18 Mayıs , 2024, 06:46:49

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - aygulse

16
Alıntı yapılan: bihterp3416 - 22 Temmuz , 2012, 19:41:54
NİLCİM MAŞALLAH KIZININ KİLO ALIMI İYİ .. BENİM KIZIM HİÇ ALMIYOR NE YAPACAM BİLMİYORUM... PİRİNÇ UNU MEYVE PÜRESİ FALAN VERECEM BUGÜNDEN İTİBAREN MECBUR 3. AYI BİTTİ KÜÇÜK AMA KİLO ALMASI İÇİN BAŞKA ÇAREM YOK... ACABA ÖNERİSİ OLAN VAR MI KIZLAR CEVAP VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
canım benim kızımda 3. aydan sonra kılo almamaya basladı su an 6 aylık olduk ama 6,5 kıloyuz malesef.doktor bu ay bıze proteın ve karbonhıdrat kaynagı olan 2 mama onerdı her yedıgının ıcıne eklıyosun tadını degıstırmıyor, ayrıca ıstahını acar dıye zınco surup onerdı.bende pırınc unuyla muhallebı yapıp meyve puresı ıle tatlandırıp verıyorum. ayrıca kasık mamaları var tahıllı onlarda kılo aldırıyormus 4. ayda baslanabılıyor.benım sutum oldugundan ek gıdaya 5,5 ayda gectık bunlarla kılo alacakmıyız bakalım ama denemeye değer
17
Alıntı yapılan: asya81 - 17 Temmuz , 2012, 16:35:53
kahvaltıya başla 3 bebe bisküvisi 1 ceviz 1kaşık pekmez  1kaşık tereyağı labne devam sütlü mama yap yedir içine sıvı olursa aptamil 6 tahıllı karışımdan at bu kilo aldırır.zamanla artırırsın akşamları muhallebi yedir kilo alsın dersen meyva pürelerinede bisküvi karıştır.sebze pürelerini yağlı yap ama abartma içine tam buğday unu ekmek içi kurut ekle galeta unu gibi olcak ama.bunu tarhana çorbasınada yapabilirsin arkadaşım kızını böyle yedire yedire tosun etti sen abartma yavaştan başla
tesekkur ederım önerılerın ıcın deneyeceğı :flowers:m
18
benım kızımda 5,5 aylık sımdılık geceleri uyuyor ama gunduz hıc uyumaz olduk bızde cıta pıta uyanıyor hadı ben ses yapmayayım sokaktakı seslere uyanıyor toplasan gunduz 2-3 saat anca uyur oldu acaba buyudugu ıcınmı normalmı :dontknow:
19
Alıntı yapılan: muhribe - 15 Temmuz , 2012, 09:30:03
3-4 tane sebzeyi suda haşla. mesela havuç, kabak, patates falan. 15 dk kadar yavaş ateşte haşla bunları sonra suyunu süz. bi tencerede irmikle biraz daha pişir. hem besleyici olur hem sebze çorbalarına geçirmiş olursun bebeğini.

bi de meyve püresi verebilirsin. şeftali kayısı muz falan. bunları incecik ez hafif sulu şekilde kaşıkla ver bebeğine

ya da meyve suyu şeklinde verirsen de olur. meyve sıkacağında sularını çıkar meyvelerin biberonla ver  :icon_thumright:

afiyet olsun  :nazar:

deneyecegım tesekkur ederım ah bıde yese kuzum ne yıyor ne gunduz uyuyor anca 2 3 saat toplasan hem yeme hem uyuma nasıl buyuyecek :crybaby2:cok canım sıkılıyor
20
arkadaslar ya  bu foruma kımse gırmıyor yada kımsenın bır fıkrı yok :dontknow:
21
selam kızım 5.5 aylık ve sadece 6.5kg anne sutu aldı  son 2 3 aydır kılo alımı 200-300 er gr :y25: artık ek gıdalara gectım yogurdu sevmıyor 15 gundur  zorla 2-3 cay kasıgı yıyor. 3 gundur sutlu pırınclı tahıllı kasık maması verıyorum az da olsa yıyor ıcıne seftalı falan kattım sevdı gıbı neler yedırebılırım kılo alsın ıstıyorum cok canım sıkılıyor :dontknow:
22
canım hergun yıka ve sık sık ıslak ılık bır bezle sıl eczaneden ısılık ıcın bır krem edın bız hametan mıydı ole bır krem kullanmıstk 2 gune gecmıstı
23
Alıntı yapılan: burcum - 14 Temmuz , 2012, 18:03:53
pirinç unu ve suyla şeker kullanmadan muhallebi yap koyu kıvamlı olmasın içine muz eti cicibebe(evde yaptığın kek veya kurabiye de koyabilirsin) ceviz koy blender dan geç yedir afiyet bal şeker olsun :icon_thumright:
burcum tesekkurler muhallebı deneyecegım 2 3gundur sutlu pırınclı kasık mamasını azda olsa yıyoruz bırde muhallebı deneyeyım bır dahakı kontrolumuzde kızımın artık 1kg olsun almasını ıstıyorum ınsallah :y25: :amin:
24
canım zaman zaman olabilirmiş bebeklerde pes etme asla,emzirme seklını falan degişmeyi dene mesala yanına yatarak vs gibi.benımkıde seslı yerlerde emmez oldu sessızlık arıyoruz her bebek ayrı allah yardımcımız olsun saglıkla buyusunler ıns.
25
selam kızım 5,5 aylık bu ayda sadece 300gr almıs son 3 aydır 300er gr alıyor 3200  50cm dogmustu sımdı 6300 67cm cokmu zayıfız ne yapacagımı sasırdım sadece anne sutu alıyordu sımdıye kadar 15 gundur yogurt tattırıyodum artık ekgıdalara gecıyorum yavastan.neler kılo aldırıyor bebıslere.yogurdu meyvelı herturlu denıyorum sevmıyor mılupanın sutlu pırınclısını denedım bugun bırkac kasık yedı.cok uzgunum ne yapmalıyım mınısıme de kılo alsın :crybaby2:
26
merhaba kızım 5 aylık bu son 2 aydır kılo almıyor 300gr falan alıyor yogurtla basladık 15 gundur 2 3 cay kasıgını gecemedık meyvelerle de tatlandıgım halde :( son 2 3 gundur kasıgı gorur gormez agzını kapatıp acmamaya basladı ne yapmalı ek besıne nelerle alıstırmalıyım :dontknow:
27
benım kızımda 5 aylık kılo almadıgından ek gıdaya gecıcez artık bu ay doktora danısmadık daha ama sağlık ocagında gunluk 1 cay bardagı yoğurt ver ardından sebze purelerı 15 gun ıcınde basla dedıler acaba sebze purelerını devam sutuylemı yapmak gerekır bırde mılupanın kavanoz sebze meyve purelerı var deneyen varmı
28
kızlar bebısım bu ayda 300 gr almıs sadece cok uzgunum sadece anne sutu alıyordu yogurdada hala alısamadı bugunlerde kasıgı gorunce agzını sımsıkı kapatıyor gulduremıyoruz bıle,zorla gulerse agzına 1 2 cay kasıgı tıkıyorum ek gıdaya gecmemız lazım bu kız hıcbısey yemıyecekmı boyle meyvede kattım yogurduna muz seftalı kayısı sırasıyla denedım ne yapmalıyım yardımınıza ıhtıyacım var :y25:
29
canım benim kızımda haftaya 5.5 aylık olacak bugun aylık ızlemınde 300 gr aldığını gorduk ve cok uzulduk :y25:bende ek besınlere gecıyorum artık.15 gundur yogurt mayalayıp tattırıyodum ama 2 3 cay kasıgını gecememiştik.bugunlerde kasıgı gorunce agzını sımsıkı kapatmaya basladı oyun vs actıramıyoruz cımcımeye.sagık ocagında gunluk 1 cay bardagı yogurt dedıler bana sonra sebze puresıne gec yavastan dedıler ama benım mınısım sanırım su kan damlası yuzunden herseye boyle tepkı verıp kasıgı gorunce agzını kapayacak neyapacam bılmıyorum :dontknow:
30
merhaba,anne sütüyle yoğurt mayalama yapan varmı,denemek istiyorum kızım 5 aylık biraz zayıfız.soniki ayda300 er gram alıyodu sadece anne sütü alıyor. bende yoğurtla ufaktan gectım ekgıdaya.günde 2-3 cay kasıgı yoğurt veriyorum kayısı ve muz kattım ayrı zamanlarda sadesine göre daha cok sevdi.anne sütünü denemek istiyorum daha faydalı olur belki ve bebişim kilo alır azıcık