27 Nisan , 2024, 11:23:59

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - EnDuruYanım

1
Slm arkadaşlar

Sadece koltugunu araçta kullanmış oldugum , diğer butun bolumlerı sıfır olan bebek arabası ve arac koltugumu satıyorum.. ayrı ayrıda satabılırım .. Travel sistem .. 1 yıl garantisi vardır.  Toplam Satış fiyatım 1300 TL dir. Sıfır fiyatı : 2799 TL dir.Kredi kartına taksitte açabilirim..

videolarına ve fotograflarına buradanda ulaşabilirsiniz..
http://www.orbitbaby.com/en/products/stroller-g2/





















Özellikleri 

Bebek Arabasında Devrim: Orbit Baby Stroller G2




Yenilenmiş kasası ile Orbit Baby Stroller G2 beklentilerin fazlasını karşılamaya devam ediyor!

3DRotation™: Tek hamlede ergonomik bir şekilde yön ve eğim verilebilir.

Yepyeni QuadShock™ gelişmiş süspansiyon sistemi ve sarsıntı emici havalı lastikler sayesinde rahat kullanım imkanı.

Önünde bulunan mama tepsisi ve BPA ve PVC gibi maddeler içermeyen mama saklama kabı sayesinde size ve çocuğunuza dışarıda da kolaylık sağlar.
Stroller Frame (Bebek Arabası İskeleti) ve Stroller Seat (Üst Oturma Ünitesi) katlandığında çok az yer kaplar ve kendi kendine devrilmeden durabilir.
Teleskopik katlanma mekanizması sayesinde tek elle oldukça kolay katlanabilir.
Katlandığında çok az yer kaplar küçük arabaların bagajlarına bile kolayca sığabilir.
Önünde bulunan mama tepsisi ve BPA ve PVC gibi maddeler içermeyen mama saklama kabı sayesinde size ve çocuğunuza dışarıda da kolaylık sağlar.
Arabanın altında bulunan çıkarılabilir Cargo Pod (İhtiyaç Çantası)'nda bebek bezi ve şişe koyma gözleri mevcutttur.
Özel tasarlanmış kasa yapısı sayesinde manevra ve sürüş hakimiyeti oldukça fazladır.
Havalandırma sistemi; hava akışı kanallarına sahip kılıf, terlemeyi minimuma indirir.
UV ışınlarından tamamen koruyan Paparazzi Shield™ teknolojili güneşlik
Tek elle ayak koyma barının uzunluk ayarı yapılabilir.
Üst oturma ünitesi aynı zamanda beşike de monte edilebilir.
İtme kolu kullanıcı boy yüksekliğine göre ayarlanabilir.
Hafifliğini alüminyum kasaya borçludur ve kolay taşınma imkanı sağlar.
Orbit Baby Stroller Travel Bag ( Bebek Arabası Seyahat Çantası) ile uyumludur.
Weather Pack-Large (Yağmurluk/Güneşlik-Large) ile uyumludur.
Stroller Panniers (Alışveriş Sepetleri) ile uyumludur.
5 noktalı emniyet kemeri, çıkarılabilir ön destek barı
iÇinden çıkan ek kılıf ile doğumdan itibaren kullanım imkanı
ASTM güvenlik standartlarına uygundur, tüm güvenlik testlerinden geçmiştir.

Hitap Ettiği Yaş Aralığı: Doğumdan itibaren 4 yaşa kadar

Üretim Yeri : PRC
Markanın Ait Olduğu Ülke : A.B.D.
2
Canım Kızım ,

Sana evde günlük tutuyordum ama çok üşengeç oldu senin bu annen .. Nasıl olsa bilgisayarda vakit geçiriyorum bu şekilde bir günlük tutmam ikimiz için daha iyi olucak ..

5 ay 16 günlüksün meleğim yavaş yavaş geçmiş günlerdeki önemli günlerinide yazacağım buraya.. O kadar tatlı bir melek oldun ki hangi anını yazayım bilmiyorum.. Senin için 1 yaşına kadar çalışmıyorum o kadar güselki ilklerini benimle birlikte yaşaman.. Nasıl olsa ölene kadar çalışıcam 6 ay senin için çalışmamışım çok mu:)

18.04.2012 tarihinde ilk defa sırt üstünden yüzüstüne döndün  :k06:  kolun altta kaldı ama  :k06:

Emerken baş parmağınıda koyuyorsun agzına memeyle bırlıkte jok jok emiosun çok tatlısın :love9: :love9: :k06:

Daha aklıma geldikçe yazıcam annem ..

Senii çok seviyorum Aynaya bakmama gerek yok sana baktıkca kendımı goruyorum artık.. Senden başka bişey düşünemıyorum aşığım ülennn :toothy10: :ehi: :k06:
3
Kızlar slm cok yakın arkadasımın 40. haftayı 2 gun gectı sancıları hafıf hafıf vardı .. Doktor bugun acılmasına baktı 2 cm .. yarın sabah gel propess takalım acılmanı arttıralım olmadı sunıyle destek yaparız bıraz oda olmazsa sezeryana alırız demıs..  Bu Propess nedir İlk defa duydum ben .. kullanan varmı acep?Nst de sancısıda cıkmamıs
4
kızlar slm hamileliğimin son aylarında koltuk altımda 1 2 tane beze vardı dogumdan sonra bunlar arttı sag koltukaltımda 6 tane sol koltukaltımda 2 tane sert beze var agrı yapmıyor.. Bu durumu yaşayan bir arkadaşım var mı?? ona göre genel cerraha gıdıcem cok kafama taktım.
5
kızlar slm konu bulamadım sorum için.. umarım hata yapmamışımdır.

benım Sat 26 Ocak olmasına ragmen basından berı hep 1 hafta gerı gelıyordu.. gec döllenmeden kaynaklandıgını soyledıler.. bızde Sat ı hep 4 subat olarak hesapladık.  sımdı benım gecen hafta 37+3 gorunmem gerekırken   AC (karın cevresı ) 35+4   FL (uyluk kemikliğinin uzunluğu) 36+4 cıktı   1.5 2 hafta geri nerdeyse ... kılosu her hafta artıyor maasallah 3 kılo olmus bebeğim.. bunları yasayan var mı ben kafama taktım bıraz  :crybaby2:  benım 11 kasımda gorunen dogumum bu degerlere gore 21 kasım gorunuyor  .. ben ne zaman doğurcam bılemıyorum artık yada bebeğim neden böle endişeliyim... elimde değilll :sad1:
6
Arkadaşlar slm, 2 gün önce Kuzenimi Furkan'ımı  kaybettim, Nedeni SSPE hastalığı, sizlere SSPE hastalığının nedenlerini belirteceğim bugün.. Lütfen güzelcene okuyalım..

SSPE, ( Subacute sclerosing panencephalitis )  temel düzeyde açıklayacak olursak kızamık virüsü enfeksiyonunun (beyin iltihabı) sebep olduğu bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır. Kızamık veya kızamık benzeri bir virüsün sebep olduğu az rastlanan  ölümcül bir nörolojik hastalık olarak da tanımlayabiliriz. Hastalık kızamık aşısı olmayan çocuklarda daha fazla görülmektedir.

SSPE, özellikle çocuklarda, nadirde olsa yetişkinlerde görülebilen bir hastalıktır. Genellikle kırsal bölgelerdeki erkeklerde kızamık enfeksiyonundan bir kaç yıl sonra veya 10 yıl sonra bile ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Hastalık yetişkinlerde de görülmekle beraber erkek çocuklarda kız çocuklara nazaran daha sık rastlanmaktadır.

SSPE hastalığının ilerlemesi ise 4 aşamada meydana geliyor:
1. Dönem: Unutkanlık, sinirlilik
2. Dönem: Sıçramalar başlıyor. Tek başına yemek yiyemiyor
3. Dönem: Hasta yatağa bağımlı hale geliyor. Burundan sıvıyla besleniyor
4. Dönem: Komaya giriyor. Yıllarca sürebilecek koma ölümle sonuçlanıyor.

YAKALANMA SEBEPLERİ

1.1987-1998 Yıllarında Kızamık aşısının 12. ve 15. aylarında yapılan aşının 9. aya çekilmesinden dolayı, bu yıllar arasında kızamık vakalarının çok olduğu görülmüştür bazı uzman hekimlerin uyarısına rağmen 2. doza geçilmemiştir. Kısaca bu dönemlerde  tek doz aşı yapılmasından dolayı sspe hastalığı artmıştır.

2.Aşıların bayat olmasından,

3.Aşıların yanlış vurulmasından,

4.Anne Antikorlarının 9. aya kadar korumaması ve bu sürede kızamık geçirmesi yada tam tersi anne antikorlarının yüksek olması aşı yapıldığında anne antikorlarının güçlü gelmesi,

5.Aşı 9. ayda yapılırsa %85 koruyucu özelliğine sahip buda %15 SSPE Hastalığına yakalanma riski var demektir. Gelişmiş ülkelerde genelde 12. ayda yapılıyor, sebebi aşının %95 koruyuculuğu olduğu için ama onlarda kızamık geçiren yok. ondan 12 ayda vuruluyor. Şu an ülkemizde 12. ay 6 veya 7 Yaş arasında aşı yapılıyor.

6.Diğer Sebepler %5-10

Çocuklar geçmişte kızamık geçirdiği düşünülse bile Kızamık Aşı Günleri sırasında tekrar aşılanmalıdır.  

Kızamık aşısı nasıl uygulanır?

Aşılama koldan enjeksiyonla uygulanır. Ülkemizdeki programa göre 9. ayını doldurmuşlara ilk doz ve ilköğretim 1.Sınıfta 2. Dozu yaptırılmalıdır. Dokuz aylıklara uygulanan ilk dozun koruyuculuğu %80 –85 dir. İlköğretim 1. Sınıfta ikinci dozu alma şansını yakalayanlar  için koruyuculuk %95' dir. Sağlık bakanlığının yeni almış olduğu program ilk 12 ay ve ilk okul birinci sınıfta olmak üzere 2 defa yapılmaktadır.


7
Arkadaşlar Merhaba,
     :'( tşk şimdiden.