19 Nisan , 2024, 03:51:21

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - sevda

6061
Bebek Sağlığı ve Eğitimi / Ynt: GECE BESLEME:
01 Ağustos , 2007, 16:07:33
Ben 1 yıl boyunca emdirdim ve içim rahat onu emdirebildiğim ve anne sütünü verebildiğim için kendimi çok şanslı buluyorum bence sizde mutlu olun bu çok güzel ve çok özel bir duygu.Biraz daha büyüyünce zaten emmek istemiyorlar emdirebildiğiniz kadar emdirin derim.
6062
Merhaba canım ben sevda yenilerdenim bencede sakıncalı hem doktorumun tavsiyesiyle hemde kullanan arkadaşlarımın, onun yerine kendin hoplatsan  ;) daha iyi olmazmı hem zararsız hem parasız nedersin :-*.
Ben yürüteçi'de çok fazla kullanmadım erkek olduğu için dr. günde en fazla yarım saat önermişti zaten ama yinede sen bilirsin çocuklarımız herşeyin en iyisine binsin en iyiysinde oynasın diyoruz ama gelecek için milli bir yaramaz herşeyi yaptıracak bir çocuk yetiştiriyoruz farkında olmadan bazen bence herşeyleride olmamalı sen ne düşünüyorsun bukonuda? :opucuk:
6063
Yok hayır hiç kullanmadık onu doktor gerekli oluncamı yoksa genelde kullanılması gerekenlerdemi veriyor bizde öyle bir durum söz konusu olmadı.Ben her ay 1 yaşına kadar hep dr. gittik bu durumu izah ettiğimdede normal bu demişti zamanla alışır dedi fakat halen alışamadık yaa ,ben denemeler yapıyorum ara ara onu sıkmadan ,ama pek bir sonuç aldığım söylenemez ayşegülcüm.
    Mesela kıymayı çorbada yoğurtla vermek kaydıyla yiyo ama köfte yemiyo,yiyemiyo eğer olaki bir parça aldı diyelim yutamadı hemen diğer önce ne yediyse onunla beraber hepsini çıkarıyo. :igrenc:
   
Ben ozaman okadar çok üzülüyorumki anlatamam sana kusması sorun değil onu o halde görmek üzücü :'(
  Yaa canım ben dünden beri deniyorum bebeğimin resmini koymak için ama yapamıyorum bana nasıl yapacağımı söylermisin? :honk:
6064
Evet tahlil yaptırdık 1 yaşında da zaten çekaptan geçmişti hiçbir sorun yok anlayamadım neden bana bukadar çektiriyor yememek için acaba benmi sabırsız davranıyorum hemen yesin katı besinleri diye ,sanki hep böyle devam edecekmiş gibi geliyor. :honk:
    Bu arada senin bebeğin kaç aylık? :flowers:
  Bebeklerimiz büyüyünceye kadar sanırım hep bir sorun olucak hep bir problem için çağre arıycakmışız gibi geliyor! :y25:
Birdaha görüşmek üzere hoşçakal. :opucuk:
6065
Merhabalar anneler ben sevda yeni üylerdenim malumunuz bebeğimin preblemleri nedeniyle karşınızdayım sözü fazla uzatmadan hemen konuya gireyim. ::)
            Benim oğlum 15 aylık ve halen katı besinleri, sabah kahvaltısını(karışık hazırlıyorum) sade yiyemiyor. Ben her defasında denerken o red ediyor 6 dişimiz var acaba onun eksikliğindenmi?yoksa benimkinin genel isteksizliğindenmi? bilinmez yediremiyorum çokda fazla zorlamakta istemiyorum ama ben çok üzülüyorum yaa ???
         Benim gibi bu sorunları yaşayan anneler varsa yardımınızı bekliyorum ne yapabileceğim konusunda bir fikir verebilirseniz çok memnun olucam şimdiden teşekkür ederim ilginize sevgilerle.
6066
Canım biz burdurdayız ve doktorun muayenhanesinde yaptırdık doktorumuz eşimin müşterisiydi bu arada eşim optisyen(gözlükçü) ondan normalde 200 dü bizden hiç almıycaktı ama biz çok ısrar ettik ve 100 verdik bitanem 800 de çok yaa bu devirde ne bu yaa herkesizenginmi sanıyo bu doktorlar anlamadım herşeyin bir makul fiyatı olur dimi ama ben bu gibi durumlara çok kızıyorum yaa. Sen nerden yazıyorsun canım?
  Bu arada en kısa zamanda yaptırmak en doğrusu çünki gelişiminide etkiliyor sizdede oldumu ama arhanımda oldu o
zaman yemiyoduyesede yaramıyordu iyleşince ayda 1 kilo hasta oluncada 200 gr belki idi.
   Umarım en kısa zamanda olur ve biter birde hareketli dedeğin için genele yönlendirebilirler ama sen çok iyi tutacak birilerini bul en kısa zamanda bitiyo zaten belki sizinki, bizimki kadar uzunda sürmez bitanem kalbini ferh tut olurmu bak en azından ilerde bu pisikolojiyi yaşamıycak ve çok rahat olucak bunları düşün ama bunu yaptırayım derken de kazıklanmanıda istemem biz 8 ila 10 yaşında falan yaptırıcaz düğününü, hem hafızasında da kalır güzelde olur diye ,mevlüdünü ve düğününü ozamana sakladık artık sen nasıl istersin bilimiyorum ama oğullarımızın erkekliğe ilk adımlarını attığını görmek erken dahi olsa güzel bir duygu ben çok ağlamıştım ama olsun ilerde gülcez dimi annesi.

6067
Canım lokal anesteziyle oldu ben öyle uygun gördüm çünkü daha 4.5 aylıktı birde genel anesteziden çıkışı daha problemli oluyor o nedenle istemedim bence ya 1 yaşına kadar yptır eğer bizim gibi bitikse pipisi ve idraryoları enfeksiyonu yaşıyorsa hemen yaptır derim çünkü çok zor hastalığı.
   Ama genelde doktorlar 2 yaşına kadar uygun buluyorlar yaptırmak için eğer biyüyünce olsun istiyorsanda 8 yaş sonrası, olması en doğru yaş sınırlaması.
   İyleşme sürecine gelince tabiki küçük olunca daha çabuk toparlanıyor ama ilerleyince biraz daha zorlaşabiliyor.Biz ilk gün ağrı kesicilerle özellikle calpol'i çok vermiştik o gün sonraki gün herşey normaldi ama o zamanlar emiyodu bebeğim doktor bize ameliyat saatini 11 olarak belirledi ve sabah 8'den sonra emdirmememi söyledi ve 11 de başladı ameliyatı 11.30 dasona erdi ama ben o yarım satte her geçen saniyeyi saydığımı ve bir an önce bebeğimi o masadan alıp bağrıma basmak için saydığımı hatırlıyorum birde ağlayışımı sonra eve geldik ve saat 16.30 emdi beni ilk gün tabiki ağlamalrımız oldu ama inanki geçiyor bitanem neler geçmediki 15 aylık oluncaya kadar inanki herşey yolunda olucak buna inan sadece buda geçicek de ben hep öyle diyorum bir sorun yaşıyınca ve nihayetinde geçiyorda kah zor kah kolay dimi çok öptüm by.
6068
 :love7:Merhaba berrak ben sevda bende ilk hamileliğimi ve heyecanını bundan 15 ay önce yeaşadım ve normal doğumla bebeğimi dünyaya getirdim öncelikle herşeyi zamanla yapmanı öneririm.Ben oğlumun kayafetlerini 6'cı aydan sonra almaya başladım, bence hastane çantanı hazırla 7 aylıkken hepsi hazırdı hepsini yıka güzelce ütüle sakin olmaya çalış .
        Ben hamileliğimden 51 den 71'e çıkmıştım düşük kilolu olduğum için çok fazla aldım şimdi 53 kiloyum yani eğer öncen zayıfsa veriyorsun bitanem otomatik olarak gidiyo ama oğlum 4kg30gr doğdu birde su plesenta derken ilk ay 13 kilo gitmişti ama vücuttaki su 6 ila 7'ci aydan sonra gidiyo bebeğimin adı arhan biz bir istabul masalını çok severek izliyorduk ordan esinlenmiştik ve çevremizde hiç yok bu isim.
        Eğer sormak istediğin benimde yardımcı olabileceğim şey olursa mutlaka yaz elimden ne geliyorsa sana yazarak cevaplamaya çalışırım bu arada ellerin ve ayaklarına gelince bende aynı sıkıntıları yaşadım ve doktorum çok fazla protein almamamı ve dinlenmem gerektiğini söylemişti eğer çalışıyorsan bunlara dikkat etmeye çalış çünki son 2 ay biraz daha fazla kilo alıyorsun balık yemeye çalış son zamanlarında bebeğin beyin gelişimi için çok önemli son aylarda birde hep sola yatmaya çalış bebeğin beslenmesi soldan daha kolay ve daha sğlıklı oluyormuş sağa göre benim arakadaşımın tavsiyesiydi belki bebişimin kilolu olması bundandı bilimiyorum çok öpüyorum allah hayırlı doğumlar nasip etsin.
6069
 :hello:Merhabalar benim ğoluşum 06.05.2006.da doğdu hıdırellez bebeği yani bahar bayramında geldi dünyama meleğim.Senin bebeğin nasıl nerden yazıyosun şimdi nasıl ben burdurdan yazıyorum oğluşum şu anda 81,5 cm 11,700 kg biraz zayıfladık ama yaz sıcaklarında yemiyo artık eskisi gibi ne yapıcam bilemiyorum benden şimdilik bu kadar yazışmak üzere şimdilik hoşçakal.
6070
 :-[Canım merhabalar bende oğlumu 4,5 aylıkken mecburen sünnet ettirdim çünkü bitikti yani 2 defa idraryolundan hastanelik olduk mecburen hemen yaptırmak zorunda kaldık ben genel anestezi istemedim zaten doktorumuzda istemedi gerekde duymadı lokal'le yarım saat de bitti ve 4 gün altı açık kaldı sonra iyileşti bence lokal olmalı.
6071
 :icon_thumright:Merhabalar ben chicco'nun telsizini aldım ve halen kullanıyorum oğluşum 15 aylık bu arada bence alınması lazım çok yakınında olmadıktan sonra bir sakıncası yok mesela biz yazın dışarda balkonda oturuyoruz ve yatak odası çok geride kalıyor hemen telsiz devreye giriyor ve bizde rahat rahat sıcakta evde bunalmadan balkonda otura biliyoruz yada misafir geliyor odasını kapatıyorum içerde televizyon açık birde çocukların sesi o zaman yine telsiz giriyor devreye yani eğer istenilirse her daim kullanılabilecek şey sadece nerde nasıl faydalanılmasını istersen ondan çok iyi sonuç alabilirsin umarım bilgilerim faydalı olur senin için sevgilerle hoşçakal.
6072
:nazar:Füsuncum merhaba bende antalyadan burdura geldim yani hemen hemen yakın sayılırız demek istedim benimde ilk bebeğim ve 15 aylık olucak ağustosun 6'sında ben her sorunda yada herhangi bir problemle karşılaşsam hemen dok, arıyorum çünki içimin rahat etmesini istiyorum  dok iletişim o yüzden çok önemli ben önce soruyorum sonra beni tatmin edtmiyorsa hemen tahlil yaptırıyorum bende oğlumu 1 yıl boyunca emdirdim ve kakasındaki farklılıklar hep vardı o dönemlerde bunu hep normal kabul etti doktorumuz ama bende biraz endişe duyunca 2 defa tahlil yaptırdık ve gerçektende normaldi şimdide kabızlıkla uğraşıyoruz yani her evresi biraz sorunlu daha sonra yeme bozukluğu dişleri yürümesi derken zaman şu ana kadar su gibi geçti kah güzel kah dertli ama herşeyiyle çok güzel.Ben'den şimdilik bu kadar hoşçakal bitanem bebişini öp benim için by.