Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - °º•✿gülümse01✿•º°

31
Canim, çok sevindim :hieyt: Benim de 7. gün idrarda silik çikmişti. Ve de tutmustu nasip olmadi o ayri. Dualarim seninle bebisinle... :amin: :amin:
32
Bana ne pıhtılasma testi ne de ignesi yapildi. oooff ooofff
33
Canlarım biliyorsunuz, yumurta takibi, aşılama, tüp denemeleri... Ardından bebişim 11. haftada bırakıp gitti annesini :y25: :y25:  Pko hala başımın belası. Tüm bu süreç sırasında hormon ilaçları yüzünden 87 kiloya çıkmıştım. Sıkı bir diyetle 74'e düştüm. Daha da gayret ediyorum. 3 tane dondurulmuş embriyom var; ancak maddi durumumuz uygun olmadığı için yaza kadar transfer yaptıramayacağız. İlaçsız adet olamıyorum, kilo aldırdığı için ilaç kullanmıyorum. (Zaten ilaçla bile düzenli adet olamıyor, yumurtlayamıyordum).  :cildir:
Kürtajdan sonra doktora rahim kontrolü için gittim, sıkıntı olmayınca bıraktım(hormon ilacı dayamasın, bedenimin şaftı kaydı diyerek). Acaba bir sorun vardı da ondan mı kaybettim bebeğimi diye de içim içimi yiyor. Tüp merkezine gidemiyorum, maddiyattan dolayı. Diğer hastaneler de birkaç kan-hormon tahliliyle tüp merkezine gitmelisiniz diye başından savıyor.
Çok moralim bozuk.
Sizce şimdi ne yapmalıyım?
34
Alıntı yapılan: serap41 - 15 Kasım , 2014, 16:10:08
Ultrasonda 15-20 yumurta gözüküp de 9 tane toplanmasının nasıl bi açıklaması var acaba, çatlamasi şart mi catlamayanlari toplamamis olabilirler mi
Bi sinir geldi umarım 9 tanesinden güzel sonuçlar alırım.   :amin:
Canım toplanan yumurtalar zaten çatlamış olanlar değil. Çünkü çatlayanlar tüpler aracılığıyla rahime doğru yola çıkar. Yumurta toplamanın amacı, çatlatma iğnesi ile olgunlaşmasını sağlayıp, çatlamadan hemen önce toplayabilmektir. Ultrasonda gözükenler sadece foliküller yani dış kabukları. İçi boş çıkabilir, ya da yeterli olgunluğa erişememiştir. Dediğim gibi bunlara kafa yorma, 1 tane de toplansa önemi yok. Önemli olan bundan sonraki süreç. Toplanan yumurtalardan kaç tanesinin döllenip istenen kalitede embriyo oluşturabileceği...
35
Hangi vicdan, 2 yıl önce kendisi de evlat hasretiyle yanıp tutuştuğu halde, senin gözlerinin içine bakarak "hani senin çocuğun yok ya" ifadesini sıkıştırıverek bitirir cümlesini... Hangi vicdan, her gördüğünde kaşıyla gözüyle cümle alemin içinde "ne oldu senin iş?" diye soruverir fütursuzca... Ya da hangi vicdan ballandıra ballandıra bebeğinin "annemmm" deyişini anlatır, senin gözlerinin dolmasından zevk alırcasına...  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
36
Alıntı yapılan: BurcuÇ - 15 Kasım , 2014, 12:46:36
Serapcım toplandımı yumoslarınn...

Kızlar ben cok kılo almıstım asıla dönemınde  5 aşıla ığneler maf ettmıstı benım ve devlete gidiyordum...

Betüş varya mavish hani onun ısrarıyla özele gittim daha dogrusu gidicem başladım ilk tüp bebek tedavim iptal olunca cok uzuldum ara verdim bu arada 15 kilo verdim şimdi özelde tekrardan başlıyorum maddi durum sıkışık oldugu bi dönemimdeyım ama yınede başlıyorum bilmiyorumm şuanda ne heycanlıyım ne baska hep olumsuzluk benı çökertti..

İstanbul Tüp bebek Merkezi emre beye başlıyorum.. Doktorum cok ıyı cok sukur Bana biz elimizden gelenin en iyisini yapıcam arkamıza yaslanıp RABBİMİZe el açıcaz dedi  :y25: sağolsun... İğnelerim cok tuttu bulamadımda elınde fazla olan bi öncekinde yumurtam buyumedıgı ıcın defalarca ıgne aldırdılar umarım bukez iğnelerım artarda ben ıhtıyacı olan bırısıne verırımmm.. Buraya yazmak ve negatıf sonuc benı yoruyor oyuzden pek gırmıyorum bu kez nasıl olucak bilmiyorum.. Çok Dua edın bana olurmu  :y25:
Canım dualarım seninle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşaallah...
37
Alıntı yapılan: serap41 - 15 Kasım , 2014, 14:36:28
15 -20 arasi var diyodu doktor bugün toplama yapıldı 9 tane toplandı çok üzüldüm az değil mi bu sayı  :crybaby2:
Canım hiç üzülme. Benim de 14 tane görünüyordu ultrasonda, 22 tane toplnandı. Aman ne çok toplandı diye sevinmiştim. 4 tanesi kaliteli embriyo haline gelebildi. Arkadaşımın 6 tane toplanmıştı, 6sı da kaliteli döllendi. Diyeceğim o ki, sayısı kaç olursa olsun bi önemi yok. Önemli olan kaliteli embriyo haline gelebilmesi. Dua edelim de hepsi de güzel güzel döllensin. Annelerinin yüzünü güldürmek için yarışan bebişler olsun inşaallah... Kafanı bunlara takma. Ne kadar az stres o kadar fazla tutma ihtimali
38
Canım içini ferah tut, Rabbim diledikten sonra olmaz denileni oldurur. Dualarım seninle... Ben kavuşamadım yavruma, Rabbim senin yüzünü güldürür inşaallahhhhhh :amin: :amin: :amin:
39
Rabbim'e duamız ve inancımız elbette sonsuz...
Ama yukarıda yazdıklarımı da yaşamayan yoktur heralde....
Emin olun yazdıklarınızı, benzerlerini ben de biliyorum... Nice ümitsiz durumların evlatla sonuçlandığını görüyorum...
Neyleyim ki gönül ferman dinlemiyor... Hele teselli hiç dinlemiyor....  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
Dualaımdasınız.... İnşaallah dileyen herkese, bana, bize en hayırlı ve tez vakittte yavrularımızı verir de cennet kokularını içimize çekmeyi nasip eder....  :amin: :amin: :amin:
40
Canım ben tüp bebeği orda yptırdım. Mükemmel ilgililer ve işlerinde uzmanlar. Benim  tüp denemem tuttu; ancak 11 haftalıkkken kalbi durdu. Yani kısmetinde yoksa Fizanda yaptırsan ne çare... Rabbim isteyecek önce...
41
Canım içinde az ilaç kalan şişeyi, sıvı dolu enjektörü, sulandırılacak olan yeni şişeyi, bir de kutudaki boş enjektörlerden birisini götüreceksin. İlk şişende kalanın üstüne yeni sulandırılacak olan şişeden tamamlanarak yapılacak. Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın inşaallah :amin:
42
Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek;

Geceleri uyanıp sabaha kadar, senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek;

Hiç sebep yokken iki de bir ;belki hamileyimdir deyip gidip test yaptırmak demek;

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek;

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek;

Çocuk tedavisi görürken ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum diye gözyaşı dökmek demek;

Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek;

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan "çocuk yok mu?" diye sorup, yaranı kanatması demek;

Türbelere gidip "Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et"; diye gözyaşlarıyla dua etmek demek;

Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek;

Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek;

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak;"hadi gel artık tükeniyorum"; diye yalvarmak demek;

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek;

Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan herkese Rabbim nasip etsin inşaallah.
Rabbim bizim de yüzümüzü güldürecek...
43
Alıntı yapılan: zen_s - 11 Ağustos , 2014, 13:29:42
Soğan kürü  tempolu yürüyüş ve kilo verme pko için etkili canım
Kilo verme ve spor çalışmalarına başladım canım. Bir de soğan kürünü deneyeyim bakalım. Ben de tam onu araştırıyordum netten... Teşekkür ederim.
44
Canlarım, biliyorsunuz 10 gün önce bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum  :crybaby2: Ağır pkoluyum. Bu nedenle kendiliğinden yumurtam büyümüyor-çatlamıyor :BangHead:  Zaten bu gebeliğimde çok yüksek dozlarda iğne kullanarak tüp bebekle olmuştu. Ne yazıkki Rabbim nasip etmedi. Tekrar tüp bebek deneyebilmek için doktorum 2 ay yeterli dedi ama benim hem bedenen hem ruhen hem de madden deneyecek gücüm kalmadı :y25: :y25:  O nedenle 6 ay beklemem gerekecek. Bu süreçte tedavide aldığım kiloları vermeye, moralimi düzeltmeye çalışacağım. Diğer taraftan da boş durmak istemiyor pkoyu yenmek, kendiliğinden gebe kalabilmek için doğal bir şeyler denemek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım, ne önerirsiniz ?
45
Alıntı yapılan: ยรlคภ๓คz göภlüm - 11 Ağustos , 2014, 11:40:17
canım yeni fark ettim çok geçmiş olsun. inşallah kısa sürede sağlıklı bir hamilelik yaşar ve bebeğine kavuşursun. üzülme hamile kalabildiğini gördün, burda ve çevremde kürtajdan kısa süre sonra  tekrar hamile kalabilen çok bayan gördüm inşallah sen de onlardan bir olursun
Sağol canım, Rabbim tekrar yaşatmasın bu acıyı, çok zormuşşş  :crybaby2: Hala atamadım üzerimden, kafamı boşaltayım istiyorum ama en ufak şeyde ağlama krizine giriyorum. Geçecek elbet Rabbim sabrını verecek inşaallah :amin: Kürtajdan sonra hamile kalmak kolaylaşıyormuş diyorlar ama bende pko olduğu için kendiliğinden yumurtam büyümüyor- çatlamıyor. En yüksek dozlarda ilaç kullanarak yapılabilmişti tüp bebek de. Şimdi elim kolum bağlı kaldı, dua etmekten başka çarem yok. Ne olur diyorum Rabbim, ne olur mucizeni göster, olmaz denileni oldur, doktorlara, ilaçlara inat sen mucizenle veriver bebeğimi :amin: :amin: Senden ümit kesilmez, bana, burada gönlü evlat hasretiyle yananlara nasip et yazvularımızı ne olurrrr  :y25: :y25: