27 Nisan , 2024, 21:20:25

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ƓĤ♡SƬ

2
 :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: TEYZE OLUYORUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM .... ALLAHIM YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜÜÜ.... RABBİM 9 AYI SAĞLIKLA GEÇİRMESİNİ NASİP ETSİNNN................ :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav:   ZIPLAYASIM HOPLAYASIM VARRRRR....   HALAY BİLE ÇEKESİM VARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.......... :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:
3
http://www.youtube.com/watch?v=w-uSa60h0FY&feature=share
benim cadı kızım ... sevgi yumağımm yerim ben onu  :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
4
http://bayramsevinci.milliyet.com.tr/detay/8064/?MessageID=2
kızlar yarışmaya katıldım..oy verirseniz çok bahtiyar oluyrum...
5
kızlar merhaba..buket 3 haftadır hasta. bir çok marka antibiyotik denedik fakat bir türlü öksürükten kurtulamadık. ama 1 haftadır gittiğimiz 3 farklı doktor bize buketin astım krizine benzer bişey yaşadığını, fakat kes,n tanı için fakultelere götürmem gerekitğini söyledi.
belirtiler sadece akşamları ve sabahları öksürük ama boğulırcasına,
hırıltı,
kızarma ...
buket daha hamile değilken babamız çocuk olunca üşümesin diye eve hep yün halı aldı.
çocuk şimdi halı üzerinde gezdikten 10 dk sonra öksürmeye başlıyor.
astıma yol açan akar diye canlılar varmış.bunlar yün halıları çok severmiş.
şimdi evin halılarını komple değiştirecem ...
var mı buna benzer bişeyler yaşayan :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:
6
kızlar bugun doktora gittim ..aşırı derece enerjik bir bebek olduğu için doktor enerji verecek mama olarak bunu yazdı tabbıkı bunu raporla aldım.rapora gelişim geriliği yazıyordu...
9 kilo olana kadar kullanackmışız bu mamayı...işallah sevrede içer.benim kız hazır mama pek sevmiyo.
6700 gram kilomuz 78 cm boyumuz geldi ...
7
kilo almak isteyenler yardım edelim birbimize..ne şekilde kilo alabiliriz...
benim şimdilik yaptıklarım gece makarna yemek ekmek arası bişeyle ryemek. :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz:
ama hala zayıfımmm :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca:
göbeğim olmadan 50 kilo olsam hiç fena olmaz.ama göbek geri çıkmayacak :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:
8
evet bayanlar sizce ne yapmalı. ben bir ajansa başvurmuştum kabul edilemz diye beklerken bugun aradılar ve çekimlere çağırdılar direk olarak.  sizce ne yapmalıyım.ilerde hatıra kalır diye düşünüyorum. sizinde fikrinizi alayım dedim
9
Sizin Seçtikleriniz / BEBEKLERİMİZİN BAYRAMLIKLARI
15 Ağustos , 2012, 02:50:41
EVET BAYANLAR BU YIL KİM NELER ALDI ÇEKELİMDE KOYALIM BEBİŞLERİMİNİZİN KIYAFETLERİNİ :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz:
10
kızlar ne yerse yesin buket bir türlü kilo almıyor durdu kızımın kilo alımı. ve herkes bu bebek çok zayıf diyip duruyor.
bende artık takıntı haline getirdim.
bu gece uyumadım kızıma yiyecekler hazırladım sabah uyanınca her 1 saatte bir ağzına tıkacam.
muhallebi yaptım. aptamil, mısır unut nişaşta,buğday unu,pekmez kattım.
1 adet patates haşladım. bir güzel ezdim. içine süt,yumurta ,kaşar peyniri koyup kızartacam terayağında.
1 adet domates yarım salatalık rendeledim içine zeytinyağı kattım.ekmeğe banıp banıp yedirecem.

yemesinde sorun yok ama bu kadar yemesine rağmen neden kilo tutmuyot bu kız.doktor senle alakalı diyor.ben zayıfım d,ye oda zayıf olacakmış
11
kızlar ya istemeden kilo veriiyorum şu 15 günde 45 e düştüm...düzenli yemekte yiyorum ama gene veriyorum.canım çok sıkılıyor...
12
cnm çok ama çok mutluyumm...umarım bu bebek sizin acınızı biraz olsun hafifletir.sağlıklı rahat kolay bir hamileliğin olur işallah :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :nono: :nono: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :alkış: :alkış: :alkış: :alkış: :alkış: :alkış: :alkış: :alkış: :alkış: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox: :smileinbox:
13
ayın 30 unda yolda iken ilk dişimizi bugunde 2. dişimizi çıkarmaya başladık...1 .diiş bayağı gözüküyor hatta bardağa çat çat yapmaya bayuldı. 2 dişte yarıldı.yarın oda gözükür... :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz:
14
kızlar şu günlerde kızımın ateşi vardı birde çok sık kulağı ile oynuyordu.akşam ateşi 38 olunca acile götürdüm. orda boğazı kızarmış dendi ve antibiyitik verdi. bende uyutmadan önce içirdim. fakat 10 dk önce üstünü başını saçlarına kadar kusmuş. kendine korkmuş nasıl ağlıyor yavrum. ilacın adı bioment. sizce ilaçtan mı oldu ne yapmalıyımm
15
kızlar alışveriş sitelerini karıştırırken buldum bakın isterseniz.25 tl ye güzel ürünler var..
http://shop.tozlugiyim.com.tr/kadin/kampanya/3-4212-1-kemerli-trenchcooat?model=2%C4%B018268.003.
http://shop.tozlugiyim.com.tr/kadin/kampanya/3-4199-1-kravuze-yaka-pardesu?model=2%C4%B050268.001.
http://shop.tozlugiyim.com.tr/kadin/kampanya/3-4134-1-hakim-yaka-broslu-trenchcoat?model=2%C4%B050268.003.
16
kızlar buket 5 aylık ...
bu ay hiç kilo alamdı hatta verdi bile sayılır..
ben işe başladım ek gısaya başladık ama bayağı ek gıda almasına rağmen bir türlü kilo almıuor.ama kıçınıda bir kere yere koymuyor.istiyoki hep yürüsün. kollarından tutup saatlerce yürütüryoruz.evde 3 kişi resmen harap oluyor.buket hala hareektli.durunca ağlamaya başlıyor.
bide diş çıkartma gbi bir sıkıntımız var.çıkmadı şu dişi.diş eti bembayaz oldu.ateşleniyor.diş kaşındığı zaman saatlerce ağlıyor.
ben 8 de evden çıkıyorum. en son 7.30 da emziriyorum.
saat 9.30 da miliupa pirinç unu maması alıyor.saat 10.00 da 1 kutu herobaby cam kavanoz meyve püresi.saat 11 de 50 mm aptamil devam sütü. 12.30 da ben geliyorum.emziriyorum. ssaat 15.00 çorbası var. gece yatana kadar memede.
ne yapacağımı şaşırdım..
17
Protesto / pislikler oratlıkta dolanıyor
29 Mart , 2012, 23:54:10
Midenize kramp girmeden asagidaki yaziyi okuyabilir misiniz bilmiyorum. Ama isimleri okuyun derim. Unutmamak icin.







Her meslekten, her yaştan, az önce hepsi başı bağlı, şişman bir kadına bir miktar para ödediler ve kadın onlara tembih etti:
- Kız 13 yaşında, bekaretini henüz kaybetmedi, kaybetmesi bizim başımızı belaya sokar, ona göre muamele edin.
Her meslekten, her yaştan erkek kalabalığı bu sözler üstüne başını sallıyor.
Onlar ne yapacaklarını bilirler. Onlar erkek!
Teker teker, birbirlerinin sırasını gözeterek odaya giriyorlar.
Ve odaya giren erkekler tekek teker küçük kız çocuğuna, bekareti zarar görmesin diye !

Bu korku filminin, çok gerçek erkek elemanları kimlerdir, ne iş yaparlar, kızın hikayesini çok sonraları öğrenen bir yazar, merak ediyor: İşte yazarın elindeki vicdansızların, ırz düşmanlarının listesi: :

Recep Sakız (Kızıltepe Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü),
Ersun Erdemir (ordudan irtica nedeniyle ihraç edilen yüzbaşı),
Selman Aydın (devlet memuru),
Enver Adanç (zabıta memuru),
Şeyhdavut Dora (zabıta memuru),
Şeyhdavut Oruç (belediye memuru),
Cuma Uras (Mardin Vakıflar Şube Müdürü),
Mahmut Temelli (Ziraat Odası Başkanı),
Azat Aydın (astsubay),
Ümit Ergin (ilköğretim okulu UTANMAZ müdür yardımcısı),
Mehmet Seyitoğlu (veznedar),
Teyyar Salman (Orman İşletme Müdürlüğü şefi),
Hamit Aydın (veznedar),
Hamit Abdulsametoğlu (işyeri sahibi),
Ali Aksoy (serbest meslek),
Ahmet Günay (TEDAŞ işçisi),
Osman Çakır (üniversite öğrencisi),
Harun Uras (muhtar),
Selahattin Kuray (serbest meslek)
ve meslek belirtmeyen Şemsettin Aslan, Burhan Ertaş, Şeyhmus Cansin, Şeydavut Anuk, Nizam Denli, Sabri Ajak, Rıdvan Bayraktar, Rıdvan Abdulsemetoğlu, Süleyman Göka

Doktorlar daha sonraları küçük kız oturabilsin diye tam dört ameliyat yapmak zorunda kalıyorlar.
Mardinli küçük kızın hikayesini daha sonraları öğrenen yazar, en çok bir ifadede donup kalıyor: Yukarıdaki adları ve meslekleri belli erkeklerden biri, bir işyeri sahibi, işini bitirdikten sonra kıza şöyle sesleniyor:

- Kızım, kusura bakma şeytana uydum; benim de senin kadar bir kızım var. Ramazanda bana gel de karnını doyurayım.
Bu çok erkek beyefendiler, işin kolayını da bulmuşlar, işte asıl korku filmi burada başlıyor: Ramazanda bir kap yemek, cuma namazında bir rekat namaz ve işi şeytana havale ederek, pür-pak evlerine, işyerlerine ve kahvelerine dönecekler!
Öyle ki memurların haklarında işlem yapılmayacak, şube müdürleri, oda başkanları, zabıta memurları Mardin'in sokaklarında başları dik dolaşacaklar!
Çünkü bu ülke fazlasıyla erkek.
Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 13 yaşında 26 erkeğe satılan küçük kızın, bu kişilerle kendi rızasıyla birlikte olduğu yorumu, anlı şanlı Yargıtay'ın 14. Ceza Dairesinde onay gördü. (Kararı veren Yargıtay 14.Ceza Dairesi'nin 11 üyesinden 8'ini AKP dönemindeki yeni HSYK atamıştı.)

Ey ağır ceza mahkemesi hakimleri, Yargıtay üyeleri, bu verdiğiniz kararla siz de bu korku filminin ana kahramanlarının yanında yer aldınız. Kanunlar böyle diye kestirip atmayın, küçücük bir kız çocuğunu savunamayan hukuk ve sizlerin bunun arkasına sığınmanız, bu korku filminin en utanç verici bölümü. KENDİ KIZINIZ, KARDEŞİNİZ, YEĞENİNİZ VAR MI? VAR İSE ONUN BAŞINA BÖYLE BİR ŞEY GELSE NE YAPARSINIZ?
Hukuk, yazılı kanunların, insan haklarına uygun uygulanmasından başka nedir ki? Hukuk fakültelerinin birinci dersinde bu öğretilir. .........

NOT:

BU İLETİNİN İBRETİ ALEM İÇİN BÜTÜN TÜRKİYE'DE DOLAŞMASI GEREKİR. TOPLUMUN VİCDANINI SIZLATAN BU OLAYA SAHİP ÇIKMAK NAMUSLU VE DÜRÜST İNSANLARIN GÖREVİDİR...
-------------------------------------------------------------------------------------
BUNU FACETE BULDUM KIZLARR...
18
Yarışmalar / kızlar foto çalınmışşş
27 Mart , 2012, 23:30:50
kızlar siteden birinin bebeğin resmi face aleminde dolanıyor.
https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/uykum.geliyo bu linkte banyo leğenin içinde kimin bebeğin resmi idi...
19
Sebze Çorbası-1-

İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.

3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.
3 çay fincanı su, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir.
Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.
-----------------------------------------------------------------------
Sebze Çorbası-2-

İçindekiler
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı
Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.
Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir
-------------------------------------------
Yoğurtlu Sebze Çorbası (225 Kal, 5gr protein):

(1 porsiyon)
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.
--------------------------------------------------------------------
Semizotu Çorbası
200 gr semizotu
1 orta boy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.

İlk aylarda bebeğiniz yeni yemek yemeğe başladığında pütürlü ve katı yiyeceklerden pek hoşlanmayabilirler. Bu durumda çorbayı tel süzgeçten geçirerek yedirmeyi deneyebilirsiniz.
-----------------------------------------------------------------
Mercimek Çorbası-2- (200 Kal, 3gr protein)

(2 porsiyon)
2 yemek kaşığı mercimek
1 boy havuç
1 küçük boy patates
¼ küçük dilim soğan
1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay
----------------------------------------
Tavuklu Şehriye Çorbası

1 parça tavuk eti
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 domates
biraz sıvı yağ
su ve tuz

Sıvıyağı ve unu bir tencereye koyup hafif kavuruyoruz.Daha sonra rendelenmiş domatesi ,suyu ve küçük parçalara ayrılmış tavuğu koyup kaynatıyoruz.Tavuk piştikten sonra şehriyeyi de suyun içine katıyoruz.Pişmeye yakın tuzunu ekliyoruz.
---------------------------------------------------
Domates Çorbası – Sütlü

Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet olgun domates
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Tuz

Hazırlanışı

Tereyağını tencereye alıp, eritin. İçine unu ilave edin ve hafifçe sararana dek kavurun. İçine ılık su ve sütü azar azar ekleyin. Topaklaşmaması için devamlı karıştırın. Domatesleri rendeleyin tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını çorbanın taşmaması için hafifçe aralık bırakarak 10-15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın
----------------------------------------------------------
Karnabahar Çorbası

Malzemeler
bir kaç parça karnabahar
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı arpa şehriye
bir kaç dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı
Unu sıvı yağda hafif kavurun. Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın. Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın. Tuz ilave edin.
-----------------------------------------------------------------
Kış Çorbası

Malzemeler
1/2 çay bardağı Pirinç
bir parça tavuk göğsü
1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kereviz
bir kaç damla limon
1 yumurtanın sarısı
İnce kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı
Pirinci ve tavuk göğsünü ayrı yerlerde haşlayın. Küp şeklinde doğradığınız patates, havuç ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde çırptığımız yumurtayı ve limon suyunu çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin.Çorbayı süzgeçten geçirin, üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
20
kızlar ben kondom yani prezarvatif korunuyoruz açıkçası.ama içimi bir şüphe kapladı acaba hamilemiyim diye.
dün gittim test aldım.sabah 12 de idrarlada yaptım. bişey çıkmamıştı. 10 dk sonra baktım gene yoktu.dışarı çıktım 16.00  eve geldim testi lavaboda bırakmıştım alayımda çöpe atam dedim.bir baktım kabak gibi 2.çizgi var.ama galiba sonradan çıktı.emin olamıyorum. kızım 3 aylık.sezaryan oldum. hiç korunmamazlıkda etmedik.zaten ayda 2 sefer yapmadık bile ... uykum kaçtıı :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: