Fallik Dönem ve Odipus Kompleksi

Başlatan °•.ℓανιηуα.•°, 02 Mayıs , 2013, 23:50:25

« önceki - sonraki »

°•.ℓανιηуα.•°

Bu dönem, 3-6 yaş dönemini kapsar. Haz bölgesi penis ve klitoristir. Ağız ve anüs haz alanı olarak önemini sürdürse de bundan sonra cinsel organlar ön plana çıkar. Fallik dönemde ki çocukların karşı cinsten ebeveyni sevmesi, aynı cinsten ebeveyni rakip olarak algılaması en belirgin özelliktir ve Oidipus kompleksi olarak adlandırılır. Özetle Oidipus kompleksi, çocuğun karşı cinsten ebeveyne cinsel duygularla yaklaşması, aynı cinsten ebeveynle yarışmaya girmesi ve ona nefret duymasıdır. Oidipus kompleksi erkek çocukta babaya karşı duyulan düşmancıl duygular cezalandırılma ve iğdiş edilme korkusunu beraberinde getirir. Oidipus kompleksinin çözülmesi sağlıklı bir gelişim için koşuldur. Bu döneme özgü cezalandırma korkusu, suçluluk ve utanç duyguları bu kompleksin çözümünü güçleştirir. Kompleksin çözülmesi gerçek kişiliğin bulunmasına, anne baba dışındaki dostluklar ve cinsel ilişkiler geliştirilmesine olanak sağlar. Mutsuz evliliklerde, arkadaş edinememelerde, tek bir insana saplanıp kalmalarda, sık sık eş değiştirmelerde, baba ya da anneye çok benzeyen insanları arkadaş olarak sevmelerde ve cinsel sorunların büyük bir bölümünde çözülmemiş Ödipal sorunların etkili olduğu düşünülmektedir. Ayrıca abartılı ve yoğun suçluluk duyguları, aşırı utangaçlık ve cezalandırma korkuları da aynı çatışmaların sürmekte olduğunu gösterir. Ödipal sorunların çözümü uzun bir zaman ister. Bir bölümü yaşam boyu sürer, hattâ çözülmeden kalır, ergenlik döneminde aynı sorunların alevlenmesi bu düşünceyi destekler.



alıntıdır...



°•.ℓανιηуα.•°

arkadaşlar bildiğiniz üzere freudun psikoseksüel gelişim dönemleri var ve fallik dönem 3-6 yaş arasını kapsıyo. kişiliğimizdeki birçok sorun bu dönemin izlerini taşıyo freuda göre.



Emine

Benim kız da henüz böyle birşey olmadı tam tersi erkeklere gıcık. O erkek oyuncağı istemem o erkek rengi o çizgi filmde erkek var izlemem . Takmış durumda herşey pembe olsun istiyor.

°•.ℓανιηуα.•°

ama mutlaka babasına daha bi hayran olma,ya da senden babasını kıskanma olayları olmuştur  :D

erkek çocukları da annesini babasından kıskanır. babasını kendine rakip olarak görür.

bi de her çocuk aynı olmuyor tabiki.

ama yine de kızların baba hayranlığı,erkeklerin de anne hayranlığı vardır.



Emine

Sen neden erkekleri istemiyorsun dediğimde bana "çünkü babam erkek sen babama iyi davranıyorsun hep, ama bize kızıyorsun" dedi.  :D

°•.ℓανιηуα.•°

:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

bak sen zilliye  :ehi: :ehi: :ehi: laflara bak yaa tam dilli düdük bunlar.



cananyakut

kızlar babaya erkekler anneye düşkündür kıskanırlar bu çok normal