(http://img576.imageshack.us/img576/3599/resimht.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/576/resimht.jpg/)
Malzemeler
1 paket baklava yufkası
1 su bardağı süt
3 yumurta
½ su bardağı sıvıyağ
İçi İçin
Ufalanmış peynir
Maydanoz
Tuz
Kırmızıbiber
Yapılışı
Süt , yumurta ve sıvıyağ iyice çırpılır. Yufkalar tuzsuz olduğu için biraz tuz eklenir. Tek tek her yufkanın arasına karışım fırçayla sürülür. 4 yufkada bir iç yayılır. Yufkalar bitene kadar işleme devam edilir.En üste karışım artarsa sürülür. Yoksa 1 yumurta sarısı sürülerek 180' de
pişirilir.
ALINTIDIR
BAKLAVA YUFKASINDAN BOREKLER ÇOK DAHA GUZEL OLUYOR :icon_thumright:
İSTEYEN ARALARA NORMAL YUFKADA KOYABILIR ;)
:hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
bunuda yapicam yaaaa :hungry:
Oruçlu oruçlu canım çekti :hungry: ama evde mantı var hihoooyytttt :hieyt:
BU TARİFTEN DEYİL AMA BENDE BU BÖREKTEN YAPMIŞTIM..YAPARKEN ÇOK GÜZEL OLCAK KESİN DEDİM AMA PİŞTİKTEN SONRA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM..BANA TADI Bİ TUHAF GELDİ :dontknow: SANKİ YENİ EŞYA KOKUSU OLURYA ÖYLE Bİ KOKUSU VARDI AYRİYETTEN SANKİ İNSANIN AĞZINA PAS TADI BIRAKIYODU :dontknow: YANİ BEN BEYENMEDİM BİRDE BU TARİFLE OLANI DENEMEK LAZIM :k06:
:hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
gecenlerde aysegulun verdigi tarifi denedim ve guzel oldu. (baklava borek)
yaptigim gun 1 tane yemistim ama soguk oldugu icin pek sevmedim.
kutunun icine yerlestirip buzluga atmistik ve bayramda gelen misafirlere ikram ettik.
isininca cok lezzetli oldu :hungry:
çok güzel oluyor.bende çok sık yapıyorum bunu:))
ben normal yufkadan peynirli olarak yapıyorum .. eşim başka türlü yemiyor ..
ama dün misafirlerime şu dızmana hamuru ile yaptığım tahinli pekmezli çörek ikram ettim buzluğa kaldırmıştım ben de çıkarttım ısıttım süper oldu :k06: :k06:
pastahane aç dediler eşime :ehi: :ehi: :ehi: kek te yapmıştım poaçada :k06: :k06: .. :hieyt:
Alıntı yapılan: eylül_üm - 31 Ağustos , 2011, 16:49:32
ben normal yufkadan peynirli olarak yapıyorum .. eşim başka türlü yemiyor ..
ama dün misafirlerime şu dızmana hamuru ile yaptığım tahinli pekmezli çörek ikram ettim buzluğa kaldırmıştım ben de çıkarttım ısıttım süper oldu :k06: :k06:
pastahane aç dediler eşime :ehi: :ehi: :ehi: kek te yapmıştım poaçada :k06: :k06: .. :hieyt:
dızmana hamuru ne normal bıldıgımız hamurmu ?? tahinli çörek bi harika olur zaten tahınlı ve haşhaşlı off olsada yesek :hungry:
nurcum dizmana tarifindeki hamurun tarifini diyor sanirim banu :k06:
eylulum bende normal yufkayla olani daha cok seviyorum, ama arada degisiklik oluyor baklava yufkasiylada.
canım burda çörekler bölümünde dızmana diye bir çörek tarifi var .
onun hamurunu yaptım .. tahinli çöreğim de böle oldu ..
pekmez tahin ve biraz sıvı yağı karıştırdım .. hamurun içine sürüp rulo yaptım .. kestim dizdim borcama..
(http://a1108.hizliresim.com/11/8/31/7527.jpg) (http://goo.gl/mc9cY)
Alıntı yapılan: derbeder - 31 Ağustos , 2011, 17:16:36
nurcum dizmana tarifindeki hamurun tarifini diyor sanirim banu :k06:
eylulum bende normal yufkayla olani daha cok seviyorum, ama arada degisiklik oluyor baklava yufkasiylada.
beyim değişiklikleri pek hoş karşılamıo :ehi: :ehi: :ehi:
aynı kokoreççiden yer .. aynı fırından ekmek alır .. aynı kebapçıya gider .. aynı yerden kumpir yeriz .. aynı pizzacıdan pizza alırız .. hep mc donals dan yeriz :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
yani taktımı takar .. bi yer iyi ise hep oraya gider .. iyiyi bulana kadardeğişiklik yapmaz .. ve değişiklik onda huzursuzluk yapar ..
umarım ömür boyu da beni değiştirmez :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
misafirlerim bu çörek için .. aynı pastahanedekiler gibi olmuş dediler :k06: :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt:
Alıntı yapılan: eylül_üm - 31 Ağustos , 2011, 17:22:51
Alıntı yapılan: derbeder - 31 Ağustos , 2011, 17:16:36
nurcum dizmana tarifindeki hamurun tarifini diyor sanirim banu :k06:
eylulum bende normal yufkayla olani daha cok seviyorum, ama arada degisiklik oluyor baklava yufkasiylada.
beyim değişiklikleri pek hoş karşılamıo :ehi: :ehi: :ehi:
aynı kokoreççiden yer .. aynı fırından ekmek alır .. aynı kebapçıya gider .. aynı yerden kumpir yeriz .. aynı pizzacıdan pizza alırız .. hep mc donals dan yeriz :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
yani taktımı takar .. bi yer iyi ise hep oraya gider .. iyiyi bulana kadardeğişiklik yapmaz .. ve değişiklik onda huzursuzluk yapar ..
umarım ömür boyu da beni değiştirmez :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
umarim :ehi: :ehi:
guzel gozukuyorlar eline saglik :hungry:
artik hamurlu seyleride becermeye basladin bak :k06:
yayim yayim yayilmiyorlar :ehi: :ehi:
benim esimde tam tersi degisikligi cok sever yaaa, ona gore ben pasif kaliyorum. bende severim ama onun kadar degil :ehi:
Alıntı yapılan: derbeder - 31 Ağustos , 2011, 17:26:58
Alıntı yapılan: eylül_üm - 31 Ağustos , 2011, 17:22:51
Alıntı yapılan: derbeder - 31 Ağustos , 2011, 17:16:36
nurcum dizmana tarifindeki hamurun tarifini diyor sanirim banu :k06:
eylulum bende normal yufkayla olani daha cok seviyorum, ama arada degisiklik oluyor baklava yufkasiylada.
beyim değişiklikleri pek hoş karşılamıo :ehi: :ehi: :ehi:
aynı kokoreççiden yer .. aynı fırından ekmek alır .. aynı kebapçıya gider .. aynı yerden kumpir yeriz .. aynı pizzacıdan pizza alırız .. hep mc donals dan yeriz :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
yani taktımı takar .. bi yer iyi ise hep oraya gider .. iyiyi bulana kadardeğişiklik yapmaz .. ve değişiklik onda huzursuzluk yapar ..
umarım ömür boyu da beni değiştirmez :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
umarim :ehi: :ehi:
guzel gozukuyorlar eline saglik :hungry:
artik hamurlu seyleride becermeye basladin bak :k06:
yayim yayim yayilmiyorlar :ehi: :ehi:
benim esimde tam tersi degisikligi cok sever yaaa, ona gore ben pasif kaliyorum. bende severim ama onun kadar degil :ehi:
teşekkürler canım .. ayyyyyy evet yaa .. neydi o poaçalar .. dızmanalar :ehi: :ehi: :ehi:
kurabiyeler .. niyseee .. artık hamuru da keşfettim .. sıra geldi yeni lezzetlere :ehi: :ehi:
kalburabastımı görmüşmüydün sen :ehi: :ehi: onu da becerdim .. bi kurabiye kaldı ..
tekrar deneme yapmam lazım :ehi: :ehi: :ehi:
sizin cesaretlendirmeniz sayesinde tekrar denemeler yaptım veee yapıyorum artık :basardim: :basardim:
bizde ben severim değişik şeler denemeyi .. kendim yapmayı seviyorum . ama içine değişik malzeme koyamıyorum mesela börek çörek poaça türü şeleri hep peynirli yapmak zorundayım :k06: :k06:
yemeklerdede deniyorum .. bazen .. ıyyyyyyy diyor eşim :ehi: :ehi: bu her ne ise bundan bidaha yapma :ehi: :ehi: :ehi:
arkadaşım geldi .. üniv. teden .. sen zaten hep becerirdin böle acaip şeleri dedi :ehi: :ehi:
yemek konusundan bahsediyo yok dedim .. artık pastahane konusundada ilerlettim kendimi :ehi: :ehi:
çıkardım buzluktan ısıttım bunları :ehi: :ehi: bayıldılar kocasıyla :k06: :k06:
amaaan bütün pastahaneler benim ..istediğim yerden istediğim şeyi alır yerim diyor :ehi: :ehi: :ehi:
yapamıyorum ya bahanem bu diyor :ehi: :ehi:
ayyy ne salagımm dızmana hamuru ne diye soruyorum :k06:
cok guzel gorunuyor tadıda öyledır muhakkah ellerıne saglık canımmm bende denıcem dıcem ama tahını nerde bulcam :'(
Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 31 Ağustos , 2011, 17:40:45
ayyy ne salagımm dızmana hamuru ne diye soruyorum :k06:
cok guzel gorunuyor tadıda öyledır muhakkah ellerıne saglık canımmm bende denıcem dıcem ama tahını nerde bulcam :'(
hımmmmmm orda yok mu marketlerdeeee .. ::)
kullanmıolarmı bişeyde acaba yaa .. ilginç .. :icon_scratch:
teşekkürler canım çok güzel oldu .. pastahanedeki gibi .. yumuşacık ve tadı da harika ..
Guzel yaa insan becerdikce daha yeni seyler yapmak istiyor gercekten :k06:
Ben bi ara her gun yapardim hamur isi, tabii esimin midesi bayram ederdi hehe :ehi:
Ama simdi haftada 1-2 kez yapiyorum yapiyorum. Ya da esime gozleme vs o tarz seyler yapiyorum.
Yendigi zaman dahada cok sey yapiyorum :ehi: Hele bir kac cesit yapip yemeye bayiliyorum :hungry:
Alıntı yapılan: derbeder - 31 Ağustos , 2011, 17:42:58
Guzel yaa insan becerdikce daha yeni seyler yapmak istiyor gercekten :k06:
Ben bi ara her gun yapardim hamur isi, tabii esimin midesi bayram ederdi hehe :ehi:
Ama simdi haftada 1-2 kez yapiyorum yapiyorum. Ya da esime gozleme vs o tarz seyler yapiyorum.
Yendigi zaman dahada cok sey yapiyorum :ehi: Hele bir kac cesit yapip yemeye bayiliyorum :hungry:
ben de öle bikaç çeşit yapıp böle gün gibi oluyor ..
evde lezzet fırtınası yaşanıyor .. ama kilo olarak geri döndüğü için artık ..
baya uzun aralarla yapmaya çalışıyorum ..
yada hemen bi iki tane yiyoruz .. hooooop buzlugaaa..
eskiden buzlukta saklandığını bilmiyordum .. şimdi öğrendim iyi oldu ..
bi de bişi sorcam .. mesela bi çöregi buzluktan çıkardık ısıttık .. yenmedi yine kalanlar oldu onları tekrar atabilirmiyiz buzluga yoksa artık onlar karabaşın mı olmalı :k06: :k06:
Alıntı yapılan: eylül_üm - 31 Ağustos , 2011, 17:42:42
Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 31 Ağustos , 2011, 17:40:45
ayyy ne salagımm dızmana hamuru ne diye soruyorum :k06:
cok guzel gorunuyor tadıda öyledır muhakkah ellerıne saglık canımmm bende denıcem dıcem ama tahını nerde bulcam :'(
hımmmmmm orda yok mu marketlerdeeee .. ::)
kullanmıolarmı bişeyde acaba yaa .. ilginç .. :icon_scratch:
teşekkürler canım çok güzel oldu .. pastahanedeki gibi .. yumuşacık ve tadı da harika ..
yokk canımm nerde bu gavurr millet agzının tadını hiç bilmiyor yemek kulturlerıde pek yok zatenn tahini nerden bilcekler :-\
yokk tekrar atabılırsınn yaaa ki ben tekrar atarım dolaba nıye bosa gıtsınn
valla sizdekide ıyı cesaret nasıl yapyoorsunuz bır kaç çeşit ben aslaa cesaret edemem bı tepsi börek bile cok gelir gozume gerıye kılo olarak dönecegi için :D
Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 31 Ağustos , 2011, 17:45:26
Alıntı yapılan: eylül_üm - 31 Ağustos , 2011, 17:42:42
Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 31 Ağustos , 2011, 17:40:45
ayyy ne salagımm dızmana hamuru ne diye soruyorum :k06:
cok guzel gorunuyor tadıda öyledır muhakkah ellerıne saglık canımmm bende denıcem dıcem ama tahını nerde bulcam :'(
hımmmmmm orda yok mu marketlerdeeee .. ::)
kullanmıolarmı bişeyde acaba yaa .. ilginç .. :icon_scratch:
teşekkürler canım çok güzel oldu .. pastahanedeki gibi .. yumuşacık ve tadı da harika ..
yokk canımm nerde bu gavurr millet agzının tadını hiç bilmiyor yemek kulturlerıde pek yok zatenn tahini nerden bilcekler :-\
olsun sen de pekmez ve yağ ile dene bakalım .. tahinli güzel oluyordu aslında ..
peynir de koyabilirsin arasına patates .. herşeyle yapılabilir .. dızmana nın içi tarifi biraz şey sulu böle zor pişiyor .. çok çok pişmesi gerek ki anca altı pembeleşsin .
keşke olsaydı tahin .. :'( sana kargo filan yapmıolarmı o zamanlar iste göndersinler ???
yenecekse tatlım yapıyoruz yoksa kendimiz için olsa baskül ailesi oluruz :ehi: :ehi: :ehi:
hele misafir varken ben ağzıma fazla koyamıorum az yiyorum :k06: onlar yerken doyuyorum hoşuma gidyor :k06: :k06:
Alıntı yapılan: eylül_üm - 31 Ağustos , 2011, 17:45:18
Alıntı yapılan: derbeder - 31 Ağustos , 2011, 17:42:58
Guzel yaa insan becerdikce daha yeni seyler yapmak istiyor gercekten :k06:
Ben bi ara her gun yapardim hamur isi, tabii esimin midesi bayram ederdi hehe :ehi:
Ama simdi haftada 1-2 kez yapiyorum yapiyorum. Ya da esime gozleme vs o tarz seyler yapiyorum.
Yendigi zaman dahada cok sey yapiyorum :ehi: Hele bir kac cesit yapip yemeye bayiliyorum :hungry:
ben de öle bikaç çeşit yapıp böle gün gibi oluyor ..
evde lezzet fırtınası yaşanıyor .. ama kilo olarak geri döndüğü için artık ..
baya uzun aralarla yapmaya çalışıyorum ..
yada hemen bi iki tane yiyoruz .. hooooop buzlugaaa..
eskiden buzlukta saklandığını bilmiyordum .. şimdi öğrendim iyi oldu ..
bi de bişi sorcam .. mesela bi çöregi buzluktan çıkardık ısıttık .. yenmedi yine kalanlar oldu onları tekrar atabilirmiyiz buzluga yoksa artık onlar karabaşın mı olmalı :k06: :k06:
tabii canim senin ve hamilelerin daha dikkatli olmasi lazim. yesende azar azar yiyeceksin ya da cesit az yapacaksin.
ya cok fazla isitip tekrar koymak iyi olmuyor aynisi cikarilan et icinde gecerliymis. bakteri uretiyormus vs.
yenilecek kadar isitmak en iyisi..ben bunu duydugumdan beri birseyi cikardiktan sonra tekrar koymamaya dikkat ediyorum.
:k06: :k06: öyle bir ülkedeyimki kargo falan yok neyseee kaderıme kuseyımm turkıyeye gıdınce artıkk pastaneden alır alır yerımm :hungry: çekecek sutumde yok Allahtan eskiden emziriken korkardımm :k06:
Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 31 Ağustos , 2011, 17:52:49
:k06: :k06: öyle bir ülkedeyimki kargo falan yok neyseee kaderıme kuseyımm turkıyeye gıdınce artıkk pastaneden alır alır yerımm :hungry: çekecek sutumde yok Allahtan eskiden emziriken korkardımm :k06:
tühh .. yapamayanlar var aslında resim koyuyoruz böle ..
hiç aklıma gelmez bi yerde tahin olmayacağı .. ama bilirim yurt dışlarını yaa .. ne zevksiz ne kötü bir mutfakları vardır .. :violent1: :violent1: eskiden iş dolayısıyla gezdim ama pastahanelerinde bile iş yok .. anca görüntü var bi yiyosun öğğğhhhh :igrenc: garip garip tatlar ..
Allah sabır versin cnm . inşallah yakın zamanda geliosunuzdur .. iyiki sütün yok yoksa üzülrüdüm ben de çok ..
işte o et filan biliyorum .. tavuk olsun et olsun balık .. bunlar zehirliyor mesela o bakteriler yüzünden insanları ..
acaba aynı şey hamur işindede geçerlimidir ki .. neyse bu seferlik acemilik oldu .. karabaşa verelim bakalım .. o yesin .. bir dahaki sefere sayıyla çıkarayım .. yenicek kadar ;D
çünküm bakteri makteri bana yaramaz şindi .. tek olsam korkmamda . yavru kuşu tehlikeye atamam :-\