28 Nisan , 2024, 01:26:59

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - sabr

1
merhaba
Bizde 19 aylık olduk . 8.5 kg gerilerdik. Boyumuz 75cm . Hala  pütürlü gıdaları yutamıyor. Hatta yoğun kıvamlı mamaları , çorbaları da yutamıyor. Hemen öğürüp kusuveriyor. Kızım da böyleydi 3 yaşına kadar yiyemedi. Şimdi 4 yaşında yiyebiliyor. Sadece parça et veya tavuk çiğneyip çiğneyip geri çıkarıyor. Yemek yemeyi sevmese de her şeyi yiyebiliyor. Oğlumda da çok kafaya takmıyorum. Harita dilimiz devam ediyor. Her ağzı yineleniyor. Oğlum hala anne sütü alıyor. Alması için elimden geleni yapıyorum. Annem kardeşimin oğluyla birlikte oğluma bakıyor. Oğlum çok kıskanç aralarında 3 ay var benim oğlum büyük. Bir de kızım işe giderken hiç ağlamazdı bu ağlıyor. Uykusunda da her zaman ağlayarak uyanıyor 2 saat uyuyor uykusunu almış mutlu olarak kalması gerekirken 15 dk ağlama faslı beni sıkıyor. Kızım böyle değildi üzülüyorum.
Çok hareketli düz duvara tırmanıyor. Bir dakika yerinde durmuyor. Kafa sallamayı öğrendikten sonra konuşmayı bıraktı eliyle gösteriyor evet hayır kafa sallıyor. 10 dişi var 4 azı dişi var. Bir de günde 6, 7 kez kaka yapıyor bıktım bez değişmekten. Geceleri yapıyor . Sabahları mutlaka değişiyorum annem 2 kez değişiyormuş bir de eve gelince yapıyor . Kilo almaması bununla mı alakalı acaba. Doktora götürdüm kalsiyum , fosfor , çinko , demir çok çok düşük çıktı diyelim referans değeri 9-14 yazıyor oğlumun 2 tüm değerler böyle doktor zinkofer birde vitamin yazdı. 15 gündür düzenli içiriyorum
2
Maşallah toplanacak kadar uzamış biz de 15 aylık oldu hala çok zayıfız  8 kg boyuda kısa sanırım genetik annesine değil dedesine benzedi. ;D bizde yürüyoruz koşuyoruz merdiven çıkıyoruz(bir elinden tutarsam) kaykaydan kayıyoruz. happa yı çok seviyoruz hergün kapıya mutlaka 4,5 kez çıkmak için ağlıyor >Parka delisi salıncaktan inmiyor. Ayrıca bakkala onunla gidiyoruz. kızım gibi pütürlü yiyemiyor. Öğürüp kusuyor .Gece uykusu iyi sadece emmeye kalkıyor Ama beşiğinde değil benim yanımda uyuyor.gündüz bir kere 2 saat uyuyor.Anne, baba ,gel ,düş, hapba, azra (adda şeklinde) abla , dede diyoruz bizden bu kadar.
3
Merhaba kızlar benim oğlum 21 martta 1 yaşını doldurdu.Yürüyoruz ve 5 dişimiz var ama çok zayıfız 7 kilo 69cm  Yazmıştım daha önce oğlumun ağzında pamukçuk geçmiyor diye. O kadar ilaç kullandıkki ağzını sile sile tahriş etmiştim kanıyordu sürekli meğer benim oğlum harita dilmiş. PAmukçuk değilmiş. Boşu boşuna ben okadar ilaç içirdim Mikostatin antibiyotikmiş. Ve karbonatlı suyla ağzını sğrekli tahriş ettiğiim için emmedi. Gelişiminin en önemli zamanında emmekten mahrum kaldı. Bir de ben 3 aylıkken sünnet ettirdim . O günden sonra gelişimi durdu. Acaba alakası var mıdır? Erken olması kötü mü oldu? KIzım da az yerdi ama hiç bu kadar zayıf değildi. Sağlıklı olsun da gerisi önemli değil.
4
kızlar yazmışım oğlumun ağzını oğlumun ağzı harita dil çıktı. Yani boşu bşuna ağzı na o kadar karbonat sürüp kannattım ve en çok emmesi gereken zamanlarda tahrişten meme ememedi kuzum şimdi iyi 7 kilo oldum 69 cm birazz küçüğüz 21 martta 1 yaşımıkz doldu. Yürüyoruz ve 5 tane dişimiz var
5
Sağlık / medicana hastahanesi
23 Kasım , 2012, 18:16:55
Merhaba arkadaşlar, 1 Hamilelikte oluşan ve 2 hamileliğimde ilerleyen bir işitme kaybım var. Sağ %57 sol%43 Burda bir prof'a gittim. Otoskleroz teşhisi kondu ve ameliyat önerdi. Ama kendisi Stapedektomi amaliyatı yapmadığını başka dr yönlendireceğini söyledi. Mesleğim gereği kulaklar bana çok lazım. Ankara'da Hacettepe'de Levent Senneroğlu diye bir doktor buldum internetten. Kendisi prof ve ilgi alanlarına bu ameliyatı yazmış. Özel muayenesi varmış 250 TL miş. Ve Medicana Hastahane'sinde ameliyatları yapıyormuş. Hastahane nasıl fikriniz var mı? Başka tanıdığını Kbb uzmanı önerir misiniz?Bu hastahanede kaç tl masrafım olur sizce? Fikir verir misiniz?
Oğlumu emzirmeden kesmek zorunda mıyım? Sürekli orda sütümü sağsam ,ameliyat sonrası gelip emzirebilir miyim?Sezaryen sonrası ilaçlarda emziriyordum.
6
Satıyorum - Arıyorum / Ynt: Benim Örgülerim...
28 Eylül , 2012, 18:00:13
http://img26.imageshack.us/img26/6016/91941268.png bunu altı aylık için fiyatını öğrenebilir miyim?
7
Benim oğlumda emmiyordu ağzında pamukçuk çıkmış o acı yapıyormuş emmek istemiyormuş
8
Selam kızlar, oğlumda hala düzelme yok 4. kutu mikostatini kullandım. Karbanotlı su denemediğimi mi düşünüyorsun. Sürekli mikostatinden önce siliyorum. Göğüslerimi kıarbonatlı su ile siliyorum, Sürekli yıkayıp kurutuyorum. Ellerini emiyo yalıyo diye mantar oarya da geçmişse diye ellerini de sürekli yıkıyorum. Mikostatinin damlalaığını kaynar suyla sonra sabunlu suyla yıkıyorum. Olmuyor olmuyor.Ağız mukozası paramparça oldu. Doktora dedim karbonatlı su sürmem diye. Oda sodyum bikoabonat ampül yazmış.Aynı şey yani karbonatlı su. Mamayıda sürekli kusuyor. Kafayı yedirecek bana. Potifar diye eczaneden 26 liralık besin takviyesi aldırdı doktor gelişimi geri diye. Onu hiç istemiyor. Tükürüyor. Mama çok az yiyor sonra kusuyor. Artık uyku modunda az az meme veriyorum ya çok zayıf oğlum 6 aylık olacak 5,6 kg ne olacak halim ya . Zaten yemeyen bir kız annesiydim. Şimdi yemeyen bir oğlan ve yemeyen bir kız annesi oldum. 1 di 2 oldular. üffffffffffffff :crybaby2:
9
Merhaba arkadaşlar. Ben de 2 aydır tatildeydim . internete giremedim. Biz de haber çok. oğlum 5 buçuk aylık oldu . Ama 2 aydır gram almadı. Ağznda pamukcuk çıktı 3 aydır ama bir türlü geçmedi. i Daha karbanatlı su ile mi siledim hem göğsümü hem ağzını, Mikostatin diye bir ilaç mı vermedik . Üstelik 3 kutu. Kara dut pekmezi dediler onu da aldım. Anne saçıyla süpürün dediler valla onu bile yaptım. Ama olmadı olmadı.
Bir türlü geçmedi ememediği için de kilo alamıyor. Doktora götürdüm.KAraciğer vb enzimlere kan idrar hepsine bakıldı şükür bir şey çıkmadı. Ek gıdaya başlattı doktor. Sanırım aç olduğundan gündüğzleri hiç uyumuyor. Aslında tatilde gaziantepdeydik. Çok sıcaktı uyuyamıyordu. Ve Arnavutluktan konyadan eltilerim kaynım geliyor görümcem diğer eltim biz 110 mt'2 evde 20 kişi 10 çocuk tıkış tıkış yaşıyorduk. Çocukların gürültü patırdısından  da 10 dk bile uyumuyordu.
Bu arada sünnet de ettirdik yavrumu . Görseniz kardeşin 24 hazinada doğdu . Onun oğlu maşallah benim oğlumu geçmiş. Enişte baya dalga geçti oğlumla. Maymuna çevirmişsin dedi :cussing: ona çok kızdım ama gerçekten çok üzgünüm pamukcuğu nasıl geçer. Nasıl uyku düzeni oluşur. Mama versem anında memeyi bırakacak .Çünkü sallıyorum uykuda zorla az bir şey veriyorum. Uayanık ortalığı yıkıyor hayata memei kabul etmiyor. Bir fikir verin.
10
oğlumu sünnet yaptıracağım gaziantepde iyi sünnet yapan doktor
11
Bende ilk ay 3 kilo verdim ne güzeldevam etseydim 3 daha giderdi temmeuza kadar 3  daha antep'e 9 kilo vermiş giderdim. suan 73.8 kiloyum sabah aç karnına haftaya yeni ayda yazılmak istiyom
12
Benim oğlumda perşembe günü aşısını oldu. Gitmeden ateş düşürücü vermedim. evde yoktu iyki vermedim zaten ateşi çıkmadı. :) bu ay 800gr almış boyu da 2 cm uzamış 59 cm olmuş maşallah :nazar: Geceleri altını değişmiyorum kaka yapıyor ama pişik olmuyor.Çiş gibi her çiş yapınca değişmediğimiz gibi. Hem gece vucudunun sıcaklığıda değişmiyor soyundur altını değiş. Gaz da olmuyo belki soğuktan ama  bana da annem demişti gece açma diye ben de açmadım faydasını gördüm. Prima bezim hiç de pişmedi. Ve geceleri hiç kalkmadan uyuyor.
13
ama 6 da kalkıyorlar ikiside ağlıyo 10a kadar durmuyorlar ses sese verip ağlıyor mızıldanıyor diken üstünde otutuyorlar adamı yatışı zor bekliyom. Bu arada ben uyumadan aynı odada uyumuyo oğlum nerden anllıyor anlamadım. Muhteşem yüzyılı izleyemi,yorum 22.00dan sonra odadan çıkayım çığlığı basıyor.
14
Bu arada oğlum çok şükür iyi .Geceleri 3,4 kez kalkıyo.Rutini oluşturduk. 10da yatıyoltını değiştiriyorum sabah 5 kadar 3 kez kalkıyo sadece  :nazar: . Gece asla atlını değişmiyorum . Konuşmuyorum. Işığı açmıyorum. Karanlıkta meme veriyorum uykuya dalıyor. Gece rutini doğduğundan beri böle yapıyuorum. Kızımda da böle yaparak faydasını görmüştüm. :nazar: Sabah 5 ten sonr yarım saat saat başı kalkıyo derin uyumuyo ama 8:30- 9 kadar böyle 9 da kalkıyor. Altını değiştirip devit 3 veriyorum. Üzerini değiştiriyorum azıcık konuşuyorum onunla ilgileniyorum 13.OO kadar çok zor  uyyuoyr 10 dk bir kucak istiyor. Kucağımdan bırakmasam öyle uyur . Ev işlerim kızımı altını değişmek kahvaltı yedirmek zorlanıyorum bu arada 2.5 yaşında kızım var. 1 den sonra dalıyo azıcık. Ama saat 14.30 olunca 2side uyuyo oh mis gibi
15
40 tesbih tanesine 40 ihlas okuyo . Gusül gibi banyo yaptırıyo. Su dökerken dua ediyo. Aslı yok ama dua işte sonuçta zararı olmaz