27 Nisan , 2024, 22:27:08

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - FeHi

1
Verdiğin Sağlık, Rızık, Bereket, Huzur, Aile, Eş, Evlat ve daha saymayı unuttuğum bi çok şey için Rabbime sonsuz şükürler olsun :amin: :amin: :amin:
2
Anne sütünde bulunan bir proteinin, bebeklerin ilerde fazla kilolu olma riskini düşürdüğü belirtildi.
ABD'deki Cincinnati Üniversitesi'ne bağlı çocuk hastanesinde görevli bir ekip, anne sütünde bulunan "adiponektin" isimli proteinin, vücudun yağ metabolizmasına etki yaptığını kaydetti.
Yağ hücreleri tarafından salgılanan adiponektin proteini, vücudun şeker ve yağ içeren maddeleri nasıl "işlediğine" etki ediyor.
ALINTIDIR.
3
Yumurta sperm tarafından döllendiği anda doğacak bebeğin cinsiyeti de bellidir. Ancak anne – babalar "Çocuğumun cinsiyeti ne olacak?" sorusunun yanıtını haftalarca merak ederler. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Alper Mumcu ultrasonda cinsiyet tahmini konusunda merak edilenleri anlatıyor.

Yumurta sperm tarafından döllendiği anda doğacak bebeğin cinsiyeti de bellidir. Bunu belirlemede yumurtanın yani annenin hiçbir rolü yoktur.

Cinsiyeti belirleyen erkekden gelen spermin taşıdığı kromozomdur.Cunku anne, yani dişi, XX kromozom yapısına, baba ise XY kromozom yapısına sahiptir. Bu durumda anneden her zaman X kromozomu gelecektir. Eğer babadan gelen sperm X kromozomlu ise doğacak bebek XX yani kız olacak, eğer sperm Y kromozomu taşıyor ise doğacak bebek XY yani erkek olacaktır.

Döllenmenin gerçekleştiği anda aslında belli olan cinsiyet ancak 11. hafta civarında penisin gelişmesi ile dışarıdan bakıldığında anlaşılabilecek hale gelir. Buna paralel olarak doğacak olan bebeğin cinsiyeti kullanılan ultrason cihazının kalitesine ve çözünürlüğüne bağlı olarak bu haftadan itibaren teorik olarak görülebilir. Ancak pratikte bu her zaman mümkün olmamaktadır. Cinsiyet tespiti için en uygun dönem 16-20 haftalar civarıdır.

Bununla birlikte yapılan bir araştırmada gebeliklerinin 11-14 haftalarında olan 148 hastada bebeğin cinsiyeti görülmeye çalışılmış ve bunların 132 tanesinde bir tahminde bulunulabilmiştir. Ancak daha sonra yapılan takiplerde yapılan tahminlerin 106 hastada doğru olduğu geri kalanlarında ise yanılma söz konusu olduğu saptanmıştır. Bir başka deyişle cinsiyeti tahmin edilen bebeklerde yanılma oranı bu haftalar için %19.7′dir.

İlk trimesterda üç boyutlu ultrason ile incelenen 200 kadının bebeklerinde ise cinsiyet %85.3 oranında doğru olarak tahmin edilmiştir.

Bebeğin duruşunun uygun olmadığı zamanlarda gebeliğin sonuna kadar cinsiyet görülemeyebilir. Zaman zaman cinsiyet tayininde hatalar olabilmektedir. Kız denen bebeklerin doğduğunda aslında erkek olduğu ya da tam tersi durumlar söz konusu olabilmekte bu durum da bazı ailelerde yersiz endişeler yaratabilmektedir. Ultrason ile cinsiyet tayininin %100 olmadığı bilinmeli ve hata olabileceği her zaman hatırda tutulmalıdır.


                                                                                                                                                                        Alıntıdır
4
2 Gündür sabahın 7 Akşamın 10'una kadar hastanelrde, doktorlardayım, bugün yine gidecem doktorlar ventrikolumegali tespit ettiler bebekte yani beyinde boşluklar var  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: bunun içinde amniyosentez önerildi ama aynı zamandada amniyosentez içi gebeliğimin ilerlemiş oldugnu söylediler :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: kendimi hiç bu kadar çaresiz kötü, berbat hissetmemiştim ağlamaktan ne yaş kaldı nede göz Rabbim yalvarıyorum bana yardım et  :amin: :amin: :amin:
5
Merhaba Arkadaşlar,
Gittiğiniz veya gitmekte olduğunuz ve her konuda sonuna kadar güvendiğiniz bir doktorunuz var mı varsa paylaşırmısınız,gebelik takibi ve doğum için bu arada.
6
Mide şişliğinden ölcem yoksa az bişi yiyorum şişiyorum ya  :'( :'( :'(
7
 En sevdiğim ATASÖZÜ ''Sana yapılmasını istemediğini başkasına Yapma'' Çok tutuyorum bu sözü yerinde kullanıldığı zaman helede...
8
Sizin Seçtikleriniz / Sevgili Günlük..
11 Ekim , 2010, 23:07:47
Arkadaşlar herkes buraya gününün nasıl geçtigini yazabilir.. :k06: :k06: :k06:
9

Goyunun Herifi (KOÇ)
Şansız döni, işler yoluna giri... Ekonomiz birezim düzelecek...

Tosun (BOĞA)
Siz siz olun galp gırmayın... Galp gırmah golaydır ama yapmah çoh zordur...

Çütüzler (İKİZLER)
Ne gadar sevünsez azdur... Aşk da, iş de yolunda...Bayram etsez yeridir...

Çayan (YENGEÇ)
Size uzun bi yol görüni... Tatil zamanı del, ama gine siz bilirsiz...

Orman Ağası (ASLAN)
Çoh sevineceğiz bi haber alacahsız... Postacı gapızı çaldı çalacah...

Kelle (BAŞAK)
Anlaşılan siz dedigoduyu çoh sevisiz... Milleti çeküştürmekten vazgeçin...

Gantar (TERAZİ)
Size en yahın arhadaşız kelek yapi... Orda burada hakgızda ileri geri gonişi...

Ahu Bocigi (AKREP)
Nereye gitsez orayı gurutisiz... Bu sıra Elazığ maçlarına heç getmeyin...

Eğrülmüş Demir (YAY)
Elin işine garışmayacam deyisiz, gine de garişisiz... Eyliğiz kötülük oli...

Gıdik (OĞLAK)
Dediğim dedik çaldığım düdük deyisiz... Yazuhtur babam yazuh...

Sitil (KOVA)
Yağacah yağmurlara gara dikgat edin... Fazla ortalıhlarda dolaşmayın...

Deniz Guşu (BALIK)
Efferim size, bu sıra bildigiz gibi devam edin...
11
Sizin Seçtikleriniz / Bugün Kaç Saat Uyudunuz?
22 Eylül , 2010, 21:11:03
 :) :)
13
Bilmece / Bulmaca / FAL'a İnanırmısınız ????
17 Eylül , 2010, 12:36:18
 :icon_scratch: :dontknow: :D :) :laughing7:
14
Yeni çıkmış suda kullanılıyomuş hiç acı çekmiomuşsun kullanan birinden duymuştum sonrada Braunun sitesinden baktımda pek inandırıcı gelmedi gibi çünkü ürün hakkında kimse yorum yapmamış :icon_scratch: Yoksa Geleneksel Çamsakızına devam mı ??? ??? Ağrısına dayanamıyorum onunda yaa Keşke ağrısızını çıkarsalarrr pöfffffff :icon_scratch: :icon_scratch:
15
Kaşı bana Gözü babasına, Ten rengi bana boyu babasına, huyu bana, saygısı babasına, deli yürekliliğiğide dayısına :toothy10: :toothy10: :toothy10:
17
yapamıyorum ya tek oldugum zaman yemek yemek aklıma gelmiooo