27 Nisan , 2024, 07:29:29

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - pertelote

1
dün halsizlik ve iştahsızlık vardı.yatmadan da ateşim 39a falan çıkmıştı. sabah uyandığımda vücudumu kırmızı benekler kaplamıştı.sonra beneklerin ortasında su toplanmaya başladı. özellikle de saçımın içinde ve felaket kaşınıyorlar. acile gittik dr su çiçeği çıkarmışsın dedi. 7,5 aylık oğlum var. ona da çoktan bulaşmıştır dedi. yetişkinlikte su çiçeği riskli intaniye servisine git yarı dedi. randevumu aldım yarın gidicem. kendimi düşünmüyorum da inşallah oğlum hafif atlatır. şimdiden benimkileri bile yoluyo valla. arnızda bebeği su çiçeği geçiren varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
2
merhaba arkadaşlar. 1 aylık bebeğim var ve son birkaç gündür emzirme sonrası ağrım oluyor. göğüslerim dolgunken ya da emzirirken bir sorun yok. ama emzirdikten kısa bir süre sonra göğüslerim felaket derecede ağrımaya başlıyor. ama ağrı göğüs ucumda değil. içten ağrıyor. hatta koltuk altımdan omuzlarımdan göğüs ucuma kadar göğsümün içinde zonklama sızlama tarzı bir ağrı ve dayanamıyorum. netten araştırdım genelde mastitten bahsediyorlar ve onda ağrı bildiğim kadarıyla göğüsler dolgunken oluyor. bende ise göğüsler boşaldıktan sonra birkaç dakika sonra başlıyor ve bir süre sonra geçiyor. sizce neden olabilir? içinizde böyle birşey yaşayan oldu mu? yardımcı olursanız sevinirim.
3
malum havalar ısınmaya başladı ve sivrisinekler de kendini gösteriyor artık. hoş benim oturduğum ilçede kışın bile bulunuyorlar. ailelerimiz de köyde oturuyor ve kendi ilçemizin de sivrisinekleri meşhurdur yani. henüz 22 günlük bir oğlum var ve yaz tatilinde ailelerimize gidip geleceğiz. gitmesek bile evimizde de var sivrisinekler. bebeğimi nasıl koruyacağım bunlardan bilmiyorum. yatağımızın üzerine cibinlik yapacağız ama bu kesin çözüm değil. çocuk hep yatmayacak ya. zaten sivrisinekler bir yolunu bulup girerler cibinlikten bile. sinek kovucu losyonlar, kremler ise 2 yaşın altındaki çocuklar için kullanılmıyor. sizler bebeklerinizi sivrisineklerden korumak için neler yapıyorsunuz ya da neler yapmayı düşünüyorsunuz. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
4
slm arkadaşlar. 10 nisan da bebeğimi sezeryanla kucağıma aldım. oğlum 13 günlük oldu. iki gündür kanamamın seyri değişti. yok denecek kadar az. kahverengi sarı arası akıntı şeklinde. bu normal bi durum mu? :dontknow: tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler... :)
5
slm arkadaşlar. doğumuma 8 hafta var ve perşembe gecesi hafif kanamam başladı ve cuma da biraz daha artarak devam etti. hemen doktora gittim cuma günü. nst sonucu iyi çıktı ve muayenede de doktorum hiç bir sorun göremedi. ne bebekle ne plesantayla ne de rahimle ilgili hiç bir problem yok. tahlillerimde temiz çıktı. dr. da anlamadı kanamanın sebebini. sıkıntı ve stresten dolayı bir damarında açılma olmuş olabilir dedi. kanama tekrarlarsa hastaneye yatıracağını söyledi. magnezyum ve bir tansiyon ilacı verdi. verdiği tansiyon ilacı rahim kaslarının gevşemesini sağlıyormuş. hiç bir sorun görmese de erken doğum ihtimaline karşı işi garantiye almak istedi ve ciğerleri geliştirici iğne oldum. çok şükür cumartesi kanamadan en küçük bir eser dahi yoktu. içinizde böyle bir durum yaşayan yada çevresinden duyan bilen varsa düşüncelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
6
slm arkadaşlar, ben 20 haftalık hamileyim. henüz oğlumun hareketlerini hissetmedim. bugün ilaç yazdırmak için sağlık ocağına gidince ebeye durumdan bahsettim. bebek aşağıda o yüzden biraz zor hissedersin dedi. sonra da kalp atışını dinlemek istedi tabi bu da biraz zor oldu ama sonunda duyduk çok şükür. pozisyonu ters olduğu için derinden geliyor kalp atışı dedi. bugün 21. haftaya girdim ve bebeğin normalde göbek hizasında olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. aşağıda olması sorun olur mu? bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan cvp bekliyorum. şimdiden teşekkürler...
7
arkadaşlar eş eskimesi diye bir rahatsızlık var. bu konuda elimden geldiğince bilgilendirmek istiyorum sizleri.farkına varılmadığı takdirde çok ciddi sonuçlar doğurabiliyor. görümcemle tanışana kadar benim bu konuda bir bilgim yoktu. zaten bekarken de böle konular pek ilgi alanımıza girmediği için bilmiyoruz. eş eskimesi denilen şey aslında plesantada kireçlenme olması ve zamanla bunun yırtılması.buda hem bebeğin hemde annenin ölümüne sebep olabiliyor zamanında müdahale edilmediği takdirde. görümcem de ilk bebeğini bu yüzden kaybetmiş. 8 aylık bebek içinde ölüyor kanama oluyor ve kendisi de ölümden dönüyor o anki doktorların iş bilmezliği yüzünden. tabi 2. hamilelikte doktor kontrolleri falan sıkı tutuluyor.7 aylıkken de eş yırtılması gerçekleşmeden bebek alınıyor ve küveze konuluyor. şimdi gayet sağlıklı bir çocuk, nisanda 2 yaşını dolduracak. umarım faydalı olabilmişimdir. hamile olan arkadaşlar da doktor kontrollerini aksatmasınlar sağlıklı bir doğum için...