Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - mesude

1
mrb arkadaslar uzun bı aradan sonra ben geldım dogum yaptım ıkı ay aldu baktımda benı merak eden olmamıs:(
2
slm arkadaslar ben mayısta zayıflamak için bisiklet aldım ama hıc kullanamadım 370 e aldıgım bıısklet 2 yıl garantısı var su anda 1.5 yılı kaldı kullanma kılavuzVOIT LC-300 N
ELİPTİK BİSİKLET+ TWIST + 4 DUMBELL


Gösterge Bilgileri: Zaman, hız, mesafe, kalori, nabız

Gösterge Tipi : 5 pencereli LCD ekran

Cihazın Kurulu Ebatları :110x50x155cm

Cihazın Ağırlığı : Net: 38kg  Brüt: 40kg

Nabız Sistemi : Elden nabız ölçer.

Pedal Sistemi : Kademeli ayarlanabilir pedal direnci.

Diğer Özellikler : 3 fonksiyonu bulunmaktadır.
1. Eliptik hareket : Ayarlanabilen sele yüksekliği. Selesi sayesinde oturarak veya geniş palet şeklindeki pedalları sayesinde ayakta kullanım olanağı sağlar.
2.Twist hareketi (Katlanabilir Twister Disk)
3. Dumbell (4 Adet Egzersiz dumbell)

**2 YIL GARANTİLİ**uyla beraber ayrıca tvıst gobek erıtme aletıyle beraber satıyorum 200 milyona bence cok uygun alın :k06:
3
Yaşasın Hamileyim :) / hamileyim
01 Ocak , 2009, 11:44:30
slm arkadaslar uzun sureden sonra bennn  :k06:1 aylık hamıleymısımm bunu solemek icin actım msn yıı fazla takılamıom evde baglantı yok su anda dısardayım sızınle paylasmak ıstedım sadece sonra görüsürüz bay
4
Soru   41: Yeni doğmuş bir bebeğin vücudu neden orantısız görünür?
Cevap 41: Bu yeni doğmuş bir bebeğin kafasının çok büyük olmasındandır. Bebeğin kafası vücudunun tamamının dörtte biri kadardır. Bu nedenle bebek büyük kafası ve küçük vücuduyla ET gibi görünür.

Soru   42: Bebekler sıcağı ve soğuğu hissedebilirler mi?
Cevap 42: Çok küçük olmalarına rağmen bebekler de yetişkinler gibi temel duyuları algılayabilirler. Özellikle sıcak ve soğuk gibi ısı farklılıklarına karşı çok hassastırlar. Bu nedenle banyo sularının ve sütlerinin ısılarını ayarlamak konusunda dikkatli olmalıyız. Yoksa canları yanacağı için ağlayacaklardır.

Soru   43: Bebeklerin tat alma duyuları var mıdır?
Cevap 43: Evet, vardır! Bebekler annelerinin sütlerinin kokularını, ekşi ve acı tatları ayırt edebilirler.

Soru   44: Bebekler gök gürlemesinden korkarlar mı?
Cevap 44: Gök gürültüsü gibi ani ve yüksek sesler bebekleri ürkütebilir. Bebekler seslere karşı çok hassastır ve onları yüksek seslerle korkutmamak konusunda hassas olmalıyız.

Soru   45: Bebeklerin sütlerini içtikten sonra neden gazlarını çıkarmak için yardıma ihtiyaçları vardır?
Cevap 45: Bebekler süt emerken içlerine biraz hava da çekerler, bu da onları rahatsız eder. Bu nedenle sırtlarına hafifçe vurup, havanın dışarıya çıkmasını sağlamalıyız.

Soru   46: Anne neden bebeğin biberonlarını ve emziklerini kaynatmak zorundadır?
Cevap 46: Anne bunları sterilize etmek zorundadır. Çünkü, bebeğin bağışıklık sistemi zayıftır ve çok çabuk mikrop kapabilir. Bu nedenle bebeğin bütün beslenme araçları ve emzikleri onu hastalıklardan korumak için sterilize edilmek zorundadır.

Soru   47: Bebekler nasıl yıkanır?
Cevap 47: Bebeklerin hızlı bir metabolizmaları vardır. Bu nedenle, her gün banyo yapmaları gereklidir. Henüz çok küçük olduklarında sadece ıslak bir bez ile silinebilirler. Büyüdüklerinde ise küvetin içine yatırılabilir. Bunu yaparken çok fazla su kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Yoksa bebek kendisini güvende ve rahat hissetmeyecektir.

Soru   48: Bebekler soğuk suda yıkanabilir mi?
Cevap 48: Tabii ki yıkanamaz. Bebeğin banyo suyu için en uygun ısı 38-40 derece arasındadır. Aslında bunu elinle hissedebilirsin. Eğer su çok ılık ve rahatsız etmeyecek bir ısıda ise, büyük olasılıkla tam bebeğe göredir.

Soru   49: Bebekler yürüyüş için dışarıya çıkarılabilir mi?
Cevap 49: Bir bebek yaklaşık iki haftalıkken doğal havaya alışması için dışarıya çıkarılabilir. Bu aynı zamanda cildini kuvvetlendirir ve metabolizmasını destekler.

Soru   50: Bebekler güneşte zaman geçirmeli mi?
Cevap 50: Evet, ancak, doğrudan güneş ışığı bebek için uygun değildir. Bir bebeği dışarıya çıkardığında, bir şapka ile, başını yüzünü ve gözlerini doğrudan güneş ışığına karşı korumalısın. Uygun miktardaki güneş ışığı, kemiklerini ve kaslarını kuvvetlendiren kalsiyum ve D vitamini alımını arttırır.

Soru   51: Bebeğin altını değiştirirken neden önce ellerimizi ısıtmalıyız?
Cevap 51: Eğer bebeğin altını soğuk ellerle değiştirirsek bebek kendisini rahatsız hissedecektir, hatta sinirlenecektir. Bu nedenle bebeğin altını değiştirmeden önce ellerimizi ısıtmalıyız.

Soru   52: Bebeklerin popoları neden bazen kızarır?
Cevap 52: Poponun kızarmasına pişik denir. Eğer bebeğin altı düzenli olarak değiştirilmezse ve poposu iyice temizlenmezse kolayca pişik olabilir. Bu da bebeği çok rahatsız eder.

Soru   53: Bir şeyi sakladığında bebek neden onun yok olduğunu düşünür ve onu aramaz?
Cevap 53: Bu bebeğin görmediği şeylerin beyninde yeri olmamasıyla ilgilidir. Örneğin bir bebekle saklambaç oynadığında, seni bir süre görmezse seni unutup aramayacaktır. Bebek tecrübe edindikçe hafızası da kuvvetlenecektir.

Soru   54: Bebekler çevrelerinde özellikle belirli kişilerin olmasından mı hoşlanırlar?
Cevap 54: Elbette. 2-3 aylık olduğunda bebek kendisini seven ve ona bakan birini gördüğünde mutlu olacaktır. Bu kişiyi başka kişilerin içinde gördüğünde ise bu kişiye bakacaktır. Bir bebek özellikle kendisiyle ilgilenen bir kişiye yakınlık duyacaktır.

Soru   55: Bebekler bizim kıyafetlerimize benzer kıyafetler mi giyerler?
Cevap 55: Bebeklerin ciltleri çok hassas olduğu için onlar için en uygunu saf pamuk giysilerdir. Bebekler yumuşak, rahat, teri emen, içeriye hava girmesini sağlayan, sıcak tutan ve kolay yıkanan kıyafetler giymelidir. Çok süslü ve püsküllü giysiler bebekler için uygun değildir.

Soru   56: Bebekleri neden kendimizden farklı şekilde giydirmeliyiz?
Cevap 56: Bebekler çok küçüktür, kemikleri henüz çok kırılgandır ve dik oturamazlar. Bu nedenle onları genellikle yatırmalıyız ve giydirirken dikkatli olmalıyız. Kollarını ve bacaklarını rahatça kıvırabilen ve esnetebilen yetişkinlerden tamamıyle farklıdırlar.

Soru   57:Bebekler hergün kakalarını yaparlar mı?
Cevap 57:  Bir bebek 10-14 günlük olduğunda günde 3 veya 4 defa düzenli olarak kakasını yapmaya başlayacaktır. Ancak her bebeğin kendi biyolojik takvimi vardır ve her bebek kendi kurallarını uygulayacaktır.

Soru   58: Bebekler kabız olur mu?
Cevap 58: Bazı bebekler bir veya iki gün kaka yapmazlar. Ancak bebek sağlıklı ve neşeli görünüyorsa bu konuda endişelenmeye gerek yoktur.
:flowers:
Soru   59: Bir bebek hiç kakasını yapmıyorsa ne yapmalıyız?
Cevap 59: Bir bebek üç gün kakasını yapmazsa sinirli olacaktır ve sütünü içmek istemeyecektir. En iyi çözüm daha fazla süt içmesini sağlamaktır.

Soru   60: Bir çok yeni doğmuş bebeğin kafası neden uzun ve ilginç görünür?
Cevap 60: Bir bebek doğarken uzun, dar ve onu sıkıştıran vajinadan geçmek zorundadır. Bu nedenle normal doğumla dünyaya gelen bebeklerin kafaları büyük ve uzun görünür! Bu önemli değildir kafaları yavaş yavaş normal şeklini alacaktır.
5
Hemşeriler :) / mersin yokmu arkidişler
18 Haziran , 2008, 14:03:22
 :k06: ben mersınden yokmu mersınnn  :k06:
6
slm arkadaslar ben mesude 21 yasındayım 3 yasında dogukan adında bı oglum var cok seker ee annesını oglu):bu sıteyı yenı kesfettım sızlerden cok sey ogrenecem tecrubelı annelerın bılgılerınden yararlanalım deme cocuk buyutmek . annemn kıymetını yenı anlıorum:) hep derdıde ınanmazdım:)): :hello2:
7
ya ben zayıflamak ıstıom yanı 7 kılo versem temmuzun 6 sına kadar cok ıyı olur . lutfen bana yardımcı nolun varsa dıyet onerılerı denedıgınız yollayın lutfeeeen
8
Tanışma Bölümü / merhaba arkadaşlar
07 Haziran , 2008, 22:46:29
mrb ben yenı uye
9
ya arkadaslar sız hamılelıkte catlak olmasın dıye onlem aldınızmı ben almadım cok var benım catlamalar sızce ne yapabılırım bılen kullanan varsa benı bılgılendırsın lutfeeen  :)
10
Bebeğinizi Yatağınıza Alabilir misiniz?
Hemen her aile herhangi bir zamanda bu deneyimi yaşar ve bebeği yatağa almanın herkes için daha iyi bir uyku sağladığını keşfeder. Ancak bu durum bazı problemlere sebep olabilir

1- Yatak örtünüzün, yastıklarınızın hafif ve gergin olmasına dikkat edin. Ağır, yumuşak ve çok kıvrımlı örtü ve yastıklar bebeğinizin hem çok ısınmasına hem de yüzünü kapatıp nefes almasına engel olabilir.
2- Bebeğinizin yatağın kenarlarına girip sıkışmamasına dikkat edin.
3- Yatarken bebeğinizi çok kalın giydirmeyin çünkü sizin vücutlarınızdan yeterince ısı alacaktır.
4- Bebeği yastık üzerinde yatırmayın. Hem yuvarlanıp yana düşebilir ya da yastığın yumuşak kıvrımları nefes yolunu kapatıp tehlikeli olabilir.
5- Bir bebekle oyun çocuğunu yanyana yatırmayın. Hem yanlışlıkla bebeği tekmeleyebilir hem de istemeden üzerine yuvarlanıp boğulmasına neden olabilir. Eğer her iki çocuğunuzu da yanınıza almanız gerekiyorsa mutlaka arada ebeveynlerden biri olmalı.
6- Uykunuz çok derinse bebeğinizi yatağınıza almayın

Bebeğinizi o hoşlansa bile yüzüstü yatırmayın. Sırtüstü ve yan yatırın. Çünkü yapılan araştırmalarda yüzüstü yatan bebeklerde ani bebek ölümleri görülmüş ve sırtüstü veya yan yatan bebeklerde bu durum söz konusu olmamaktadır. Amerikan Pediatri Akademisi ailelere bebekleri sırt üstü veya en doğrusu yan yatırmalarını önermektedir. Bebeğinizi yastıklarla destekleyerek yan yatarken de rahat uyumasını sağlamanız mümkündür.

11
Bebeklerde Uykunun Önemi
Bebeklerin Uyku Düzeni
Yeni bebek sahibi olanların en çok huzursuzluk duydukları konulardan biri hem bebeklerinin hem de kendilerinin uyku düzenidir. Özellikle gece uykusunun azalması ve bölünmesi anne ve babayı kısa sürede tüketir.

Bebeğiniz doğduğunda günde yaklaşık 16 saat civarında uyur ancak bu süre zamanla azalır ve kısa periyotlar halinde bölünür. İlk haftalarda gaz sancısı ve mide asidinin ağzına gelmesi nedeniyle bebek huzursuz olup uyumayabilir. Hastalıklar, gereksiz fazla besleme ve fazla panik ve huzursuzluk da bebeğin uykusunu bozar. İlk aylarda bebeğinizin uykusu daha hafif olacağı için daha sık uyanır ve daha sonra tekrar uykuya dalmakta güçlük çeker.

Bebeğiniz iyi uyku alışkanlıklarını 6 hafta gibi erken bir dönemde geliştirebilir. Düzgün ve düzenli bir uyku alışkanlığı oluşturabilmek için 'anahtar' bebeği her gün aynı saatte henüz uyanıkken yatağa koymak, aynı saatte altını değiştirmek ve bir gece uykusu rutini geliştirmektir. Bebeğiniz için ideal uyku ortamı hafif loş ışık (hemen hemen karanlık) sessiz ve rahat edebileceği ısıda bir odadır ve gece uykusuna hazırlık yaparken her hareketinizin huzurlu ve sakin olmasına önem vermelisiniz. Sakin hareket ederken gece uykusu rutinini çok uzun sürdürmemeli ve 5-10 dakika gibi bir sürede tamamlamalısınız. Gece ve gündüzü ayırt etmesini sağlayıp gündüz çok uzun saatler uyumasını önleyerek, sakin ve huzurlu gece beslemesi ve ılık bir banyo yaptırarak rahatlatabilirsiniz. Sakin ve huzurlu bir ortam yaratıp gece uykularının huzur ve mutluluk verici olduğunu ve korkmaması gerektiğini hissettirebilirsiniz ve sonunda uzun uykularını geceye kaydırabilirsiniz. Bebeğinizin uykuya dalarken sallanmak, sizi uyurken yanında istemesi, beslenme istemesi gibi negatif alışkanlıklarını pozitif olanlarla (kendi kendine uyumasını, uyandığında kendini huzurlu hissetmesini sağlamak gibi) değiştirmeniz gereklidir.

Bebeğiniz uykuya kendi kendine dalarsa gece sizi çağırdığında onunla ilgilenmeniz ve altını değiştirmenizin sakıncası yoktur. Gece uyandığı zaman bebeği çığlık çığlığa ağlatmayın ama daha ilk sesini duyuşunuzda da atlamayın, yanına gittiğinizde öncelikle bebeğinizin gerçekten huzursuz olup olmadığını anlamaya çalışın ve bir huzursuzluğu olmadığından emin olunca onu kucağınıza almadan ya da sırtına pat pat vurmadan, sakin ve yumuşak ses tonuyla onunla konuşarak rahatlamasını sağlayıp yeniden kendi kendine uykuya dalmasını sağlayın.

Bazı doktorlar bebeği yatağına uyumadan önce koymak ve kendi kendine uyumasını sağlamak gerektiğini savunurken bir kısmı ise bebeğin anne veya babanın kucağında veya hafifçe sallanırken ve kendini huzurlu hissederken uyutulmasını, bir diğer grupta ailece aynı yatağın bile paylaşılmasının sakıncası olmadığını savunur. Hangi yöntemi benimserseniz benimseyin uyku zamanı bebek için sıcak, huzurlu ve konforlu bir süreç olmalıdır.

Unutulmaması gereken bir konu da henüz bebek tam olarak uyanıkken onu yatağına koyup uyuması için zorlamaktır ki bu onun uyanık kalacağı sürenin daha da artmasına neden olacaktır.

Yeni Doğan Bebekler Ne Kadar Uyur?
Yeni doğan bebekler, 2-3 saatlik bölümler halinde, toplam olarak 16-18 saat uyur. Daha sonra beslenmek veya çevreyle ilgilenmek için uyanırlar. Gece ve gündüz ritmi henüz yoktur. Yani ilk haftalarda uyanmadan bir gece geçirmeyi beklememek gerekir. Gece bebeğinizi ya beslemek ya da altını değiştirmek için kalkmanız gerekecektir. Bebek büyüdükçe uykusu düzene girmeye başlar. Bazı bebekler 6 haftalıkken bütün gece uyanmadan uyumaya başlarken diğer bir kısmı ise bu düzene ancak 5-6. aylarda ulaşırlar. Bazı bebekler daha fazla uykuya ihtiyaç duyarken bazıları az uykuyla yetinirler.

Bebeklerde Gece Uykuları
İlk 6 ayda bebeğiniz geceleri pek çok kez uyanacaktır. Bir yaşında ise gecede en az 1 kez uyanacaktır. Bebeğinizin gece uyanmaları her zaman sizinde kalkmanız anlamına gelmez, hatta eğer bebeğin karnının tok, altının temiz olduğundan ve üşümediğinden eminseniz kalkmamalısınız. Gece uyanmaları bebeğiniz gece beslenmeleri azaldıkça ve uzun uykuya geçtikçe azalacaktır.

* Geceleri bebeğinizi beslemeniz ya da altını değiştirmeniz gerekirse sert hareketler ve gürültü yaparak bebeği çok fazla uyarmayın. Uykusunu ne kadar az dağıtırsanız tekrar o kadar kolay uykuya dalar.

* Bebeğinizin gündüz uykularını azaltın.

* Bebeğinizin hafif uykusunun geldiğini gördüğünüzde onu yatağa götürün. Bebeğinizin nasıl gevşeyip uykuya dalabileceğini öğrenmesi gereklidir. Eğer uykusu geldiğinde onu sallar veya kucağınızda uyutmaya alıştırırsanız, gece uyanınca da uyuyabilmek için aynı aktivitelere gereksinim duyar. Gece uyanınca nasıl yeniden uyuyabileceğini anlaması için pratik yapmaya ihtiyacı vardır. Bu da ancak gece uykusuna kendi kendine dalmasını öğretmekle başlar.

* Bebeğinizi yatağa ağzında emzik ile yatırmayın. Eğer bebek emziği kendini sakinleştirmek için bir araç gibi görürse bu bir alışkanlık haline gelir. Emzik bebeklerin emme refleksini tatmin etmek içindir, uykuya dalması için değil. Eğer bebeğiniz uykuya ağzında emzik ile dalarsa uyuduktan sonra yavaşça emziği ağzından çıkartın ve yatağa emziksiz olarak koyun.

* 4-6. aylarda başlamak üzere bebeğiniz uyandığında onu kontrol etmek için yanına birkaç dakika gecikmeli gitmeye başlayabilirsiniz. Muhtemelen kendi kendine sakinleşip tekrar uykuya dalacaktır. Eğer ağlamaya devam ederse sessizce yanına gidip kontrol edin. Işığı yakmayın, kucağınıza almayın, sallamayın veya onunla oynamayın. Hala ağlamaya devam eder ve sesi biraz daha artarsa neyin onu rahatsız ettiğini anlamaya çalışın; karnı mı acıktı, altı mı ıslak, başka bir problem mi var? Sorun çözüldüğünde rahatlayıp yeniden uykuya dalacaktır:)
12
Bebek Sağlığı ve Eğitimi / bebek
06 Haziran , 2008, 01:28:57
ya benım bebegım 3 yasında dogukan cok asırı kıskanc ne yapacam bılmıyorum hıc bı cocugu sevıp ılgı gosteremıom haır kendını yıpratıo ona uzuluomm :(