27 Nisan , 2024, 17:02:22

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - beynâ

136
bu haline çok şaşırıyorum.. kardeşinin en ufak bi çağrısına bile koşarken benm kardeşimin bugünkü meselesine karşı böyle umursamaz tavrın canımı sıkıyor.. öfleyip püflüyorsun bi çözüm bulacağın yerde.. ben seni hiçbir şekilde sıkıştırmadığım halde.. annemle tlf konuşurken söylediklerinin tarzını bende kaç kez annene karşı gördün? yok gerçekten takmazdım kafama, eğer "benim ailem neyse senin ailen de o" demeseydin..
şaşırıyorum ve benm aynı şehirde yaşamak istemeyişimi anlamamanı yadırgıyorum.. benm ailemle aynı şehirde yaşasaydın,sen benim takıldığımdan çok daha fazla şeye takılırdın demek.. ben senden hiç özveri beklemedim onlara karşı,sana kadar getirmedim hiçbir mevzuyu.. senin "ufacık,ne olacak bundan.." diye yorumladığın meselelere ibre bana dönünce de aynı şekilde bakmalı değil miydin? böylece gözüme batmaz senin "ufacık" meselelerin; değil mi?
137
doğru diyorsun canım, valla bizimki iki dk da bitti,sedyeye uzanıp hazırlanmam 20 sn,kalp atışı 10 sn,inceleme en fazla 120 sn,bebeğin cinsiyet tahmini 20 sn.. 3 dkya yaklaşmış dr.un hakkını yemeyeyim bak.. :ehi: :ehi:

doğru ölçtüğüne inanmıyorum ama bir daha ölçtürme gereği duymadım çünkü ikili test değrleriyle birlikte analiz edilmiş hali bile epey düşük..

down sendromu riski ; 1:46100 (sınır 1:250) düşük risk,tarama cutoff değerinin altındadır..

trisomi 18/13 riski ; 1:99000 (sınır 1:101) düşük risk,tarama cutoff değerinin altındadır..

25 yaşında olmama rağmen down sendromu yaş riskim bile daha yüksek düşün..  ;D (tabi o da düşük sınırın altında)

bir de bu,ense kalınlığı ile birlikte analiz edilmiş hali..ben çok daha düşük olduğuna inanıyorum..

gökçe hatırlıyorum canım senin o zamanlarını ya.. :-[ bu testlerin doğruluk ihtimali de %60 mış zaten.. düşünsene sınır 1:250.. yani olma ihtimali 0,004 ün üzerindeyse riskli, 1:10 yani 0,1 ihtimal varsa yüksek riskli sayılıyor.. bence insanların çoğu sapasağlam yavrucaklarının canına kıyıyor bu yüzden... :y25: :y25:
138
hiçbirşey anlamadım valla,ki aylar öncesinde konu bile açmıştım,adete şu kadar gün kala şu belirtiler vs.. diye.. hepsi yalanmış..

son adetlerim düzensizdi zati,en son 2 eylülde oldum 1 ekimde kumaş almaya çıktım ayaklarım eczaneye götürdü test aldım,hatta o kadar beklemiyordum ki yazık oldu 5 liraya,olsa da çıkmaz şimdi zaten,1 metre patiska alırdım flan dedim :ehi: :ehi: eve geldim amaan yapayım bari aldım gitti,bekleyemem kaç gün dedim.. öyle alelade girdim yaptım anında gördüm çift çizgiyi.. hay bunca ayki belirti aramalarıma diyorum şimdi.. siz de hamiş olduğunuzda(inşalllaaaahh :amin: :amin: ) böyle diyeceksiniz emin olun.. :opucuk:
139
elini veren kolunu kaptırıyor bu testlere valla elifim :opucuk:

test yok stres yok,en iyisini yapmışsın..

Rabbim kimseyi evlatlarıyla imtihan etmesin..  :amin: :amin: :amin:

öğleden sonra gideceğim dr.a, sonuç için farklı birşey söyleyeceğini de sanmıyorum çünkü temiz Allahın izniyle,araştırdık akşam biraz.. bi sonraki randevumuzu alcz inş.. bu gidişimde girmem herh. ultrasona..
140
aynen öyle edam ya..daha da böyle teste hayır.. :cussing: :cussing: :cussing:
141
tam emin olmamakla birlikte,hamile kaldığım ay o tarz bişeyler var gibiydi.. :-\ :-\
142
Allah razı ola kızlar :opucuk:

dayanamadım aradım hastaneyi çıktı mı sonucum diye," haftaya anca çıkar dedikleri için.. aradım çıkmış gittim aldım şimdi, numune alım tarihi 30 kasım,kabul,rapor tarihi 1 aralık yazıyor..kaç gündür boşu boşuna beklemişim :violent1: :violent1:

doktorum yoktu yarın gösterecğim ama rapor üzerinde down sendromu için de trisomi için de düşük risk grubu yazıyor..grafiklerde de düşük risk içerisinde.. bu sanırım iyi bir şey..ve bi sıkıntının olmadığını gösteriyor inşallah..

12+5 te yaptırdım..ense kalınlığı testim çok uzun sürmedi kızlar hatta eşim bile dedi,millet nette 10-15 dk filan diyor niye bizimki bu kadar kısa sürdü diye.. gerçkten ölçen doktorun kanaatinde yani sonuç..

testi yapan doktor benim doktorum değildi,radyolojide başka doktor yapıyor,o doktora sorduğumuzda öyle dedi..ama bize yine de saçma geldi,sınır 3ken bizimki 2.4 nasıl sınırda olur diye.. :icon_scratch: ki bazılarının 3ün üzerinde çıkmasına rağmen sıkıntı olmuyor diye..

neyse o doktora dedik nasıl,eğer bu değer de normalse biz ikili test düşünmüyoruz diye.. yaptırmamız için ısrar etti biz de salak gibi olduk kapıda birbirimize bakıyoruz yaptırsak mı yaptırmasak mı diye..içimize kurt düştü bi kere yaptırdık..

şu anki düşünebilme yetim o anda olsaydı,baştan ikisini de yaptırmazdım..bundan sonraki gebeliklerde(inşallahh) düşünmüyorum daha da.. boşuna stres başka hiçbirşey değil.. sonuç öbür türlü olsa kıyacak mıydım sanki canımın içindeki cana.. :y25: :y25: 
143
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
04 Aralık , 2012, 21:30:50
hoşbulduk gülçin :opucuk: keyifler yerinde maşallah.. ;D
144
hanımlar geçen hafta ense kalınlığı testi yaptırdık..gelişim çok güzel hamdolsun ama değer 2.4 mm çıktı.. ben derin bi ohh çektim ki 3ün altında diye doktora yorumunu sorunca "sınırda" dedi.. ikili test düşünmediğimiz halde  kapıda ne düşünceğimizi şaşırıp yaptıralım bari dedik verdim kanı.. sonuç cumaya çıkacak.. içim ferah olmasına rağmen doktor aklımı bulandırdı.. keşke onu da yaptırmasaydım dedim.. :BangHead:

doktora kızdım kendimce boşuna korkutuyor bizi diye.. bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı? yani bildiğim ense kalınlığı 3ün üzerinde bile çıksa ikili test sonucunda farklı çıkabiliyor.. ikisinin sonucu da yanlış çıkabiliyor.. küçük ama bulandırdı işte kafamı.. merakımı giderin lütfen..
145
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
04 Aralık , 2012, 21:22:19
kızlaar ben geldimm.. ya uzun süredir girmeye çalışıyorum hata komutu verip duruyordu,şükür girebildim bugün..
146
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
20 Kasım , 2012, 16:48:34
iyi güldüm valla,ama artık veda vakti bacılar,başım ağrı sinyali veriyor ağrımadan kapataym pcyi.. Allaha emanetsiniz,öptüm hepiciğinizi... :opucuk: :opucuk: :wave: :wave: :wave:
147
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
20 Kasım , 2012, 16:38:44
eda tutturamazsan lakabını devralırım artıkn dostum,ne demişler,şampiyonu geçen şampiyondur :ehi: :ehi: :ehi:

ayyyy hayırla,sağlıkla gelsinnn dee..

nükhetim ben o saatlerde uyukluyor olurum bacım :ehi: :ehi:
148
hayırlı olsun,Allah tamamına erdirsin inşallah.. :amin: :amin:
149
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
20 Kasım , 2012, 16:31:37
enfeksiyon için ilaç verdi,haftaya gitcem geçmiş mi öğrencez,ama ultrasona girmem herhalde :dontknow: ense kalınlığı ölçümü olacak bu hafta,ikili test yaptırmycm.. haftaya gittiğimizde doktor söyler herhalde ama tahminimce 1 ay sonra yine..

edam 4 hafta kaldı bakalım inş, zıddı olursa bulurum seni hacı :ehi: :ehi:
150
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
20 Kasım , 2012, 16:26:01
nükhetim keyifle ve merakla bekliyorum valla.. :hieyt: :hieyt:

betül  :-\ eda  :-\ bi bana mı kızmış gibi geliyor ya ::) ::) ::) hayırla gelsin inş yavrummm :amin: :amin:

yapın yapın,rızkını verir Allah,çocuğa sermaye değil bi de rekabet lazım :ehi: :ehi:  :ehi: kardeşi olsun ki hem paylaşmayı öğrensin hem de yarışsın hayırlı şeylerde inşallah... :laughing7: