27 Nisan , 2024, 19:11:45

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - macirema

1
kıyamıyorum bende bazı geceler yanıma alıyorum çoğunlukla yanımda...
2
AYIRDIM AMA HER GECE 2-3 DEFA UYANIYORUM KONTROLE VE AĞLAMALARINA.
3
Merhabalar,küçük kızım 9 ayı doldurdu 10. aya  başladık bende artık odamızı ayırmayı düşünüyorum odasında yatırmayı planlıyorum .
Gündüz uykularında  yatağında yatırıyorum ancak gece hiç tek başına odasında yatırmadım bu güne kadar. geç kaldım sanırım  :dontknow: fakat kıyamıyorum hala ayırmaya. :crybaby2:
bu konuda  tecrübesi olan anneler cevaplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

4
Benim ablam yurt dışdında çocuk doktorluğu dalında uzmanlık yapıyor,ve o yemeklerine ve çorbalarına hafif belli belirsiz tatlansın diye tuz yada şeker atabileceğimi veya limon damlatmamı önermişti.ayrıca bebeklere özel tuzlar var. onlarında ağız tadları var diyor.tabi her doktor farklı söylüyor bence anne olarak sezgileriniz ve bildiklerimiz doğrultusunda çocuklarımız için en doğrusunu yapıcaz. :icon_thumright: bende bebekler için özel yapılan yoğurtlardan veriyorum fakat hep içimi kemiren bi şüphe var.ne kadar doğal diye. normal yoğurt iki günde ekşirken bu yoğurtlar uzun süre dayanıyor buda beni düşündürüyor. :'(  :icon_scratch: bizde yurt dışından geldik annem yurt dışında herşeyiniz özeldi diyor.her geçen gün yeni birşey çıkıyor bebek büyütmek çoook meşakkatli ve sabır gerektiren bir iş.hepimize kolay gelsin.
5
Bende ufaklığı yanıma yatırınca uyanmıyor sanırım insan sıcaklık arıyor bu bebişler,çok şükür uyku preblemimiz hiç olmadı gibi bişey bizim uyansa bile sesler çıkarıp azcık oturup kendi kendine uyuyor.ama  aç yada susamışmı diye her uyandığında biberonu veriyorum isterse içiyor. ben 10:30da uyutuyorum 9 da uyanıyor genelde arada hep karnını doyuruyorum ama.
uyku uykunun mayasıdır der annem gündüz uyuyan bebek gecede uyur diyor.bende buna inandım valla.:)
6
Bende çok şaşırdım nasıl yani yoğurt ve peynir vermedinmi bu aya kadar? yerine ne verdin peki kahvaltıda falan ne verdin?.ben her sabah iki tatlı kaşığı labne peyniri yada lor veriyorum.yoğurt yerine ne veriyorsun peki?
7
mandayı duymamıştım , ancak keçi sütü çok yararlı,keçi sütünden  yapılmış yoğurt verebilirsin.bu arada keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş..
8
merhaba,acıkıyor olabilir,gece arasında öğün ver uyanmadan ben süt sağıp veriyorum biberonla benimkide sekiz aylık uyanmasına izin vermeden bi bibereon süt içittiriyorum 9:30a kadar uyuyor gece 10:30da uyuyor sabah 9-9:30da uyanıyor.
bu arada bazı bebek bezleri emilimi aza olduğu için idrarı rahatsız ediyor olabilir.ben gece için olan primadan kullanıyorum.
kolay gelsin....
9
merhaba,sadece tek tip çorba içirebiliyorum arkaaşlar tarhana oda içine lor koyup içiriyorum bu bebymix yoğurdu sevdi ama acaba ne kadar sağlılı bu hazır gıdalar.bu arada muhallebiyide yemiyor benim nazlı böcek.
birini yiyorsa diyerini yemiyor nasıl yapıcam hiç bilmiyorum o kadar ümitsiz oluyorumki bazen.sonra yine toparlıyorum kendimi ben mutu olursam oda mutlu olur diyorum .:)her yediği şey sanki benim bğazımdan geçmiş gibi seviniyorum valla.herkeze kolay gelsin bu ek gıda yolunda...
10
merhaba ,erkek bebeklerin bağırsak uzunlukları kız bebeklere oranla daha uzun olurmuş buda gaz sorunlarının erkeklerde daha fazla olmasının nedeniymiş arkadaşlar.Bu arada gaz için kobalak yada muskatta deniliyor verebilirsin hem çok besleyici muhallebi yediriyorsa özellikle bir iki çentik muhallebinin içine at bence.büyüklere bile sütlü tatlılara koyun diyorlar.ben kızıma aklıma geldikçe verdim çok şükür hiç gazsancısı falan çekmedik. benim görev aldığım okulda gıda öğretmeni arkadaş muskatın çok besleyizi ve hemen hemen sütlü tatlıların hepsine konulduğunu soyledi.hazımsılık ve gaz problemlerini engellermiş.

çok sabırlı geceler tüm annelere
11
merhaba arkadaşlar,benim kzımda bu ay 300 gr almış sadece bir aydır ek gıdayla boğuşuyorum 8470 oldu 7 aylık ancak çok zor yiyor hep gözü anne sütünde ,ortalama 600ml anne sütü içiyor çorba falan zor yiyor fakat meyve püresi yapıyorum onları güzel yiyor ve kahvaltıyıda güzel yapıyor
ben her sabah 3  erik kurusunu  yada kayısı kurularını kaynatıp suyuna 3 cici bebe biskuvi  iki çay kaşıyı pekmez yarım yumurta sarısı ve bi kaşık labne peynir karıştırıp veriyorum çokta güzel tuketiyor maşşallah ardından 100 ml anne sütü içiyor. ama çorba falan hiç içmiyor hep red ediyor. bende sebzeleri haşlayıp pure yapıyorum çok hafif tatlı yada tuzlu yapınca yiyor.
benim ablam çocuk doktoru o biraz çorbalara tatlansın diye limon damlat ve belli belirsiz tuz at dedi onlarında damak zevki var dedi.sizde deneyin isterseniz.
12
Al bendende o kadar benimkide 7 aylık yoğurt yedirmek işkence 3. kaşıkta heryere püskürtüyor.ağzını bir kapıyor aç açabilirsen cadı...... bende denemekten vazgeçmiyorum .... :amin: sabır Allahım sabır.

bu ek gıda olayı benim bittiğim andır. benimki çok cadı ve çok inat.... :crybaby2:  her gün sabır çekiyorum dualar ediyorum bişeyler yedirebilmek için. :y25:
13
Canım ben 1-2 aydır uyeyim siteye ismim emine ;) Bursada oturyorum .
kızım altı buçuk aylık ismide Bade Karin .
Aynı Ela gibi bizimkide zıplamaktan müthiş zevk alıyor.gülücükler çığlıklar hiç kesilmiyor yürüteçteyken..    :hieyt:   :nazar:   

ancak uzun süre durmuyor çok cabuk sıkılıyor zaten bende çok uzun tutmuyorum 10 dk geçmiyor. :icon_thumright:



14
Canım benim ufaklıkta ilk zamanda sadece oturup şaşkın şakın bakınıp rastgele düğmelere vuruyordu ,
fakat iki üç günde çözdü işi ulaşabileceği yerler keşfetti ,
geri geri ve yan yan gidiyor bide ustunde zıplayıp duruyor. :ehi:
umarım iyi vakit geçirir küçük ela ,bol bol sende o da eğlenirsiniz.;) 
15
hayırlı olsun güle güle kullansın küçük ela, benimkide çok cabuk sıkılıyor en fazla 10 dakika sanırım aynı aylarda kızlarımız.aynen çok gürültülü sesleri sırf gürültü kirliliği ama bir süre sonra alışıyorsun müziklere ;)