Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Mantı ve Makarnalar => Konuyu başlatan: sevda - 22 Temmuz , 2008, 14:33:19

Başlık: AVUNYA MANTISI....
Gönderen: sevda - 22 Temmuz , 2008, 14:33:19
 Malzemeler
1/2 Kg Erişte
1 Kase Nohut
2 Çorba Kaşığı tereyağı
250 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
Kırmızıbiber


Yemeğin Tarifi
Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.
Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.
Başlık: Ynt: AVUNYA MANTISI....
Gönderen: hüzünden_gelme - 03 Ocak , 2011, 12:08:59
ismi çok değişik nerenın yöresıne ait acaba..
teşekkürler :flowers: