Ispanak sevmeyenler ıspanağı birde böyle denesin...
(http://1.bp.blogspot.com/_oTXtY2cLBuQ/TRoRI9e_ykI/AAAAAAAAACc/SqnRnCI7Qgc/s1600/canon+338.jpg)
Malzemeler:
-500 gr ıspanak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 lt. süt
- 1 yumurta sarısı
- rendelenmiş kaşar ya da tulum
Yapılışı:
Ispanağı kendi suyunda yağsız kavuruyoruz, fazla olan suyunu süzüyoruz.Bu arada beşameli hazırlamak için yağ ve unu kavuruyoruz.Beşamel için en önemli detay çırpıcı tel kullanmak.
Unun hafif rengi değişince sütü yavaş yavaş koyup ,durmadan karıştırıyoruz.Sosun kıvamı koyulaşıp fokurdayınca altını kapatıp,yumurta sarısını koyup hızla karıştırıyoruz ki yumurta pişip topak olmasın.
Ispanağı beşamelle iyice karıştırıp ,fırın tepsisine döküyorum .Üstüne peynir rendesini serpip ,fırının ızgara konumunda çalıştırıp peynirlerin eriyip kızarmasını sağlıyoruz.
Afiyet olsun
(http://4.bp.blogspot.com/_oTXtY2cLBuQ/TRoO5R7izWI/AAAAAAAAACE/astoeqVG75Q/s1600/canon+321.jpg)
(http://2.bp.blogspot.com/_oTXtY2cLBuQ/TRoPTtSzChI/AAAAAAAAACI/RWbSdg7NrKU/s1600/canon+327.jpg)
(http://3.bp.blogspot.com/_oTXtY2cLBuQ/TRoPtd5J8mI/AAAAAAAAACM/l3nXLFrRYKU/s1600/canon+330.jpg)
(http://1.bp.blogspot.com/_oTXtY2cLBuQ/TRoP-SZ7pwI/AAAAAAAAACQ/e-1txoDspSw/s1600/canon+331.jpg)
(http://4.bp.blogspot.com/_oTXtY2cLBuQ/TRoQYiTpIdI/AAAAAAAAACU/Bb6zoxj_UkI/s1600/canon+333.jpg)
(http://3.bp.blogspot.com/_oTXtY2cLBuQ/TRoQ5OnjlQI/AAAAAAAAACY/M-lMoJMcRAk/s1600/canon+335.jpg)
Alıntı
sürekli yaparım çok lezzetli oluyor :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: