Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - sesedo-98

1
gelin buyrun kızlarrrrrrrrrrrr sohbet edelim
2
Tebrikler - Kutlamalar / doğum gunumm
01 Ocak , 2009, 19:07:19
bu yıl  anneler günü dogum gunume denk geliyor inşallah kızımda 3 aylık olmuş oalcak inş en guzel hediyeee işte ayyyyyyyyy onun bana bakışlarııı ben bu yıl hediyemi aldım bile inş  :)))
3
kızlar bayram tatilinden bu yana vajinal bölgem ve arka tarafı öyle agrıyorki her hareket edişim de yürümem de agrıyor sanki adet olunca bi agrı sızı olur aşağı dogru çekilir gibi olur ya işte öyle hatta arkasıda sanki basur olmuşum gibi agrıyor fakat ne basurum ne de kabızlık geçirdim .. oturunca hissetmiyorum agrıyı ama oturdugum yerden kalkmaya çalışınca Allllaaaaaaaahhhhhh sanki kazık ustune oturmuşumda kalkmışım gibi  :honk: ya bu agrılar normal mi sizde de böyle oldu mu ya da oluyor mu geçen doktora gittiğimde unuttum böyle bişey demeyi ocak ortası gidecem inş başka bi sorun yok kanama filan olmuyor sadece agrı çekiyorum ama yatakta dönmeyi zorlaştıracak kadar çoookkk . bu arada aralık 15 de doktora gittiğimde kızın kafasının aşağıda oldugunu söylemişti acaba diyorum aşağıda diye mi bu kadar agrı oluyor .... acaba doguma mı yaklastım sizce hıııııı bide kızlar karnımda gerilme hissi oluyor hani yeni uyandıgınızda geriliriz ya işte o hisden karnımda başlıo ve geriliyorum ya kasılmalar mı acaba bunlar anlamadım ben AHH BENIM HAMİLELİĞİM ZATEN TURUNUN SON ÖRNEĞİ SANIRIM   :violent1:
4
GEBELİK SIRASINDA NEDEN SIK GÖRÜLÜR

gebelikte sık görülmesinin sebebi gebeliğe bağlı idrar yolu sisteminde oluşan değişikliklerdir . büyüyen rahim idrar torbası üzerine bası yaparak mesanenin tam boşaltılmasını engellemektedir. ayrıca artan gebelik hormonları idrar yollarının üreterlerin yapısını değiştirerek mesanedeki idrarın böbreklere geri kaçmasına sebep olmaktadır..

BELİRTİLERİ

İdrar yaparken yanma
Sık idrara çıkma hissi
İdrar kaçıracakmış gibi algılama
İdrarda kan veya iltihap görülmesi
Kasık ve alt batında agrı
Ateş titreme
İdrarda koku
Gece idrara çıkma hissi
enfeksiyon böbreklere sıçradıgı zaman bel agrısı ateş bulantı kusma genel durumda kötüleşme

İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARINDAN BEBEK NASIL ETKİLENİR

İdrar yolu enfeksiyonları tedavi edilmedikleri zaman böbrek enfeksiyonuna dönüşebilirler . böbrek enfeksiyonları erken doguma ve düşük dogum agırlıklı bebeklere sebep olmaktadır. Mutlaka tedavisi gerekmektedir. Basit bir idrar yolu enfeksiyonu saptandıgında doktorlar 5-7 süren bebeğe zararı olmayan bi antibiyotik tedavisi planlamaktadırlar.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU TEDAVİSİ NASIL YAPILMAKTADIR

Gebelik sırasında guvenli olan antibiyotik grubu ile öncce agızdan 5-7 gun devam eden bir tedavi planlanır. Tedavinin 3. günü olupta şikayetler geçmemiş ise veya artmış ise doktor hemen haberdar edilmelidir . Büyük ihtimalle tedavi şekli değişip iğne şeklinde damardan veya kalçadan yapılacaktır.
Nasıl Korunabilirsiniz?

Tuvaletten sonra önden arkaya doğru silinin. Böylece vajinal ve rektal bölgenizdeki bakterilerin idrar yollarına girmesini engellemiş olursunuz.


İdrarınızı tutmayın. Mümkün olabildiği kadar sık idrarınızı yapın. Böylece mesanedeki bakterileri dışarı atarsınız.


Cinsel ilişkiden sonraki on dakika içerisinde idrarınızı yapmaya çalışın.


Cinsel ilişki esnasında yeterli kayganlığın sağlanması uretranın zedelenmesini azaltacaktır.


Anal ilişkiye giriliyorsa daha sonra vaginal bölgeye temas edilmemeli veya edilecekse iyice temizlenilmelidir.


Gün boyunca bol su içilmesi (mümkünse günde 8 bardak) idrar çıkışını ve dolayısıyla da bakterilerin atılımını arttıracaktır.


Kahve, çay, alkol gibi içecekleri mümkün olduğu kadar az tüketin. Mesane üzeride irrite edici etkileri olabilir.


Genital bölgenizin uzun süre nemli kalmasına izin vermeyin.Naylonlu, sıkı iç çamaşırları giymeyin. Nem bakterilerin üremesini kolaylaştırıcı bir ortam yaratır.


Genital bölgenizi günlük olarak hafif bir sabunlu suyla temizleyin.


Her gün mutlaka iç çamaşırınızı değiştirin ve pamuklu iç çamaşırları yeğleyin.



alıntıdır
5
merhaba arkadaşlar daha 30+6 haftalık hamileyim umarım yararlı paylaşımlarımız olur :)