Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - minis33

2
merhaba arkadaşlar gecen haftasonu kızım birden ateşlendi cuma gecesinde fitille düşürdüm ama tüm cumartesi ateşi ilaçlarla düşürübildim az az sürekli ateşliydi.pazar düzeldi haftasonu acilde bogazında az kızarıklık var dediler antibiyotik verdiler şu agu diye başlayandan. cocuga verdim bu sefer de çocuk kızamık gibi döküntüler başladı hemen yine götürdüm bu sefer alerji dediler verme dediler.pazartesi özel doktorumuza götürdüm alerji ilacı verdi oda ama çok ilaç yüklemesi oldu diye cocuk vermek isteemdim zaten 2 gün de gecti kızarıklıklar.ama çarşamba siyah perşembe ve bugun sarı sümüksü kaka yaptıgını söledi bakıcısı.dr aradım şimdi ulaşamadım sizin b,r bilginiz varmı. acaba alerjisi hala devam ediyor olabilirmi. ben ateşin çıkmasını dişine bağladım arka dişleri bekliyoruz çıkmasını kızım 13 aylık 8 tane dişi çıktı hiç bu kadar huysuz olmamıştı son günlerde yemek yemiyor uykusu geliyor uyuturken huysuzlanıyor.
DOKTORA GÖTÜRÜNCE DE SÜREKLİ İLAÇ VERİYOLAR SİNİR OLUYORUM ÖKSÜRÜĞÜ HAPŞURUGU YOK KIZIMIN ANTİBİYOTİKLE ALERJİ ETTİLER COCUGUMU  HAFTASONU. :-[ :caca:
3
 :'( arkadaşlar kızım altıncı ayını doldurdu sebze corbaları ara ara yogurt veriyordum.yogurdu 20 gün  izindeyken vermedim gecen hafta eve geldiğimzde taze süt buldum ondan kendim bayaladım verdim kızımda kızarıklar oldu ensesinde sırtında bacagında öle aşırı değil ama bişeye alerjisi oldugu belli.
biraz araştırdım bugun inek sütü olabilir diye düşündüm meyve veya verdiğim sebselerin alerjik bir etkisi yok bildiiğm kadarıyla.
meyve şeftalı elma erik veriyorum bu ara
sebzede patates kabak havuç
yumurtayı daha 2-3 kez verdim yogurduda atrık veririm diye seviniyordum.
yarın dr a götürecem.bide tatilde mersindeydik sıcaktan mı bilmiyorum poposunun arası istilik gibi oldu birazda tonbiş popişimiz :)
sanırım alerji testi yaptırmamız gerekecek dimi arkadaşlar.başına böle bişey gelen varmı? :honk:
4
ARKADAŞLAR BEBEĞİM İÇİN ARABA ALACAM AMA NE ALACAĞIMA KARAR VERMEDİM DENEYİMLERİNİZİ YAZARSANIZ SEVİNİRİM.
İKİNCİ COCUĞUDA İLERDE DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN SAĞLAM KULLANIŞLI BİŞEYLER ALMAK İSTİYORUM AMA 500 TL GECMEKTE İSTEMİYORUM FİYAT ACISINDAN .

SİZLER HANGİ MARKA VE MODELİNİ KULLANIYORSUNUZ YAZARMISNIZ VE ÖNERİP ÖNERMEDİĞİNİZİ?
6
 :crybaby2: kızlar sezaryanla dogum yaptım 3. gün sütüm geldi hemde maşallah taşıyordu hemen pompa aldım sagdım buzluğa atmaya başladım ama son 3-4 gündür sütümde azalma var artık dolaba koymayı bırak kızımı zor doyuruyorum ama şölede bir durum var gögsümde mastit oldu sağ gögsümü (özellikle bunda süt daha fazla oluyordu) emziremiyorum yara var 2 farklı antibiyotik kullanıyorum 15 gün sonra ultrasnla tekrar bakılacak gögsüme.2 saatte bir sagıyorum öle veriyorum o gögsümün sütünü kızıma ama eskiden biberonu doldururken bu gögüs şimdi 45 ml ancak cıkıyor.

hemoroit oldum aynı zamanda onada ayrı ilaçlar kullanıyorum hepsini genel cerrah verdi kullanmam için. sanırım dinlenemiyorumda gece 1,5-2 saatte bir kızım kalkıyor süt için diğer gögsümde acımaya başladı sürekli onu emzirmekten.

normal halime dönünce yani iyileşme süreci sonrası tekrar sütüm artarmı yoksa git gidie azalacakmı? zaten 2 ay sonra işe başlıayacam  sütü biraz stoklarım diye düşüyüodum.

Deneyimli anneler yardım edin  :y25:
7
ARKADAŞLAR KIZIM KAKASINI YAPARKEN ZORLANIYOR AYAKLARINI KARNINA ÇEKİYOR, KIPKIRMIZI OLUYOR VE AĞLIYOR .
AĞLAMASI ÖLE UZUN SÜRE DEĞİL IKINIRKEN BİRDEN AĞLIYOR BAZEN UYKUSUNDAN ÖLE UYANIYOR KABIZDA DEĞİL KAKASI NORMAL ÇİŞİNİDE BOL YAPIYOR SIK SIK EMZİRİYORUM ZATEN SARILIGIDA DÜZELDİ ÇOK ŞÜKÜR.

BÖLE ŞEYLERİ YAŞAYAN VARMI KIZIM 12 GÜNLÜK ŞUAN BİRAZ NETTEN BAKTIM IKINMAYI BİLMEDİKLERİ İÇİN OLUYORMUŞ  YADA GAZI VARDIR DİYOR AMA BEN HER SEFERİNDEN GAZINI ALMAYA ÇALIŞIYORUM .

NİYE ZORLANIYOR ACABA ÜZÜLÜYORUM ONU ÖLE ZORLANIRKEN GÖRÜNCE :(
8
Arkadaşlar 11 gün önce sezaryan ile doğum yaptım doğumdan ssonra 4.gün ilaç kullanarak wc ye çıkabildim.yediklerimede dikkat ediyorum bol sıvı bitki çayı tüketiyorum kayısı incir yiyorum ama banamısın demiyor sürekli ilaç kullanmakta istemiyorum ki tek sefer ilaçta fayda etmiyor.

Sizler böle bir sorunla karşılaştınız mı önerileriniz varmı normal mi bu sorun bendemi böle oldu anlamadım.

wcye cıkamadıkçada gaz sancısı yaşıyorum resmen iğne gibi batıyor .memeler bir yandan uykusuzluk bir yandan kabızlık bir yandan zor günler geçiyor şuan  :sad1:
9
ARKADAŞLAR KIZIM BUGUN 8 GÜNLÜK HAFİF SARILIGIMIZ VARDI YAVAŞ YAVAŞ GECİYOR AMA BUGUNDA KIZIMIN GÖZÜ SULANMAYA VE ÇAPAKLANMAYA BAŞLADI .
İLK DOĞDUGUNDA DA VARDI AZ BİŞEY ÇAPAKLANMA BUGUN SULANMADA VAR.DR HASTANEDE SORMUSTUM GÖZ YAŞI KANALI KAPALIDIR DEDİ GÖZLE BURUN  BİRLEŞTİĞİ KÖŞEYE MASAJ YAPTI PARMAĞIYLA.
ACABA GÖZ DAMLASI MI KULLANSAM DİYORUM ENFEKSİYONDA OLABİLİRMİŞ NETTEN ARAŞTIRDIM BİRAZ DA.
BEBEĞİNDE BU DURUMLA KARŞILAŞAN VARSA NASIL TEDAVİ ETTİĞİN YAZABİLİR Mİ ACABA?PEK BİR HUZURSUZUM ŞUAN  :crybaby2:
10
KIZLAR YARIN SABAH 8:30 DA GİDECEM AMELİYATA FAKAT DÜNDEN BERİ VE ŞUANDA KIZIMIN HAREKETLERİ ÇOK AŞAĞIDA RESMEN ALTTAN CIKACAK GİBİ HİSSEDİYORUM ÇOK GARİP OLDUM ELİME KOYUNCA.bU NORMAL Mİ YOKSA DOKTORU ARAMAM GEREK Mİ?

Bide Bugun HUMANA STİLL_TEE diye bir çay varmıs onu aldıracam kullanan öneren varmı.bir arkadaş akşam iç bir bardak yarın sütün gelmesine faydası olur dedide.

Bide gögüs için krem doktor yazıyormu yoksa onuda bugunden alıp süriyimi.LAnsonah önerdiler arkadaşlar siz ne önerirsiniz.

Bide mama soracam sizlere sezaryan olacagı için tedbirli git dediler.APtamil diyorlar ondada.

çok soru sordum ama yavaş yavaş heyacan başladı kusura bakmayın :D :-ooo :-ooo
11
 Merhaba arkadaşlar 38 hafta 2 günlük hamileyim bu cuma sezaryanla doğum yapacam allah kısmet ederse dünden beri sanki kızımın hareketleri azaldı.Çok hareketli bir bebek aslında kıpır kıpırdı.Doktorumda cumartesi kontrolümüzde sormustu hareketleri nasıl diye o gun çok iyiydi dünden bu yana sanki farklı hareket ediyor gibi geliyor huzursuz oldum ama aslında normaldır yeride daraldı.
Dogum yapan arkadaşlar bu haftada nasıldı hareketleri sizinkilerin acaba??? :icon_scratch:
12




KIzlar hangisi sizce?
13
Arkadaşlar bu çatlaklar ne yapsamda oluştu sonrasında nasıl görünecek bu karnım çok merak ediyorum.beyaz tenliyim  bidaha bikini giyemiycekmiyim :)))
Sizlerde de varmı merak ettim  :-[
14
 :y25:Arkadaşlar bugun kontrolum vardı nst de sancım cıktı doktor nidilat diye bir ilaç verdi günde bir tane iç dedi.Dün gece agrım olmustu ama bunun dogum sancısı oldugunu düşünmedim şimdi hala karnımda agrılar var.doktor 10 gün daha dursun sonra istediği zaman alırız dedi.Kilosu daha 2300 kokuyorum erken gelir diye.
Bu ilaç agrılarımı kasılmalarımı gecirecek mi acaba kullanan bilen varmı arkadaşlar?
Sorunlu hamileliğim yüzünden hep bir korkuyla yaşıyorum morelim cok bozuldu yine :y25:
15
Arkadaşların oto taşıma koltugu alsam mı evde anakucagı gibide kullanılırmı yada taşıma amaçlı kulanışlı oluyormu? bu 0-13 kg arasındaki taşıma koltugu çeşitlerini kullanan arkadaşları memnunlarmı?Elde taşırken bayanların kullanımına musaitmi? ben bir kaç ürüne baktım agır gibi geldide.

Bide anakucagı denilen evde kullanılan çeşit ürünler bunlar kullanışlı oluyormu?
16
 :y25: Kızlar sancılarım ara ara kesilsede 3 gündür sürekli var gecen hafta doktora aynı sebeple gittim birşey çıkmadı NTS de doğum sancısı değil dediler.
Sizce normal mi bu sancılar çok takmamalımıyım kafaya acaba yinede iş yerinde olunca tedirgin oluyorum çalışabilir raporunuda yeni verdim ne yapsam bilemiyorum  :dontknow:
17
merhabalar arkadaşlar netten alışveriş yapmak istiyorum ama güvenemiyorum çokta .sizler nerelerden alışveriş yapıyosunuz siparişlerinizde sorun yaşıyormusunuz.Ben kızıma oyun parkı uyku seti yatak almak istiyorum. bazı sitelerde aradıgım ürünler magazalara göre baya uygun ama güvenemiyorum. ÇOK düşünüp bekleyincede indirimleri kaçırıyorum şimdi bir sitedeki kampanya bitmiş çok üzüldüm mesela :((
Hangi sitede ne indirimde burda paylaşsak olmaz mı acaba? :'(
18
Arkadaşlar 2 gündür çok kötü öksürüyorum burnumdaki akıntı zaten bir aydan fazladır var.haftasonu dinlendim zaten son 10 gündür çok uyuyorum buda normal mi bilmiyorum dizileri bile izlemekten vazgectim:)))
Ballı limonlu ıhlamur içtim 2 gündür pek ilaç almak istemiyorum.
Bu öksürüklerin bebeğe bir zararı varmıdır?29.haftamızdayız bu arada.
19
merhabalar biraz önce kız kardeşim aradı wenicede bugune özel etiketin yarısı varmış ben akşam gidip bakacam haber vermek istedim sizlerede...
20
 :y25:ARKADAŞLAR BU HAFTA SÜREKLİ KABURGALARIM BATIYOR VE BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR AYRICADA KORKUYORUM İLK GEBELİĞİM OLDUGU İÇİN. NORMAL Mİ BU BATMA SANIRIM BEBEĞİN POZİSYONUNDAN OLUYOR BİDE BÜYÜYOR ARTIK TABİ ÇOK GERİLİYOR KARNIM BEBEK YAĞLARINDAN SÜRÜYORUM AMA BU BATMA HİSSİ BENİ KOKUTUYOR DAHA 21 HAFTALIĞIZ BUNUN 30LARI VAR DAHA  :'(:(((