(http://3.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TBYr4g1EwBI/AAAAAAAAAdQ/ectyqoA_zXg/s1600/DSC_0491.JPG)
Kuru Baklava
malzemeler
*12 yaprak hazır baklava yufkası
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı tahin
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı fındık
yapılışı
*küçük bir tavada tereyağı eritilir ve soğutulur.1. yufkanın üzerine fırça yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülür.üzerine 2. yufka koyularak tekrar yağ sürülür.
*3. yufka koyulur, üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir.
*yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır.
*kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
*Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
(http://1.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TA5KxtY-YWI/AAAAAAAAAaY/3Mo5UTyq1fQ/s1600/mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B11.JPG)
(http://3.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TA5J--63YMI/AAAAAAAAAaQ/R6IcXzlWOTs/s1600/mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B12.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TA5JAnkP35I/AAAAAAAAAaI/NmVSoswmLWc/s1600/mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B13.JPG)
(http://1.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TA5H-KqgmwI/AAAAAAAAAaA/3RoSx_3nwFo/s1600/mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B14.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TA5G7meDz6I/AAAAAAAAAZ4/lbYsxLz3f2s/s1600/mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B15.JPG)
Alıntı
:hungry: :hungry: :hungry: