(http://myakwa.files.wordpress.com/2009/02/manisakebabi4.jpg?w=468&h=351)
KREP MALZEMELERİ
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2,5 -3 bardak süt
(http://myakwa.files.wordpress.com/2009/01/manisakebabi1.jpg?w=468&h=351)
KREP HAZIRLANIŞI
- Yumurta sarısı süt ile birlikte mikserle çırpılır
- Yumurta akları tuz ile kar haline getirilir
- Yumurta akları ve sarıları birbirilerine yedirilir
- En son un eklenir.
- Tavaya bir parça yağ konulur,
- 1 kepçe hamur tavaya dökülerek arkalı önlü hafif pişirilir.
ET SOTE MALZEMELERİ
- 600 gr kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 15 adet mantar
ET SOTE HAZIRLANIŞI
- Soğanlar ince kıyılır
- Patates,havuç küp küp doğranır
- Tencereye az yağ konulur etler eklenip kapağı kapatılarak suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Havuç patates eklenir karıştırılır.
- İnce dilimlenmiş mantar eklenir.
- Baharatla birlikte üzerini geçecek kadar su ilave edilir, pişirilir
(http://myakwa.files.wordpress.com/2009/01/manisakebabi2.jpg?w=468&h=351)KEBABIN HAZIRLANIŞI
- Kaseye krep konulur .
- İçine et konulur, bohça şeklinde kapatılır.
- Ters çevrilir, tepsiye dizilir
- Kalan et suyu üzerine gezdirilir
- Üzerine kaşar dilimi domates biber konur kürdan batırılır
- 200 c ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
(http://myakwa.files.wordpress.com/2009/02/manisakebabi3.jpg?w=468&h=351)
PÜF NOKTASI
- Krep doldurulurken et suyu konulmamalıdır
- Krep hazırlanırken harç çok sıcak olmamalıdır
Alıntı
Ben cikolatali krepe bayiliyorum :hungry:
Bunuda denemek lazim eline saglik sekercan :flowers:
bende krebi peynir domates ve biberle seviyorum :hungry: buda guzel gorunuyor :icon_thumright: