25 Nisan , 2024, 21:01:26

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - pertelote

1
Alıntı yapılan: _nilgun_ - 31 Aralık , 2012, 14:06:26
Selam kızlar, spinal anestezi ile sezeryan olanlar tecrübelerinizi, yaşadıklarınızı paylaşır mısınız? Memnun kaldınız mı, hastanede nelere ihtiyacınız oldu? Benim gibi bu yöntemle doğum yapacaklar tecrübelerinizden faydalanmış olur
önelikle şünu belirteyim genel, epidural ve spinal bunlar anestezi çeşitleri. artık günümüzde geneli pek tercih etmiyorlar. narkozdan ayılana kadar bebeğini göremiyorsun emziremiyorsun. spinal ve epiduralde belden iğne yapılıyor ve belden aşağısı uyuşuyor. epiduralin farkı ise bele kartel mi ne yerleştiriyorlar vücut ağrı kesiciyi burdan alıyor. aynı zamanda epidural için 250 tl gibi  ekstra ücret ödüyorsun. bu ücret tabi her hastanede değişebiliyor. ben spinal anesteziyle sezeryan oldum.. iğne yapıldı sonra belden aşağısı uyuştu. drum geldi halimi hatrımı sordu. bana birisi acı hissetmezsin ama dokunduklarını hissedersin demişti bende dokunduklarını hissedicem diye beklerken oğlum ağlamaya başladı. valla ne kadar çabuk oldu anlamadım. ağrım olduğunda da bacağımdan ağrı kesici iğne yaptılar.2 yada 3 kez ağrı kesici yaptırdım. valla bana en zor gelen uyuşmam geçtikten sonra sondayı çıkarmaları oldu.baş ağrısı oldu yastıksız yattım. başımı kaldırınca ağrı başlıyodu. bi sonraki gün arkadaşım epidural anesteziyle sezeryan oldu o da başının ağrıdığını söylüyodu. nescafe iyi geliyormuş bu baş ağrılarına ama ben denemedim sen yanına al istersen.çok çabuk toparladım ben kendimi. bu biraz da insanın kendisiyle alakalı. ben ağrılara falan dayanıklıyım. doğumdan sonra bebeğini kucaklayamayanları duydum. iyi düşün iyi olsun.
2
benim sorduğum drun özel muayenehanesi var ve ilimizin en tutulan çocuk doktoru.ozaman ona sormuştum yoğurdu devam sütünden falan mayalıyorlarmış diye. inek sütünden günlük mayala dedi. tutmuto falan diyolar. ben su bardağına mayalıyorum çok da güzel tutuyo valla. köye gittiğimizde annemlerden kayınvalidemlerden getiriyorum sütü gitmediğimizde de çevremizde var inek sütü satan. benim oğlum kahvaltı sevmiyodu yediremedim yumurta peynir bi türlü.
3
canım bi dra danıştın mı ek gıda konusunda. ben 5. ay doldu başladım ek gıdaya. drumuz meyve suyu, yoğurtla falan başla dedi. meyve suyu, meyve püresi, pekmez . sebze çorbası yediriyordum. bu arada dr bebe bisküvisini önermedi bende doğal gıdalardan yanayım vermedim. bi ara oğlum ek gıdayı kabul etmedi. sonra tekrar yemeye başladı. bizim yediklerimizden yemeye başladı. taze fasulye, brokoli, etli sebze yemekleri falan yiyodu. sonra bi grip olduk. şimdi hiçbişeyi ağzına koymuyo. sadece emiyo. bazen tahinpekmezden bir iki kez alıyo meyveleride öle.10 ocakta 9.ayımız bitecek ama yemek konusunda epey sıkıntı yaşıyoruz. şuan bile mem mem diye tutturdu. sabaha kadar defalarca emiyo gündüzde öle. ama senin sütün yetmediği için mecbur yer ek gıdayı heralde. benimki bi zamanlar çok seviyodu patates havuç ve içine her defasında kereviz, brokoli, pırasa, fasulye gibi değişik bi sebze bazen de buna pirinç, bulgur ya da irmik koyup haşlıyodum. sonra bunu süzgeçten geçirip içine biraz zeytinyağı biraz da sebzeleri haşladığım sudan koyup çorba kıvamında yediriyordum.daha önce hiç vermediysen yeni sebzeleri belli aralıklarla dene alerji ihtimaline karşın.
4
dün halsizlik ve iştahsızlık vardı.yatmadan da ateşim 39a falan çıkmıştı. sabah uyandığımda vücudumu kırmızı benekler kaplamıştı.sonra beneklerin ortasında su toplanmaya başladı. özellikle de saçımın içinde ve felaket kaşınıyorlar. acile gittik dr su çiçeği çıkarmışsın dedi. 7,5 aylık oğlum var. ona da çoktan bulaşmıştır dedi. yetişkinlikte su çiçeği riskli intaniye servisine git yarı dedi. randevumu aldım yarın gidicem. kendimi düşünmüyorum da inşallah oğlum hafif atlatır. şimdiden benimkileri bile yoluyo valla. arnızda bebeği su çiçeği geçiren varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
5
benim oğlum da doğduğunda 1 hafta hiç emmedi. sezeryanla doğum yaptım bende. hatta emmediği için 1 gece fazladan kaldık hastanede çocuk doktoru göndermedi. mama verdim sütümü sağmaya çalıştım çay kaşığıylada olsa verdim. çok şükür sonra emmeye başladı ve mamaya hiç gerek duymadık. 6,5 aylık olduk meyve suyu, meyve püresi, sebze çorbası, yoğurt, tarhana çorbası yediriyorum et balık tavuğada başlıycaz inşallah. doktorumuz meyve püresinin içine ceviz ezip koy dedi çok şükür yiyo oğlum. senin ki küçük daha ama meyve suyu sebze suyu kendin hazırlayıp vermeye çalış. nede olsa kendi yaptığımız daha sağlıklı. bu arada her doktorda aynı değil. görümcem ilk çocuktayken göğüsleri o kadar kötü yara olmuş ki doktoru kendine de çocuğa da işkence yapıyorsun demiş ve iki aylıkken meyve suyu falan vermeye başlamışlar. kuzenim hiç emmedi inek sütü pirinç unu mama verdi hep teyzem ama sonra çocuk sık sık havale falan geçirmeye başladı. doktora götürdüklerinde kemikleri gelişmemiş falan demişti. bu 20 yıl önceydi. 7 aylıkken 10 kiloydu. kof şişti yani. yedirdiğimiz şeyler sadece doyurucu olmamalı. besleyici olmaları daha önemli. devam sütünü de mutlaka ver. ek gıdalar daha çok pütürlü yiyeceklere farklı tatlara alıştırmak için.
6
17,5 kilo aldım. doğumdan 2 gün sonra 7 kilo gitmişti. kırkımız çıkmadan 15 kilo gitti. ama sonrasında pek veremedim. oğlum üç aylık oldu vermem gereken 1,5 kilo kadar bişey kaldı.
7
Alıntı yapılan: bihterp3416 - 31 Mayıs , 2012, 19:41:48
slmm taze annişler nasılsınız ben malesef fırsat bulup giremiyorum  :crybaby2: kızımla uğraşıyorum çok gazlı gazman gibi yapıyo yapıyo bitmiyor sabahlara kadar ağlıyor gece dört gibi yatıyor ölüyorum uykusuzluktan yorgunluktan ne zaman bitecek bilmiyorum vallahi karnımdaki tekmelerini özlüyorum... tıp dünyası herşeye çare buluyor niye bu gaza çare bulamıyor anlamıyorum  :dontknow: gaza çare bulan arkadaşlar varmı sab simplex diye ilaçta kullanıyorum ama hiç kar etmiyor iki gün önce kırkımız da çıktı inşallah bundan sonra düzelir kızlar en kısa zamanda dönecem buralara :k06:
her ilaç her bebekte aynı etkiyi göstermiyor. bizim dr biogaia damla vermişti. öle pek gaz sorunumuz olmadı. ama oğlum gündüzleri hiç uyumuyordu geceleri de sık sık kalkıyor ve bi türlü uyumuyordu. bulunduğumuz ilçe küçük ve sadece iki eczane var. kullandığımız damla yoktu bizde zinco damla aldık bi deneyelim dedik genelde birçok kişi memnun. dünden beri kullanıyoruz ve oğlum çok şükür gündüzleri de biraz olsun uyumaya başladı. drunla görüş belki başka bir ilaç önerir.
8
Alıntı yapılan: ahmetfatma - 31 Mayıs , 2012, 20:04:55
bende artık buraya geldim kızlar doğum yaptım ama sütüm gelmiyor öylee olunca bebeğim ağlıyor ne tavsiye edersiniz uçlarıda yara oldu malesef şişti de :sad1:
hayırlı olsun canım.Allah analı babalı büyütsün. asıl süt yapan şey bol sıvı tüketmektir. bol bol su iç. komposto ye. humana still tea var emziren anneler için ondan içebilirsin. rezene falan da içebilirsin. ılık duş almak da iyi geliyor. ben sezeryanla doğum yaptım ve oğlum 1 hafta emmedi çene kasları yeterince güçlü değildi. çocuk emmeyince süt de hemen gelemiyo. ben 3. gün banyo yaptığımda göğüslerimin dolduğunu hissttim. göğüs uçlarındaki yara da yanlış emzirmekten kaynaklanıyor. eğer bebek sadece göğüs ucunu ağzına alırsa yara oluyor ve daha çok canın yanar. emzirdikten sonra sütünü sıkıp göğüs ucuna yay ve o şekilde kurumasını bekle. bir de doktoruna danışıp göğüs ucu için olan kremlerden alabilirsin. genelde lansinohu tavsiye ediyorlar. benim doktorum garmastan pomad vermişti ama benim kullanmama pek gerek olmadı çok şükür. umarım yardımcı olabilmişimdir.
9
Alıntı yapılan: yasmintoygar - 15 Mayıs , 2012, 17:16:43
sinekler a pozitif kana geliyomus cogunlula. Öylr bir şey işitmişdim. doğru mu acaba?   :wave:
valla eşimin a pozitif benim 0 pozitif ve sinekler genelde onu değil beni ısırıyor. :)
10
Doğum / Ynt: ne zaman doğum yaptınız?
13 Mayıs , 2012, 13:37:19
benim oğlumda başta bir sonra iki hatta üç hafta önde gidiyordu. normal doğum istiyordum. oğlumun kilosu 3.5in üstündeydi o yüzden doktor riske atmayalım dedi. son zamanlarda kasık ağrım çok oldu ama o kadar iş yapmama rağmen oğlumun kafası kanala bile girmedi zaten. öle hiç doğum belirtisi de yaşamadı sancı gibi. 39+2 de sezeryanla doğum yaptım.
11
benimde çok mide bulantım oldu ama hiç istifra etmedim. oysa ben her adet döeneminde ağrı ve bulantıdan kıvranır ve istifra ederdim resmen içim dışıma çıkardı ama çok şükür hamilelikte bunları yaşamadım.
12
merhaba arkadaşlar. 1 aylık bebeğim var ve son birkaç gündür emzirme sonrası ağrım oluyor. göğüslerim dolgunken ya da emzirirken bir sorun yok. ama emzirdikten kısa bir süre sonra göğüslerim felaket derecede ağrımaya başlıyor. ama ağrı göğüs ucumda değil. içten ağrıyor. hatta koltuk altımdan omuzlarımdan göğüs ucuma kadar göğsümün içinde zonklama sızlama tarzı bir ağrı ve dayanamıyorum. netten araştırdım genelde mastitten bahsediyorlar ve onda ağrı bildiğim kadarıyla göğüsler dolgunken oluyor. bende ise göğüsler boşaldıktan sonra birkaç dakika sonra başlıyor ve bir süre sonra geçiyor. sizce neden olabilir? içinizde böyle birşey yaşayan oldu mu? yardımcı olursanız sevinirim.
13
arkadaşım da yaşamıştı aynı sorunu. gece çocuğu emziriyo sabah bi bakıyo çocuğunun ağzının etrafı hep kan izi. birkaç farklı krem denemiş ama hiçbiri fayda etmemiş. en son ayva çekirdeklerini bi bardağa suyla ıslamış. o su jel gibi oluyo ve onu sürmüş göğüs uçlarına ve yaralar geçmiş. sende dene istersen ne de olsa bedava denemekten bir zarar çıkmaz.
14
Alıntı yapılan: rusta - 30 Nisan , 2012, 19:40:10
kızlar sütün yetmediği, bebeğin aç kaldığı nasıl anlaşılır? sürekli emzirmeye, mama vermemeye çalışıyorum kızlar ama bi yerden sonra bitiyorum halim kalmıyor  sanki sütte kalmıyor..sonra 30 ml mama veriyorum günde bi kere falan vermesem mi kararsızım lütfen yardım edin :sad1: :sad1: bide aç olsa da uyur mu?aç bebek uyumaz heralde gibi geliyo bana  :dontknow:
canım benim bildiğm insan kendisi anlayamayabiliyor sütünün yetip yetmediğin. bebek 1 ay sonunda eğer yeteri kadar kilo almadıysa doktor sütün yetmiyor diyor. benim oğlum ilk 1 hafta hiç emmedi çünkü çene kasları yeteri kadar gelişmemişti. mecburen mama verdim sütümü sağıp verdim tabi emmediği için sütüm de azdı. şimdi çok şükür emiyo ve uyanıkken hep emmek istiyor uyurken bile ağzın da olsun istiyor. ama bir süre sonra fazlasını kusuyor ve sütümün yettiğini düşünüyorum. gece bile kalktığımda su içiyorum süt olsun diye. bol bol su içmek lazım. ayrıca bebeğin hep emmek istemesi de onun aç olduğunu göstermiyor. bebekler emmekten haz duydukları için bir de annesinin göğsünde kendilerini güvende hissettikleri için hep emmek istiyorlar.
15
Alıntı yapılan: -Joکєpнiиє- - 02 Mayıs , 2012, 14:52:12
Hayatım biz camlara ve balkon kapısına sineklik yaptırdık.

Sivriler içinde tablet aldık prize taktık böle korumaya çalıştık.Bide yaza girmeden yani bu aylarda evi ilaçlattık Her sene ilaçlatıyoruz.

Geçen yaz tek tük oldu sivri sinek.
ben sadece yatak odasının ve mutfağın balkon kapılarını açıyorum genelde ve her ikisinde de sineklik var. ama  sivrisinekler tuvalet banyo penceresinden ya da girip çıkarken giriş kapısından bir şekilde giriyorlar. kayınvalidemlerde de kapı ve pencerelerde sineklik var ama yazın görümcemler falan da geldiği için çocuklar kapıyı sürekli açıp duruyorlar. tablatlerin de bebeğe bir zararı olur mu diye düşünmüştüm :dontknow: