Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Tatlılar => Muhallebiler => Konuyu başlatan: fatma - 28 Ocak , 2007, 20:00:02

Başlık: Etimekli Sakızlı Muhallebi
Gönderen: fatma - 28 Ocak , 2007, 20:00:02
ETİMEKLİ SAKIZLI MUHALLEBİ

ETİMEK LERİ CAM KASEYE DİZİN.1 BARDAK SUYA 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER KOYUP KAYNATIN VE ETİMEKLERİN ÜZERİNE DÖKÜP ISLATIN.3,5 BARDAK SU ÜZERİNE 1 POŞET SAKIZLI MUHALLEBİ DÖKEREK KAYNATIN.ETİMEKLERİN ÜZERİNE DÖKÜN.ÜZERİNE ÇİLEK VEYA MUZ DÖŞEYİN.2,5 ÇAY BARDAĞI SUYU KAYNATIP 1 PAKET MUZLU VEYA ÇİLEKLİ JÖLE DÖKÜN İYİCE ERİTİN ÜZERİNE TEKRAR SOĞUK 2,5 ÇAY BARDAĞI SU İLAVE EDİP KARIŞTIRIN VE ONUDA TATLININ ÜZERİNE DÖKÜN VE BOZDOLABINDA EN AZ 2 SAAT BEKLETİN. AFİYET OLSUN HEM ÇOK HAFİF HEM ÇOK LEZİZ ;) NOT: JÖLEYİ TATLIYI BUZDOLABINA YERLEŞTİRİP ORADA DÖKÜN ÇÜNKÜ MEYVELER KAYIYOR ..
Başlık: Etimekli Sakızlı Muhallebi
Gönderen: Tebessüm :) - 09 Şubat , 2007, 21:53:47
fatma ben bu tatlıyı şekeri karemelize edip şerbetini öyle hazırlayarak yapıyorum çok daha lezzetli oluyor tavsiye ederim. :hungry: