Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - haydibebeğim

136
Alıntı yapılan: Demet_dk - 12 Kasım , 2010, 12:02:09
BENİM OĞLUM 16 AYINI BİTİRDİ HALA KUCAĞIMA ALIRKEN KEMİKLERİ ÇITIRDIYO

DOKTORA SORMUŞTUM NORMAL DEMİŞTİ HER BEBEKTE OLABİLİR DEDİ

KEMİKLERİ GELİŞİYO DEDİ BANA

SENDE DOKTORUNA Bİ DANIŞ YİNEDE

saol cnm içim rahatladı :opucuk:
137
emzirmeye devam ediyorum ,bu arada meme uçlarım yara olmaya başladı,yalnız gün içersinde bebeğim bazen 2 saat uyuor o aralar emziremiyorum emzirme araları uzuyor,sizce uyandırıp emzireyim mi o zaman.yoksa bırakayım uyusun mu.
Alıntı yapılan: Eymen'in Anniş'i - 12 Kasım , 2010, 12:21:59
Alıntı yapılan: haydibebeğim - 12 Kasım , 2010, 01:34:48
yaa kızımı 2ggündür hep emziriyom gece hariç,gece sağıyorum.ama bugün sağdım artış var mı diye 5 ssatlik araan sonra 8o cc çıktı :cildir:
hani emzirdikçe artardı :cildir:
benimki azalmış :( sebebi ne ya.emmedi mi benim kız acaba emzik olark mı emdi beni,e o zaman tüm gün ağlamadan nasıl durdu.


Arkadaşım bebeğin emdi doydu demekki,

Kalan sütü sağdın sen..

Ne güzelişte ağlamamış bebeğin demekkidoymuş.


hayatım 5 saatlik bir aradan bahsediyorum bünye bebek emdikçe daha çok süt üretmez mi,5 saat ne demek,normalde 120 cc çıkarken 5 saatte dün 8o cc çıktı zoraki,
138
doğduğundan beri çıtırdıyor kemikleri,d vitaminini veriyorum düzenli,şimdi güneşe çıkarmaya başladım,ya da soyup güneş alan bir yere yatırıyorum.valla çıtırdıyor,hani bizim de bazen dizlerimiz çıtırdar ya kızımın elleri kolları,bacakları çıtırdıyor harekety ettikçe,tutunca
139
kızımı kucaklarken tutarken ya da kendi hareket ederken kemikleri çıtırdıyor sık sık,bunun sebebi nedir,bilen var mı?
140
Alıntı yapılan: ❤B♥Ü♥Ş♥R♥A❤ - 10 Kasım , 2010, 17:31:01
eşimin bi huyu war beni deli ediyor :cildir:
konuşuyorum anlatıyorum kawga ediyorum yalwarıyorum yok..
eşim çok iyi niyetli insanlara karşı sewgisi çok fazla..
her önüne geleni (yani akraba arkadaş) ewe dawet ediyo işin çıldırtan yeri yemegeeee :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:
we hiç bana danışmıyor bile..
sadece arıyor akşama misafir war..akşam oturuyoruz biri arıyo mesela öölsine hali çıkın çaya gelin..haydaaaa nidersen et.. ne yaptım ne ettiysemde degişmedi..
azöncede aradı ablasıgil çaya gelecekti aramış çaya deil yemege gelin..ewde ona göre yemek war diye yapmadım.. bide 5 te aradı.. ben napıcam bide bebk war..offff bu adam beni kanser edicek.. çok sewiyorum çok ii has ama bu huyu beni deli ediyoooo :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:
ben nasıl düzeltcem bu huyunu offfff :y25: :y25: :y25: :y25:

değiştiremezsin,benimki gibi yaptıklarınının arkasında sonuna kadar duran bir kocan varsa üstelik,benimki de aynı değiştirmeye çalıştım çok kavgalar ettik kaç kere boşanma noktasına geldik,sonunda o huyunu kabullendim,ama seninki bir de bebk varken çağırıyor,daha ileri bir vaka,en azından benimki bebek olduğu için çağırmıyor artık.
141
ha bir de sütü sağıp verince beslsyici değeri de azalıyor benim drun dediği,benim kız 2,5 aylık 1 ayda 450 gr aldı sağma yöntemiyle yani çok az.dr um emzirerek anne sütü alırsa daha çok yarar dei,o gün tekrar emzirmeye karar verdim.
142
benim bebeğim sarılık tehlikesi atlattığı ve ilk 1 hafta süt olmadığı için hemen biberon verdik ve emmeye hiç alışmadan biberonla mamaya alıştı sonra sütüm aza az geldi amma emmediği için artmadı da.emzirmeye çalıştım bazen sağ memeyi emiyordu ama solu mümkün değil aldıramıyordum,baktım anne sütü alamıcak bu şekilde sağıp vermeye karra verdim,ama 3 -4 saate bir sağıyordum dışarda olduğumda 5-6 saati buluyordu,sağmak çok meşakkatli ,yorucu bir iş,biberon yıka ,kaynat,sağmak da çok uzun sürüyor,3 saate bir sağarsan günde 5 kere yapar,ama arada bir sağabilirsin tabi,ama bebeğine memeyi unutturma.bana sağmak zor geldi ve sütüm de artmadı hiç,azalmadı da.şimdi memeye alıştırmaya çalışıyorum tekrar.
144
yaa kızımı 2ggündür hep emziriyom gece hariç,gece sağıyorum.ama bugün sağdım artış var mı diye 5 ssatlik araan sonra 8o cc çıktı
hani emzirdikçe artardı
benimki azalmış  sebebi ne ya.emmedi mi benim kız acaba emzik olark mı emdi beni,e o zaman tüm gün ağlamadan nasıl durdu.
146
yaa kızımı 2ggündür hep emziriyom gece hariç,gece sağıyorum.ama bugün sağdım artış var mı diye 5 ssatlik araan sonra 8o cc çıktı :cildir:
hani emzirdikçe artardı :cildir:
benimki azalmış :( sebebi ne ya.emmedi mi benim kız acaba emzik olark mı emdi beni,e o zaman tüm gün ağlamadan nasıl durdu.
147
Alıntı yapılan: ikiz AnneSi - 11 Kasım , 2010, 14:27:29
haydi  Bebegim canim su an konu  emzirmen  ,   sen bol bol SIK SIK emzirmeye calis sutun artar bebegin gögusune alisir

sen ve bebegin icin ikiniz icinde yeni bir sey emzirme olayi ikinizin alisma dönemi su an

baktinki sutun cogaldi mamayi azalt

agladiginda gögsune koy uykulu oldugunda gögsune koy gögus gögus gögus  :k06:

bol sanslar !


böyle olcak bundan sonra,bana şans dileyin kızlar başarayım şu emzirme olayını.


148
Alıntı yapılan: Eymen'inin Anniş'i - 11 Kasım , 2010, 14:11:59
merhaba canım..

bence direk emzir benim oğlanda bir memeyi diğerine göre daha çok seviyor.diğerini az alıyordu..

inş zamanla alır.

evet hepimiz mükemmel anne olmaya çalışıyoruz.Kimse mükemmel olamaz illa biryerde birşey olur.

kimse mükemmelleride oynamaz sonuçta burda birbirmize danışarak bazı şeyelri öğrenmeye çalışıyoruz.


hıh ben de tam onu diyordum,danışmak için onca başlık açtım ama hiçbirine cvp alamadım alesef,kimse tecrübelerini paylaşmaya tenezül etmemişti,kaç başlık sildim öyle,ama geyik sözkonusu olunca acayip bir ilgi var.
149
Alıntı yapılan: Demet_dk - 11 Kasım , 2010, 14:10:01
DUYGUYA KATILIYORUM
EMZİRMEN DAHA DOĞRU BEBEK EMDİKÇE SÜTÜN ARTAR DAHA ÇOK EMER DAHA ÇOK KİLO ALABİLİR

NEDEN EMZİRMEK YERİNE SAĞIP VERİYOSUN ANLAMADIM

BURDA HERKES KENDİNCE TECRÜBELİ
BİLGİSİ OLAN KONUYA BAKAR YAZAR NEDEN SİTEM ETTİN CANIM ANLAMADIM

tatlım sağıp veriyorum çünkü sütüm çok az bebeğim memeyi alıyordu şimdiye kadar üstelik sol memeyi hiç almıyor,sağ memeyi de arada aıyoruyuyunca biberon bile almıyor uykusu ağır,anne sütü alsın  diye biberon verdim.ama çok az kilo aldı :crybaby2:
sitem ettim,çünkü biliyorum ki sütünü sağan pekçok kişi var sitede ama malesf bir vurdumduymazlık var ne var sanki yardımcı olsak,tecrübelerimizi paylaşsak,bu site bunun için açılmadı mı.
150
yıldızcım senin bebiş yenidoğan senin için çok iyi sütü oranı çünkü yenidoğan 30 ml ile doyar benimki olmuş 2,5 ay,dr um da az buldu miktarı.hem az buldu  hem emzir dedi çocuk aç mı kalsın ya,

ikizannesi ,cnm evet emzir daha çok yarar dedi drum,ama bebeğimin doyduğunu anlayamıyorum aç olsa da açlıktan ölse de ağlamıyor,ama emdikten sonra biberon veriyorum cuk cuk emiyor.