Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥“°°¤Yağmur nisa°°¤”♥♥♥♥♥♥♥♥

41
arkadaşlar kayınbaba rahatsızlandı ve bütün tahlillerini yaptırdık akciğer kanserinden şüpheleniyorlar akciğerinde bir kitle görüldü bir iki gün sonra kitleden br parça alacaklar veiyimi kötü huylu tümor olup olmadığı araştıralacak sizden ricam kayınbabama dua edermisiniz bu sıralar çok duaya itiyacımız var dualarınızı eksik etmeyin kaynanam eşim kaynım çok üzülüyorlar bende çok üzülüyorum
43
ARKADAŞLAR ETRAFINIZDA VEYA SİZDE LH HORMONU YÜKSEK OLUP HAMİLE KALAN OLDUMU
44
Sizin Seçtikleriniz / FACEBOOK DİKKAT
09 Şubat , 2011, 13:56:18

DİKKAT !- MUTLAKA OKUYUN VE PAYLAŞIN, ÖNEMLİ..
DİKKAT; '' HAHA BAK GÜZEL FOTO '' MESAJINA TIKLAMAYIN..
.
* SON 2 GÜNDÜR FACEBOOK VİRÜSÜ HIZLA YAYILIYOR, SOHBET BÖLÜMÜNDE YAKIN ARKADAŞLARINIZDAN BİLE GELSE --''HAHAHA BAK GÜZEL FOTO''--- MESAJINA VE LİNKİNE SAKIN TIKLAMAYIN,
.
* BU YAZI İLE VERİLEN LİNK BİLGİSAYARINIZIN TÜM GÜVENLİK ŞİFRE VE BİLGİLERİNİZİ ELE GEÇİRİYOR, ARDINDAN BİLGİSAYAR SİSTEMİNİZ ÇÖKÜYOR VE TÜM VERİLERİNİZ SİLİNİYOR..LÜTFEN DAHA ÇOK ARKADAŞIMIZA ULAŞMASI İÇİN PAYLAŞIN...
‎. DİKKAT; '' HAHA BAK GÜZEL FOTO '' MESAJINA TIKLAMAYIN.. . * SON 2 GÜNDÜR FACEBOOK VİRÜSÜ HIZLA YAYILIYOR, SOHBET BÖLÜMÜNDE YAKIN ARKADAŞLARINIZDAN BİLE GELSE --''HAHAHA BAK GÜZEL FOTO''--- MESAJINA VE LİNKİNE SAKIN TIKLAMAYIN, . * BU YAZI İLE VERİLEN LİNK BİLGİSAYARINIZIN TÜM GÜVENLİK ŞİFRE VE BİLGİLERİNİZİ ELE GEÇİRİYOR, ARDINDAN BİLGİSAYAR SİSTEMİNİZ ÇÖKÜYOR VE TÜM VERİLERİNİZ SİLİNİYOR..LÜTFEN DAHA ÇOK ARKADAŞIMIZA ULAŞMASI İÇİN PAYLAŞIN..
45
Bilmece / Bulmaca / 6 Harfli Bir Ev işi ???
07 Şubat , 2011, 17:31:53
6 harfli bir ev işi düşün, baştan bi harf çıkarınca bir şehir, bi harf daha çıkarınca bir hayvan, bi harf daha çıkarınca kutsal bir varlık, bi harf daha çıkarınca da kimyasal bir simge olsun.. Nedir bu ev işi? :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :k06: :k06: :k06: :k06: :k06:
46
CYM PLUS
Hollanda'dan ithal , tamamen bitkisel ilaç olan CYM PLUS uzun araştırmalar ve kliniksel deneyler sonucu erkekteki sperm sayısını ve sperm kalitesini arttırarak kısırlığa çözüm olduğu kanıtlanmıştır.
Cymplus nasıl çocuk sahibi olabilirim, nasıl bebek sahibi olabilirim düşüncesiyle çocuk sahibi olmak isteyip kısırlık sorunu olan erkekler için üretilmiş ve kısırlık tedavisinde ciddi yer edinmiş bir sperm arttırıcı ilaçtır.

Spermiogram ( meni testi, semen analizi, sperm testi ) sonucu sperm sayısı az ve düşük sperm kalitesi olan erkekler dünyanın heryerinde olduğu gibi ülkemizdede çocuk sahibi olmak ve kısırlık tedavisi için yüksek meblağlar ödedikleri halde bir çoğu çözüme ulaşamıyor. Bir çok erkek ise bu sorunu hiç gündeme getirmediği gibi bu kısırlık sorununu ya karşısındakine yüklüyor yada kısırlık tedavisi yüksek rakkamlarda olduğu için ve kısırlığa doğal çözüm bulamadıklarından babalık duygularından doğan "baba olmak istiyorum" düşüncelerini içlerine atıp çaresiz kalıyorlar.
Kısırlık sorunu olan erkeklere bitkisel çözüm sunan Cym Plus ; Sperm Sayısını , Sperm Kalitesini, ve Sperm Canlılığını artırarak çocuğu olmayan çiftlere bitkisel bir alternatif sunmaktadır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının izni ile ithal edilmiş olan Cym Plus Bitkisel bir Gıda Takviyesidir.
ALINTIDIR
47
Dokuz ay on günlük hamilelik sürecinde, içinizde olağanüstü gelişmeler olur. Bu bölümünde 21. haftadan sonra, hafta hafta anne adayında ve bebekte meydana gelecek değişikliklerle ilgili bilgiler ve yapılması gerekenlerle ilgili öneriler bulacaksınız.

Anne adaylarının hayatları boyunca yaşayabilecekleri belki de en güzel deneyimdir hamilelik süreci... Bebeğin anne rahminde oluşumundan doğuma kadar gecen 9 ay 10 günlük süreçte nasıl bir gelişim göstereceği ve anne adayında ne gibi değişimler olacağı, anne adaylarının her zaman en çok merak ettiği konular arasındadır. Hamilelik boyunca hafta hafta anne adayının yaşadığı değişiklikler, alınması gereken önlemler ve bebekte meydana gelen gelişim evreleriyle ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

21. HAFTA
Bebeğiniz...

Bebeğin boyu 18 santim ve ağırlığı yaklaşık 300 gramdır. Bebeğinizin kırmızı kan hücreleri üretilmeye başlanır ve dilindeki tat alma duyusu gelişimine devam eder. Önemli gelişmelerden biri de kalp kasının güçlenmesidir.

Siz...

Kilonuz bu haftadan sonraki 10 hafta içinde hızla artar. İştahınızda bir artma olabilir ve metabolizmayı desteklemek için günlük ekstra 500 kalori daha almaya ihtiyacınız olabilir. Tek çeşit yiyecekler değil, çeşitli gıdalar ile beslenmek ve kilo yapıcı besinlerden kaçınmak gerekir. Gün içerisinde ayaklarınızda ve bileklerinizde şişme görülebilir. Bol su içmek ve iki saatten fazla ayakta kalmamak faydalı olabilir. Eğer başlanmadıysa bu hafta itibariyle demir almak faydalı olabilir.


22. HAFTA
Bebeğiniz...

Bebeğin boyu 19 santim ve ağırlığı yaklaşık 350 gramdır. Bebeğiniz bu dönemde sizin seslerinize tepki vermeye başlayabilir. Beynindeki gelişim ve dokunma hissinin gelişmesi ile bebeğiniz artık vücudunu ve çevresini öğrenmeye başlamıştır. Elini ağzına götürebilir, bacaklarını tutabilir. Bu öğrenme süreci, doğum sonrasında da devam edebilir.

Siz...
Bu hafta da artan kan miktarınızdan dolayı kanınızın sıvılaşması ve fizyolojik anemi gelişebilir. Yapılacak bir kan sayımı ile tespit edilebilir. Bu durum normaldir. Demir alınırsa ile ciddi bir anemiden kurtulmak mümkündür. Karnınızdaki büyümeden dolayı beliniz içeri doğru genişleyebilir ve vücudun denge merkezi kayabilir. Dengenizi sağlamakla güçlük çekebilirsiniz. Bu dönemlerde bel ağrısı hissetmeniz normaldir. Topuklu ayakkabı giymekten kaçınılmalıdır.

23. HAFTA
Bebeğiniz...

Bebeğin boyu 20 santim ve ağırlığı yaklaşık 450 gramdır. Artık tamamen küçük bir insan görünümünde olan bebeğiniz, sizi duyabilir. Ve artık hareketleri de dışarıdan görülebilir hale gelmiştir. Gözleri tamamen gelişmiş olmasına rağmen göz rengi belli değildir. Bebeğinizin pankreası, insülin salgılamaya başlamıştır.

Siz...
Yavaş ve sürekli olan kilo artışı devam eder. Bacaklarınıza kramp girmesi bu haftalarda normaldir. Kalsiyum ve magnezyum almanız krampları azaltacaktır. Bebeğiniz karnınızda takla alıyormuş gibi hissedebilirsiniz.

24. HAFTA
Bebeğiniz...

Bebeğin boyu yaklaşık 21 santim ve ağırlığı yaklaşık 530 gramdır. Bu haftalarda erken doğan bebekler, yoğun bakım ortamında yaşatılabilir. Ancak önemli olan bu dönemde doğan bebeklerin görme, işitme ve zihinsel gelişimlerinin nasıl etkileneceği bilinmiyor. Bu haftalarda bebeğin akciğerlerindeki damar yapıları olgunlaşır ve hemen tüm organları, fonksiyonlarını yerine getirebilir.

Siz...

Bu dönemlerde hormonların etkisi ile birtakım diş eti rahatsızlıkları görülebilir. Diş eti kanamaları artabilir. Daha ileri boyutlarda diş dökülmesi görülebilir. Yine hamileliğe bağlı olarak gelişen şeker hastalığının araştırılması için bu haftalarda yapılması gereken, şeker tarama testidir. Doktorunuzdan erken doğum ile ilgili belirtilerin neler olduğu ve neler yapılması gerekliği hakkında bilgiler almanızda fayda var.

25. HAFTA
Bebeğiniz...

Bebeğinizin boyu yaklaşık 22 santim ve ağırlığı ise yaklaşık 750 gramdır. Bu hafta da dopler ultrason ya da steteskop ile doktorunuz bebeğinizin kalp atışlarını duyabilir. Bebeğinizin cinsiyeti ile ilgili değişimler tamamlandı. Erkeklerde testisler skrotum (erbezi torbası) içine yerleşir, kızlarda ise vajina oluşur. Omurga sistemi tüm kemikler, eklemler ve bağlar tam olarak şeklini almış durumdadır. Akciğer ve damar sistemi gelişimini sürdürür.

Siz...

Rahminiz bu haftada yaklaşık bir futbol topu büyüklüğündedir. Bu durumdan dolayı sırt ve bel ağrılarınızda artma olabilir ve bunlar tamamen normaldir. Yine bu durumdan dolayı diyafram ve midenize bir baskı olacaktır. Mide asidi yukarı doğru ilerleyeceğinden yemek borusunda özellikle çok yediğinizde bir yanma hissedebilirsiniz.

26. HAFTA
Bebeğiniz...

Bebeğinizin boyu yaklaşık 23 santim ve ağırlığı ise 850 gram civarındadır. Bu aydan sonra göz kapakları açılıp kapanmaya başlar. Gözdeki retina tabakası gelişir ve tüm tabakaları oluşur. Bebeğinizin göz rengi oluşmaya başlar ve doğduğunda mavi olacaktır. Ancak doğumdan birkaç ay sonrasında son rengini alacaktır. Bu arada akciğer gelişimi devam eder ve doğuma kadar sürer.

Siz...

Hamileliğe bağlı olarak sırt ağrısı, bacak krampları, baş ağrısı ve vücudunuzun alt bölgesinde baskı hissedebilirsiniz. Rahminizdeki ani kasılma ve gevşemeler. Barxton hicks kasılması denilen ağrısız regl krampları gibidir. Rahminiz gerçek doğum ağrıları için önceden çalışma yapar. Bu dönemlerde erken doğum belirtilerine karşı da duyarlı olmak gerekir. Erken doğum belirtilerinden biri de, rahimde düzenli aralıklar ile kasılmalar hissetmektir. Saatte 4 defa ya da daha fazla olan kasılmalarda doktorunuza başvurmalısınız

27. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğinizin boyu 24 santim, ağırlığı ise yaklaşık 1000 grama ulaşmıştır. Bu haftadan itibaren erken doğması durumunda yüzde 85 yasama şansı bulunur. Yaklaşık 13 hafta sonra doğum için hazır olması gereken bebeğin erken doğumu halinde, bebek zayıf olacak ve bu nedenle vücut ısısını koruması için küvezde kalıp, suni solunum yapılması gerekecektir.

Siz...
Bu haftalardan itibaren akciğerlerinizin tam olarak hava ile dolamaması nedeniyle solunum sıkıntısı çekebilirsiniz. Yüksek yastıkta uyumayı tercih etmeniz sizi rahatlatabilir. Sık sık nefes almanız neticesinde de bebeğinize yeterli oksijeni veriyorsunuz. Hamileliğin bu dönemlerinde kanınızdaki kolesterol seviyesi artar. Kolesterol, plasenta tarafından üretilen çeşitli hamilelik hormonlarına karşı bir blok oluşturur. Fakat kaygılanmaya gerek yoktur.

28. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğinizin boyu 25 santim, ağırlığı ise yaklaşık 1100 grama ulaşmıştır. Bebeğinizin beyni ve diğer dokuları hızla gelişimine devam eder ve saçı uzar. Bebeğiniz yağ depolamaya başlamıştır. Rahminiz içinde hamileliğin kalan iki ayı boyunea sürebilecek bebeğin pozisyon değişimine yeterli oranda yer vardır.

Siz...
Bu haftadan itibaren hamilelikte tansiyonunuzu takip etmelisiniz. Yüksek seyreden tansiyonun bebek ve anne açısından riskli bir durumu vardır. Bacaklarınızdaki kramplar, hemoroit. varis, cilt kuruluğu, bel ve sırt ağrısı, çarpıntı ve hazımsızlık şikayetleri artabilir.

29. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğinizin boyu yaklaşık 26 santim ve ağırlığı 1250 gram civarındadır. Göğüslerdeki süt üretimi, dolaylı olarak bebek tarafından da uyarılır. Erkeklerde böbrek üstünde bulunan adrenal bezler androjen hormonu üretir, kan dolaşım sistemi ile plesenta östrojene dönüştürülüp, prolaktin hormonunun üretilmesini destekler.
Bu hafta da bebeğin bağışıklık sistemi ile ilgili gelişmeler olur. 29. haftada gelişmeye başlayan bağışıklık sistemi, doğum sonrasında anne sütündeki antikorlar yardımı ile güçlenir.

Siz...
Hamilelik ile ilgili şikayetleriniz bu dönemde artabilir. Ciltte kuruma normaldir. Karnınızdaki bebeğin büyümesi ile sizin ağrılarınızın artması normal olup. doğum sonrası geçecek ağrılardır.

30. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebek bu hafta 27 santim boyunda ve yaklaşık 1400 gram ağırlığındadır. Bebeğinizin ritmik göğüs hareketleri hıçkırık tutmasından kaynaklanır. Bebeğinizin kilo artışı, erken doğma ihtimalinde vücut ısısını korumasına yardımcı olur. Lanugo ismi verilen ipeksi tüyler bebeğinizin cildinde yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Kemik iliğindeki gelişmeden dolayı kırmızı kan hücreleri üretimi yapılır.

Siz...
Bu dönemlerde sol yanınıza doğru yatmanız, büyük damar yapılarınıza yeterli kanın gitmesine yardımcı olacaktır. Bu şekilde uyumakta problem yaşarsanız, bacak aranıza ve karnınızın altına yastık koymanız faydalı olabilir.

31. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğiniz bu hafta 28 santim boyunda ve yaklaşık 1600 gram ağırlığındadır. Bebeğinizin beyin dokusu gelişimini sürdürmeye devam eder. Akciğerlerinde surfaktan yapımı da hızlanır. Bebek, özellikle bu haftalarda daha hareketlidir. Bunun nedeni ise amniyo sıvısının fazla olmasıdır. 32. haftadan itibaren de bebeğin yeri giderek azalacağından hareketleri de azalacaktır. Bebek hareketleri ile sağlığı arasında önemli bağ vardır. Bebek hareketlerinde azalma hissediyorsanız dinlenin ve karnınız aç ise bir şevler yiyin.

Siz...
Karnınızda rahmin kasılmasına bağlı olarak hafif ağrılar hissedebilirsiniz. Ancak bunların süresi uzuyor ve sıklığı artıyor ise erken doğum belirtisi de olabileceğini unutmamak lazımdır. Bebeğin kemik gelişimi devam ettiği için günlük kalsiyum ihtiyacınız da artar. Yeteri kadar kalsiyum, demir ve protein almaya özen gösterin.

32. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğiniz bu hafta da yaklaşık 29 santim boyunda ve yaklaşık 1800 gram ağırlığındadır. Bu haftanın sonlarına doğru bebeğiniz dış dünyadan gelebilecek sinyalleri duyabilir. Karnınızdaki bebeğinizin pozisyonu bacakları bükülmüş, ayaklan çapraz ve boynu ise öne doğru bükülmüş bir şekildedir. Kas dokusu henüz tam olarak gelişmediğinden tüm parmakları acık durur.

Siz...
Bu haftadan itibaren doktorunuz ile 2 haftada bir görüşmeniz gerekir. Rahminizin şişmesinden dolayı yeni problemler ortaya çıkacaktır. Bebeğinizin başı aşağıda olmasından dolayı ayakları kaburganıza dayanacak ve bu da içinizde bir baskı hissi oluşturacaktır. Bu durumdan kaçınabilmek için dik oturmak faydalı olacaktır. İç organlarınız bir miktar yer değiştirmiş olabilir ve bu durum ufak çaplı problemler yaratabilir. Bileklerde ve parmaklarda şişme görülebilir. Bu durumda yüzüklerinizi çıkarmakta fayda vardır. Dar giyecekler giymekten kaçının. Vitamin ve mineral bakımından zengin beslenmeniz bebeğiniz açısından faydalı olacaktır.

33. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğin boyu 30 santim ve ağırlığı yaklaşık 2000 gramdır. Bebeğinizi dış ortamdan koruyan steril bir sıvı olan amnyo sıvısı, bu haftadan önceki iki haftaya kadar en yüksek aşamadaydı. Doğum süresine kadar da bu sıvının miktarı sabit kalır. Bu sıvı bebeğinizin gelişimi açısından çok önemlidir. Bu sıvı bebeğiniz tarafından yutularak ya da cildinden emilerek kana geçer. Eksilen sıvı ise bebeğinizin idrar yapmasıyla tamarnlanır. Bu sıvının içerisinde bebeğe ait hücreler bulunur. Bebeğin sıvısının azalması ciddi bir durumdur, bu sebeple her ultroson değerlendirmesinde bebeğinizin gelişimi yanı sıra amniyo sıvısı da değerlendirilir. Bebeğinizin beyin dokusunun hızlı bir şekilde gelişmesinden dolayı baş ölçüleri de hızlı bir şekilde büyür. Bebeğiniz bu haftalarda cilt altında yağ dokuları depolanmaya devam ettiği için, cildinin rengi kırmızı olmaya başlamıştır. Bu haftalarda çoğunlukla uyur ve uyandığı zamanlarda ise sizi dinler, hisseder ve hareketlendiği zamanlarda ise kısa süreli tekmeler ile kendisini size hatırlatır.

Siz...
Rahminiz hamilelik öncesine göre 500 kat genişlemiştir. Geceleri unutamayacağınız rüyalar görebilir ve sık sık tuvalete gidebilirsiniz.

34. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğin boyu 32 santim ve ağırlığı yaklaşık 2250 gramdır. Bebeğinizin saçları sık bir şekilde çıkar, ancak doğduktan sonraki rengi ve yoğunluğu tahminen aynı kalmaz. Bebeğinizin bu haftadan itibaren solunum hareketleri artar. Çünkü bebeğiniz, doğduktan sonraki gerçek solunuma hazırlık yapar.

Siz...
Bir anda rahminizin sıkılaşıp rahatladığı Braxton Hicks isimli kasılmalar, bu haftalarda düzenli olarak görülerek sıklaşmaya başlar. Bazı anneler bu sık kasılmaların verdiği acı nedeniyle sinirli olabilir.

35. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğin boyu 33 santim ve yaklaşık ağırlığı 2550 gramdır. Bebeğinizin tırnakları bu hafta uzar. Bebeğiniz yağ depolamaya devam eder ve özellikle omzunun etrafında boğumlar ve tombulluklar oluşmaya başlar. Bebeğinizin göz rengi mavidir, ancak sonrasında değişecektir.

Siz...
Bu hafta muhtemelen nefes alamayacak ya da yemek yiyemeyecek kadar şiddetli krampları hissetmeye devam edeceksiniz. Küçük parçalar halinde sık aralıklar ile yemeğinizi yemeğe çalısın. Ayak bileklerinizin ve eklemlerinizin şişmesini engellemek için uzun süreli aynı pozisyonda durmamaya ve hareketsiz kalmamaya özen gösterin. Eğer uzun süreli araba kullanıyorsanız, arada istirahat edin, dışarı çıkın ve yürüyüş yapın. İşlerinizden uzaklaşmanın zamanı geldi. Diğer hazırlık ise doğum sonrası bebek bakımı konusunda bilgilenmektir.

36. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğin boyu yaklaşık 33 santim ve ağırlığı yaklaşık 2750 gramdır. Yüzünün tüm karakteristik özellikleri oluşmuştur. Bebeğinizin yanaklarının büyüklüğü, depoladığı yağ oranını ve emme kas kuvvetini gösterir. Bebeğinizin kafatası tamamen şekle girmiştir, ancak henüz sert değildir.

Siz...
Bu haftadan itibaren artık doktorunuza her hafta gitmeniz gerekir. Rahminiz en yüksek konuma gelmiştir. Nefes almanız çok zorlaşır ve göğüs kafesinizde anlamsız bir acı hissedebilirsiniz. Artık doğum yapacağınız yerin ayarlanması, ulaşımın nasıl olacağı gibi konularda doğum planı oluşturmaya başlamalısınız. Plan yapmanız, yaklaşık 2-3 haftadır, doğum sürecinin nasıl olacağına dair devam eden kaygılarınızdan da kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

37. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğin boyu yaklaşık 35 santim ve ağırlığı yaklaşık 2950 gramdır. Şu anda bebeğiniz klinik olarak doğum için yeterli olgunluğa ulaşmış durumdadır, fakat büyüme ve gelişimini durdurmuş değildir. Bebeğiniz her geçen gün ortalama 25-30 gram arasında kilo almaya devam eder. Beyni ve sinir sistemi gelişmesini sürdürür.

Siz...
Eğer ilk hamileliğiniz ise bebeğin tüm doğum haftalarını tamamlaması ihtimali daha yüksektir. Daha önce çocuk sahibi olmuşsanız ya da şu anda hamileliğiniz ikiz ise doğum daha erken olabilir. Bebeğinizin başı doğum için aşağıya doğru döndüğü için, iç organlarınızın rahatladığını ve vücudunuzun alt bölgesinin hafiflediğini, solunumunuz ve beslenmenizin daha kolaylaştığını göreceksiniz. Rahminizin mesaneye yaptığı basıncın artmasından dolayı idrara çıkma sıklığınız artmış olabilir.

38. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğin boyu yaklaşık 35 santim ve ağırlığı yaklaşık 3100 gramdır. Bebeğiniz bağırsaklarında doğum sonrası ilk 24 saat içinde yapacak olduğu mekonyum ismi verilen ilk dışkısını biriktirmeye başlar. Eğer bebeğiniz erkek ise. testislerin skrotum içine inmesi gerekir. Bazı durumlarda testisler skrotuma inmeyebilir, bu da infertilite ya da testis kanserine sebep olabilir. Bu yüzden doğum sonrasında doktor tarafından kontrol edilmelidir.

Siz...
Bu haftadan itibaren artık doğum sancılarının her an gelebileceğini dikkate almalısınız. Gerçek doğum sancılarının en önemli özelliği, düzenli aralıklar ile olmasıdır. Ve bunlar 10 dakikada ortalama 3 kez ortaya çıkar ve her bir kasılma yaklaşık 50 saniye sürer. İstirahat etmek ile geçmeyecektir ve şiddeti de zaman içerisinde giderek artar. Eğer kasılmalar düzene girmiş ve geçmiyorsa hastaneye gitme zamanı gelmiş demektir.

39. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğin boyu yaklaşık 36 santim ve ağırlığı yaklaşık 3250 gramdır. Bebek büyümeye ve kilo almaya devam eder. Bu haftalarda da kordon, bebeği sarmış durumda olabilir ve hali hazırda bebeğin beslenmesi için ona yardımcı olur. Sizin vücudunuzdaki bir kısım antikorlar, plesenta yardımı ile bebeğin kan dolaşımına geçerek, geçici olarak bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlar.

Siz...
Rahim ağzı, doğum için açılmaya hazırlanır ve mesaneye yapılan baskı artar. Düzenli olarak şiddetli kasılmalar olabilir. Doğumun başlamasının bir diğer sinyali ise hamilelik kesesinin yırtılması ile suyun gelmesidir. Ve rahim ağzını hamilelik boyunca kapatan kanlı tıkacın atılması, doğumun başladığını gösterir.

40. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğin boyu yaklaşık 48-51 santim ve ağırlığı yaklaşık 3500 gramdır. Bu hafta içinde doğumun olma olasılığı çok yüksektir. Doğum zamanı geldiğinde bebeğiniz kanal girişine başını yatay olarak yerleştirir ve kanalın ortasına geldiğinde başını 90 derece döndürerek hareket ettirir ve bu şekilde başını çıkarır. Başı ve sonrasında omuzların çıkması ile doğumu yapan kişi tarafından tüm vücudun doğurtulması sağlanır. Bebeğinizin kafasında hafif bir yamukluk olabilir, ancak zamanla düzelecektir. Bebeğiniz ilk doğduğu anda mor ya da sarı renkte, gözleri laciverttir ve vücudunun çeşitli bölgelerinde tüylenme olabilir, fakat bunlar zamanla düzelecektir.

Siz...
Doktorunuzun, hastanenin ve önemli telefon numaralarını hamilelik dönemi dosyanıza ekleyip, evinizin görünür bir yerinde bulundurun. Yeni doğan bebekler sıklıkla anne ve babaları için sürprizdirler. Bebeğiniz size değişik ve garip gelecektir. Hormon seviyelerinden dolayı genital bölgede şişme, göğüslerden süt sızması, ciltte renk değişimi, kuruma ve lekelenme görülebilir.

41. HAFTA ve sonrası
Eğer hala doğum başlamadıysa; bebeğiniz yeteri kadar kilo almıştır ve doğum için sabırsızlanıyordur önceden yapılan ultrason görüntüleri ve tıbbi incelemeler tekrar değerlendirilerek ve doğum şekli belirlenerek, doğum yapılmalıdır. Normal doğuma engel teşkil edecek bir durum varsa sezaryenle doğum, yoksa suni sancı verilerek normal doğum yaptırılmalıdır. Eğer bebeğiniz doğmuş ise rahim içindeki durumdan gerçek hayatın çok farklı olduğunu anlamıştır. Ciğerleri ile oksijen alabilir ve kalbi ile de bunu diğer organlarına iletebilir
alıntıdır
48
Hamile kalmak için en uygun pozisyonlar
Uzmanlar, spermin vajina içinde en uzun süre kaldığı pozisyonların hamile kalmak için en uygun pozisyonlar olduğunu belirtiyor. Ayrıca kadınların da cinsel ilişki sonrası alacakları önlemlerle gebe kalma olasılığını artırabilirler...
Misyoner pozisyonunda (erkeğin üstte olduğu) ilişki sırasında ve sonrasında 1 Saat süre ile belinizin Altına yastık koyarak rahim ağzınızın spermleri daha kolay ve daha uzun süre ile tutmasını sağlarsınız. Fakat yastığın aşırı kalın olmaması gerekmektedir.
Diz dirsek pozisyonundaki beraberlik hamile kalmak için en uygun şekildir. Bu şekildeki bir beraberlikten sonra da sırt üstü yatarken belinizin altına 1 saat süre ile uygun kalınlıkta bir yastık koyun.
Ayakta, oturarak veya kadının üstte olduğu pozisyonlar spermin vajina dışına akışını hızlandırdığı için gebe kalmak için uygun şekiller değildirler.
En alışılmış pozisyon; erkeğin üstte, kadınla yüz yüze olduğu pozisyondur. Kadınların çoğu bu pozisyonu yeğler. Bir çift, birleşmeye bu pozisyonla başlayabilir; erkeğin orgazmını geciktirmek amacıyla, birleşme sırasında pozisyon değiştirebilir ve daha sonra birlikte orgazm için en uygun pozisyon olan misyoner pozisyona dönülerek birleşmeye son verilebilir.
Gebe kalmak için en uygun pozisyonlar
Misyoner pozisyonu, öteki pozisyonların çoğundan daha elverişlidir. Birleşme daha az derin, uzun süreli ve duygusal ya da derin, kısa süreli ve sert olabilir.
Kadın, dizleriyle erkeğin omuzlarına dayanır. Bu, kilolu kadınlarda tam birleşmeye ve spermlerin rahim ağzının yakınında birikmesine yardım eder.
Diz çökmüş olarak yapılan arka yolla birleşme, eğer rahim retrovers (arkaya dönük) ise spermlerin rahim kanalına ulaşmasını sağlar.
49
Uzmanlar, doğurganlık ve hamile kalmak için kadın ve erkeğin dikkat etmesi gerekenleri açıklıyor. İşte uzmanların gözüyle soru ve cevaplarla hamile kalmak için dikkat edilmesi gerekenler...
Her Gün ilişkiye girerlerse ne olur?
Hiçbir şey olmaz. Bazı bölgelerde her gün ilişkiye giriyorlar, Sağlıklı çocukları oluyor. Günlük ilişkiler her zaman sperm sayısını düşürmez. Ancak çok sık ilişkiye girildiği takdirde meninin Hacmi azalabilir.
Sekse çok ara vermek spermleri güçlendirir mi?
Çok ara vermek de sorun yaratır. İki hafta hiç ilişkiye girmedikten sonra gerçekleşen ilişkide, çıkan sperm sayıları yüksek olsa bile hareketlilik düşer. Ancak şu da unutulmamalıdır ki; Günü geliyor çok ender, hatta yılda bir kez ilişkiyle bile insanlar çocuk sahibi olabiliyorlar.
Ayın hangi dönemleri çiftler için şans artıyor?
28 Günde bir adet gören kadında 14. gün yumurtlama günüdür. Dolayısıyla 10. Günden itibaren gün aşırı ilişki olması, hamilelik şansını en çok artıran tempodur.
Sperm, kadının genital organlarında bir süre yaşar. 14. gün en riskli gün olarak söylense de bazen 20. günlere kadar gebelik riski sürer. Bu nedenle takvim metodu hiçbir zaman doğum kontrol yöntemi olarak işe yaramaz. Bu metodu kullananlar kazaya kurban giderler.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere önerilen pozisyonlar oluyor mu?
Bir kere kadının rahminin pozisyonu önemlidir. Kadının üstte olduğu pozisyonda hamile kalmak daha zordur. Hamilelik isteniyorsa kadının kalça Altına yastık koyması bile önerilebilir.
Pozisyonlar da çok önemli değildir. Yalnızca ilişkiden sonra bizim toplumumuzda vajinal duş çok yaygın, bunu önermiyoruz. Enfeksiyona davetiye çıkarıyor.
Doğurganlığı artıran yiyecekler var mı?
Ooı tavsiye ediyorum. Yenilecek gıdalar iyi yıkanmalı, sigaradan uzak kalınmalı. Çünkü günde bir paket sigara içenlerin menopozu üç yıl erkene çekiliyor, iki paket içenlerin ise beş yıl.
Tek yönlü beslenmenin yumurtlama üzerinde kötü etkisi var. Vejetaryenlerde Kısırlık oranı yüksektir. Hayvansal proteinlerden de alınması şart.
Kadın ve erkeğin ilişki öncesi yapmaması gereken birtakım şeyler var mı?
Çok Sıcak banyo sperm üretimini azaltır. Çünkü testis ısıya hassastır. Özellikle sperm sayısı sınırda olan kişilerde zararlıdır.
Alkolün spermler üzerinde toksit etkisi vardır. Vajinal duşu, özellikle hamilelik beklenen ilişkilerde önermiyoruz.
Çocuk isteyen çiftler ne sıklıkta ilişkiye girmeli?
Hamilelik için çiftlere haftada iki üç kere ilişkide bulunmalarını öneririz. Ama asla bir sınırlandırma da getiremeyiz, ilişki spontan olmalıdır. Sonuçta ilişki sıklığı anne baba olma şansını büyük ölçüde etkilemez.
50
arkadaşlar benim bebeğim yok ama hamile arkadaşlarımız hep karın ağrısından şikayet ediyorlar araştırma yaparken karşıma böyle birşey çıktı

Uzmanlar, susmadan çığlık çığlığa ağlayan ve kramp halinde kasılan bebeğin anne karnında stres yaşadığına dikkat çekiyor.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Yaşaroğlu Erkum, kolikin süt çocukluğu döneminde sık görülen, nedeni açısından halen gizemini koruyan, zaman zaman Aileyi ve hekimi sıkıntıya sokabilen bir sendrom olduğunu ifade ederek, "Farklı tanımları olmasına rağmen, büyüme ve gelişimi normal olan 0 - 3 aylık bebekteki, en az 3 hafta süreli, haftada 3 Günden fazla, Günde 3 Saatten fazla ve başka bir nedenle açıklanamayan huzursuzluk ve ağlama dönemleridir. Görülme sıklığı farklı çalışmalarda yüzde 10 ile yüzde 40 arasında değişmektedir. Düşük doğum ağırlıklı bebeklerde daha sık görülür. Huzursuzluk ve ağlama nöbetleri günün belirli bir saatinde, genellikle öğleden sonra ve akşam saatlerindedir. Bebeklerin yüzde 50'ye yakınında belirtiler 3 Ay içinde kaybolurken, yüzde 40'ında 6. aya, yüzde 10'unda bir yaşa kadar sürebilmektedir" dedi.
"EMZİREN ANNE Lahana, BROKOLİ SOĞAN YEMEMELİ"
Yapılan bazı araştırmalara göre, anne diyetindeki inek sütü, lahana, karnabahar, brokoli, turunçgiller, çikolata, soğan gibi besinlerle, annenin sigara ve kahve kullanımının infantil koliği arttırdığını kaydeden Dr. Erkum, "Bu durumun, bir besin Alerjisi veya besin intoleransı olabileceği düşünülerek, anne diyetinde kısıtlamalar önerilmektedir. Bebekler, henüz gelişmemiş nörolojik sistemleri nedeniyle, ağrı duyusuna karşı daha duyarlı olup, bağırsak gerilmelerine daha fazla tepki vermektedirler.
Hamilelikte sık psikolojik stres yaşayan, gergin bir ruhsal durum içinde olan anne ve Ailelerin bebeklerinde yine infantil kolik sıklığı fazla bulunmuştur. İnfantil kolik tanısında, Aileden alınan öykü çok önemlidir. Bunun yanında, tam bir fizik muayene yapılarak bu huzursuzluğa yol açacak diğer nedenleri dışlamak ve bebeğin büyüme ve gelişiminin normal olması gerekir" diye konuştu.
"LOŞ ODADA UYUMAK, KARNA SICAK MASAJ VE BANYO BEBEĞİ RAHATLATIYOR"
Annede veya Aile içinde görülen, endişe veya gerginliği azaltmanın da tedavinin bir parçası olarak algılandığını kaydeden Dr. Erkum, "Anne sigara kullanmamalı. Kahveyi 1-2 fincandan fazla tüketmemeli. Anne diyetinden inek sütü, turunçgiller, lahana, brokoli, karnabahar, turpgiller, çikolata, baharatlı gıdalar çıkartılmalı. Bebek loş, sessiz bir ortamda tutulmalı. Kolik sancıları sırasında, kucakta veya beşikte hafifçe sallanması, ninni söylenmesi, ya da müzik veya ritmik seslerin (saç kurutma makinesi) dinletilmesi, bebekte rahatlama sağlayabilir. Ilık banyo yaptırmak, karnına Saat yönünde masaj yapmak rahatlatıcı diğer yöntemlerdir. Rezene, Anason, nane çaylarının etkinliği bazı çalışmalarda gösterilmiştir fakat güvenilirlikle ilgili çalışma yoktur. Sonuç olarak uzun zamandır araştırılan, gizemini koruyan bu rahatsızlığın en iyi tedavisinin zaman olduğu anlaşılmıştır" şeklinde konuştu.(İHA)

alıntıdır
51
Fertilaid vitamin
arkadaşlar,bazı sitelerde bu vitaminden çokça söz edilmiş.kullanan var mı aranızda?aşağıya kopyalıyorum.yorumlarınızı bekliyorum....





Doğurganlık Arttırıcı Vitamin ve Antioksidanlar içerir.

Doğurganlık şansınızı optimize eder! Doktor Onaylıdır.
Doğurganlığınızı arttırmak ve üreme sisteminizi geliştirmek için uyarlanmıştır.
Jinekologlar tarafından önerilmektedir.

Reçetesiz formülünün bileşiminde üremeyi destekleyici
bitkisel maddeler ve temel vitaminler içermektedir,
üremeyi desteklemek ve hamile kalma
şansınızı optimize etmek için geliştirilmiştir.

Amacı ve İçeriği:
Düzenli yumurtlamayı sağlar ve Kadın hormonal
dengesini yeniden düzenler, üreme sağlığı için
vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin
ve bitki özlerini içinde barındırır.

Kadınların hamile kalmaya çalışırken kullanmaları
gereken doğal bir takviye yöntemdir.

Kadınlar üzerindeki etkisi:
Eğer Hamile kalmaya çalışıyorsanız rahim üreme dokularınızı geliştirir,
düzenli yumurtlama için hormonlarınızı dengeler,
yumurtanın çatlaması için folikülün olgunlaşmasını sağlar,
döllenen yumurtanın tutunabilmesi için rahiminizi hazırlar
ve böylece üreme sisteminizi düzenli çalışmaya
teşvik ederek hamile kalma şansınızı arttırır.

NOT: Polikistik Over(PCO) hastaları, düzenli adet olamayanlar
ve hamile kalmakta zorlananlar için tavsiye edilmektedir.
Ürün 30 günlük kullanım içindir.
Günlük alımı 3 kapsül olmak üzere toplam 90 kapsüldür.


içinde bütün vitaminler ve aşağıda ki bitkiseller var....

CHASTEBERRY veya VITEX
Ovulasyonu sağlayan hormonları çalışmaya teşvik eder ve kadın hormonal dengesini yeniden oluşturmayı sağlar.Vitex,östrojen ve progesteron düzeylerini dengeleyen hipofiz bezi fonksiyonlarını normalize eder.Vitex birçok infertilite sorunu için bitkisel tedavi olarak ve özellikle kadınlarde düzensiz adet döngüleri yada kısaltılmış bi luteal faz(edet döngüsünün ikinci yarısı) ile adet döngüsünü düzenlemek için kullanımı yararlıdır.Kullanılmaya devam ettikçe vitex in üreme sistemimiz üzerindeki etkisi artacaktır.
Buda fertilaid i düzenli kullanmamız gerektiğini gösteriyor arkadaşlar.


RED CLOVER
Sinir sistemimizin dinlenmesine ve hormonal dengemizin oluşturulmasına yardımcı olur.Red Clover östrojen hormonumuzun üretimini teşvik ederek kadınlarda doğurganlığı arttırabilir.Östrojen eksikliklerinin giderilip östrojen seviyemizin yükseltilmesi için östrojen bileşikleri içerir.Ayrıca kırmızı yonca sinir sistemimizi rahatlatmak için kalsiyum ve doğurganlığımızı geliştirmek için magnezyum içerir.

SİBİRYA GİNSENG
Çin tıbbında vücudun enerji mekanizmalarını güçlendirmek için geleneksel olarak kullanılan önemli bir bitkidir.Sibirya Ginsengi hormon seviylerini olumlu bir şekilde destekleyerek rahim fonksiyonlarının sağlığını arttırıp,rahim kaslarını güçlendirerek doğurganlımızı arttırır ve destekler.

GİNKGO BİLOBA
Geleneksel tıp alanında dolaşım bozukluklarını tedavi etmek ve belleği güçlendirmek için çok uzun yıllardır kullanılmaktadır.Ve yapılan son bilimsel çalışmalarda Gingko ile ilgili iddialar şaşırtıcı ve mükemmeldir.Laboratuvar çalışmalarında Gingko ile ilgili bulunanlar şunlardır; kan dolaşımını artırır ve üreme organları için periferik kan akışını artırarak sağlıklı kan damarları oluşturur böylece üreme sistemimizin sağlıklı olmasını sağlar.Ayrıca temizlik,antioksidan işlevi gerçekleştirir.

PABA
Vücudumuzda sentezlenen B kompleks vitaminidir.yani B vitaminin dışardan aldığımız şeklidir.PABA doğurganlık yeteneğimizi arttırmak ve hamile kalmayı kolaylaştırmak için östrojen seviyemizi ayarlar.Bazı infertil kadınların hamile kalma yeteneğini artırır.Hatta bir klinik 12 ila 16 kadının dışardan yapılan PABA takviyesiyle birkaç ay içinde hamile kaldığını bildirmiştir.

ANTİOKSİDAN DESTEK:VİTAMİN C
Vitamin C ve E vitaminleri hasar gören ve yaşlanan hücreleri tamir etmekte antioksidan desteği olarak hayati bir rol oynamaktadır ve serbest radikallerin hasar gören hücreleri oksitleyici etkisini engellemektedir.E vitamini genel üreme sağlığımız için önemli bir antioksidan ve sağlıklı yaşam merkezidir.İnsanlar üzerinde bir ön deneme olarak kullanıldığında infertil çiftlerin doğurganlığında önemli bir artış göstermiştir.

FOLİK ASİT(B9 VİTAMİNİ YA DA FOLAT)
Folik asit hamilelik öncesi ve gebelik erken dönemlerinde kullanıldığında spine bifida ve nöral tüp defektleri gibi kalp kusurlarını ve diğer fetal malformasyonlar gibi doğum kusurlarını önleyebilmektedir.Fertilaid gebe kalmaya çalışan kadınların günlük Folik Asit ihtiyacını karşılamaktadır.Başka bir folik asit takviyesine gerek yoktur.
52
Kızlar eger adet olamıyorsanız yada adetiniz düzensiz ise size verecegim öneri Nurs Lokman Hekimin CİVANPERÇEMLİ KARIŞIK BİTKİ ÇAYI...Bu çayı sabah akşam ac karnına 1 er kupa şeklinde içiyorsunuz..Zaten poşet çay oldugu için cok rahat..5 dk demlendikten sonra şekersiz bir şekilde içiyorsunuz..Polikistik over rahatsızlıgımdan dolayı adetim hem düzensiz hemde sancılı gectigi için sorun yaşıyordumm.. Çok şükürr bu cayı kullandıktan sonraa hem agrılarım azaldı hemde düzenli adet olabiliyorum...Sizlerede şiddetle tavsiye ederim.. Pişman olmıcaksınız...

ÇAYIN ADI ÇİVANPERÇEMİ KARIŞIK ÇAY AKTARLARDA SATILIYORMUŞ ARKADAŞLAR

ALINTI
53
(bir gün hz. musa sahabelerine vaaz verirken yandaşlarından biri daha doğrusu karı koca çıkıp soruyorya musa Allah (C.C) ile konuşurmusun bizim bu zmana kadar çocuğumuz olmadı Allah (C.C) e sorarmısın bizim çocuğumuz olacak mı neyse kısacası Musa konuşuyor soruyor Allah (C.C) diyorki ya Musa söle onlara hiç bir zaman döl tutmayacaklar ve Musa bunu çifte anlatıyor boyunları bükük kabul edip dönüyorlar aradan 5 yıl kadar geçiyor yine böyle bir toplantıda Musa bir bakıyor bu çift yanlarında 4 yaşlarında bir çocukla toplantıda vs. sonra Musa Allah (C.C) ile konuşuyor yarabbi hani sen bana bu çift hiç bir zaman döl tutmayacak demiştin ama onların çocuğu olmuş diyor Allah (C.C) de diyorki evet ya Musa ben sana öle dedim gerçektende onlarında alın yazısında bir evlat sahibi olmak yoktu ama onlar buna rağmen bunu bile bile benden ümitlerini kesmediler isyan etmediler dua ettiler bende verdim diyor)

ALINTI
54
HAMİLELİKTE VAJİNAL ULTRASON ZARARLIMIDIR?

Yanlış bir inanışla birçok gebe alttan yapılan (vajinal) ultrasona girmemektedir ve bebeğinin düşeceğini sanmaktadırlar. Bir hekim olarak hepimiz vajinal ultrason yapıldığı için bebeğinin düştüğünü o yüzden doktorunu değiştiren hastalarla karşılaşmaktayız. Vajinal prob rahim ağzını görüntülemek ve erken gebeliğin takibi için çok yararlı bir ultrason yöntemidir ve dikkatli yapıldığında hiç bir zararlı etkiye yol açmamaktadır Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte gebelikte tanı yöntemleri ve kullanılan aletler gittikçe artmaktadır . Bunlardan biri kuşkusuz herkesin tanıdık olduğu ultrasonografi cihazlarıdır. Gebe takibinde gebeliğin ilk ayından son noktasına kadar ultrasonografi vazgeçilmez bir takip yöntemi olmuştur. Elde edilen görüntülerle bebeklerde daha anne karnında major anomalilerden en basit cinsiyet tayinine kadar her alanda kullanılmaktadır. Günümüzde renkli ultrason diye bilinen Doppler Ultrasonografi ile bebeğin kan akımları ve sağlık durumu hakkında çok geniş bilgiler elde edebilmekteyiz. Bebeğinizin anne karnındayken fotoğraf albümlerine girebilmesini sağlayan 3 boyutlu cihazlar da kullanılmaya başlanmıştır. Bu takipler bebek üzerine olumsuz etkisi var mı? Kaç kez ultrasona girmeliyiz? Yapılan çalışmalarda ultrasonografi takiplerinin bebek üzerinde olumsuz etkisi gösterilmemiştir. Bu durum sık sık yapılan takiplerle de aynı bulunmuştur. Ultrason cihazları normal ama insan kulağının duyamayacağı frekansta ses dalgası kullanmaktadır. Bu sebeple bebek üzerinde bir zarar söz konusu olmamaktadır. Bu konuda doktorunuzun tavsiye ettiği ve uygun gördüğü her durumda ultrasona girmenizde bir sakınca yoktur.

alıntı
sanki bana zararlı geliyor arkadaşlar bu formda çoğu arkadaşımız hamile kalıyor ve muaneye gittikten birkaç gün sonra bebeklerini kaybediyorlar beniim düşünceme göre bebeğin kesesiyle oynuyorlar bilmiyorum sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum benim bebeğim yok ama bir süre alttan muayene etirmeyi düşünmüyorum olursa bebeğim bir örnek vereyim eşimin yengesi hamileliğin ilk ayında düşük riski oluştu nedeni doktorun alttan bakmasıymış bebeğin yeriyle oynamış 15gün hiç kalkmadan yattı bbir tek wcye gitti iğne oldu hergün ilaç içti bebeğin tutunması için
55
KISLAR BU UYGULAMA İLE HAMİLE KALAN VARMI ARANIZDA NETTE ARAŞTIRDIM VE BU  Maydonoz ve Süt buharı ile hamile KALAN ÇOK OLMUŞ
yarım kilo kadar süte birdemet maydanoz doğruyorsunuz.bunu ocağa koyup kaynamasını bekliyorsunuz.üzerinden buharlar çıkması lazım.sonra bunu yere koyun.elinize büyük bir çarşaf alın.onu belinize sararak bu buhara bacaklarınızı açarak çömelin.tabii üzerinizde giysi olmamalı.ve dikkat edin yakmayın cildinizi.artık buhar çıkmayınca yine biraz ocağın üstünde tutun aynı işlemi uygulayın.
(ALINTI)ben bir kaç uygulamadan sonra hamile kalmıştım ilk kızımda .ikinci kızımda 1 ay kadar uygulamıştım..iki arkadaşım daha bu yolla hamile kalmışlardı.birisi iki yıl diğeri 1 yıllık evlilik hayatından sonra bunu deneyerek bir iki ay gibi bir sürede.elbette bu yöntem yumurtlama,hormonal vb gibi durumlarda değil daha çok tüplarinde tıkanıklık yaşayanlara iyi gelecektir.deneyin derim sevgiler (BUNU DENEYEN KİŞİ YAZMIŞ ARKADAŞLAR
56
KARANFİL: KARANFİL: HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRIR. HER GÜN YEMEKLERDEN SONRA ALINAN BİR KARANFİL HEM AĞZINIZIN HOŞ KOKMASINA HEM DE HORMONLARINIZIN ÇALIŞMASINA YARAR. HAMİLELİKTE RAHİMİ KUVVETLENDİRİR. NORMAL DOĞUM YAPACAK OLANLAR, DOĞUMA BİR AY KALA HER GÜN BİR ÇAY BARDAĞI SICAK SUYA 1 KARANFİLİ 5 DAKİKA DEMLEYİP İÇERLERSE DOĞUMLARI DAHA KOLAY OLUR.

SAFRAN: YUMURTALIKLARI GELİŞTİRMEDE ETKİLİDİR. HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRIR. AYRICA SİNİRLERİ KUVVETLENDİRİR. YEMEK YENECEĞİ ZAMAN ÜSTÜNE SERPİLİR. (0. 5 MG)

ŞERBETÇİOTU: BOL KADINLIK HORMONU İHTİVA EDER. BİR LİTRE SUYA 30 GR ATILARAK 10 DAKİKA DEMLENDİRİLİR. GÜNDE 3-4 BARDAK İÇİLİR. AYRICA İYİ UYKU VERİR.

TARÇIN: HORMONLARI ÇALIŞTIRIR. CİNSEL İSTEĞİ ARTIRIR. BEYAZ AKINTIYI GİDERİR. VÜCUDUN DAYANIKLILIĞINI ARTIRIR. BİR BARDAK SUYA YARIM KAHVE KAŞIĞI KATILIP İÇİLEBİLİR.

NANE:HAMİLE KALMAYI SAĞLAR. TAZE OLARAK SALATALARA EKLENEREK YENEBİLİR. BİR LİTRE SUYA 10 GR KONARAK DEMLENİR, BU KARIŞIM SU YERİNE İÇİLEBİLİR. SANCILI REGL DÖNEMLERİNDE NANE ÇAYI RAHATLATICIDIR.

BİBERİYE: TÜM HORMON VE SALGI BEZLERİNİN DENGELİ ÇALIŞMASINI SAĞLAR. KANSIZLIK VE ZAFİYETİ GİDERİR. ÖZELLİKLE HANIMLARDA BEYAZ AKINTIYI KESER.

ZATER: CİNSEL GÜCÜ ARTIRIR. ZİHİN YORGUNLUĞUNU GİDERİR. RUHEN VE BEDENEN CANLILIK VERİR. KEKİK GİBİ KULLANILIR. TOZ HALİNDE YEMEKLERİN ÜZERİNE SERPİLİR

PAPATYA: DÜZENLİ ADET GÖRMEYİ SAĞLAR. HORMON DÜZENLEYİCİSİDİR. GÜNDE İKİ- ÜÇ BARDAK İÇİLİR. BİR BARDAK SUYA 5 ADET PAPATYA UFALANIP 10-15 DAKİKA DEMLENİR.

REZERYAN: HORMON DÜZENLEYİCİSİDİR. HAMİLE KALMAYA YARDIMCI OLUR. ET, FASULYE, LAHANA GİBİ YİYECEKLERİN ÜZERİNE BİR KAHVE KAŞIĞI KONUR.

ADAÇAYI:HORMON EKSİKLİĞİNİ GİDERİP HAMİLE KALMAYI SAĞLAR. BİR BARDAK SICAK SUYA ÜÇ YAPRAK ADAÇAYI BEŞ DAKİKA DEMLENDİRİLİP İÇİLİR. KALBE DE İYİ GELİR. SIKÇA İÇİLDİĞİNDE TÜM BEDENİ GÜÇLENDİRİR. DÖLYATAĞI HASTALIĞI OLAN HANIMLARIN ARASIRA ADAÇAYI OTURMA BANYOSU YAPMALARI İYİ OLUR. OTURMA BANYOSU İÇİN; İKİ AVUÇ DOLUSU YAPRAK ADAÇAYI SOĞUK SUDA GECE BOYUNCA BEKLETİLİR. ERTESİ GÜN KAYNAMA NOKTASINA KADAR ISITILIP BANYO SUYUNA EKLENİR. BANYO SUYU BÖBREKLERİN ÜSTÜNE KADAR ÇIKMALIDIR.

BİRA MAYASI: BÜTÜN SALGI BEZLERİNİ UYUMLU OLARAK ÇALIŞTIRIR.

HARDAL: BÜTÜN HORMONLARI ÇALIŞTIRIR. SİNİRLERİ KUVVETLENDİRİR.


KİMYON: SİNİR SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRİR ADETİN NORMAL VE AĞRISIZ OLMASINI SAĞLAR.

YULAF EZMESİ: HORMONLARI DÜZENLER. VÜCUDUN DİRENCİNİ ARTIRIR. SABAHLEYİN KAHVALTIDA YENDİĞİNDE GÜN BOYU TOK TUTAR. AKŞAMLARI SALEP GİBİ İÇİLİP YATILABİLİR.

VANİLYA: CİNSEL GÜCÜN ARTMASINA NEDEN OLUR. VÜCUDU VE SİNİRLERİ GÜÇLENDİRİR. DEPRESYONA İYİ GELİR.

ÇAM FISTIĞI: HAMİLE KALMAYI SAĞLAR. PORTAKAL ELMA, ARMUT GİBİ MEYVA VEYA BİR SEBZE ÜZERİNE YENMELİDİR. YOKSA PEKLİK YAPABİLİR. TEK BAŞINA YENMEMELİDİR.

SUSAM: TAHİN OLARAK YENMELİDİR. TÜM ORGANLARIN DÜZENLİ ÇALIŞMASINI SAĞLAR.

AYÇEKİRDEĞİ: BOL "E" VİTAMİNİ VE "PROTEİN" İHTİVA EDER. CİNSEL ARZUYU ARTIRIR. AYÇİÇEK YAĞINDA DA "E" VİTAMİNİ VARDIR. BÜTÜN YEMEKLERDE RAHATLIKLA KULLANILABİLİR.

ÇÖREKOTU: TÜM SALGI BEZLERİNİ ÇALIŞTIRIR. . ÇORBA, EKMEK, PİDE VE KURABİYE ÜZERİNDE EKİLEREK YENİR. GÜNDE BİR TUTAM YETERLİDİR.

DEFNE: BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİNİN DÜZENLİ ÇALIŞMASINI SAĞLAR. HER TÜRLÜ ET VE BALIK YEMEĞİNDE KULLANILABİLİNİR.

KARABİBER: TÜM VÜCUDU UYARIR. KADINDA VE ERKEKTE CİNSEL ARZUYU ARTIRIR. KANSIZLIĞI GİDERİR. BOL İDRAR SÖKTÜRÜR. SİNİRLERİ KUVVETLENDİRİR.

ACI KIRMIZI BİBER: TÜM SALGI BEZLERİNİ ÇALIŞTIRIR. VÜCUTTAN SU BOŞALTIR. KADINLARDA VE ERKEKLERDE CİNSEL İSTEĞİ ARTIRIR.

KİŞNİŞ: KADINLARDA ADETİN NORMAL VE AĞRISIZ OLMASINI SAĞLAR. TÜM HORMONLARI ÇALIŞTIRIR. BEBEKLİ ANNELERİN SÜTÜNÜN ARTMASINI SAĞLAR.

ZENCEFİL: TÜM VÜCUDU UYARARAK BEDENEN VE RUHEN GÜÇ KAZANDIRIR. KADIN VE ERKEKTE CİNSEL İSTEĞİ ARTIRIR.

KEKİK: KADINLARDA REGL ZAMANINDA AĞRISIZ KRAMPSIZ GEÇMESİNE YARDIM EDER. KADIN VE ERKEKTE CİNSEL ARZUYU ARTIRIR. BOL İDRAR SÖKTÜRÜR. KEKİKLE KARIŞTIRILMIŞ BAL YENMESİ ORGANİZMAYI GÜÇLENDİRİR VE DENGEYE KAVUŞTURUR.

FESLEĞEN: KADINLARDA ADETİN DÜZENLİ VE AĞRISIZ OLMASINI SAĞLAR. HAMİLE KADINLARIN DOĞUMUNU KOLAYLAŞTIRIR.

ÖKSEOYU: HORMON DENGESİNİ DÜZENLER, KAN BASINCINI DENGELER, MENAPOZ DÖNEMİNDEKİ SIKINTILARI DA RAHAT ATLATMAYA YARDIMCI OLUR. TAZE BİTKİ ÖZSUYU ÇOK DEĞERLİDİR. ÖKSEOTU GÜZELCE YIKANARAK NEMLİ DURUMDA MİKSERDE SIKILMALIDIR. BU ÖZSUDAN 25 DAMLA BİRAZ SUYUN İÇİNDE KAHVALTIDAN YARIM SAAT ÖNCE VE YATMADAN ALINMALIDIR.

CİVANPERÇEMİ: ADET KANAMALARI DÜZENSİZLİKLERİNDE ÇAYININ İÇİLMESİ İYİ GELİR, YUMURTALIK İLTİHAPLANMALARINDA OTURMA BANYOLARI ALINIR. DÖLYATAĞI KAYMASINDA, MİYOMLARIN GİDERİLMESİNDE DE OTURMA BANYOLARI BAŞARI İLE KULLANILIR.

ASLANPENCESİ: ADETGÖRME DÜZENSİZLİKLERİ, RAHİM AKINTISI, RAHİM ŞİKAYETLERİ, MENAPOZ ÇAĞINDA ETKİLİDİR. DÜŞÜK YAPMAYA YATKIN KADINLARDA BEBEĞİN RAHİMDEKİ DURUMUNU GÜÇLENDİRİR.

SARIBALLIBABA: DÖLYATAĞI GEVŞEKLİKLERİNDE DÖLYATAĞI KASLARI YORGUNLUKLARINDA YARARLIDIR. 3 AYDAN İTİBAREN İÇİLMELİDİR. RAHİM VE ADET DÜZENSİZLİKLERİNDE GÜNDE İKİ FİNCAN ÇAYI YETERLİDİR. SİNİRSEL UYKUSUZLUKLARDA VE TÜM KADIN HASTALIKLARINDA BAŞARI İLE KULLANILIR.

ÇOBANÇANTASI: DÖLYATAĞI KANAMALARINDA ETKİLİDİR


ALINTIDIR
57
1.    Kef ha ya ayn sad   
2.    Zikru rahmeti rabbike abdehu zekeriyya   
3.    İz nada rabbehu nidaen hafiyya   
4.    Kale rabbi innı vehenel azmü minnı veştealer ra'sü şeybev ve lem eküm bi düaike rabbi şekıyya   
5.    Ve innı hıftül mevaliye miv veraı ve kanetimraetı akıran feheb lı mil ledünke veliyya   
6.    Yerisüni ve yerisü min ali ya'kube vec'alhü rabbi radıyya   
7.    Ya zekeriyya inna nübeşşiruke bi ğulaminismühu yahya lem nec'al lehu min kablü semiyya   
8.    Kale rabbi enna yekunü lı ğulamüv ve kanetimraeti akırav ve kad belağtü minel kiberi ıtiyya   
9.    Kale kezalik kale rabbüke hüve aleyye heyyinüv ve kad halaktüke min kablü ve lem tekü şey'a   
10.    Kale rabbic'al lı ayeh kale ayetüke ella tükellimen nase selase leyalin seviyya   
11.    Fe harace ala kavmihı minel mıhrabi fe evha ileyhim en sebbihu bükratev ve aşiyya   
12.    Ya yahya huzil kitabe bi kuvveh ve ateynahül hukme abiyya   
13.    Ve hananem mil ledünna ve zekah ve kane tekıyya   
14.    Ve berram bi valideyhi ve lem yekün cebbaran asıyya   
15.    Ve selamün aleyhi yevme vülide ve yevme yemutü ve yevme yüb'asü hayya   
16.    Vezkür fil kitabi meryem izintebezet min ehliha mekanen şerkıyya   
17.    Fettehazet min dunihim hıcaben fe erselna ileyha ruhana fe temessele leha beşaren seviyya   
18.    Kalet innı euzü bir rahmani minke in künte tekıyya   
19.    Kale innema ene rasulü rabbiki li ehebe leki ğulamen zekiyya   
20.    Kalet enna yekunü li ğulamüv ve lem yemsesnı beşeruv ve lem ekü beğıyya   
21.    Kale kezalik kale rabbüki hüve aleyye heyyin ve li nec'alehu ayetel linnasi ve rahmetem minna ve kane emram makdıyya   
22.    Fe hamelethü fentebezet bihı mekanen kasıyya   
23.    Fe ecaehel mehadu ila ciz'ın nahleh kaletya leytenı mittü kable haza ve küntü nesyem mensiyya   
24.    Fe nadaha min tahtiha ella tahzenı kad ceale rabbüki tahteki seriyya   
25.    Ve hüzzı ileyki bi ciz'ın nahleti tüsakıt aleyki rutaben ceniyya   
26.    Fe külı veşrabı ve karrı ayna fe imma terayinne minel beşeri ehaden fe kulı innı nezertü lir rahmani savmen fe len ükellimel yevme insiyya   
27.    Fe etet bihı kavmeha tahmilüh kalu ya meryemü le kad ci'ti şey'en feryya   
28.    Ya uhte harune ma kane ebukimrae sev'iv ve ma kanet ümmüki beğıyya   
29.    Fe eşarat ileyhi kalu keyfe nükelimü men kane fil mehdi sabiyya   
30.    Kale innı abdüllahi ataniyel kitabe ve cealenı nebiyya   
31.    Ve cealenı mübaraken eyne ma küntü ve evsanı bis salati vez zekati ma dümtü hayya   
32.    Ve berram bi validetı ve lem yec'alnı cebbaran şekıyya   
33.    Vesselamü aleyye yevme vülidtü ve yevme emutü ve yevme üb'asü hayya   
34.    Zalike ıysebnü meryem kavlel hakkıllezı fıhi yemterun   
35.    Ma kane lillahi ey yettehıze miv veledin sübhaneh iza kada emran fe innema yekulü lehu küm fe yekun   
36.    Ve innellahe rabbı ve rabbüküm fa'büduh haza sıratum müstekıym   
37.    Fahtelefel ahzabü mim beynihim fe veylül lillezıne keferu mim meşhedi yevmin azıym   
38.    Esmı'bihim ve ebsır yevme ye'tunena lakiniz zalimunel yevme fı dalalim mübın   
39.    Ve enzirhüm yevmel hasrati iz kudıyel emr ve hüm fı ğafletiv ve hüm la yü'minun   
40.    İnna nahnü nerisül erda ve men aleyha ve ileyna yürceun   
41.    Vezkür fil kitabi ibrahım innehu kane sıddıkan nebiyya   
42.    İz kale li ebıhi ya ebeti lime ta'büdü ma la yesmeu ve la yübsıru ve la yuğnı anke şey'a   
43.    Ya ebeti innı kad caenı minel ılmi ma lem ye'tike fettebı'nı ehdike sıratan seviyya   
44.    Ya ebeti la ta'büdiş şeytan inneş şeytane kane lir rahmani asıyya   
45.    Ya ebeti ninı ehafü ey yemesseke azabüm miner rahmani fe tekune liş şeytani veliyya   
46.    Kale erağıbün ente an alihetı ya ibrahım leil lem tentehi le ercümenneke vehcürnı meliyya   
47.    Kale selamün aleyk se estağfiru leke rabbı innehu kane bı hafiyya   
48.    Ve a'tezilüküm ve ma ted'une min dunillahi ve ed'u rabbı asa ella ekune bi düai rabbı şekıyya   
49.    Felemma'tezelehüm ve ma ya'büdune min dunillahi vehebna lehu ishaka ve ya'kub ve küllen cealna nebiyya   
50.    Ve vehebna lehüm mir rahmetina ve cealna lehüm lisane sıdkın aliyya   
51.    Vezkür fil kitabi musa innehu kane muhlesav ve kane rasulen nebiyya   
52.    Ve nadeynahü min canibit turil eymeni ve karrabnahü neciyya   
53.    Ve vehebna lehu mir rahmetina ehahü harune nebiyya   
54.    Vezkür fil kitabi ismaıyle innehu kane sadikal va'di ve kane rasulen nebiyya   
55.    Ve kane ye'müru ehlehu bis salati vez zekati ve kane ınde rabbihı merdıyya   
56.    Vezkür fil kitabi idrıse innehu kane sıddıkan nebiyya   
57.    Ve rafa'nahü mekanen aliyya   
58.    Ülaikellezıne en'amellahü aleyhim minen nebiyyıne min zürriyyeti ademe ve mimmen hamelna mea nuhıv ve min zürriyyeti ibrahıme ve israıle ve mimmen hedeyna vectebeyna iza tütla aleyhim ayatür rahmani harru süccedev ve bükiyya   
59.    Fe halefe mim ba'dihim halfün edaus salate yettebeuş şehevati fe sevfe yelkavne ğayya   
60.    İlla men tabe ve amene ve amile salihan fe ülaike yedhulunel cennete ve la yuzlemune şey'a   
61.    Cennati adninilletı veader rahmanü ıbadehu bil ğayb innehu kane va'dühu me'tiyya   
62.    La yesmeune fıha bükratev ve aşiyya   
63.    Tilkel cennetülletı nurisü min ıbadina men kane tekıyya   
64.    Ve ma netezzelü illa bi emri rabbik lehu ma beyne eydına ve ma halfena ve ma beyne zalik ve ma kane rabbüke nesiyya (58. Ayet secde ayetidir.)   
65.    Rabbüs semavati vel erdı ve ma beynehüma fa'büdhü vastabir li ıbadetih hel ta'lemü lehu semiyya   
66.    Ve yekulül insanü e iza ma mittü le sevfe uhracü hayya   
67.    E ve la yezkürul insanü enna halaknahü min kablü ve lem yekü şey'a   
68.    Fe ve rabbike le nahşürannehüm veş şeyatıyne sümme le nuhdırannehüm havle cehenneme cisiyya   
69.    Sümme lenenzianne min külli şıatin eyyühüm eşeddü aler rahmani ıtiyya   
70.    Sümme le nahnü a'lemü billezıne hüm evla biha sıliyya   
71.    Ve im minküm illa varidüha kane ala kabbike hatmem makdıyya   
72.    Sümme nüneccillezınet tekav ve nezeruz zalimıne fıha cisiyya   
73.    Ve iza tütla aleyhim ayatüna beyyinatin kalellezıne keferu lillizıne amenu eyyül ferıkayni hayrum mekamev ve ahsenü nediyya   
74.    Ve kem ehlekna kablehüm min karnin hüm ahsenü esasev ve ri'ya   
75.    Kul men kane fid dalaleti felyemdüd lehür rahmanü medda hatta iza raev ma yuadune immel azabe ve immes saah fe seya'lemune men hüve şerrum mekanev ve ad'afü cünda   
76.    Ve yezıdüllahüllezınehtedev hüda vel bakıyatüs salihatü hayrun ınde rabbike sevabev ve hayrum meradda   
77.    E fe raeytellezı kefera bi ayatina ve kale leuteyenne malev ve veleda   
78.    Ettaleal ğaybe emittehaze ınder rahmani ahda   
79.    Kella senektübü ma yekulü ve nemüddü lehu minel azabi medda   
80.    Ve nerisühu ma yekulü ve ye'tına ferda   
81.    Vettehazu min dunillahi alihetel li yekunu lehüm ızza   
82.    Kella seyekfürune bi ıbadetihim ve yekunune aleyhim dıdda   
83.    E lem tera enna erselneş şeyatıyne alel kafirıne teüzzühüm ezza   
84.    Fe la ta'cel aleyhim innema neuddülehüm adda   
85.    Yevme nahşürul müttekıyne iler rahmani vefda   
86.    Ve nesukul mücrimıne ila cehenneme virda   
87.    La yemlikuneş şefaate illa menttehaze ınder rahmani ahda   
88.    Ve kalittehazer rahmanü veleda   
89.    Le kad ci'tüm şey'en idda   
90.    Tekadüs semavatü yetefettarne minhü ve tenşekkul erdu ve tehırrul cibalü hedda   
91.    En deav lirrahmani veleda   
92.    Ve ma yembeğıy lir rahmani ey yettehıze veleda   
93.    İn küllü men fis semavate vel erdı illa atir rahmani abda   
94.    Le kad ahsahüm ve addehüm adda   
95.    Ve küllühüm atıhi yevmel kıyameti ferda   
96.    İnnellezıne amenu ve amilus salihati se yec'alü lehümür rahmanu vüdda   
97.    Fe innema yessernahü bi lisanike li tübeşşira bihil müttekıyne ve tünzira bihı kavmel lüdda   
98.    Ve kem ehlekna kablehüm min karn hel tühussü minhüm min ehadin ev temeu lehüm rikza

KIZLAR BU SÜREYİ 41GÜN OKUYAN HAMİLE KALIYORMUŞ ADET DÖNEMLERİNİZDE YA ANNENİZ YA EŞİNİZ VEYA  KAYNANANIZA OKUTABİLİRSİNİZ ADETLİYKEN OKUNMUYOR KENDİ ADINIZA NİYET EDEREK
58
ARKADAŞLAR ARANIZDA DÜZENSİZ ADET GÖRÜP HAMİLE KALAN VARMI LÜTFEN BANA UMUT VERİN ADETİNİZ NEDEN DÜZENSİZDİ BEBEĞİNİZ NASIL OLDU ARTIK KENDİME UMUT ARIYORUM
59
İDRAR TESTİ NEGATİF ÇIKIP KANDA HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENLER VARMI ARKADAŞLAR
60
 :love7: :love3: :love9: :occasion14: :occasion5: :muzz: :hello2: :muzz: :muzz: :hieyt: :hieyt: :hello2: :muzz:semen arkadaşımızda anne oluyor allahım sağ salim kucağına aldırmayı nasip eder