26 Nisan , 2024, 00:34:43

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - doruk38

1
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=574307792603911&set=a.572428289458528.1073741828.271415136226513&type=1&theater


kızlar önce sayfayı beğenip sonra kızımı beğenirseniz çok seviniriz.. şimdiden teşekkür ederiz teyzeleri. kızım tarafından kocaman öpüldünüz...
2
kızlar adetime 4 gün var. bu gün oldum sandım. çamaşırım kirlenmişti. ped koydum birde baktım ki olmamışş. kesilmiş yani.. bu neyin nesi bilen var mı?? :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
3
kızlar bizde 6 aylık olduk. yaklaşık 3 aydır kızmı sadece uykuda besleye biliyorum. mamayıda memeyide reddediyo. gögsüme yatırınca çok alıyo almak istemiyo. biberon veriyorum. biberonuda istemiyo. 10 saat beslemesem açlık belirtisi vermiyo. bir gün gün boyu aç bıraktım. bana mısın demedi. hiç ağlamadı. kaşıkla bişiler vermeye çalıştım onuda almadı. ne yapmalıyım bilemedim. sadece uykuda biberonla besleye biliyorum. ek gidaya geçmekte çok zorlanıyorum. dr piskolojik olduğunu söyledi. tıp fakültesindeki dr lar özeldekiler hepsinden yardım istedim ama hepside piskolojik dediler. bunu nasıl yenebilirim. okul için aldığım ücretsiz iznim şubatta bitecek. kızımın beslenme sorunu varken okulada dönemiyorum.. her şeyden vaz geçtim tek kızım beslenmeye başlasın ben her şeye razıyım. saatlerce gözümün önünde aç duruyo. zorla kaşıkla verdiğimde yutmuyo. yutsada kusuyo.  çok iştahsız ne yapacağımı bilemedim
4
5
merhaba sevgili günlük... artık kilo vermenin zamanı geldiii. bu günden itibaren azimli bir şekilde diyete başlıyorum. diyet dediysem öle yemeden içmeden falan kesilmiycem. düzenli güzel besleneceğim. 3 beyaza (şeker,un ve uz) küstüm. artık onlardan mümkün olduğunca az tüketeceğim. günlüğüm bu günden itibaren diyet faaliyerlerimi seninle paylaşacağım.İKİMİZEDE HAYIRLI OLSUNN  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
6
kızlar benim bebişim gece 11 de yatıyo ertesi gün 11 de kalkıyo. bu sürede hiç bişi yemiyo. gece kalkıp doyurmak istiyorum ama gram yemiyo  ne yapmalıyım bilemedim.  :dontknow: kilo alımıda durdu..  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
7
KIZLR CANAN 30. HAFTADA ERKEN DOĞUMLA İKİZLERİNİ DÜNYAYA GETİRDİ. BEBEKLER KÜVEZDELER. CANANın HEPİNİZE SELAMLARI VAR. DUA BEKLİYORLAR. DUANIZI EKSİK ETMEYİNN ...

:hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:

:wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav:
8
Diyet / koşubandı ile zayıflayan varmı?
28 Eylül , 2012, 22:44:02
kızlar 2 aylık kızım var. emzirdiğim için diet yapamıyorum. Bende koşu bandı almaya karar verdim. akşamları hiç olmazsa 1 saat yürürüm diye düşünüyorum. yarın koşu bandım geliyoo  :hello2: :hello2: koşu bandıyla zayıflayan var mı ? önerileriniz nelerdir ?  :love9:
9
28 günlük bebeğimin gaz ve kaka yapamamam sorunu var. kızlar evde yapabileceğim pıratik bişiler biliyormusunuz ??? ikisi içinde ayrı ayrı damla kullanıyorum ama sanırım işe yaramıyo  :crybaby2:  :crybaby2: :crybaby2:
10
Doğum / çok istedim ama sanırım olmayacak
17 Temmuz , 2012, 09:16:53
hamileliğimin başından beri kendimi normal doğuma hazırladım. sanırım bu hazırlık boşa çıkacak. 3 gündür göbeğim aşağıda geziyorum. bebeğimin dönmüş ve kafasını rahim kanalına sokmuş. dünkü kontrolde çatı muaynesine girdim. her şey normla doğumu işaret ediyor ama malesef rahimim üzerindeki kemik çok darmış. normal doğum yapamazmışım.  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:  :crybaby2: çok üzüldüm kızlar başına gelen var mı ? hıı birde normalde benim 25 günüm var dr dün 10 gün içinde doğurursun dedi. bebeğim önde gidiyo ondan dolayımı erken doğuracağım ki acaba  :icon_scratch: :icon_scratch:
11
35+ 3 olduk çok şükür. 2 gündür kendimi hafiflemiş hissediyorum. sanırım karnımda aşağı inmiş. ya da ben öle hissediyorum. bebeğin hareketleride azaldı gibi. bu haftada bunlar normal mi ? sık sık idrara çıkıyordum. oda kalmadı gitti  :dontknow:
12
ben çok beğendim. sizlerle paylaşmak istedim.


http://www.youtube.com/watch?v=bjXzitSeO1s



sanırım bizim niniler isminde cd side var.  :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
13
kızlar benim bebeğim zaman zaman gün için oynamıyor. sanırım uyyo. hand olsun artık tekmelerini ve dönme hareketlerini rahatlıkla hissediyorum. ama bazennnnnnn bebeğim hareket etmediği dönemde  sol kasığımda yada göbeğimin altında kalp atışı gibi tik tik tik atışlar hissediyorum bunun ne olduğunu anlayamadım. bu sizde de oluyo mu ? :love9: :love9: :love9:
14
Doğum / normal doğumu kolaylaştırmakk ......
18 Mayıs , 2012, 16:10:43

kızlar faydası olacağını düşündüğüm bir yazı buldum paylaşmak istedim. sizinde normal doğumu kolaylaştıran önerilerini varsa paylaşırsanız sevinirim  :love9: :love9: :love9:



DOĞUMU KOLAYLAŞTIRAN 30 UYGULAMA


1.Hamile kalmadan önce kendinizle ilgili çalışın. Geçmişten getirdiğimiz birçok negatif olay anneliği, babalığı ve aile olma kavramlarını etkiler. Bu negatif yüklerden profesyonel terapi çalışmaları ile kurtulup, özgürleşebilirsiniz.
2.Hamilelik başlangıcından itibaren beslenmenize çok önem verin. Ne yerseniz bebeğiniz de onu yiyor. Doğaldan uzaklaşmadan dengeli beslenin. İki kişilik yemeyin. Kaliteli beslenin.
3.Doğum konusunu asla son ana bırakmayın. İlk aylardan itibaren hamileliği ve doğumu öğrenin. Hazırlıklarınızı erken yapın. Tercihlerinizi belirleyin. Son aylara güvenle girin.
4.Bulabileceğiniz erken gebelik kurslarına katılın. Hamilelik takibinde sizi bekleyenleri öğrenerek daha bilinçli bir aile olabilirsiniz.
5.Her ziyarette doktorunuza güven verin. Aileler genellikle güvenecekleri doktor ararlar ama güven vermeyi akıllarına getirmezler bile. Oysa artık doktorlar da ailelere güvenmek istiyorlar. Unutmayın ki doktor-gebe ilişkisi iki insan arasında güvene dayalı bir ilişkidir.
6.Annenizle doğumunuzu konuşun. Sizin doğumunuz aynı zamanda nasıl doğum yapacağınızı da etkilemektedir. Zor bir doğum hikayeniz varsa bu konuda profesyonel bir çalışma sizi bu negatif etkilenimlerden kurtaracaktır. Özelikle bu konularda uzmanlaşmış pre-natal psikolog (hamile psikologu) ile çalışın.
7.Beklenen doğum tarihinizi aileniz dahil herkese 2 hafta daha geç söyleyin. Bu tarih geldiğinde yoğun bir telefon trafiği ile rahatsız edilir ve gereksiz stres yaşarsınız. Herkes sizi farkında olmadan korkutur ve doğuma çok az kala gerilmenize sebep olurlar. Bu gerginlikler doğumun başlamasına engel olabilecek faktörlerdir.
8.3. aydan itibaren bedeninizi egzersizlerle doğuma hazırlayın. İmkanınız varsa mutlaka yoga veya pilates derslerine katılın. Bu dersler beden-zihin-nefes dengesine dayalı derslerdir ve doğumun kendisi zaten budur. Eğitmenlerin doğumu bilmeleri çok önemlidir. Bu kursları almış ve doğumu bilen deneyimli eğitmenlerle çalışın.
9.Doğuma hazırlık kurslarına erken katılın. Bilgi içinizdeki birçok korkudan kurtulmanızı sağlayacaktır. Korkular doğumun önündeki en büyük engellerdir. Eğitmenlerin profesyonel eğitim alıp almadıklarını, bu konudaki tecrübelerini ve eğitim felsefelerini iyi inceleyerek karar verin. Her hamile eğitiminin doğuma yeterince hazırlamadığını unutmayın.
10.Rahat bir doğum için gevşemeyi öğrenin. Doğumda rahim kasımız aktif olarak çalışırken, diğer kasların gereksiz enerji tüketmemesi gerekir. Bu yüzden doğumda gevşeme en önemli faktörlerden biridir.
11.Bebeğinizin ve sizin sağlıklı bir doğum tecrübesi yaşamanız için nefes almayı öğrenin. Doğumda en önemli faktör uzun ve derin nefeslerdir. Bu nefesler bir yandan bebeğinize yeterli oksijenin ulaşmasını sağlarken diğer yandan da rahatlamanızı ve kasılmaları daha rahat karşılamanızı sağlar. Nefesle doğum çok daha kolaydır.
12.Normal doğuma götüren kanıta dayalı uygulamaları öğrenin ve bu konulardaki tercihlerinizi erken belirleyin. (Files bölümünde bulabilirsiniz.)
Bunlar:
1Doğum kendi başlamalıdır
2 Annelere doğumda hareket özgürlüğü verilmelidir
3 Doğum yapan kadınlara kesintisiz duygusal ve fiziksel destek verilmelidir
4 Doğum eylemi boyunca rutin müdahalelerden kaçınılmalıdır
5 Doğumda doğal ve aktif ıkınma teknikleri tercih edilmelidir
6 Doğum sonrasında anne ve bebeği bir arada tutulmalıdır

13.Doğumunuzun tıbbi bir engel yoksa kendiliğinden başlamasını bekleyin. Kendiliğinden başlayan doğumlar anne ve bebeğin en sağlıklı hazır olmasının garantisidir. Kendiliğinden başlayan doğumlar daha kolay ve sorunsuz ilerler.
14.Doğum boyunca yatağa bağlı kalmayın. Aktif ve ayakta pozisyonlar kasılmaları daha rahat geçirmenizi sağladığı gibi, yerçekiminin de etkisiyle rahim ağzının daha kolay açılmasını ve bebeğin aşağı inişini kolaylaştırır. Yürüyün, sallanın, dans edin yani kısaca bedeninizi izleyin, o size ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir.
15.Yanınızda size yardımcı olacak kişinin sakin bir kişi olmasına özen gösterin. Doğumda panik ve gerginlik bulaşıcıdır. Başkalarının gerginliği sizi ve doğumunuzu da etkiler.
16.Doğuma kalabalık gitmeyin. Çevrenizdekilerin sabırsızlığı doğumu ve sağlık personelini negatif etkiler.
17.Ebe hizmetlerinin aktif olarak kullanıldığı hastaneleri tercih edin. Doktorunuz doğumun açılma süresinde sürekli sizinle olamaz. Bu dönemdeki en büyük yardımcınız sizinle birebir ilgilenecek olan ebenizdir. Ebelere güvenin.
18. Doğumda bebek kalp atışlarının izlenmesi için kullanılan makineye tıbbi bir gereklilik yoksa sürekli bağlı kalmayın. Bu sizi kısıtlar ve bir sorun olduğu hissine kapılırsınız. Ara ara bebek kalp atışlarının izlenmesi yeterli olacaktır.
19.Doğumda zamana saygı duyun. Her doğum farklıdır. Kısa sürede ve rahat bir doğum yapmak için pozitif odaklanabilirsiniz ancak bu konuda şartlanmayın. Uzun ve yorucu bir doğum sonrasında da aynı coşku ve mutluluğu yaşayabilirsiniz.
20.Mümkün olduğunca rutin müdahalelerden kaçınmaya çalışın. Doğum o kadar mükemmel bir beden-zihin-bebek uyumu vardır ki, yapacağımız müdahaleler sadece bu işleyişi bozar. Ancak bazı zamanlarda tıbbi gereklilikler nedeni ile size önerilen müdahaleler konusunda sağlıklı kararlar verebilmek için bu konularda sağlıklı bilgi sahibi olun ve doktorunuzla bu konuları önceden konuşun.
21.İlaç dışı rahatlatıcı teknikleri öğrenin. Bunlar arasında gevşeme, nefes, küçük dokunuşlardan oluşan efloraj, imgeleme teknikleri, psikoprofilaksi, kendi kendine hipnoz sayılabilir. Bu sayede bebeğiniz ve sizin için her zaman bazı yan etkileri olabilecek ilaçla ağrı kesici yöntemlere gerek kalmadan doğum şansınız artacaktır.
22.Ikınmalar sırasında ayakta ve dik pozisyonları tercih edin. Bu sayede hem bebeğiniz daha iyi oksijen alacak hem de yerçekiminin kolaylaştırıcı etkisinden faydalanırsınız.
23.Epizyotomi dediğimiz vajinal kesi her doğumda yapılması gereken zorunlu bir uygulama değildir ve birçok yan etkisi de bulunmaktadır. Bunu engellemek ve rahat bir doğum yapmak amacı ile son aya girdikten sonra perine masajını uygulayarak kesisiz bir doğum şansınızı arttırabilirsiniz.
24.Doğum için seçtiğiniz hastane ve doktorun yukarıdaki doğuma götüren uygulamalara nasıl baktığını, sezaryen oranlarını ve rutin müdahalelerini öğrenin. Tercihleriniz varsa bunları önceden doktorunuzla paylaşma sorumluluğu sizindir.
25.Doğum tercihlerinizi yaparken sorumluluk almayı da öğrenmeniz gerekir. Doktor-anne-baba üçlüsü olarak alınacak her kararda sorumluluğunuz olduğunu unutmayın. Bu sorumluluğu alabilmenin tek yolu kararlara ortak katılabilecek kadar bilgi sahibi olmanızdır. Tüm sorumluluğu doktora bıraktığınız zaman sizin değil, onun isteklerine göre bir doğum yapmanız kaçınılmazdır.
26. Doğum normal, doğal ve sağlıklıdır. Ancak bazen doğanın da yardıma ihtiyacı vardır. Belli bir oranda sezaryen olabileceğinizi unutmayın. Sezaryen olma durumunuzdaki seçeneklerinizi ve tercihlerinizi belirleyin. Anne ve bebeğine saygılı bir sezaryenler, sezaryenin birçok olumsuz etkisinden kurtulma şansınız olacaktır.
27.Doğum sonrası kritik saatler anne-bebek bağlanması açısından çok önemlidir. Doğumdan sonra tıbbi bir engel yoksa bebeğinizin derhal kucağınıza bırakılmasını talep edin. İzin verirseniz bebeğiniz kendi içgüdüleri ile memeyi bulacak ve emmeye başlayacaktır. Bu konuları önceden doktorunuz ve hastane yönetimi ile konuşun.
28.Doğum sonrası bebeğinizle mutlaka aynı odada kalın. Doğum sonrasındaki anne-bebek bağlanmasının bozulmaması için fazla ziyaretçinin odaya dolmasına izin vermeyin. Anne ve bebeğin bu kutsal saatlerine saygı gösterin.
29.Doğumda ağrı olmak zorunda değildir. Ağrısız doğum yaptığını söyleyen birçok gebem var. Bebeğin yaptığı baskıları zihninizde dönüştürebilir, dalgalar gibi karşılayabilir ve çok daha rahat karşılayabilirsiniz.
30.Doğum sonrasındaki ilk 2 hafta doğum kadar önemlidir. Büyük değişim yaşadığınız bu zamanlara da şimdiden hazırlanın. Aşırı ziyaretçi dinlenmeniz gereken zamanları kısıtlayarak yorgunluğunuzu arttıracak depresyon ihtimalini arttıracaktır. Bebeğe ve kendinize odaklanmak birincil tercihiniz olmalıdır.
15
kızlar ben 2 düşük yaptığım için ve kan pıhtılaşmasını engellemek için hamileliğimin başından beri aspirin kullanıyorum. 32. haftada dr aspirini bırakacağız dedi ve ben her zamanki gibi pinpiriklendim. benim gibi olan varmı ?
16
kızlar sabah erkenden bu demir ilacını kullanıyorum. bu ilaca başladım başlayalı bebeğim hareket etmiyo. acaba ilaçtan mı etkileniyo  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
17
 :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:  kızlar her yemekten sonra miğdem yanıyo. öneriniz var mı ? çok fenayım  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
18
kızlar bu gün acayip bir akıntım var. su gibi ayağa kalkınca çok afedersiniz idrar yapar gibi oluyo ve ben korkuyorum  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
19
KIZLAR 20 HAFTALIK OLDUK ÇOK ŞÜKÜR. AMA BEBEĞİM HER GÜN OYNAMIYO. BİR GÜN BİR BAKIYORUM ÇOK OYNUYO SONRA 3 4 GÜN TIK YOK BENDE KORKUYORUM PANİK OLUYORUM HALİYLE. BİRDE BEN AYAKTAYKEN YADA SABAHLARI FALAN OYNAMIYO YEMEK YİYİP SOLUMA YATTIĞIM ZAMAN AZ BİŞİ KIPIRDIYO BU NORMAL Mİ ?
20
GÜNLÜK 1 SAAT HAFİF TEMPO YÜRÜŞ YAPMAK TEHLİKELİ Mİ ?  :love9: :love9: :love9: