevimliler ben bi tane daha istiyorum diye. Evet dedim bende, haftada 2 gün görünce sadece sevimli gözüküyorlar:)) Aslinda arada ben de düsünüyorum ama sonra yok gazlar, yok ateslenmeler, hastanalmalar aklima geldikce zor diyorum. Ki asil zorluklar gördügümüz gibi büyüdükce basliyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun, bol bol güc kuvvet ve sabir versin ve bizi evlatlarimizdan ayirmasin. Hoscakalin :hello:
2
Merhaba kizlar,

Aslinda uzun zamandir birseyler yazma cabam var ama malesef sifremi unutmusum. Bu gun artik azmettim yeni bir sifre almayi denedim. Ama Eminecim oncelikle soylemeliyim ki e-mail e gelen link calismiyor. Yani link tekrar ana sayfaya getiriryor, ve orda da yeni sifre secenegi yok. Tekrar sifremi unutuum, tekrar mail olarak gelen bir link. Bu kisirdöngü böyle devam ediyorrr. neyseki ben sifremi nasil olduysa hatirladim ve ciktim bu döngüden:))

Simdiiii... gelelim bizden haberlere. Gecen hafta Tr den döndük, cok güzel bir tatil gecirdik. Baya bi ayaklarimiz geri geri geldi yani. Melis Alara bu hafta okula basladi. Yani ana sinifina. Bizim bulundugumuz bölgede 2 sene mecburi ana okulu var sonra da ilkokul. Yani bu hesapla Melis Alara önümüzdeki sene de ana sinifinda olucak. Ama ögretmen eger ilkokula gitmesi gerektigine karar verirse, o zaman ilkokula gidecek. Burada kurallar oldukca kesin, gecen sene 2006 Mayis sonuna kadar doganlar ana sinifina basladi. Eger Temmuz sonuna kadar dogduysa cocuk, o zaman ben bu sene baslamasini istiyorum gibi bir itiraz hakkiniz oluyor. Ben de Beril gibi 5 yasinda ilkokula üstelik de 2. siniftan basladigim icin, hic kasmiyorum Melis Alara yi bu konuda. Ciddi ciddi 86 da orta okula baslamistim (76 dogumlu olarak). Ben de Gözde gibi düsünüyorum biraz, sanslari varken bol bol oyun oynayip eglensinler:)) Bir yandan dili de daha gelismis olur diye düsünüyorum. Gerci iyice akici konusuyo artik kuzum Isvicre almancasini. Cok kuvvetli bir diyalekt ve babayla biz anlayamaz olduk düsünün iste:))

Emine ve Gonca
demek sizin kuzular seneye okullu oluyor, ne cabuk geciyor zaman degil mi.. Insallah hepimizin kararlari dogrudur. Ama Eminecigim söylemeden edemiyecgim ki, ben hep anneme gelir aglardim ellerim agriyo yazi yazmaktan diye. Ki ben hic de minyon, ufak tefek bisey degildim. 5 yasinda bile nerdeyse en arkada otururdum- simdi 1.75 im-, yani diyecegim o ki, cocugun fiziksel gelisimi yönünden yine de erken olabiliyo. Annem de yazik, ki kendisi ögretmendi ve ayni okula gidiyorduk, ben agladikca üzülür arada o da aglardi :toothy10: böyle gecti ilkokul yillarim dermisim :toothy10: orta okulda da herkez genc kiz oldu ben hala utu tahtasi gibi dümdüzüm sendromu oldu tabi :k06: tabi bunlar anilarim, umarim sizin kuzularin daha hos anilari olur:))

Jbduncum
gecen sene 2 dakika da olsa görüsmüstük, bu sene onu da yapamadik. gerci ben de hep yazliktaydim pek Yesilköy de kalmadim. Bir ara aklimdan gecirdim aramayi evden, sonra öyle kaynadi gitti. Bu sene esim 2 haftada bir geldi Istanbul a, pek bi mesgul gecti günler. Ecrin in degisimine ben de inanamadim. En son gördügümde cok sessiz sakin ve mülayimdi :toothy10: Bence de sebebi kardestir. Melis Alara da da ara sira sinir krizi halleri arkasindan aglama ataklari oluyo ama dilimi isiriyim, cok nadir. Sadece Deren in olan hersey gözüne batiyo, hersey onun, herkez onun emrinde, eh arada tevazu gösterip kardesine de izin veriyo:)) mesala babasi dün iki tane kitap almis, kendikini kolunun altina alip Deren in kitabina bakiyor.

Gözdecim
ben de okuyup begendim yazilarini. Sen napiyosun ögretmenlige devam mi yoksa iyiden iyie yazar mi oldun? bide ben seni kapali gibi hatirliyorum simdi aciksin galiba. Hatta bir ara iki tane mi Gözde vardi acep diye tereddüt ettim, malum cocuklardan sonra hafiza balik:))

Bu arada ben %50 calismaya devam ediyorum. Biraz nefes aldiriyo bana. Gerci bu sene basinda esim is degistirdi, eskiden cok fazla seyehat ederdi, simdi direk yok :caca: yani sürekli projelerde calisiyo ve bütün yazi Londra da gecirdi, pzt git cuma gel seklinde. Annem artik kadincagiz dalga geciyo bana da bi oturum cikartin bari diye. Evde yardimcimiz var neyse ama yine de zor oluyo. %51 deseler calisamam yani o derece. Alisveris, cocuklarin okullari, sosyal hayatlari, evin koordinasyonu gibi tüm dünyevi isler bana bakiyo anliyacaginiz. Neyse bakalim, ben cinnet gecirip yeter demezsem, böyle gidecek gittig yere kadar.

Öpüyorum hepinizi,
bir daha arayi bu kadar acmiyciim insallah :wave:
3
Jbdun demek Nayat in da bebisi olucak. bende zaten o aksam demistim yani resimlerden gördügüm kadariyla Nayat bu kadar sisman degildi ama tabi pat diyede bebek mi geliyo diye sorulmaz dimi :k06: hayirlisiyla gelsin insallah :amin:
4
Uzuuuuuuuun bir aradan sonra merhaba arkadaslar,

arada bir girip okuyorum son sayfalari ama bir türlü yazamiyodum ay bi dakka bile zaman yokkkkk :BangHead:

bende kuzucuklarin dogum günlerini kutluyorum ve dogumgünümüzü kutlayan teyzelere de tesekkür ediyorum :flowers: biz kizlarla bir kosturma hengamede devam ediyoruz iste. Melis Alara bu sene tam gün okula gidiyor.almancayi baya ilerletti sayilir. Derosh da evde beni cildirtiyo bu arada :ehi:

Berilcim bebek haberine cok sevindim. ben de senin gibi abilerle felan büyüyünce bu acilarin cocugu durunmu cok yakin geldi bana :toothy10: hicbir oyunda istenmezsin vs vs. bide kücük olmak üstüne üstlük :BangHead: bende uiki kiz kardes olan kuzenlerimi filan kiskanirdim hep. insallah kuzularimiz cok yakin olur birbirlerine sirdas olurlar :amin:

Goncacim saol bu arada sayfalari canli tutuyosun. nedense bu hamile arkadas Izmir taifesinden olabilir gibi dogdu icime yani Asli mesela :k06: yada Ece nin annesi Izmirden olmayan Asli :k06: senin annen Izmire mi tasindi bu arada hayirdir sanki Istanbulda degilmiydi?? ne acaip seyler kaliyo insanin aklinda bu arada :tongue3:

ha bide biz yazin tesadüfen Jbdun la karsilastik Yesilköyde sahilde. Seydaaa diye bi ses duydum bi baktim Jbdun kardesi ve esiyle Eren i uyutma gezmesine cikmislar :toothy10: Ecrin i göremedik o coktan uyumus. benimkiler tabi gece kusu ikiside fildir fildirdi. sora bi daha da görüsemedik  dibdibe oturuyoruz nerdeyse ama iki arti iki dört cocukla kisitli zamanda cooook zor isler bunlar :suclu:

herkezi cok öptüm arada bi girip iki satir yazica bundan sonra da insallah.  :flowers:
5
Anitacim kuzulari görünce yorum yapmadan gecemedim.. 41 kere masallah :nazar: Lukas ayni babasi bence Kayra da sana benziyor sanki ;)

tam yazmaya oturdum Derosh uyandi umarim en kisa zamanda yazicam. öpüyorum hepinizi :opucuk:

ha Eminecim bende Miray Su yu Ceylin e cok benzettim benimkiler cok alakasiz insallah resim eklemeyi basaririm nasil yapiciiim acep :icon_scratch:
6
Ayse,

Anita ve Gonca nin söyledikleri mutlaka ise yarar. bence masaj süresini az tutuyosundur karinüstü yatarken yada sirtini yeteri kadar uzun sivazlamiyosundur. biraz da sabirli ol ve devam et ben de cok sabirli degildim gazi cikmiyo diyodum esim daha iyi basariyodu bu olayi.

Anitacim,
kirmizi totisinden öpüyorum Lukas i :k06: Kayra konusuna da cok sevindim böyle gider insallah :amin: bu arada bayramini kutlayamadim canim, biraz gec oldu ma burdan kutluyorum :opucuk:

Goncacim,
bende cok sabredemiyorum sonra da ne kadar üzülüyoum bunun icinmi kizdin bagirdin simdi cocuga diye ama ah hep sabir diliyorum Rabbimden. Allah üzntlerini göstermesin insallah :amin:
7
Anitacim canim kavusmussun sükür Lukas prense :opucuk: adi gibi kutlu olsun yasami da insallah, Aallah uzun saglikli ömürler versin annesiyle babasiyla cimcime ablasiyla :amin:

kiskanclik diyince aklima geldi, Alara da Deren dogdugndan 1-2 hafta sonra yanima geldi oturdu yüzüme bakti bakti "anne, doktor amcalar Deren i yeniden karnina koyabilirlermi?" dedi. bende neden sordun annecim koyamazlar tabiki artik kardesin dogdu dedim. o da bence koysalar cok iyi olurdu dedi :toothy10: :ehi: simdi gülüyorum da tabi ne firtinalar kopuyodu acaba icinde. yani bütün dünyalari degisiyo. bi bebek geliyo eve, agliyo zirliyo vede annelerinin önceligi oluyo. cünki hep büyükler bekliyo cünki kücükler acikinca anne doyuruyo, tam kitap okurken uyaninca annne kucagina aliyo altini aliyo vs vs. daha bu aksam ben Aalara ya kitap okurken birden Deren aglamaya basladi. bende gittim bi dakka bakiyim gelicem dedim neyse gaz cikardi döndüm Alara nin yanina. masala devam derken yine basladi aglamaya.annecim bakip gelicem dedim ve yine kestim masali gittim. ufff se Derosh da ne sinir, bi uyumadi dedi :k06: üzülüyorum bazen cünkü hakli yani ben de olsam sinir olurum bi rahat yok cocuga :toothy10: insallah bu günler de gecicek ve birlikte oynamaya baslayinca cooooook mutlu olucaklar :amin:saglikli günlerde insallah :amin:

:opucuk: herkezi kizlar
8
yanlislikla send tusuna bastim :k06:

Jbduncum devam ediyorummmmmm... Alara da beni cildirtiyo her söyledigime bagirip cagirarark sonra da ben kizinca yada kizacagimi bakisimdan anlayinca seni cok seviyorumm diye boynuma sariliyo. yada kizdiktan sonra aglarsa falan sarilip beni seviyomusun ben seni cok seviyorum diyo.sonrasinda ben artik vicdan azabina gark olmus bir sekilde agliyorum:)) neyseki bunlar azaldi artik bende cok fazla vakit ayirmaya calisiyorum ikisine de. haftada 2 gün calismak zaten ilac gibi geldi. bu arada Ecin altina kaciriyo demissin ya, gündüz mü gece mi oluyo bu? okuldami evdemi? hic okuldan ögretmeniyle yada daha önemlisi bir psikologla görüstünmü? bu cok hafife alinacak birsey gibi gelmedi bana ??? bu arada annecigine selamlar. insallah yazin görüsürüz ve coooooook kolay gelsin :opucuk:

Anitacigim
bunu okudugunda insallah Lukas Cemil kucaginda olucak saglikla. bizi habersiz birakma ve rabbim kolay dogumlar nasib etsin :amin:

Goncacim Eylüle cok gecmis olsun canim. bende katiliyorum arkadaslara. bu kardes sendromundan kacis yok arasi 1 yas da 10 yas da olsa yok malesef. bakicimiz eski baktigi cocugun abisini anlatiyo da aralari 11 yasmis ve nerden cikti bu keyfimi bozdu diyomus karrdesi icin. tabiki kiskancliklar da cabasi. yani arkadasim sen tabi kendin icin en dogru zamani bilirsin de bize bakip gözünü korkutma bunlar basa gelicek ama cekiliyor da. bir düzen oturuyor mutlaka. sadece 2 cocukla ciddi bir düzen lazim kaytarma sansin yok yani ay biraz saliyim su isi de sonra yapiyim azicik daha uyuyayim yok. mesela ben su anda düzeni bozuyorum saat 23:40 ve uyumak yerine netteyim dolayisiyla birazdan Deros acikip uyanacak ve ben yarin uykusuz bir sekilde kalkip muhtemel bas agrisi cekecegim ama arandim bunu:)) böyle lüksler olmuyor iki cocukla:)) Allahim onlara saglik versin hep mutlu olsunlar insallah gerisi bos.


cok öpüyorum sizi ve kuzulari. bu arada Aysegül den hele de Özlemden haber alan varmi merak ettim onlari iyice.  :hello:
9
Selam arkadaslar,

baktim sayfaya pek bi renk gelmis artik bende yazmaliyim dedim :suclu: arad girip okuyorum ama artik yazacak zaman bulamiyorum.

Eminecigim
sana cook kolay gelsin diyorum arkadasim ama inanki büyüdükce kolaylasmayacak:)) simdi Miray Su cok uyuyodur o uykular azaldikca ve istekler cogaldikca  :cildir: mesela biz su aralar kati gidalara gecisle ugrasmaktayiz. cok da basarili deiliz. bu ardaa biz derken tr den bir yardimci teyzemiz geldi malum ben calisiyorum ve annem gitti. bu arada 1.isi birakip 2. ye gectim 2 hafta kadar önce. artik haftada 4 degil sadece 2 gün calisiyorum. Alara haftada 4 gün yarim gün okulda ama sanmayin ki ede bakici var diye ben yan gelip yatiyorum. sabah Alara okuldan gelene kadar bakicimiz Deren le ilgilenirken ben bir yemek yapiyorum sonra Derosh u emzir uyut derken bi ayaküstü kahvalti hop Alara yi almaya git etc etc... Alara artik kardesinin varligina baya alismis durumda sükür. sadece meyve pürelerini ve sebze corbalarini paylasmak istiyo bide arada benim de bebek arabami alin diyo. giysileri umursamiyo ama oyuncaklar konusunda cok hassassss derhal elinden cekiyo o benimdi oynamasin veya bozar simdi diyo :laughing7: bizde hic vurma falan olmadi yanliz bikac kere cevirmeye calisti hadi bu tarafa dön diye birde yatagina giriyodu bende yanina yatiyim zaten bu eskiden benimdi diye :laughing7: birde babamizi asla paylasamiyoruz. hele seyehatten falan gelmisse artik Deren kucaga alinmasin diye bütün asam adamcagizin kucaginda oturuyo. ama cok da seviyo kardesini ay Deros uyanmis diye kosuyo sariliyo eline oyuncak veriyo falan. birkac kez emzirirken bende bakicam tadina dedi ama sonra bakti bakti galiba tuhaf geldi yaklasmadi bile yanima sükür. Derosh kuzusu biraz tembel cikti:)) 8. ayimiz bitti ve henüz emeklemeyi bile düsünmüyo gibi. sürekli kucak istiyo yatmiyo ki yerde emekleyebilsin ama kollarindan tutup yürütmeye calisinca deymeyin keyfine yürürmüyo zaten kosuyo öyle komikki:))

Jbduncum   arkadasim seni cooook iyi anliyorum. Alara da okuldan gelir gelmez daha kapida ama ellerimi yikamiycam diyo hep bir hikayeyle gidiyoruz yikamaya artik bu süekli dert anlatma durumundan bayilicak gibi oluyorum bazen
10
Yemek Muhabbeti / Ynt: Bugün Ne Pişireceksiniz?
16 Şubat , 2010, 14:57:53
zaten icerisine ceviz dolduruluyo yazmis ya daha neresine ceviz koyucakki ;)
11
İlişkiler / Ynt: Apartman Şikayetleri
11 Şubat , 2010, 12:44:12
Cok üzüldüm Selmacim basiniz sagolsun. Allah onun ömrünü de senin bebisine bagislasin insallah. neden vefat etti bi hastaligi falanmi vardi? Allahim kimseye evlat acisi göstermesin evlatlarimiza da uzun ömürler versin, bize bagislasin insallah :amin:
12
İlişkiler / Ynt: Apartman Şikayetleri
10 Şubat , 2010, 17:54:10
Merhaba Selmay,
sana katiliyorum almanyada herseyin kurali var. yanliz cocuk yok demene güldüm. biz de 3 sene orda yasadik ve apartmanda tek cocuk yoktu. almanyanin genel problemi zaten kimsenin cocuk yapmamasi:)) bu arada özel degilse profil resmindeki senin kizinmiydi? ne oldu unutmadik özlüyoruz demissin?
13
Eminecim cok tebrik ediyorum kavusmussun minik melegine :flowers: gercekten keyfini cikar her anin Elif Deren 6. ayini bitirdi bile zaman ne cabuk geciyor Allahim saglik versin bütün kuzulara. umarim yakinda daha uzun yazabilirim. bugün annemi Ist. a ugurladim bakici teyzemiz yanimizda halen bir düzen oturtabilme cabasindayiz. öpüyorum hepinizi :opucuk:
14
Sezeryana da aliyolar yani en azindan epidural olana aldiklari biliyorum birkac arkadasimin esi girdi. zaten boynundan asagida bi perde gibi bisey  oluyo esin de yaninda elini tutuyo yani karnin kesildigini filan görmüyo. heralde gören bayilir cünkü:)) ama tabi genel narkozla olan sezeryana almazlar zaten sen bayginsin agzinda burnunda hortumlar var esin naapsin yaninda...

Ayse senin dogumun neden sezeryan görünüyo? bebek dönmedimi? daha erken aslinda
15
Sağlık Haberleri / Ynt: DOMUZ GRİBİ AŞISI..
24 Kasım , 2009, 23:37:56
bu asi paraylami yapiliyo türkiyede anlamadim. burda bedava orda da bedava diye duymustum. doktor asiyi satmiyoki cebine para girsin. devlet asiyi para verdi aldi bu iki sirketten birinden. olsan da cikti parasi olmasan da ne farkederki?