28 Nisan , 2024, 13:25:16

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - RuHGuZeLi

46
30 haftayaşındayım; bu günlerde anneciğim hep sol tarafına yatıyor böylece organlarına kan gidişi ve kan dönüşünün en az şekilde engellenmesini sağlıyormuş. Bu şekilde uyumakta zorlanınca karnının altına veya bacaklarının altına yastık koyuyor. Mide yanması olmaması içinde vücudunun üst kısmını alt kısmına göre hafifçe yukarıda tutuyor. Lanugo tüylerim kaybolmaya başladı, göz kapaklarımı düzenli olarak açıp kapatabiliyorum tabii 1,5 kilo oldum artık. Biliyor musunuz kemik iliğim kan yapabiliyor artık...

Oğluşum seni çok özledim minik adamım. Bugün babamızla konuştun ne güzel kıpır kıpır kıpırdadın kuzum babamızın sesini tanıyorsun dimi bebeğim.Baban oğlum dön dön de erken gelme dedikçe sen kıpırdadın inş baba sözü dinlersin kuzum...
47
Geçer az kaldı goncacığım. Bu zamanlarda geçer  :opucuk: Biz bu sıkıntıları hep gülerek hatırlayacağız inşallah  vee sonunda zafer bizim olcak  :basardim: :basardim:
48
Yok dahil değil ayşecim baş popo uzunluğu sanırım  :k06: Onun bir formülü vardı ama unuttum gerçek boyunu bulmak çin baş popo uzunluğundan yola çıkılıyordu.
49
Canım ben 12. haftadan sonra kilo almaya başladım her ay 1 kilo aldım sonraları artıyor zaten kilo alman
50
Amin inş. çabucak geçer  :amin:
51
Alıntı yapılan: KasrıCinan - 18 Aralık , 2013, 09:48:26
Kızlar dün hastaneye gittim.gebe eğitim merkezine kayıt oldum,,,ebeler veriyor eğitimi..doğumda yanımızda olacak ebelermiş.aslında en son gittiğim kontrolde kayıt olacaktım geç kaldığım için ocak ayındaki ilk gruba kaydettiler...o gün de şansıma eğitim varmış.Devlet hastanesi ayrıyetten gittiğim hastane.artık buraya karar verdim.özeli bıraktım gitmedim kontrolüne..gebelikle ilgili herseyi anlatıyorlar.sanırım benim gittiğim de son dersleriymisti..en son pilatesle egzersiz  spor esneme hareketleri yaptırdı ebe,,,ve en son doğumhaneyi gezdireceğim dedi..bende çok merak ediyordum.doğum koşullarını bilmediğim için orda doğum yapmak istemiyordum..yanlız özelde doğum yapınca ilk girince çok basık sıkısık geldi odalar.ordaki konfor yok tabi..sonra sancı anında odalar müsait hasta az olursa yanınıza bi bayan veriyoruz dedi,,,ve doğum anında isterseniz eşiniz veya annenizi kimi isterseniz 1 kişi alıyoruz dedi.ve o an bebek doğarken kucağınıza verdiğimiz ilk anda fotoğrafınızı çekip size hediye ediyoruz dedi çok sevindim.özelde bile yapmamıslardı oğlumda böyle..çok sevindim o yüzden  :hello2: :hello2: :laughing7: :laughing7: doğumhaneye gittik..bebeği doğutturuyoruz ondan sonra hemen bacağınıza yanınıza koyuyoruz o esnada ben kordonunu kesiyorum sonra hemen baş ucunuzda kafanızın yanında bebeğinin bakımını ve hemen aşılarını yapıoyruz sonra hemne bebeğinizi yanınıza veriyoruz sonra o sekilde artık geriye kalan sonunu vs dikişini bebeğininiz kucağınızdayken yapıyoruz dedi...benim oğlumu hemen vermemislerdi bakımını yapmaya aldılar görememİstim..simdi çok sevindim böyle görüp anlatınca.hemen küçüK doğarsa sıkıntı olursa hemen küvezde başucunda hemen servise götürülüyor.ayrıyetten emzirme konusunda sütünüz gelmez bebek emmezse bir hemsire veriyorus sizinle o ilgileniyor dedi...sonra hemsire odasına götürdü..bütün ebelerle tanıstırdı...doğumda tanımamız için korkmamamız için..sonra özel oda tutabiliyorsunuz önceden arayıp dedi..öyle iste..AMA üzüldüm nedense ya özeldeki konfor yok basık odalar ferah değil küçük..sonradan da ama güzel ilgileniyorlar.nasıl olsa o sancıyı ben çekeceğim bide ebelerle anlasırsam sorun olmaz boşver sen doğurmaya bak dedim öyle rahatlattım kendimi..sancıdan nasılsa bi yeri gözün görmeyecek dedi durdu annem..ÖNCEDEN GİDİP DOĞUM HANEYİ YOĞUM BAKIMI AMELİYATHANEYİ GÖRMEK çok iyi oluyormuş inan rahatladım..sizde gidin görün derim

Ne kadar güzel keşke bütün devlet hastaneleri öyle olsa  :y25: :y25: Bende devlet hastanesinde doğurmak istiyorum. Özelde o kadar para vereceğime oğluma harcarım o parayı daha iyi. Ama bir yandan da korkmuyorum da değil. Vicdansız hemşireler ebeler de çok fazla. Artık kanıksamışlar doğumları sanki doğal rutin bir olay gibi karşılıyorlar. Ağrılarımızı filan hiç umursamıyorlar. Birde doktorun gelmiyor diye biliyorum kim nöbetçi ise o giriyormuş doğumuna  :y25: Eğer sezeryan olursam ki hiç istemiyorum devlette yaparım doğumu kendi doktorumun nöbetine denk getiririm. Ama normal yaparsam riske atmak istemiyorum kendimi de bebeğimi de  özelde yaparım :y25: Allah bizlere hayırlı doğumlar , Vicdanlı bir ekip nasip etsin inş.  :amin:
52
Biz de 29+3 günlük iken 1500 gr kilomuz boyumuz da 33 sm miş. Boyumuz sankim bana biraz kısa gibi geldi herhalde doğuma kadar uzar
53
Bugün 73 Şırnaktaymışız. Acaba nesi meşhurdur ki oranın... Çok soğuktur şimdi ora kalın giyinmek lazım
54
Goncacım senin minnoş pek sivriydi sanırım o yüzden çok yanıyor miğden yukarı çıktığından... Ben hiç yanma yaşamadım Baharatlı asitli şeyler sürekli yiyorum.

Allah herkeze benim hamileliğim gibi bir hamilelik versin çok rahatım Allaha şükürler olsun...

Allahıma şükür oğlumda baharatı seviyor.

Bizim sucuklu yumurta günlerimiz aynen şöyle geçiyor.

Annem kahvaltı da sucuklu yumurta yapıyor ve biz daha annem yapmaya başlar başlamaz anlıyoruz. Oğlum daha ben uyanmadan tepikleriyle uyandırıyor. Anne kalk canım istiyor karnım acıktı diye  :k06: Tabi koşa koşa gidip yemeğimizi yiyoruz. Annemin dediği şe şu kızım sucuklu yumurta yaptığımız zamanlar seni uyandırmaya hiç gelmiyorum kendiliğinden geliyorsun ama diğer günler kapının önünde bağırmaktan helak oluyormuş kadıncağız  :k06: Kızım kalk demekten dilimde tüy bitiyor diyor  :k06:
55
Aşırı sabırlıyımdır goncacığım bekliyorum bakalım  :opucuk: Anasına azcık acır diyorum ama acımıyor oğluşum doğsun bende ona acımıcam ısırcam poposunu poposunu  :k06:
56
O baskı hissinden ziyade ben tekme yiyorum paso rahmime doğru oğlum futbolcu olcak herhalde canımı fena yakmaya başladı. Halen dönmediğini burdan anlıyorum makat pozisyonunda hala ...
57
Ah ah hiç bir hamilelik problemi yaşamadım tek şikayetim bu bel ağrıları... Ölüyorum sanıyorum bazen eşimde yanımda yok ki masaj yaptırayım. Hele bu haftalar otururken bile ağrılarım var illa yayılcam otururken popoyu öne kaydırıp arkama yastık alıp öyle oturucam yoksa imkanı yok dik oturamıyorum. Allah yardımcımız olsun az kaldı ama zor geçicek gibi bu 72 gün
58
Benim kulağıma ilk okunan isim dilek olmuş.Çünkü annemin dileğiymişim. Ama halamların baskısına dayanamayan babam gitmiş nüfuz müdürlüğüne begüm yazdırmış. Şimdi ben diğer tarafta begüm mü dilek mi diye çağırılıcam  :k06:

Bu arada oğluşumun isminde çok kararsız kalıyorum aslında belli gibi ama emin olamıyorum. Sonuçta bu isimlerde insana birer karakter veriyorlar. Çağan yağız olsun istedik sonra teyzemin torunu çağan ismini söyleyemedi çan çan dedi çocuk. Aklıma takıldı oğluşumla okulda dalga geçmesinler bu yüzden  :y25:
59
Bende gamzeyi çok severim ama ayvayı pek sevmem  :honk: Nasıl yesem de oğluşumda gamze çıksa  :k06:
60
Cuma günü 30. haftama giriyorum ve 8.5 kilo aldım. Bu ay ben pek kilo almadım ama oğlum baya kilo almış 1500 gr olmuş. Allahın izniyle 15 kiloyla kapatmayı düşünüyorum.