Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - sevda

136
Karikatürler / Resimler / İLGİNÇ YÜZLERR....
13 Eylül , 2008, 18:53:05





137
Dolmalar - Sarmalar / ERİKLİ DOLMA...
13 Eylül , 2008, 18:47:21
ERIKLI DOLMA

MALZEMELER

250 gr yağlı kıyma

2 adet patlıcan

½ kg kabak

6 adet dolmalık biber

125 gr asma yaprağı

½ kg domates

1 yemek kaşığı biber salçası

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı margarin

½ kg can eriği

2-3 adet soğan

½ baş sarımsak

½ çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI

Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın.

138
Dolmalar - Sarmalar / KUZU KABURGA DOLMASI....
13 Eylül , 2008, 18:46:23
KUZU KABURGA DOLMASı

MALZEMELER

2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci

3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak

Tuz ve toz karabiber

Dolma İçi:

1 su bardağı doğranmış kereviz başı

1 çay bardağı doğranmış soğan

4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

2 su bardağı dilimlennıiş elma

1 çay bardağı ceviz

1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı baharat



HAZIRLANIŞI

Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

139
ZEYTINYAĞLı LAHANA DOLMASı



MALZEMELER :

1 adet küçük lahana prinç

1 su bardağı zeytinyağı

1 büyük soğan

½ demet maydanoz

1 çorba kaşığı dolusu kimyon

tuz

karabiber

kuş üzümü

çam fıstığı

3-4 adet biber

1 adet domates

2 su bardağı su



HAZIRLANIŞI

Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.

Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin.Yıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.



140
Bilmece / Bulmaca / Ynt: SON HARFINDEN UNLU BUL!!!
13 Eylül , 2008, 18:43:01
REŞAT NURİ GÜNTEKİN...
141
Dolmalar - Sarmalar / TAVUKLU KABAK DOLMASI....
13 Eylül , 2008, 18:42:00
4 Adet iri kabak
300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
2 Adet salatalık
4-5 Dal roka
1 Adet limon suyu
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın.
Roka yapraklarını yıkayıp, süzün.
Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin.
Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın.
Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun.
Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin.
1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin.
Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin.
Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün.
Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın



142
Dolmalar - Sarmalar / SEBZELİ ŞİŞ SARMA..
13 Eylül , 2008, 18:41:07


 
Sebzeli Şiş Sarma



2 Adet kabak
2 Adet patlıcan
2 Adet salçalık kırmızı biber
3 Dilim kızarmış ekmek
10-12 Adet yeşil zeytin
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
5-6 Çorba kaşığı zeytinyağı
Kıvırcık yaprakları
Tuz, karabiber 



Hazırlanışı
Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra kurulayın.
Kabak ve patlıcanları uzun ve ince dilimler halinde kesin.
Üzerlerine tuz serpip, 15 dakika bekletin.
Salçalık kırmızı biberi ince şeritler halinde dilimleyin.
Ekmek dilimlerinin kabuğunu keskin bir bıçakla alıp, içlerini ufalayın.
Zeytinleri doğradıktan sonra ekmek içleri ile karıştırın.
Biber dilimleri, peynir, tuz, karabiber ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip, karıştırın.
Fırının üst ızgarasını ısıtın.
Patlıcan ve kabak dilimlerini yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın.
Her dilimin üzerine ekmek ve biberli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirip, rulo şeklinde sarın.
Ruloları şişlere değişimli olarak dizin.(bir kabak rulosu, bir patlıcan rulosu gibi)
Izgarada 10 dakika kadar sık sık çevirerek pişirin.
Kıvırcık yapraklarını yıkayıp, iyice süzün ve servis tabağına yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız sebze şiş sarmalarını yerleştirin ve kalan zeytinyağını gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.
NOT : Sebzeleri elektrikli ızgara veya hafifçe yağlanmış teflon tavada da kızartabilirsiniz. 
143
Dolmalar - Sarmalar / MANTAR DOLMASI...
13 Eylül , 2008, 18:39:40
12 Adet büyük mantar
1 Diş sarımsak
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı tereyağı
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Dilim ekmek içi
1 Adet domates
3-4 Dal maydanoz
Tuz, karabiber



Hazırlanışı
Mantarların sap kısımlarını çıkarıp, içini oyun ve sap kısımlarını küçük küçük doğrayın.
Tereyağının yarısını 1 çay kaşığı sıvıyağ ile birlikte eritin.
Ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleştirin.
Doğranmış mantar saplarını ekleyin ve 5 dakika daha kavurup ateşten alın.
Kalan sıvıyağ, ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Mantarların içine bu karışımı doldurup, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Kalan tereyağını her birinin üzerine eşit olarak paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

144
Dolmalar - Sarmalar / KATIKLI DOLMA...
13 Eylül , 2008, 18:38:39
Yarım kilo orta yağlı kıyma
250 gr köftelik bulgur
2 Adet soğan
5-6 Adet sivri biber
Tuz, reyhan, kırmızı pulbiber
2 Kilo kabak
3 Diş sarımsak
1.5 Su bardağı sıcak su
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kasesi yoğurt
1 Tutam kuru nane



Hazırlanışı
Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın.
Kıyma, bulgur, tuz, kırmızı pulbiber ve reyhan otunu ilave edip iyice yoğurun.
Arada bir su serperek hamur kıvamına getirin.
Kabakları yıkayıp, temizleyin.
2 Parmak kalınlığında dilimleyip, kaşıkla içini oyun.
Hazırladığınız kıymalı içten alarak kabaklara doldurun.
Genişçe bir tencereye dizip, 1.5 su bardağı sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirin.
Diğer tarafta sarımsakları ayıklayıp, dövün ve yoğurda ekleyip, karıştırın.
Tereyağını küçük bir tavada eritip, kuru nane ilave ederek kızdırın.
Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Naneli sıcak tereyağını gezdirip, servis yapın.
NOT : İsteğe göre kırmızı pulbiber de serpebilirsiniz
145
LAPTOP...
146
Bilmece / Bulmaca / Ynt: BİR HARF DEĞİŞTİR!
13 Eylül , 2008, 18:36:30
DİKİL..
147
......


KADRİYE...
148
ASLI...
149
Bilmece / Bulmaca / Ynt: SON HARFINDEN UNLU BUL!!!
13 Eylül , 2008, 18:32:44
LUDWİG VAN BEETHOVEN  ;)
150
Bilmece / Bulmaca / Ynt: İLK AKLINA GELEN ???
13 Eylül , 2008, 18:28:09
ROMANTİZİM...



SONSUZLUK...