(http://www.birdemliksohbet.com/urun_resimleri/800/252012111732686.JPG)
Tang ile Hafif Tatlı
Muhallebi için:
*3 su bardağı soğuk süt
*3 yemek kaşığı mısır nişastası(Tepeleme değil)
*6 yemek kaşığı şeker
*1 pk.vanilya
Ara kat için:
*1 pk.kakaolu pötibör(Tamamı kullanılmayacak)
Tangli muhallebi için:
*3 su bardağı su
*3 yemek kaşığı mısır nişastası(Tepeleme değil)
*7 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı portakallı Tang
YAPILIŞI:
-Alt kat için,süt,nişasta ve şeker karıştırılır.Ocakta karıştırarak pişirilir.Çok koyu olmayan bir muhallebi elde edilir.Vanilyası eklenir,karıştırılır.
-Islatılmış kare bir borcama muhallebi dökülür.
-Muhallebi henüz sıcakken bisküviler yanyana teksıraolarak dizilir.
-Üst kat için,su,nişasta ve şeker karıştırılır.Topak olmayacak şekilde karıştıra karıştıra pişirilir.
-Sıcakken,bisküvilerin üzerine dökülür
-Oda sıcaklığına gelene kadar tutulup,buzdolabında mümkünse bir gece bekletilir.
Afiyet olsun.
Not : gece bekletecekseniz eğer üzerini mutlaka jelatinli ile kapatın üzeri kurumasın.
ALINTDIR..
Bu çok güzel oluyor, özellikle vişneli falan :hungry: