23 Nisan , 2024, 16:31:15

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Lily Wonka

1
Aaa bu arada aklıma gelmişken,

(Emine'm ve Gonca'm biliyorlar zaten, diğer dostlara haber vermiş oliim:)

Ben bir aile portalında köşe yazıyorum kızlar. :) Köşemin adı tahterevalli! ;D Her hafta çarşamba günü yayına giriyor yeni yazım. Gelir, okur, hatta bir de üzerine yorum yazarsanız çok mutlu olurum! :)

İşte linki: http://www.anneboyutu.com/Yazar-Detay.aspx?ArtId=6547
2
Türkiye'deki eğitim sistemi çok boktan be Eminecim. Bizim zamanımızda bu kadar değildi. Şimdi sürekli yarış ve rekabet duyguları empoze ediliyor çocuklara. "Hırs" makbul kabul ediliyor. Küçücük yaşlardan itibaren puanlarla, notlarla etiketleniyor, hatta sınıflandırılıyor çocuklar. Rezalet! Neyse.. doluyum ben bu konuda çok.. :)
3
Eminecim, Hira 16 aylıkken 2 ay gitti, sonra 2-2.5 yaş arasında 4-5 ay kadar (Mina'nın doğumuna kadar yani) gitti ve en son geçen sene, 2. dönem, haftada 3 tam gün gitti. Öğretmenine sorsan kesinlikle seneye 1. sınıfa başlatmalıyız. Hira insan ilişkilerinde o kadar rahat, o kadar girişken bir çocuk ki.. Özgüven patlaması var velette. :) O sebeple 1 yıl geç başlatmanın ona haksızlık olacağını düşünüyor hatun. Eğer çocuğu tümden eve kapatır, insan içine karışmasına olanak sağlamazsan elbette ki haksızlık. Ama biz öyle yapmayacağız ki.. ;) Üniv. sınavları vs. ile ilgili çekincene gelince; çocukluktan çalınmış 1 yıl, hiçbir şekilde "kazanç" olamaz, ben onu bilir onu söylerim.. Ceylin'in zeki bir çocuk olduğuna şüphe yok. Girdiği her testten, her sınavdan başarıyla geçecektir. Ama burda konu o değil. :) Bir de özel okullara pek güvenme derim. Onlar geç başlatma konusunda asla teşvik edici olmazlar. Onlara müşteri lazım. ;) Ne kadar erken o kadar iyi diye düşünür adam..

Ve tabii sen bana da bakma. :) Bu benim olaya şahsi yaklaşımım. Neticede, ailesi/velisi olarak son -ve eminim en doğru- kararı siz vereceksiniz. :)
4
Ne güzel işte, aynı sosyal etkinliklere devam etsin. :) 5-6 yaşında bir çocuk için ideali de budur zaten, sıralara kapanıp sayfalarca yazı yazmak değil. Çocuğu okuldan soğuyan öyle çok insan tanıyorum ki.. :/ Aynı şey başımıza gelsin istemiyorum..
5
Sosyal etkinliklerle doldurabilirsin Eminecim. Drama, spor, müzik.. Ne olursa.. Gördüğüm, gözlemlediğim için biliyorum; Ocak-Şubat ayında doğmuş bir çocukla, misal Kasım-Aralık ayında doğmuş bir çocuğun duygusal olgunlukları aynı olmuyor.. Yılın sonunda doğanlar daha çocuksu, daha hassas oluyor.. Elbette ki istisnalar vardır ama şahsen 1 yıl geç göndermek gibi bir hakkım varken neden kullanmiim, neden tepiim bu şansı diye düşünüyorum. Çocuğu ilkokul 1'e giden arkadaşlarım anlatıyorlar işte; ödev yapmaktan ağızlarına sıçılıyormuş çocukların. Yazık değil mi yaa.. O 1 yılı sadece evde kardeşiyle oynayarak bile geçirse değer diye düşünüyorum Eminecim..
6
Anaokulu değil, anasınıfı demek istedim Eminecim. :) Yanlış yazmışım. Düzelttim şimdi.
7
Selam kızlar! :hello:

Uzun bir aradan sonra nasılsınız? :)

Jbduncum, Allah kolaylık versin canım. :-\ Geçici bir dönemdir inşallah.. "Kardeş" olayı özellikle küçük çocukların çoğunu etkiliyor inan bana.. Ben birçok insandan benzer sıkıntılar dinliyorum. Ecrin büyüdükçe azalacaktır diye tahmin ediyorum. Daha 5 yaşında bile değil annesi. ;) Bütün o kaka kelimeler, hırçın davranışlar kardeş nedenlidir diye düşünüyorum..

Kız Goncaaaa, hani buluşuyorduk biz senle? Hm? ??? Neden şeetmedik? Yoksa artık beni seksi ve çekici bulmuyor musun? ::) :k06: Bu arada, ben ne zaman buraya gelsem senin eklediğin fotolar imha edilmiş oluyor. Göremiyorum hiçbirini. :-\ Feysbuka da ekliyor musun aynılarından? Aaaa ne diycem bi de, hani taşıncaz taşıncaz diyip duruyordum ya ben bi ara? Hah işte, nihayet gerçekleşiyor! :) 10-15 gün içinde sizin yakaya geliyoruz bebişim! :occasion14: Kızıltoprak-Feneryolu tarafına. Siz nerdeydiniz? Yakın mıyık acep? Ay Anadolu yakası çokkk daha güzel Avrupa yakasından yaa.. Yeşil, ferah, sakin.. Bunca yıl burda durmakla hata etmişiz valla. Biz bi taşınalım, yerleşelim, hemencik bi görüşme organize ederiz.. ;)

Oy oy Emine'm, nedir bu güzellikler, nedir bu güzellikler demek istiyorum! ;D Kızlarla ilgili yazdığın şeylere bayıldım. :) Maşallah! Bizde de durum pek farklı değil gerçi Allahıma bin şükür. :) Araları çok iyi yani cadılarımın. ;) Sitenin yeni tasarımını da çok beğendim. Çok şık olmuş. Elinize sağlık! :)

Kim yazmıştı, Jbdun'du sanırım; okula 1 yıl geç vermekten bahsetmişti.. Biz de 1 yıl geç vericez Hira'yı. 29 Eylül doğumlu Hira. Ekim başı işte.. Yani okullar açıldığında teknik olarak 6 yaşını bile doldurmamış oluyor. Bir eğitimci olarak söylüyorum; çok erken! Hiç gerek yok.. İstediği kadar akıllı olsun, bilmem ne olsun, sıralara dizilip, peş peşe 40'ar dakikalık dersler yapmak, o katı akademik düzene adapte olmak için çok erken.. Yurt dışında yılın son 4 ayı doğanların (hatta daha önce doğanların bile!) 1 yıl geç başlatılması uygulaması çok yaygın. Bizde de biliyorsunuz; doğum yılı yasası gelmeden önce millet paso erken vermek sevdasındaydı.. 1 yıl daha çocukluğunu yaşasın istiyorum yavrucak. Derssiz, ödevsiz, sınavsız, formasız.. 7 yaş idealdir başlamak için. ;) Bu yıl anasınıfına değil de piyanoya başlayacak Hira Allah nasip ederse. Resimde sporda vs. öyle iddialı falan değiliz, ama müzikte gerçekten çok yetenekli.. Bakalım nasıl olcek? :)

Öptüm sizi! Uğrarım gene.. ;)

Herkese Hayırlı Ramazanlar..
8
Arkadaşlar, şu videoyu izlediniz mi?

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1494812323264&oid=122958094387916&comments

Ben ilk defa dün gördüm ve inanılmaz etkilendim. :( Kendi şikayet ve yakınmalarım geldi aklıma.. Ne kadar şükretsek az gerçekten....
9
Spiral konusunda evet, takan doktorun özellikle ehil olması gerekiyor ve mutlaka 1-2 kez kontrole çağırması gerekiyor. Ben de duydum öyle tam yerleşmediği için, yerinden kaydığı için falan hamile kalan.. Yalnız öyle sinir yaptığını falan hiç duymamıştım?! ???
Test sonuçlarına çok sevindim canım. İnşallah her daim tertemiz çıkar..
Ben de 1 ay sonra falan spiral yenilemeye gidiciim doktora. Smear ve meme ultrasonu da düşünüyorum. Memede herhangi birşey yok öyle elime gelen ama tedbir işte. Ki zaten artık başlamak lazım rutin kontrollere. Yaş oldu 34. Geç bile kaldım..
10
Ayyy Eminecim, hadi gözünüz aydın, ben bile rahatladım vallahi.. ;D
Ya ben prezervatife de pek güvenemiyorum.. Dediğin gibi delik çıkar birşey olur. Bir de mesela meniden önce gelen "ön sıvı" da hamile bırakabiliyormuş, bilmiyorum biliyor muydun? Ve nitekim doktorun ifadesine göre ben her iki bebekte de %90 o sıvı ile hamile kaldım. Sperm kaçakları olabiliyormuş da içinde.. ;) O sebeple geri çekme yöntemi güvenli değil zaten. Neyse akıllandık tabi ama, 4 kişi olduktan sonra gelen aklı neyleyim.. :k06: Ayrıca prezervatiften pek de hoşlanmıyorum ben şahsen.. ::) Spiral neden düşünmüyorsun tatlım? Gördüğün gibi kararlıyım Eminecim; sizin aile planlaması işini ben yürütücem.. :suclu: :ehi: :k06:
11
Gonca'm, :opucuk:


Emine'm, canım ciğerim.. Korunmaya rağmen hamile kalmak da ne demek a datlım gıymatlım? :k06: Kastettiğin dedelerimizden yadigar şu "geri çekme" yöntemi ise o korunmak değil biliyorsun di mi.. Zira ben Hira'ya da Mina'ya da o yöntemle "korunurken" hamile kaldım! :ehi: Hele Hira'dan sonra adam gibi bir yöntemle korunmamak benim koşullarımda biri için tam bir ahmaklıktı. Şimdi çok mutluyuz, iyi ki doğmuş işte iki tane bebişimiz oldu falan diyoruz ama o gün için bu duygulardan çok uzaktık inan.. Pişmanlık ve hayıflanma hakimdi.. Mina'dan sonra (2 aylıkken) spiral taktırdım ve ona rağmen, koca tükürüğüyle hamile kalabilen birisi olduğum için :k06: dede usulü metodu ara ara kullanmaya devam ediyoruz. Çünkü spiralde bile %1 hamile kalma olasılığın var ve ben çok şanslı(!) bir kadınım! :laughing7: Keza doğum kontrol hapları da %100'e yakın koruma sağlıyor. Ben tedbir derken bu yöntemleri kastetmiştim.. ;)

Ayrıca Gonca'nın dediği gibi; test pozitif çıkana kadar aldığın ilaçlar, alkol vs. embriyoya etki etmiyor. Yani hikmete bak sen; annenin hamileliğinden haberdar olmadığı bir dönem olması dolayısıyla bebiş resmen ilahi koruma altında tutuluyor.. Ne zaman ki öğreniyorsun (ki bu da ortalama 4 ila 6. haftaya tekabül ediyor) ve bebiş artık senin sorumluluğuna geçiyor; yaptığın her şeyin, vücuduna giren her bir zerrenin zararı dokunmaya başlıyor. Tüyleri diken diken eden bir mekanizma değil mi? :( :)

Çok öpüyorum canım seni. Ve tekrar, can-ı gönülden en hayırlısını diliyorum.. :opucuk:
12
Bu arada, bilen biliyor gerçi ama, bu da benim blog arkadaşlar: http://lilywonka.com/
Ziyaretlerinizi beklerim.. :)
13
Goncaaaa, çok üzüldüm canım benim.. :sad1: İlahi takdir tabii, diyecek bir şey yok.. Ama çok sarsıcı olmuştur eminim senin için. :( Rabbim en hayırlı zamanda yeniden nasip etsin inşallah.. :amin: Sağlıkla....

Eminecim, ben bile strese girdim valla okuyunca. Regl olur olmaz buraya da yaz e mi. Yani olursan tabii.. ::) Aksi takdirde hamileliğini müjdeleyeceksin sanırım. :suclu: :) Her şekilde hayırlısını diliyorum tatlım sen ve ailen için.. Ola ki hamile kaldın; göbüşünde bişiicik olmaz hayatım, çünkü benim bildiğim dikiş bölgesinde açılma/yırtılma sadece normal doğum sırasında yaşanan rahim kasılmaları esnasında mümkün. İki sezeryan arası ideal süre de 2 yıl. Ama sezeryanla maximum 3 doğuma izin var tabii, o ayrı konu.. Sen içini ferah tut canım. Ha eğer hamile değilsen de bir an önce tedbir al lütfen!!! :caca: :laughing7:
14
Berilcim, çok az zamanın kalmış hakikaten.. İnşallah her şey yolunda gider canım.. :amin:

Ben de naçizane sevdiğim kız isimlerini şeyediim dedim :)

Eski isimlerden:

Zeynep, Gül, Ayşe, İnci

Yeni jenerasyon isimlerden:

Lal, Sahra, Masal, Mihrünisa (Mihrünisa etkilendiğim bir roman karakteridir. "kadınların güneşi" anlamına geliyormuş..)

3. bir kızım olacak olsa koymamın kuvvetle muhtemel olduğu isim ise: Çiçek :)

Kolay gelsin size..


Eminecim, öbür köyde sık sık karşılaşıyoruz ama.. :k06: hazır görüşmüşken buradan da öpiim seni ve kızları.. :opucuk: :love9:

Anitacım seni ve kuzuları da çok öptüm..

Atladığım varsa kusura bakmasın.. Herkese kocaman sevgiler.. :love7:
15
Ammaniiiieeeennnnn! Kızzz Gonnncaaa ne diyyyseeeeeeeeennnnnn?! :muzz:

Gerçekten çok sevindim. Ama Allah için; biz forum arkadaşların olarak elimizden geleni yaptık. Katkımız inkar edilebilir mi? Korkma dedik, yap bi dene daha dedik, Allah büyük dedik! :k06: Bu başarı hepimizin başarısıdır! ::) :ehi: :toothy10: Mutluyuuuz gururluyuuuz! ;D

Ayyy vallahi sesli gülüyorum şu an.. :toothy10:

Canım arkadaşım, bütün Osmanlı ailesini (teee Osmangazi'den başlayarak) tebrik ediyorum! ;D Ayy çok cıvıdım biliyorum ama durduramıyorum kendimi. Kızmıyosun di mi Goncagülüm? :opucuk: Sevinçten, vallahi sevinçten..

Seni öperek, sarılarak tebrik ediyorum bitanem! :flowers: Sağlıklı, keyifli, huzurlu bir hamilelik ve sonrasında da mükemmel bir vuslat diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun inşallah.... :)