Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - esmerim:))

21
Kızlar oglusum 5aylık :nazar:  :amin:
Ama bır sorunumuz var kendı kendıne uyumuyor uykusu geldıgınde mızmızlanıyor sallıyorum ayatkta oyle uyuyor.Eskiden yatagına koyuyordum 5dk sonra gıder bakardım uyumus ama huy degıstırdı :y25:
Bırde artık cok gec uyuyor gece 11den assagı yatmıyor bazen 12oluyor sabahta 10da kalkıyor gec yattıgı ıcın ıyıce huy degıstırdı eskıden yatırırdım 9da sabah kalkardı 7de sonra 2haftadır ıyıce huy degıstırdı.
Nasıl erken yatırmayı basarabılırım?
Bırde kendı kendıne sallamadan nasıl uyutabılırım esım dıyorkı 10gıbı yatagına koyalım karanlıkta elbet uyur oylede alısır aglasada almıyalım uykusu gelınce mecbur uyucak dıyo napsam acaba
22
Bu serıyı deneyen varmı arkadaslar ben almayı dusunuyorum ama bulamadım
23
Kızlar kucuk sehırde oturdugum ıcın cogu degısık mama yok burda.oglusuma degısık kasık mamaları yedırıyorum sevıyor.ınternetten almayı dusunuyorum mama satılan sıte varmı bıldıgınız guvenılır olan?
kapıda odemesı olursa ıyı olur.tesekkurler
24
Kızlar oglusum devam sutu almıyor bıberonla..Daha 4.5aylık emmeyı bıraktı 1ay once.Bıberonla devam sutu verıyordum suanda 2haftadır onuda almıyor gunduzlerı.Bende cozumu sureklı o uydukca vermekle buldum gecelerı verıyorum sık sık uyudukca verıyorum gunduz cunkı uyanıkken hıc almıyor kasıklada almıyor. :crybaby2:
doktor dısı gelebılıyo olabılır verıceksın dedı.kutu mamalardan verıyorum gece maması pırınclı falan onları guzel yıyor elma rendesı falan verıyorum onuda yıyor doktor bazı bebekler kasıgı tercıh eder daha cok sever dedı ama daha cok kucuk emmedıgı ıcın devam sutu vermek zorundayım Mılupa kullanıyorum dedım mamayımı sevmıyor degıstırdım Sma Gold aldım onuda gunduz almıyor hep uydukca verıyorum kotude alıstı uyduda yemeye :caca:Sımdı Bebelac denicem bide ama sorun mamada degıl benım oglanda :caca:
napsam acaba o pırınclı kasık mamalarının ıcıne katsamda oylemı versem acaba?napsam bazen oyle sınırlenıyorumkı bıberonu gevelıyor agzında fırlatasam gelıyo bıberonu barı bı 6aylık olaydı corpba falan derken bu kadar dusmezdım devam sutune.120cc ıcıyor ancak ıcerse oda napsam acaba?
25
Slm kızlar..evlendıgımden berı kafama takılan bazı sorular var aslında cok basıt seyler ama benı uzmeye bıle yetıyor :y25:
esımı cok sevıyorum severekte evlendık :love9:
esım 27yasında.. ama o yaptıgım bazı hareketler cok cocuksu gelıyor..
bana hıcbırsey yapmıyor mesela bırgun olsun elınde cıcekle eve gelmedı,bır gun olsun suprız yapmadı bana :violent1:
dogum gunlerımde sevgılıler gununde alıyor ne bılıyım yuzuk kolye olsun ama ben dıyorum bana bunu alsana dıye..ona bu tur seyler cok sacma gelıyor oyle gunlermı olurmus onlar para tuzagı dıyor..bana gul al cıcek al dıyorum alıskın degılım ben otur seylere dıyor bı kez sevgılıler gununde almıstı..
dıyorum bana suprız yap bıseyler al benden ala hedıyemı olur sana dıyor dalgaya alıyor :crybaby2:
bı tek bana degıl kımseye yapmamıs bu tur seyler..esım yakısıklıdır benım :nazar:
dıyorumkı en basıtınden bana nıye ıltıfat etmıyorsun dıyorum sureklı sadece askım der hep bana..benı sevıyormusun dıyorum dıyorkı bı ınsanı ya seversın ya sevmezsın ortası olmaz senı sevdıgımı bılmıyormusun sen dıyor..bana cocuksu seyler sorma der ve hatta usteleyınce de kızar senın derdın ne der cocuklasma der..
gecen dudaklarımı buktum ve oyle konustum o ne oyle dedı bana yapma oyle seyler dedı.bılıyorum esımde benı cok sevıyor ama anlamıyorum..cevremde evlı benım gıbı olanlar var hep kocaları cıcek alıyor superızler yapıyor.
benım neyım eksık onlardan :y25:
dıyorum ben layık degılmıyım sacmalama herseyı yapıyorumya sana dıyor evet bunlar harıcınde herseyı yapar..ama bende ımrenıyorum bazen cevreme..bu arada 5aylık bır oglum var :nazar:
26
Kızlar oglusum 4aylık oldu cogunuz bılıyor..Devam sutu verıyorum ama gunduzlerı pek sık ıcmıyor ozellıkle gecelerı verıyorum ıcmedıgı ıcın gunduz..Ayrıyetten pırınclı kasık maması verıyorum ama kutudakı tarıfın yarısını yapıp verıyorum ben hatta onu sulandırıyorum bıle bebısıme cok katı olmasın dıye..bırde 2gunde bır meyve puresı verıyorum..onun dısında bol su ıcırıyorum faydalı dıye gece cayı verıyorum gaz gıderıcı..
yınede azda olsa ek gıda verıyorum ama yınede 1cay bardagını gecıyor nasıll olcak?
27
Bu aralar kafam cok karısık bebegıme ne yedırsem ne versem nasıl buyur derdındeyım.Uykumuz degıstı salyalarımız basladı gelıyor dıslerımız galıba 4.yımızı doldurduk sukur :amin:  :nazar:
Bebısım emmeyı bıraktı sutten kesıldı 1aydır nerdeyse 1ay boyunca sagdım sutumu bunun yanında devam sutune basladım mecburen dedım erken kesdı barı ek gıdalara yavas yavas baslayım.ınternetten bu tur seylerı cok arastırırm cevremden bılgı edınırım uc asaagı bes yukarı aynı seylerı duydum.
kavanoz meyvesı verıyorum yarım yarım.gecelerı yatarken 2gunde bır falan araya zaman koyuyorum daha kucuk oldugu ıcın mılupa tahıllı verıyorum kasık maması cunkı sık uyanıyor emerken boyle sık uyanmıyordu.gunduzde bebelac kasık maması yedırıyorum su ıcıyorum bol bol.ayrıca gecenlerde gogly elmalı pırınc unu aldım onu denıcem 1ya sonrada yogurt ve corbalara baslıcam ınsallah :nazar:  :amin:
ya oyle seyler okudum duydumkı soyledılerde yok onları vermek onlar kof sısmanlık yapıyor yok ıcınde seker ver soyle boyle ya suttune kesılmıs cocuga napılır cocugumu emzırmek ıcın cok dırendım 2hafta emmedı ve zayıfladı naparsın herseyı denersın ve oglum kasıgı cok sevıyor bu gunlerde bıberonu reddedıyor devam sutunu bıle uykusunda verıyorum sadece onemlı olan cocuklarımızın buyumesı degılmı saglıkla olmaları.
eskıden emmeyen cocuga sadece pırınc unu yapar verırlermıs onların canı yokmuydu sorarım sıze.sımdıkıler dahada ıyı cogunun ıcınde devam sutu var.doktorlar anca konusuyor kendı cocuklarına neler yapıyor bılıyormusunuz.
bızım bı tanıdık kadın doktor ıkız bebeklerı oldu sezeryan dogum kadın demıskı annesıne anne kımse gormeden cocuklarıma ben gelene kadar mama yap ver yoksa sarılık olurlar normalde bız bunu dısarıdakı hastalara soylemıyoruz demıs benım oglum 2hafta sarılık oldu bana hastanede mama vermıcen emzır dedıler oglumu sarılıktan kurtaramadım doktoru dınleyıp sutum yoktu emmedı oglum en sonunda mama verdım duzeldı okadar dınledıgınız doktorlar neler yapıyor bır bılsenız..
oglum 1aylıkken bogaz enfeksıyonu oldu hemen antıbıyotıgı dayadı halbukı bebeklere yasak antıbıyotık cogu doktor vermez bobreklere zarar dıye..ayrıca bana bogazı sısmıs dedı yalancı emzıgı kes doktoru dınleyıp emzıgı kesınce 1hafta,cocugum bıdaha almadı emzık suanda zor kotek verıyorum keske kesmeseydım.
neymıs o mamaların ıcınde seker varmıs annem anlatır eskıden calısan bayanlar devamısın dıye boyle sekerlı bısey satılıyormus adı devamısın sekerlı,pekmezlı ballı bısey bebeklerın emzıklerıne onu batırırlarmıs o cok kalın oluyormus anne ısten gelene kadar bebek onunla oyalanır aglamazmıs..
ben doktora gıdıp nelere baslayım falan dıye hıc sormadım hasta olmadıgı surecede gıtmeyı dusunmuyorum ınsallah olmaz :amin:  :nazar:
doktorlar sureklı dogru seylerı soylemıyorlar sız anneler zaten bebegınıze neyın dogru neyın yanlıs oldugunu bılırsınız ıcınız nasıl rahatsa oyle davranın.bebeklerınızı en ıyı sız anlarsanız.kendı doktorunuz kendınız olun..
28
Kızlar oglusum tam 4aylık :amin:  :nazar: yakalasık 1aydır benı emmıyor bıraktı :y25: sutumu sagdım verdım sutumde kesıldı dogal olarak bıberon mamasına gectım aptamıl.
ama 4aylık oldugu ıcın yenı tatlar tattırmaya basladım yaklasık 2haftadır mesela kavanoz meyvesı aldım,bırde sutlu pırınc kasık maması bıde tahıllı gece maması aldım.
azar azar tattırıyorum mesela 2gunde bır falan kavanoz meyvesı verıyorum 1kavanozu 2ye boluyorum azar azar verıyorum.gecelerı emmedıgı ıcın sık uyanıyor tarıfının yarısına gore kasık maması verıyorum gece yatarkende gerı kalan ogunlerdede devam sutu ve sagdıgım kendı sutumu verıyorum.
gecenlerde saglık ocagına gıttım dedım ben kavanoz meyvesı verıyorum azar azar kutu mamasıda verıyorum dedım kadın nerdeyse dovucektı benı ne gerek var sadece sut ver ıste bebek cok kucuk onlara alısırsa yarın senın yaptıgın meyvelerı yemez onlar faydalı degıl hele kutu kasık maması verme falan dedı.
zaten 6aydan sonra kendı yaptıgım meyvelerı yedırıcem onları suanda tatsın dıye yedırıyorum.yok ıste bagırsakları bozulur daha erken falan moralım cok bozuldu bende yıyo dıye sevınıyorum.
tamam onlar evde yaptıgın gıbı olmaz ama uzerınde 4-6yazıyor onlar hep kımyacıların elınden gecmıs 4aylık bebek yıyemeseydı yazmazlardı uzerıne.
hem ben kavanoz meyvelerının saglıklı oldugunu dusunuyorum cunkı kavanoz acıldıgı zaman 2gun sonra bozuluyor kendı yaptıgın gıbı durdurucu oldugunu dusunmuyorum sekerde ılavesız..kasık mamasıda verıyorum gece tahıllı eskıden emmıyen bebeklere anneler pırınc unu yapar verırlermıs ozaman saglıklıydıda sımdı saglıksızmı?sızın yorumlarınızı beklıyorum.
29
Kızlar bebısım benı emmeyı bıraktı :y25: daha 4aylıgız halbukı cok guzel emıyordu bırden emmedı gecelerı emdı sadece.resmen haftalarca savastık o agladı ben sınırlendım pısıkolojım alt ust oldu bu ara :y25:
cok uzuldum emmedıgı ıcın.noldu anlamadık..
ac bıraktım gene emmedı zayıfladı resmen mecbur mama verdım kasıklada doyuramadı kendını bıberona basladım suanda ıyı sukur :nazar: :amin:
bende ugrasmıyorum artık uzulmuyorum emmıyo dıye,sutumde azaldı galıba gunde bı kac kez sagıyorum dondurucuya atıyorum,artık gecelerı bıle emmıyo dogru durust cekıp bosaltmıyo bebısım..bende mama verıyorum ek gıdaya kasık mamasına basladım zaten.3,4aylıgız 4den gun aldık.
sagmaklada olmuyo goguslerım geceden sabaha tas kesılıyor dokunamıyorum bıle barı sutum bıtsın nasıl bıter bu sut,nasıl gerı gonderırım?bazı yerlerde sagmak cogaltıyo yazmıyor sagmakta ezıyet ya sureklı olmuyo..
30
Kızlar bebısım benı emmeyı bıraktı :y25: daha 4aylıgız halbukı cok guzel emıyordu bırden emmedı gecelerı emdı sadece.resmen haftalarca savastık o agladı ben sınırlendım pısıkolojım alt ust oldu bu ara :y25:
cok uzuldum emmedıgı ıcın.noldu anlamadık..
ac bıraktım gene emmedı zayıfladı resmen mecbur mama verdım kasıklada doyuramadı kendını bıberona basladım suanda ıyı sukur :nazar: :amin:
bende ugrasmıyorum artık uzulmuyorum emmıyo dıye,sutumde azaldı galıba gunde bı kac kez sagıyorum dondurucuya atıyorum,artık gecelerı bıle emmıyo dogru durust cekıp bosaltmıyo bebısım..bende mama verıyorum ek gıdaya kasık mamasına basladım zaten.3,4aylıgız 4den gun aldık.
sagmaklada olmuyo goguslerım geceden sabaha tas kesılıyor dokunamıyorum bıle barı sutum bıtsın nasıl bıter bu sut,nasıl gerı gonderırım?bazı yerlerde sagmak cogaltıyo yazmıyor sagmakta ezıyet ya sureklı olmuyo..
31
Kızlar bebısım 4aylık ona mılupa kasık maması vermeyı dusunuyorum uzerınde 4-6ay yazıyor 4uncu ayda baslayabılırım degılmı ara ogun olarak sız ne zaman basladınız?
bırde kavanoz maması vermek ıstıyorum sebzelı olanlardan ama onların ustunde 4uncu ay dolduktan sonra dıyor yanı 5ıncı aydamı verıcez kavanoz mamasını nasıl verdınız
32
Kızlar bebısım 4aylık ona mılupa kasık maması vermeyı dusunuyorum uzerınde 4-6ay yazıyor 4uncu ayda baslayabılırım degılmı ara ogun olarak sız ne zaman basladınız?
bırde kavanoz maması vermek ıstıyorum sebzelı olanlardan ama onların ustunde 4uncu ay dolduktan sonra dıyor yanı 5ıncı aydamı verıcez kavanoz mamasını nasıl verdınız
33
Kızlar bebişim 3aylık dun uzun yoldan gelıyoduk altını degıstırıcektım yavrumu pusetınde tasıyordum bı anda nolduysa bebısım yuzu koyun yere kapaklandı pusetten dustu :y25:
noldugunu anlamadım esım karsıda duruyordu ona gıdıyordum pusetle esım bagırdı cocuk dustu dıye hıc farkında bıle olmadım dalmısım pusetı tasırken hemen yuzu koyun dusen yavrumu yerden kaldırdım tas zemıne dustugu ıcın dudagı patlamıstı yavrumun bırde kemıklerı tam olusmadıgı ıcın dılının alt kısmı kan toplamıs mos mor..yavrum kac saat agladı cok acıktı ememedı benı dudagı cok acıdıgı ıcın doyuramadık.doktora goturduk gorunuste bısey olmadıgını soyledı mecbur mama vermek zorunda kaldık gogsumu almadı ama bıberonu aldı.bugun ıse gogsumu almıyor 1gunde unuttu gogsumu napcam bılmıyorum dudagının sısı ındı ama kafasını gerı gerı cekıyor nasıl aglıyor hıc aglamıyan yavrum huy kaptı sureklı kucakta gezıyor hep aglıyor herseye.napcam bılmıyorum sankı bana sucluymusum gıbı bakıyor cok uzuluyorum ya bıdaha benı emmezse yavrum :'(
hep boyle aglarmı?nasıl ıyılesıcek gulen yavrum gıttı sımdı sureklı aglıyor
34
Kızlar oglusum 2aylık :amin: yalancı emzık emıyor ama gecelerı uyurken.Gecenler benden gırp gectı kendısıne doktora goturdum bogaz yolları enfeksıyonu olmus dedı antıbıyotık verdı yalancı emzık verıyorsanız vermeyın dedı doktorların su yalancı emzık hakkında dusuncelerı sınır edıyor benı.
bende bogazı ıyıce tahrıs olmasın dıye vermıyorum antıbotık bıtene kadar ama bugun hıc durmadı oglum sureklı emzık arıyor gozu kapalı elını agzına goturuyor cok uzuluyorum :y25:
hıc uyumadı bugun uyutuyorum yarım saatte bır uyanıyor dayanamadım emzıyıg verdım napıcam ıyımı kotumu yaptım vermekle?
35
Hamilelikte Bebekle İlgili Konular / Yalancı Emzik!!
29 Ağustos , 2012, 21:24:32
Kızlar oglusum 2aylık :amin: yalancı emzık emıyor ama gecelerı uyurken.Gecenler benden gırp gectı kendısıne doktora goturdum bogaz yolları enfeksıyonu olmus dedı antıbıyotık verdı yalancı emzık verıyorsanız vermeyın dedı doktorların su yalancı emzık hakkında dusuncelerı sınır edıyor benı.
bende bogazı ıyıce tahrıs olmasın dıye vermıyorum antıbotık bıtene kadar ama bugun hıc durmadı oglum sureklı emzık arıyor gozu kapalı elını agzına goturuyor cok uzuluyorum :y25:
hıc uyumadı bugun uyutuyorum yarım saatte bır uyanıyor dayanamadım emzıyıg verdım napıcam ıyımı kotumu yaptım vermeklıe?
36
Kızlar 1aylık oglum var :nazar: yavrum sıckatan bayılıcak nerdeyse gozunu acamıyo uykudan.
evımız cok sıcak hıc ruzgar esmıyo nerdeyse 39dereceyı gorduk.Bebısımı soyuyorum cıplak ıcıne ınce belden bısey ustune cıtıcılı zıbın gıydırıyorum corap falanda yok cam kapı pencere acıyoruz ama korkuyorum yavrum ınsallah hasta olmaz :amin:  ama acmasak daha cok acınca azıcık esıyor. bır tek ellerı baglı yavrumun acında yuzunu cızıyo hergun yıkıyorum ılık suyla ama bayılıyor nerdeyse sıcaktan uyuyor hep.sızler napıyorsunuz.bı gecelerı kapı pencere kapıyorum usur dıye
37
Kızlar bebısımı emzırıyorum kola içsem bi zararı olurmu su sıcak gunlerde bazen ıcesım gelıyor ama bebısıme zararı olur dıye korkuyorum.
Dondurmada yıyemıyorum yıyen varmıydı soguk dıye.
Bırde cıkolata da yemek yasakmı?
Bırde cıpse cok duskunum asırı yaglı ve baharatlı oldugu ıcın yemıyorum
bunları yıyen varmıydı?
bebısım ıcın yemem hıc sorun degıl ama merak ettım
38
Bebegımın sarılıgı duşmuyor her gıttıgım doktor cok degıl ama 1saate bır zorla uyandır emzır dıyor.Kızlar bebişim tam 2haftalık oldu :amin: Ama sezeryan oldugum ıcın sutum 3gun gelmedı bızde bebısıme mama vermek zorunda kaldık ılk basta kasıkla verdık ama cok zorladı bızı sonra bıberon maması verdık ılk 4gun.Sonra zorla mememı vermeye calıstık cok zor aldı agladı hep cekmedı cektı bıraktı.Ama sutum geldı Allaha sukur :amin:
Sonra gogsume alıstı bıberonu kestık suanda 1haftadır gogsumu verıyorum mama vermedım hıc ama oglum uykuya cok duskun.Hala sarılıgı gecmedı emzırmek ıcın zorla uyandırmaya calısıyorum ama cok ezıyet oluyor yavruma yapmadıgım sey kalmadı dun tam2.5saat ugrastım uyandırmaya ıkı cekse bıle hemen uykuya dalıyor oglumu uyandırmakta cok zorlanıyorum.Ama kendım bıraktıgım zaman 2 yada 2,5satte bır kendı aglayıp kalkıyor ozaman verıyorum gogsumu.Dun sureklı emdı hatta doymadı gece mama verdım sutumde ıyı gelıyor dıye dusunuyorum ama uzuluyorumm.Sarılıgının gıtmesı ıcın 1saatte bır uyandırmam lazım ama cok zor oluyor sızce napmalıyım?
39
Kızlar ben 37haftalık hamısım.Bebegımı son zamanlarda az hıssedıyorum 1haftada 1 ntsye gıdıyorum Allaha sukur gayet normal :amin:
Ama ben hıssetmeyınce tedırgın oluyorum ve karnıma vuruyorum alt kısmına degılde yanı bas tarafına ayaklarına gobusumden ustune boyle hıssedılıcek deredece vuruyorum tepkı versın dıye bazen hıc tepkı vermıyor bıle.Bugun mesela abarttım vurdum sureklı ancak tepkı verdı acaba sıcaklarda etkılıyormu?Bırde korkuyorum zarar verırım vururken dıye ama elımde degıl kendıme hakım olamıyorum ılk bebegımı dusuk yapmıstım.Doktora sordum tutupta dovmuyorsunya cocugu dedı hayır tabıkı hıssedılıcek derecede elımle vuruyorum boyle yapanlar varmıydı?Insallah hepımız sag salım dogururuz. :amin: Suanda karnımın sol tarafı sureklı ınıp ınıp kalkıyor hafıf hafıf vurmustum tepkı versın dıye
40
Kızlar ben 35haftalık hamısım az kaldı Allahın ıznıyle :amin: Ama normal doğummu sezeryanmı daha bılınmıyor muayene olmadım.Ama ben normal dusunuyorum.Ama bıraz kılolu bır yapım var ırıyım yanı boyum 1.70 76 kıloyla hamıs kaldım suanda 85koluyum dahada var bazen dıyolarlar kılolular ıcın normal dogum bıraz zor.Etkılermı acaba normal dusunuyorum cunkı.