Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - _nilgun_

1
Merhabalar.Hamile kaldığımdan bu yana bu forumdayım. İyi kötü bir sürü şey paylaştık. Allah kimseye benim başıma geleni yaşatmasın.

2 hafta önce sezeyan için hastaneye gittim. Sabah erkenden doğuma alındım. Doğum sırasında ayıktım. Doğum gerçekleşti fakat, doğumun olacağı günün gecesi bebeğimin boynuna kordon dolanmış ve doğumdan kısa bir süre önce karnımda ...........  Ameliyat ekibi paniklediğinde bir şeylerin ters gittiğini anlamıştım ama böyle olduğu aklımın ucundan bile geçmemişti.  Günlerdir ilk defa yatağımdan bugün çıktım.

Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın....
2
Doğum / Spinal Anestezi ile Sezeryan olanlar
31 Aralık , 2012, 14:06:26
Selam kızlar, spinal anestezi ile sezeryan olanlar tecrübelerinizi, yaşadıklarınızı paylaşır mısınız? Memnun kaldınız mı, hastanede nelere ihtiyacınız oldu? Benim gibi bu yöntemle doğum yapacaklar tecrübelerinizden faydalanmış olur
3
Doğum / DOĞUM ÇANTASI
21 Aralık , 2012, 16:52:01
Selam kızlar.Doğumuma az bi süre kaldı.Bebeğimin her şeyi hazır.Şimdi kendiminkini tamamlıyorum. Sizlerden fikir almak istedim. Doğumum sezeryan olacak, gecelik mi pijama takımı mı rahat oluyor(ocak da doğum yapacağım için kara veremedim, ince bi kumaş mı tercih etmeliyim yoksa polar tarzı sıcak tutanlardan mı).İç çamaşırı yüksek bel mi normal mi kullanmak gerekiyor, onun dışında nelere ihtiyaç oluyor? Tecrbelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
4
Sizin Seçtikleriniz / HAMİLE GİYİM
10 Eylül , 2012, 09:58:20
Merhaba kızlar, ben bulunduğum yerde bir kaç mağaza görüp göz gezdirdim ama modelleri hiç beğenmedim.. Yaşıma da uygun değillerdi zaten...
Siz hamileliklerinizi nerden aldınız. Daha doğrusu markaları yazabilir misiniz? İnternet üzerinden alıyorsanız, hangi siteden ya da markadan alıyorsunuz??
Bir de önümüzdeki günler de özel günler ve davetler var. O yüzden kendime şık hamilelikler almak istiyorum ama bulamadım. Fikir verirseniz sevinirim.
5
Merhaba arkadaşlar. Ben 17 haftalık hamileyim. Ayrıntılı ultrason randevu aldım. Fakat hastaneler arasında çok fiyat farkı var ben de merak ettim. Sizler hangi hastanede ne kadara yaptırdınız. Bir de nasıl bir şey bu ayrıntılı ultrason bilgi verirmisiniz?
6
Merhaba arkadaşlar, bu bölümde beğendiğimiz , bebişimize koyduğumuz veya  koymayı düşündüğümüz isimleri anlamlarıyla beraber paylaşalım. Benim gibi bebişine isim bulamayanlar için faydalı olur diye düşünüyorum :)

7
Merhaba kızlar, gebelikte bildiğiniz üzere ciltte lekeler, çatlaklar, sivilcelenme gibi problemler oluyor.

Ben 16. haftamdayım , şuana kadar bir problem yaşamadım ama tenim çok beyaz ve hassas olduğu için endişeleniyorum.

Bu tarz problemleri en aza indirmek için neler tavsiye edersiniz. Yani oluşmadan önce yapılacak bir şey varsa yapmaya başlayalım.

Ben hamile kalmadan önce de vücuduma her duş sonrasında bebe yağı kullanıyorum, dışarı çıkarken de yüzüme güneş kremimi sürüyorum. Hamile kaldıktan sonra başka bir şey yapmadım.

Bir de bu problemi yaşayan arkadaşlar kaçıncı haftada yaşadınız? offf çok konuştum :)
8
Selam kızlar 15+3 hamileyim. Ama ultrasonda 16+4 olarak görünüyor. Bugün doktora gittim. Bu arada cinsiyetimizi de öğrendik, oğluşum olacakmış.
Benim kafamı karıştıran şey doktor plasenta nın doğum kanalının önünde olduğunu eğer böyle kalırsa normal doğum yapamayacağımı, sezeryanın da biraz sıkıntılı olacağını söyledi. Çok fazla üstünde durmayalım ilerde detaylı konuşuruz dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
9
Spor / Outdoor / HAMİLELİKTE SPOR YAPANLAR
28 Haziran , 2012, 10:37:58
Kızlar ben 11 haftalık hamileyim. 3.ayım bittikten sonra spor merkezine gitmeyi düşünüyorum. Gitmeyi düşündüğüm merkezde yoga, plates, nefes egzersizleri vs gibi programlar mevcut. Henüz doktorumla görüşmedim ama bu tarz egzersizlerin normal doğumu kolaylaştırdığını duydum. Tecrübeli anneler bu konudaki fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?
10
Anne, Bebek ve Çocuk / GİZLİ ATEŞE DİKKAT
27 Haziran , 2012, 19:10:21
Biraz önce çok kötü bir haber aldım kızlar. Kuzenimin 1.5 yaşındaki kızı 2 gündür yoğun bakımdaymış ve bugün vefat etmiş..

Ufaklığa hastalandığı gün aşı yapılmış. Aşı yapıldığı günün gecesi annesi uyanıp çocuğu kontrol ederken bi bakmış mosmor,kalp atışı yok, sonra ambulansta geri döndürmüşler ama beyni yarım saat oksijensiz kalmış malesef. Çocuğun ateşi yükselip havale geçirmiş. Gizli ateş olduğu içinde aile farkedememiş.

Gizli ateş konusunda çok fazla bilgi sahibi değilim ama paylaşmak istedim. Ben daha önce böyle bir şey duymamıştım, en azından benim gibi duymayanlar varsa araştırıp bilgi sahibi olur.
11
Kızlar mide bulantınız hangi hafta başladı hangi hafta bitti. Benim bulantılarım 5. haftada başladı şuan 11.haftamdayım ve daha da şiddetlenerek devam ediyor. Günde en az 4-5 kere çıkarıyorum, bazen bu sayı çok daha artabiliyor. Gece bile uykumdan uyanıp kusuyorum. Bulantı haplarını içsem de bir şey değişmiyor.
12
Merhaba arkadaşlar. Hamileyken saçınızı boyattınız mı veya buna benzer işlem yaptırdınız mı? Boyattıysanız hangi haftadan sonra? Doktorunuz bu konuda ne yorum yapıyor.


Benim doktorum kanıtlanmış hiç bir zararı olmadığını fakat yinede tedbir olarak ilk 3 ay boyatmamamı söyledi. Bende 3.ayımın bitmesini bekliyorum.
13
Merhaba kızlar. Bebeğinizin cinsiyetini ne zaman öğrendiniz?
14
Kızlar ben epilepsi hastasıyım ve 7 haftalık hamileyim. Aranızda benim durumumda olanlar var mı acaba?
15
Merhaba . Adana da oturan arkadaşlar, hangi hastaneye ve kadın doğumcuya gidiyorsunuz  veya gittiniz ?
16
Tanışma Bölümü / Merhabalar
04 Haziran , 2012, 12:20:10
Merhaba kızlar ben de aranıza yeni katıldım. Ben adanadan nilgün. 7 haftalık hamileyim.İnşallah güzel paylaşımlarda bulunuruz :)