Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - aycamayca

1
Alıntı yapılan: AYŞE TEYZE - 02 Nisan , 2013, 23:49:39
eminim faydasını göreceksin canım.ben incir yaptığımda iki ay üst üst sağda 2 solda 1 .sonraki ay solda 2 sağda 1 olmuştu canım...bunuda deneyebilirsin ...
bizim problem eşimin sayısı olduğu iin maalesef Süpermenleri yetiştiremedik..inşallah siznkiler buluşur canım :amin: :amin: :amin: :opucuk: :opucuk:
internette bi sürü incir kürü tarifi var.. aslinda senden rica etsem madem sana bu kadar iyi gelmis bana tarifini verebilirmisin nasil yaptin...
2
Alıntı yapılan: AYŞE TEYZE - 02 Nisan , 2013, 23:06:45
evet ayçacım bir ay sağda bir ay solda oluşur yumoş.ama iğneyle ikisindede yumoş oluşturulur.benm öyle olmuştu. :opucuk: :opucuk:

cok saol harikasin umut oldun bana mutlaka doktorumdan bunu istiycem :)  baska bilenler varsa bu konuyla ilgili sizde yazin lütfen..
3
saol canim biliyorum yumurtaliktan yumurtlandigini tabi ki :) fakat normalde bir ay sagdan bir ay soldanmis ama bu aylarca atiyorum sagdan da olabiliyormus.. yani o ay ya da aylar boyunca bosa ugrasiyo da olabilrmisiz malesef.. cünki kapali olan taraftan yumurtlarsak geri dönüyo malesef :/ bende istiyorum ki iste mesela bnm örnegin sag taraf tüpüm kapali... her ay sol taraftan yumurtlayabilirsem sol tüpüm acik oldugu icin gecis olabilir ve hamile kalabilirim ins... benim durumumda olan tek tüpü olan hatun kisiler siz de bi arastirin nolur..
4
kizlar baska bi site de bu elma yagiyla yapilan tipa hakkinda kadinin bi tanesinin tamamen tikamis baska bi yerde büyümüs bebek fln gibi biseyler okumustum... o kadin da yazmisti aman siz siz olun böyle herseyi denemeyin diye.... ben de  sizlerle paylasayim dedim...
5
Slm kizlar..
Ben 2010 ekimde aile birlesimi ile buraya geldim..  Buraya alismak cok kolay olmadi.. Bnm gibi hala zorlanan arkadaslar mutlaka vardir.. birbirimize belki bi nebze destek olabiliriz bu zorlu savasta dedim.. iyi demismiyim :) ;)
6
kizlar nette cok fazla bilgi yok sadece genel bilgilere ulastim ben ve tüplerini 9 yil önce baglatan bi kadinin bile bu ufak ameliyatla acildigini ve hamile kaldigini okudum.. ve buna benzer bi sürü haber.. laparoskopi gibi bi ameliyatmis yani kolay yaziyo ve laparoskopiyle bile acilmayan tüpleri acabiliyormus :) süper bi haber bence... lütfen siz de ögrendiklerinizi paylasin bizimle..
sevgiler... bol bebisler ins :-*...
7
Kizlar ben bu konuyu cok arastirdim hic bi sitede ufak tefek biseyler disinda bisey bulamadim malesef ve de hic bi forumda.. buldugum seyler de hep olumluya daha yakindi... bu yüzden cok umutluyum.. bnm sag tüpüm kapali, sol tüpümde de zor gecis var... laparoskopiyle de acilmadi malesef.. 5 yildir evliyim.. bir kez hamile kaldim ama malesef 18. haftada pihtilasma sebebiyle kaybettik :( Düsünsenize benim gibi tek tüple hamile kalmaya calisan hanimlar !!! eger acik olan taraftan yumurtlamak; ilac yada igne gibi bir tedaviyle saglanabiliyorsa bu süper olmaz miydi ?? nolur biseyler bilen paylassin... cünki taaa ay ortasi doktora gitcez ancak o zaman sorabilicem catlarim ögrenmezsem... cok tesk.ler simdiden tüm paylasimda bulunan arkadaslara :)
8
Alıntı yapılan: mayra - 12 Ocak , 2010, 17:07:55
selam arkadaşlar,
bir şey sorucam da.. evlat edinilen kişiyle aile arasın da
18 yaş mı olması lazım:( biz de eşimle istiyoruz ama ben zaten 43 yaşımdayım..
anlayamadım valla.. 6-7 aylık bebek olsun istiyoruz..
daha küçük de olabilir..nasıl olucak bilemedim şimdi??

evet en az 18 yil istiyor evlat edindirme kurumu...
9
Alıntı yapılan: bildigingibi - 02 Şubat , 2013, 13:46:14
ARKADAŞLAR 4 ay sonra doğacak çocugumuzu evlatlık vermek ıstıyoruz. burdurda üniversite okuyoruz.ailelerimizin haberi yok. kız arkadaşımın hamile kaldıgını maalesef cok gec öğrendik. dilerseniz ve haala arıyorsanız siz bize biz size yardımcı olalım. numaramIZ 5324181199
[/quote

saka mi yapiyorsunuz gidip kuruma evlatlik vermek istiyoruz demelisiniz...
10
biz de esimle evlendigimizde cocuk olayini konustugumuzda kac cocugumuz olursa olsun bi tane de evlatlik alalim mutlaka diye karar vermistik.. simdi bizim 5. yilimizdayiz ve cocugumuz olmuyor.. ugrasiyoruz hala.. esim evlat edinmenin dini tarafini arastirdi biraz.. gercekten isin icine girip arastirdiginizda ne kadar sinir bozucu anlatamam... kiz cocuk alsan esine namahrem.. erkek cocuk alsan kadina namahrem.. anne baba veya cocugum diye hitaplar yok.. kadin emzirirse cocugun süt annesi olup namahrem olmaktan cikiyor ama baba :( malesef.. yani bütün akrabalariniza da namahrem bu durumda.. ki biz cok bagli aile baglari olan bi sülaleyiz.. isin psikolojik boyutuna hic giremiyosun bile.. basetmesine edilir tabi ki istedikten sonra.. bizi en cok korkutan da bu konuda suydu.. ya biz ne kadar mükemmel yetistirirsek yetistirelim cocugun genleri bozuk cikarsa.. ya huysuz ya da kötü huylu bi cocuk cikarsa !! en büyük korkumuz bu ama sanirim herseye ragmen istiyorum Allah nasip ederse.. herseyi göze almaya deger bence... bnm cok sasirdigim konu dini yönden sevap olacagini düsündügüm biseyin aslinda nerdeyse günah olmasi !!! gercekten sok yasamistik biz esimle.. nacizane tavsiyem eger almaya karar verirseniz de ne olursa olsun cocugunuza bunu söyleyin ve bilerek büyüsün.. bilerek yasayin herseyi saklayarak saklanarak korkarak degil !!
11
Alıntı yapılan: sevilay21 - 27 Aralık , 2012, 15:04:43
scwangerschaft 1 femibion diye bir vitamin ilaci var bunu doktoruna söyle zaten recete olmadan alamiyorsun almanyada böyle ilaclari doktorun sana zaten vericektir bu ilaci hamilelik öncesi bunu kullaniyorsun cok iyi bir ilac benim arkadasimda benim gitdigim doktora gitdi oda hamis kalamiyordu düsük yapiyordu hep simdi kizi olucak dogumuna az kaldi hangi sehirde yasiyorsun yardimci olamaya calisirim

cnm biliyorum o ilaci ben de kullandim folik asit ilaci o.. simdi baska bisey verdi dr. ayni ayardaymis vitamin ilaci onu kullaniyorum.. o da folik asit yogunlukta.. folio forte adi.. ´tesk. ederim sevilaycim.. sana diger konu basligindan cvp yazdim.. konusalim tatlim.. öpüyorum..
12
Alıntı yapılan: güzgüneşim - 03 Ocak , 2013, 10:53:25
Kızlar umutsuz olmak yok... geçen doktoru beklerken, bir bayan kızıyla konuşuyordu.. İş arkadaşı 39 yaşında evlenmiş kadının bir yıl sonra ilk çocuğu iki yıl sonra da 2. çocuğu olmuş... bu da bana umut oldu... kadın 40 yaşında anne olmuş

keske bizim de saglik sorunlarimiz ortadan kalksa saglikli olsak da tatlim.. o kadin saglikli bi kadinmis ki 40 yasinda evlenir evlenmez cocugu olmus.. yazik Allah kimseye bu aciyi cektirmesin.. umutsuz caresiz birakmasin... öpüyorum..
13
Alıntı yapılan: Umutluyum ben - 28 Aralık , 2012, 14:00:22
Canım

eşimin sperm sayısı az diye biliyoruz 2 senedir,az da...

Ama kimse bana yumurtalıkların iyi değil dememişti,değilmiş.Tüp bebek tedavisine başladık ilk kontrolde 2 taneydi yumurta biri 7.5 biri 9 cm, sonra dozlar değiştirildi tam 22 tane yumurta toplandı,18 tanesi olgun.14 döllendi ve sonuçta blostatist aşamasına gelen çok iyi kalitede 1 tane transfer ettiler,ama tutmadı,bugün öğrendim,ağlayamadım bile.Bu bir süreç 2 tane dondurulmuş var inşallah iyi durumdalarsa onlarla deniycez.

Sonuç olarak kaç tane olduğu hiç önemli değil,kalitesi bile belirlemiyor bence durumu,Allah ol derse oluyor vallahide billahide öyle,hiç canını sıkma,tek yumurtayla tutuyor insanların

sen ne kadar samimi ne kadar bnm gibisin yaa.. cok tatlisin valla bnm de tanimadan kanim isindi :) cok dogru söylemissin cnm.. Allah ol derse olur.. ben de buna inaniyorum.. gerci cok kez isyanin esigine geldim ama isyan etmedim yine de sükrettim.. Allahim sabir versin hepimize güzelim.. biz de simdi tedavi ve ilaclari igneleri degistiricez.. bakalim nolcak ne degisecek.. bu sefer ki ignelerin boyutlari da büyükmüs.. az tirsmiyo da degilim hani :) ama ins. ise yarar.. da tesellim olur.. mutlulugum olur ne diyim.. cnm sen de dayan bakalim ins. biz de o asamaya gelebiliriz... düsün ki hala senin asamanda olamayanlar var ve sükret olurmu tatlim.
ha bu arada biz bu ay sonuna fln tasiniyoruz.. esimle de karar aldik.. su süreci atlatip, kafamizdan atip sonra deniycez.. ara verdik yani.. bakalim ins. kist olusmamis olursa ins. subat-mart gibi.. hayirlisini versin rabbim hakkimizda..öpüyorum seni de sekerim.. gününüz güzel olsun :)
14
Alıntı yapılan: sevilay21 - 27 Aralık , 2012, 14:58:01
almanyada iyi bir doktor bulmak cok zor her doktorun dediginede inanma  ben türk doktorlarinada gitdim alman doktorlarada hepsi bir sey dedi kisirsin dedi yumurtaliklerinda gelismiyor dedi yanlis ilaclar yanlis tehsizler sisirdiler balon gibi yaptilar beni kilo almaktan baska bir yan etkileri olmadi iki bebeyimi onlarin yüzünden düsürdüm sakin hemen umutsuzluga kapilma


sevilaycim gercekten cok iyi anliyorum cnm ben seni.. cünkü bnm mucize bebegim!! (sag tüpüm kapali sadece soldan cok az gecis var, esimin sperm sayisi cok az degil ama az, endometriozis var, sigara vardi her ikimizde de, 3,5 yil olmadi sonra kendiliginden oldu üstelik kansizli var demir eksikligi, tiroid bezi yetmezligi varmis.. buna ragmen oldugu icin mucize diyorum)  sadece 5 ay yasadi bunun sebebi de gerizekali doktorlardi.. tek bildikleri yatirmak.. halbuki bin tane seye bakip önlem alabilirlermis ve bebegim yasayabilirmis.. hem de öyle uzun uzadiya düsünülecek seyler degil bunlar kan sorunlari.. tiroid bezi yetersizligi.. cok bilindik seyler.. ilk bakilacak seyler..
ama yok bunlar mal.. beyinsizler.. neyse insan düsündükce sinirleniyor... hemen hemen ayni seyleri yasamisiz sanirim seninle... aynen bana da öyle dediler iste simdi.. yumurta rezervim cok düsükmüs ve sadece tek yumurta gelismis.. onda da bi halt olmadi tabi tutmadi.. simdi baska bi merkezle daha görüscez ins. aslinda cok da uzak sayilmayiz bikac saat :/ ) ama yine de malesef bu isler icin uzak sayilir.. bilirsin... zirt pirt gidilecek mesafe degil.. bu arada burda türk doktor bulmak nerdeyse imkansiz.. sadece bi tane catlak bi kadin bulduk o da almanlasmisti zaten.. bi ise de yaramadi siyrigin tekiydi.. kinderwunsch daki doktorlar ne derse ona inaniyoz iste.. bakalim sonumuzu hayretsin Allah güzelim ins. sen simdi ne asamadasin.. yaz bana ara ara.. belki birbirimize umut oluruz tatlim.. bu tarafa yolun düserse de beklerim.. biz "bruchsal"dayiz.. özelden mail adresimi de verebilirim istersen..
15
Alıntı yapılan: ayy - 21 Aralık , 2012, 20:57:44
inşallah çok beklemezsin canım :amin: :amin: :amin: :amin:
evlat edinmek kaçkez düşündüm ya olmazsa kanımdam canımdan ne yaparız bu umut hep böyle sürmeyecek ya diyeee...ama eşimmm aslaaa evlat edinmek istemez onu çok iyi tanıyorummm...rabbim ol der inşallah yoksa ben asla bir kuzuyu saramıcam :'( :'( :'( :'(

Allah ins. o sabirla bekleyen yüregine su serpecek arkadasim ins.. valla zaten bu evlatlik olayi da apayri bi is.. icine girip arastirdiginda icinde kayboluyorsun her acidan... birincisi dini yönden cok sakincali... evladim bile diyemiyosun.. cocuk sana ya da esine namahrem.. ben anlamiyorum valla.. diger yandan kendi cocugum gibi isinabilirim ona adim gibi eminim.. o konuda sikinti yok.. lakin türkiye de 9 yil bebek bekleyen var biliyo musun ? saka gibi bi zaman bu.. ankarada sosyete pazarina gitmistim yanima 50 li yaslarda bi teyze geldi musade istedi oturdu.. ben de bebegimi yeni kaybettigim zor zamanlarin ardindan kafa dagitmaya türkiyeye gitmistim.. o zaman karsilastik..
yazik kadinin hic cocugu olmamis yillarca denemisler en sonunda ümit kalmayinca evlat edinmek icin basvurmuslar ve tam 9 yildir beklemisler daha yeni cocuk onlara sira gelmis de verilecekmis... cok seviniyodu 50 yasindan sonra anne olmak icin düsün... bunu niye anlattim bilmiyorum ama bu isler istesek bile öyle kolay degil sanirim bunu anlatmak istedim.. neyse ki almanya da o kadar beklemiyorsun sadece 2 sene kadar sanirim... cok emin degilim.. ama burda da hayat boyunca takip ediyolar seni ve cocugu.. ne durumdasiniz diye.. ve verene kadar da burnundan getiriyolar..  bin sorusturma en az..neyse cok uzun yazmisim.. öpüyorum cnm.. Allah gönlümüze göre versin... siz de bnm dualarimdasiniz :)