23 Nisan , 2024, 12:54:00

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - buket_berru

1
bu siteyi seviyorum çünkü çok bilgilendirici konuları ve dünyalar tatlısı üyeleri var :)  :k06: :love9:
2
hadi bakalım kızlar uyuyan güzel gibi görün kendinizi yıllar sonra uyandınız ilk yapacağınız şey?  :k06: :k06:
3
ben çikolatalı pastaya çevirir afiyetle yerdim  :ehi: :ehi: :toothy10:
4
Börekler / Boşnak Böreği
02 Nisan , 2010, 00:02:42




Malzemeler:

•1 kg. un
1 fincan ayçiçekyağı
1 yumurtanın sarısı
Yeterince su
Tuz
İç Malzemesi
•5 adet büyük patates•4 adet kuru soğan•1 su bardağı ayçiçekyağı•Karabiber, Tuz


Hazırlanışı : Unun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamur 9 eşit parçaya bölünüp bezeler hazırlanır. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açılır. Bezelerin üzerine ayçiçekyağı sürülür. 20 dk bekletilir.
Patates ve soğanlar soyulup rendelenir tavada ayçiçekyağıyla 10 dk. kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılmalıdır.) Hazırlanan patatesli karışım yufkaya serpilir, yufkayı rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır, Afiyet olsun.
5
Kızlar bu akşam haberde dinledim plastik biberon kanser riski taşıyomuş fakat cam biberonda kullanmak çözüm değil başlıkları plastik çünkü üreticilerde tehlikeyi bildikleri halde üretime devam ediyor  :cussing: :caca:

İngiltere'de kansere karşı mücadele eden Breast Cancer UK ile Cancer Prevention and Education adlı dernekler, Bisfenol A (BPA) adlı organik bileşikle ilgili uyarı yaptı. Biberonun da dahil olduğu plastik şişe ve konserve kutularının üretiminde kullanılan BPA'nın meme kanseri, kalp rahatsızlıkları ve üreme organlarında soruna yol açabileceği açıklandı. ABD'li büyük firmaların artık BPA'lı şişe üretmediğine dikkat çekildi.
6
Özellikle ilk trimesterde 4-8 haftada başlar ve 14. haftaya kadar devam eder. Bazen 22. haftaya kadar uzayabilir. Sabahları daha fazladır ama gün boyu sürebilir. Genelde ilk gebeliklerde, genç kadınlarda ve ikiz gebeliklerde daha şiddetlidir. Sebebi tam olarak ortaya çıkarılamamıştır. Yüksek hCG düzeyleri suçlanmıştır ancak estrojen düzeylerinin artması, annenin psikolojik sıkıntıları, B6 vitamini eksikliği, gebeliğe bağlı mide-barsak sistemindeki değişiklikler, tiroid bezinin normalden çok çalışması ile ilgili olabilir. Midesinde gebelik öncesinde ülseri olanlarda bulantı ve kusma şikayetleri daha dirençli ve uzun süreli olabilir. Az miktarlarda ve sık aralıklarda yenmesi önerilir. Yemekler sırasında az sıvı almak da iyileşmeye yardımcı olur. Katı, kuru, yağsız ve tuzlu gıdalar önerilir. Amaç, mideyi tamamen boş veya tamamen dolu tutmaktan kaçınmaktır.

Bazen kusmalar çok şiddetli olup dehidratasyona (aşırı su kaybı) neden olabilir (hiperemezis gravidarum). Bu durumda, annenin depoları yıkılmaya başlar ve bunların yıkım ürünleri kanda ve idrarda artar. Eğer, idrar tetkikinde keton çıkıyorsa annenin beslenemediği ve depolarının yıkılmaya başladığı anlamına gelir ki gebenin hastaneye yatırılıp serum tedavisi gerekebilir. Şiddetli kusma olan olgularda öncelikle bu tabloya neden olabilecek üzüm (mol) gebeliği, idrar yolu enfeksiyonları, pankreas iltihabı, safra kesesi ve karaciğer hastalıkları, apandisit, mide-barsak hastalıkları, mide ülseri, tiroid hormon yüksekliği gibi hastalıkların olmadığının gösterilmesi için genel bir fizik muayene ve uygun tetkikler yapılır.

ALINTIDIR
7
Eşim bebişimiz günlüğüne bi kaç şey yazmıştı buraya eklemek istedim :)  :love9:

benim biricik yavrucuğum, bugun annen benden çok şikayetçi oldugunu, seninle hiç ilgilenmediğimi söyledi düşündüm annen sanırım haklı bu sitede sana bi günlük tuttuğundan bile haberim yoktu. ama şunu bilmiyor ki... babasının aklında kocaman bir günlüğü var benim yavrucuğumun hergün geleceğini hayal edip umutla bekliyorum tabiki tek başıma değil annenle birlikte. ewde kocaman bir yer ayırdık ve deli gibi seni bekliyoruz bir an önce gelsende başımızı ağrıtsan geceleri uykumuzu bölsen artık diyoruz ne dersin? seni çok seviyorum babasının birtanecik gülü... sulu göz annen bu yazıları tekrar tekrar okuyup ağlayacak onuda üzdük iyimi :)

8


Kolik, herhangi bir sağlık problemi olmayan bebekte, yüksek sesle ve ani ağlama, bacaklarını karnına çekme ile karakterize kontrol edilemeyen ağrıdır.
Koliği olan bebeğin özellikleri nelerdir?
Genellikle bebek üç aylıktan daha küçüktür. 3. Aydan itibaren genellikle kaybolur. Bazı bebeklerde 6.-9. Aya kadar sürebilir.
Gazlı bebekte sürekli ağlama üç saatten daha fazla sürer. Ağlama ani başlar ve çığlık atar tarzdadır. Bu durum haftada üç kereden fazla tekrarlanır.
Genellikle akşam saatlerinde (18.oo-24.oo) olur ve gece daha çok şiddetlenir.
Bebek son derecede huzursuzdur.
Bacaklarını karnına çeker ve gazını çıkartır.
Gazlı bebeği olan aileler bu durumdan çok hoşnutsuzdur ve bütün ev halkı huzursuzdur.
İlk bebekle sonrakiler arasında, kız bebekle erkek bebek arasında sıklık farkı yoktur. Ağlamalar yüzünden bütün aile uykusuz kalır. 
Gaz sancıları, bebek 2 haftalık olduğunda başlar, 4. haftada şiddetlenir, 3. Ayda büyük ölçüde kaybolur. Ne yazık ki, az sayıda bebekte, 6-9. aya dek devam edebilir.
Koliğin sebepleri nelerdir?
Sebebe yönelik olarak farklı teoriler vardır.
En çok suçlanan sebep çocukların gelişmemiş sindirim sistemleridir. Bebeğin emdiği anne sütünün ya da mamanın parçalanıp sindirilmesini sağlayacak enzimler (Bebeğin emdiği anne sütü yada mamanın parçalanıp sindirilebilmesi için gereken barsak ve pankreastan salgılanan maddeler) ilk üç ayda yetersizdir.
Uygunsuz beslenme teknikleri ; Hızlı besleme, aşırı besleme, beslenme sırasında çocuğun fazla hava yutması (uygunsuz emzirme tekniği, çocuğun emzirme sırasında burnunun tıkalı olması, emzirme sonrası gaz çıkartılmaması)
Aile ve çocuk arasındaki gerginlik
Annenin yada çocuğun diyetinde inek sütünün olması ve bebeğin bunu sindirememesi, inek sütü alerjisi
Anne ve babanın sigara içmesi koliği olan bebeklerde sık rastlanan bir durumdur.
Kolik tehlikeli midir?Hayır, ev halkını huzursuz edip uykusuz bırakmak dışında hiç bir tehlikesi yoktur! Tek bir şartla; bir çocuk hastalıkları uzmanı tarafından, ağlama ve huzursuzluğun fıtık vb. herhangi bir nedene bağlı olmadığının belirlenmesi gerekir.
Koliği Olan bebeğin bakımı nasıl olmalıdır?
Bebeğin beslenmesi sırasında uygun emzirme tekniği kullanılmalıdır. Bebek annenin göğsünün kahverengi kısmını tamamen ağzına almalıdır.
Beslenme sırasında çocuğun burnunun tıkalı olmadığına emin olunmalıdır. Eğer tıkalı ise açmak için serum fizyolojik kullanılabilir.
Beslenme sonrası çocuğun gazı çıkartılmalı ve çıktığından emin olunmalıdır.
Annenin diyetinden gaz yapan yiyecekler kaldırılmalıdır.
Eğer inek sütü alerjisinden şüpheleniliyorsa en az üç gün süre ile annenin diyetinden inek sütü çıkarılmalı ve bebeğin şikayetlerinin azalıp azalmadığı takip edilmelidir. Değişiklik yoksa, rahatça süt içmeye devam edebilirsiniz, çünkü emziren anne diyetinde günde 500 mililitre süt olması aslında kalsiyum ihtiyacının karşılanması açısından gereklidir.
Annede gaz yapan gıdalar bebektede gaz yapar. Baharatlı gıdalar, kuru baklagiller bazı sebzeler sorumlu tutulmuştur. Alkol ile çay-kahve de şüpheli maddelerdendir.
Eğer bebek mama alıyorsa gaz yapmayan mamalar tercih edilmelidir.
Bebeğin bulunduğu ortamda, evde sigara içilmemelidir.
Sedatif, antispazmotikler, simethicone gibi ilaçlar çocuğu rahatlatmak için tercih edilebilir.
Çocuğa gaz çıkartmasına yardımcı olacak uygun pozisyon verilmelidir.
9
İlk Ay:   Embriyon ilk oluştuğu zaman disk şeklindedir. Hücreler 3 yaprak halindedir. Bu yapraklar bebeğin organlarını meydana getirirler. Dış yaprak (ektoderm) deri, tırnak, tüy ve sinir sistemini (omurilik beyin); orta yapraklar (mezoderm) kaslar, iskelet ve kan damarlarını; iç yapraklar (endoderm) ciğerleri, sindirim sistemini ve buna bağlı bezleri yaparlar. Bu hücre faaliyetleri, dış yaprakla iç yaprak arasında bir merkezden yöneltilir. (Bunu ilk keşfeden Alman Hans Speerman'dır ve bu keşif ona Nobel ödülünü kazandırmıştır.) Embriyonda, hücrelerin rollerini yüklenmeleri, 15 gün içinde tamamlanır. Embriyon, 18. gününe doğru disk şeklinden yumurta şekline dönüşür. Bu dönem başlangıcından sonra, sinir sistemi, omurlar, kaburgalar, kaslar ve sindirim sisteminin ilk parçaları bağırsaklar şekillenmeye başlar. 21. ci güne doğru büyüklüğü 2 mm. küpü geçer. Ucunda bir şişkinlik belirir, bu baştır. Başın içinde beyin gelişmeye başlamıştır. Dördüncü haftada kalp oluşur, boy 1 cm. kadardır. Kalp, iki kan damannnı birleşmesinden meydana gelir ve embriyon kendi kanını yapmaya! başlamış ve kalp taslağı da atmaya başlamıştır. Önce, başın şişkinliğini ve karında çıkıntı halinde kalp şişkinliği ile yüzü olmayan, kolsuz ve bacaksız bir oluşum görünümündedir.


ikinci Ay: ikinci ayın başlangıcmda olaylar hızla ilerler. Gelişim ve oluşum süratlenir. Tomurcuk şeklinde iki yanda kollar ve bacaklar meydana gelmeye başlar. Sonra yüz şekillenir, gözler iki küçük çukurcuk şeklinde, kulak virgül görünümünde, iki delik şeklinde belirmeye başlar. Ağız ve burun için bir büyük yarık oluşur. Büyüme, daha da hız kazanır, ikinci ayın ikinci haftasında baş, iki misli olur. Gövdeden yavaşça ayrılır. Boyun, burun, kulak ve çene şekillenmeye başlar. Omurlar teşekkül eder. Yedinci haftanın sonuna doğru iskelet kurulmaya başlar. Bu olay doğuma kadar devam eder. 15 gün içinde kemikler meydana çıkar, ikinci ayın sonunda, boy 4 cm'e kadar yaklaşır. Eller karın üzerinde, bacaklar büküktür. Yüz şekillenir. Burun yassı, göz kapakları gelişmiştir ve ağız çok geniştir. Artık embriyon, kuyruğunu kaybetmiştir. Ağırlığı ise, 11 gram kadardır. Bütün organların taslağı şekillenmiştir.


Üçüncü Ay: Üçüncü ayın başında embriyon cenin adını alır. Kız mı erkek mi olacağı belirlenir. Cinsel organlar oluşur, se telleri gelişir, gözler birbirine yaklaşır, göz kapakları meydana çıkar ve gözü korumak için tamamen kapalıdır. Burun delikleri, çok aralıklıdır. Kulaklar iki küçük yarığa benzer. dirsek ve kollar gelişir. Parmaklar görünmeye başlar. Karaciğer tamamen oluşmuştur. İlker bir böbrek taslağı belirir. Bağırsak kıvrımları meydana çıkar ve uzar. İlk tüyler gözlerin üst kısmında belirmeye başlar. Cenin, kol ve ayağını hafifçe oynatır ama anne bunu hissetmez. Ağzını açıp kapatır. Başını çevirir. Üçüncü ayın sonuna doğru boy yaklaşık 9 cm. ağırlık 45 grama ulaşır.
10
Bebeğinizin yumuşak ve hassas cildinin özel bir bakıma ihtiyacı vardır. Özellikle bebekler için üretilen ürünlerin kullanılması genellikle daha iyidir. Yetişkinler için olan ürünler, bebeğiniz için tahriş edici ve alerjik içerikli olabilir. Bazı ebeveynler bebeklerinin güzel kokması için losyon kullanmayı severler. Ama bebeğin cildi kuru olmadıkça losyon kullanmaya gerçekten gerek yoktur. Pudra kullanmaktan kesinlikle kaçınılmalı.

Bazı bebeklerin cildinde kırmızılıklar ve pütürlerin olması da mümkündür ve bu durum doğaldır.. Bazı döküntüler bir problemin veya enfeksiyonun işareti de olabilir. Bez pişiği bebeği rahatsız edebilir ve tedavi edilmesi gerekir. Eğer döküntü ile ilgili kaygınız varsa veya bebeğiniz rahatsızsa veya ateşi varsa doktorunuzu arayın.


Çamaşır deterjanları bebeğinizin hassas cildini tahrişe neden olabilir. Bebekler için hazırlanmış deterjanlar kullanın ve çok iyi durulayın.
11
Uyku problemleri bebeklikte ve hatta ilk çocukluk döneminde sık sık ortaya çıkar. Bu problem, bebeklerini yatağında ağlamaya bırakmanın yanlış olduğunu düşünen anne ve babalar tarafından daha da artırılır. Bebeğiniz gecenin ortasında yatağında ağlamaya başlıyor, hemen içeri koşuyorsunuz, bebeğinizi kucağınıza alıyorsunuz, ona biberonunu veriyorsunuz ya da onunla bir süre oynuyorsunuz. Bunlar huy edinmek için yeterlidir. Bebek, gece uyandığında sizin derhal yanına koşacağınızı, onu avutacağınızı ve eğlendireceğinizi artık öğrenmiştir.

Uyku problemlerinin meydana gelmesini önlemek, mevcut bir problemi ortadan kaldırmaktan daha kolaydır. Erken bebeklik dönemi, gecenin uyku ile geçirilmesi gereken bir zaman dilimi olduğunu bebeğinize öğretmeniz için en uygun zamandır. Şunları uygulayabilirsiniz:

Bebeğiniz iki aylık iken onu yatak odanızdan çıkarın ve kendi odasında yatırmaya başlayın. 2 aylık iken, gece yarısında emzirmekten yavaş yavaş vazgeçin. Bebeğinizi bu saatte beslemek için uykudan uyandırmayın. Eğer bebek uyanmışsa onu 5 dakika kadar ağlamaya bırakın: bebek emzirilmeden uykuya dala-bilir.

Eğer bu işe yaramazsa bebeğinize gündüz ki emzirme imkanından biraz daha az ve her zamankinden daha kısa süre için mama verin. Emzirmeden önce. bebeğinizi birkaç dakika kucağınıza alın ve bunun yeterli olup olmayacağına bakın.

4 Aylık bir bebek gecenin saat 2 sinde beslenmeye gereksinim duymaz. Bu çağda bebekler gecenin bu saatinde emzirilmek istemeye devam ederlerse, yakın bir zamanda bunu adet edinebilirler. Bu öğünü 4 aylık oluncaya kadar ortadan kaldırmazsanız, daha sonra ortadan kaldırmanız gittikçe zorlayacaktır.

Eğer bebeğiniz ağlarsa yanına gidin, onu kucağınıza almak yerine bir süre sırtını sıvazlayın ve konuşarak susturmaya çalışın. Ona, o saatte olması gereken yerin sizin kucağınız değil, kendi yatağı olduğunu anlatmalısınız.

6 aylık bebek ayrılıklardan endişe duymaya başlar. Bebeğinizin yanında, battaniye ya da doldurulmuş bir oyuncak hayvan bırakmak suretiyle geceleri onunla avunmasını sağlayabilirsiniz. Bebek odasının kapısını açık bırakmak da çocuğunuzu da rahatlatacaktır. Ancak gündüz vakti ona daha fazla sevgi göstermelisiniz. Odasına bir gece lambası koymak da faydalıdır.

Bebeğiniz 12 aylık olduğunda, artık sürekli bir yatma saati edinmiş olmalıdır. Eğer bebeğinizin korkun rüyalar görme ya da yatma esnasında korku duyması adeti varsa, yatağın başucuna birkaç dakika oturun ve onu rahatlatmaya çalışın.
12
Kızlar istediğiniz üyeleri bi smileylere benzetelimm  :occasion14:

ben başlayayım :

gültanesi  :love7:
balkız  :hieyt:
nermin  :binkybaby:
balböceği  :occasion5:
13
Videolar / kızlar çok keyifli bir ninni
16 Mart , 2010, 22:18:20
kızlar hangi yöreye ait acaba bilen varmı? çok beğendim :D  :binkybaby: :binkybaby:

http://www.izlesene.com/video/muzik-ninni/1045556
14
Hamile Günlüğü / ...Cennet Kokulum...
10 Mart , 2010, 18:27:10
Melek yüzlüm cennet kokulum 5. haftaya girdik seninle...içimden kızın gelicek anne diyorsun sanki bebeğimm sağlıklı ol anneni mutlu et yeter bana ... Geçen haftadan beri ne yesem dokunuyor sen rahatsız olmuyosun dimi cennet kokulum ben senin için sıkıntı çekmeye razıyım yeterki sen iyi ol annecim  :opucuk: 10.03.2010 (babacığının dükkanında) :love9: :love9:
15
Kızlar  yediğim herşey şişkinlik yapıyor bikaç kişiye danıştım sık ama azar azar ye dediler bitkisel çaylar yada herhangi tavsiye edebileceğiniz şeyler varmı?  :y25: Bu hazımsızlık sorunu yüzünden uyku problemim başladı  :-\ :crybaby2:
16
evet kızlar anlatın bakalım eşiniz en çok hangi huyunuza aşık  :D
19
Allah'ım bi mucize falan heralde bugün tüm gün baş dönmesi yaşadım tekrar tekrar tahlil yaptırdım idrar yolu enfeksiyonu dediler kan testi sonucum gelene kadar sabırsızlıkla bekledim ve sonucum pozitif hamişim kızlarr yaaa bayılcam galibaa eşimede söylemedim daha elim ayağım titriyo şuanda  :k06: :k06: :hieyt: :hieyt:
20
Tanışma Bölümü / HERKEZE MERHABA =)
28 Şubat , 2010, 20:20:08
Selam BEBEGIMONLINE.COM üyeleri ben Buket aranıza katılmaktan mutluluk duyuyorum. Bu sitede öğreniceğim çok şey var herkeze kocaman öpücükler... :flowers: