28 Nisan , 2024, 02:07:14

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - jbdun

211
Yemek Muhabbeti / Ynt: bugün ne pişireceksiniz?
29 Ağustos , 2008, 09:29:40
arnavut ciğeri- kırmızı biber kavurması- makarna- yoğurt
212
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
29 Ağustos , 2008, 09:27:33
sevdacım busenin de dediği gibi sen de bişeyler yapabilirsin, adet olarak fazla olmaz her çeşitten 1-2tane yaparsın, sığmaz mı yine? çünkü benimki de kocaman değil.
sağol busecim ,  ben domatesleri rende yapıp ayrıca sos olarak koydum kavanozlara zaten (ondan mı bahsediyorsun?)
ben de kullanılmışkavanozları kullanıyorum canım, hep saklarım, hatta domates soslarına gitti hepsi, arkadaşımdan aldım kavanozları menemenlik için 10 tane :k06:
sarmısakları bölüp koymak hiç aklıma gelmemişti, öyle yapsak daha iyi olurdu galiba :suclu: seninkiler de çok güzel görünüyor canım :icon_thumright:

az sonra yine pazara çıkıcam, son hazırlıkları da yapıyım tamam ondan sonra da fırsatım falan olmaz malum ptesi okullar açılıyo :-\
213
günaydınnn arkadaşlar, hepinize iyi haftalar :flowers:
az sonra pazara gidicez kızımla ve ordan da arkadaşa, son kez şöyle doyasıya pazar geziyim, malum ptesi işbaşı :)
geldiğimde yazarım, inşallah gelen giden olur :caca:
214
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
28 Ağustos , 2008, 23:52:26
kızlar bi de belki biliyosunuzdur ama söyliyim yine, bu akşam onunla uğraştım da...
sarmısakları bi kavanoza güzelce soyup koyuyorsunuz ve üstüne de geçecek tabi zeytinyağı koyuyorsunuz, buzdolabına.
Acil durumlarda zeytinyağından 1 kaşık tamamdır, sarmısak sosu :icon_thumright:
215
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
28 Ağustos , 2008, 23:49:50
ayyy 2 kere teşebbüs ettim şuraya yazmaya ama her seferinde bi komşum geldi :cildir: :toothy10:
neyse şimdi işlerimi bitirdim ve geldim.

ayşegül kırmızı biberi dolmalık için közlüyor musun? yoksa ben mi yanlış anladım mesajından? ben çiğden koyuyorum sapları ve çekirdekleri çıkartarak.
taze fasulyeyi senelerdir 5-10dk haşlayıp soğuduktan sonra koyarım, tadında hiç bi değişikli olmadı ama annem aynı şekilde yaptığında beğenmediğini söyledi, burda benimkini yediğinde güzel olduğunu söyledi. Gaiba dolaptan dolaba da fark var.
kavanozluk domatesleri de, önce yıklayıp rendeledim ve zeytinyağı tuz ilavesiyle kaynattım suyunu biraz çekene kadar. SOnra tencerenin altı yanar halde kavanozlara doldurdum ve kapağını sıkıca kapattım. Ters çevirip 24saat beklettim. Sızıntı falan olmadıysa olmuş demektir. Bu kadar.
kuru bamyanın çok güzel olduğunu duydum ve hazır gaza gelmişken onu da kurutuyum dedim. Normal güneş gören balkonumda onlar da. İnşallah bu kıştadına bakmak nasip olacak :amin: ayrıca tabi yine çiğden deep freeze e de koydum
216
kızlar selam çokama çokyorgunum,
bugün de menemenliklerle ve yine kırmızı biberlerle uğraştım ve tabi bi yandan da ecrin :cildir:
yarın da pazar var son kez kışlık bişeyler alıcam zaten ptesi de okulaçılıyo bi daha uğraşamam bunlarla...

şerifecim beratın yeni resimlerinden koysana, çok zaman oldu sen foto koymayalı :caca:
aslıcım defnenin de son resimlerinden koyar mısın ;)
goncacım bugün yoğun bi gün geçirdin kanımca :k06:
217
günaydın kısssllaaarrrr :flowers:
218
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
27 Ağustos , 2008, 23:20:14
deep freeze de ise;

barbunya
taze fasulye
bamya
kırmızı biber (közlenmiş ve dolmalık)
dolmalık yeşil biber
yemeklik doğranmış yeşil biber
bezelye koyamadım bu sene...
domates (yemeklik doğranmış) - daha da koyacağım
kavanozlara da domates rende koydum vakumlayıp
ve bir de tabi domates salçasıııı :hungry:

yarın da menemenlik hazırlıycam kavanozlara :icon_thumright:

219
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
27 Ağustos , 2008, 23:15:35
ben bu sene kurutma işlemine giriştim, biraz abarttım galiba :k06:








1.resim yeni kurutmaya başladığım dolmalık kırmızı biberlerim
2.resim yeni kurutmaya başladığım patlıcan ve bamyalarım
3.resim kurumuş patlıcan ve yeşil dolmalık biberlerim
4.resim yine bamyalarım
5.resim yeni dizdiğim patlıcan ve yeşil dolmalık biberlerim
220
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
27 Ağustos , 2008, 23:01:32
Alıntı yapılan: Tebessüm :) - 27 Ağustos , 2008, 15:45:54
Sayfamızı güncelleyelim, faydalanacak kişiler olabilir. :)
Kızlar bi sorum olacak, dolmalık biber dondurucuda nasıl oluyo? Pişirildiğinde tadı farklı oluyomu?

ayşegül ben her sene koyarım, tadında hiç bi farklılık olmuyor :icon_thumright:
221
iyi akşamr,
öncelikle eminecim kardeşine geçmiş olsun, gonca sormuş gerçi aniden mi oldu?
goncacım bebeklerle ilgili olaaraktan bu yaptıklarım da :toothy10: malum kışın hormonlu şeyler yemesinler :ehi: :toothy10: bunları bezden poşet mi diyim işte onlarda saklıycam, o zaman bişey olmuyomuş ;)
şu cinsel organ olayına temas bizde de vardı ama bu aralar geçti, ben de hep hayır olmaz kızım diyip duruyodum ama babamız eline vuruyodu, öyle yaptığında ecrin daha da hırslanıyodu :)
aslıcım hoşgeldiniz ve tşkler kırmızı biber bilgilendirmesi için :flowers:
223
bunlar dün astığım yeni dolmalık biber ve patlıcanlarım ;)

224
bunlar kurumuş patlıcanlarım ve yeşil dolmalık biberlerim :hungry:

225
bunlar kurumasına az kalmış dolmalık patlıcanlarım ve dün dizdiğim bamyalarım :hungry: