Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - jbdun

196
Sebze Yemekleri / Ynt: Fırında kabak mücver
05 Eylül , 2008, 14:38:18
sevilaycım ben de yapmıştım , tadı gerçekten de çok güzel  :hungry:
ama ununu biraz fazla tutmaya bak çünkü içi busefer çiğ gibi oluyor, ıslak kalıyor :icon_thumright:
197
kızlar selam,
ecrinin okula gelmesi ve sonrasında evdeki işler beni çokama çok yoruyor , hatta dün akşam yemekten sonra ecrini uyuturken uyumuşkalmışım :icon_pale: babaannemiz hayırlısıyla bi gelse de rahatlasam biraz :suclu:

şerifecim şimdiden ali beratın doğumgünü kutlu olsun, menü hakkında bi bilgim yok maalesef :dontknow:
aslıcım evet ecrin için gerçekten çok güzel bi ortam oluyor, abla abi diye dolaşıyo peşlerinde (e tabi ben de onun peşinde :cildir: :k06:)
goncacım ne haber eylüşümden ve okulundan, haber vermemişsin hiç ;)
198
bir okul gini daha sona erdi ecrin hanımla, bugün daha iyiydi sanki daha doğrusu ben alıştığım için pek yorulmadım :k06: dün söylenmiş bugün 11e kadar teslim edilmesi gereken bi evrak varmış, herkes dün yapıp vermiş bi ben kalmışım, saat 10da haberim oldu, neyse ki hallettim. Arkadaşlar da dio ki, hayret herşeyi her zaman çok önceden yapardın noldu böyle? Ben de direk ecrini gösterdim, aaa doğru dediler :k06: napıyım valla onun peşinde koşmaktan hiçbişey yaptığım yok, daha planları falan çıkarmam lazım, bi ton evrak var , bakalım nasıl yetişicem :cildir:
şimdi de yemekle uğraşmam lazım,i hazır ecrin hanım uyuyoken ;)

şerifecim hep peşinde koşturursan pek sorun yok ama bi boş bırak tamam o zaman :laughing7: tecrübelerimden biliyorum ;)

gonca kıyamam ben eylüşüme demek yadırgamış, nasıl acıkmış ki yavrum ıspanağa saldırmış :sad1: inşallah hemencecik alışır boncuğum da hem senin için rahat eder, hem de eylüşüm bi düzene girer :amin: sana işlerinde kolay gelsin :opucuk:

selincim hoşgeldin canım, aminn :amin:
sen ve naz nasılsınız?Naza kim bakıyordu sen işteyken?
199
nihalcim doğumgünün kutlu olsun canım,
kızınla,eşinle ve sevdiklerinle nice seneler diliyorum :flowers:
200
özlemcim tşk ederim canım, sana da kolay gelsin şimdiden hazırlıklarında :icon_thumright:
o penceredekiler galiba orda kalıcak canım, bi poşet geçiricem tamamdır balkonda ;)
201
selam kızlar
bugün çok ama çok yorucu bi gün geçirdim, goncacım tahmininde çok haklısın canım, kafayı yemekle meşguldüm :cildir: ya aslında iyiydi ama hep ecrinin peşinde olmak ve 9-12 arası en fazla 10dk oturabilmek çok yordu, neyse ki eve gelince yıkadım cadıyı ve uyudu 2saat :aferin: onun için de değişiklik oldu, çocuklarla oynadı coştu falan ama ne kadar da olsa peşinde olmasam olmuyor, merdivenler falan var, zaten bi de düşme tehlikesi atlattık, ödüm koptu :honk:
demek eylüşümün okuldaki ilk günü pek de tahmin edildiği gibi başlamadı, neyse inşallah bundan sonraki günler iyi olur :amin: e peki nasıl geçmiş sonradan okulu?
hem kız ben sana demedim mi çok alma denemelik al diye :caca:  demek o kadar çok aldın, neyse boşa gitmesin, bak iyi  bulmuşsun yapacak bişeyler :icon_thumright: kolay gelsin sana canım :opucuk:
202
hepinizim mübarek ramazan ayı kutlu olsun arkadaşlar...
203
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
31 Ağustos , 2008, 22:49:11
ayşegül nasıl halledebildin mi hazırlıklarını?

aysun ve naz-pınar ben domatesi kurutmadım, aslına bakarsanız domatesin bi tek o çeşidini yapmadım. Domatesin kurusuyla ne yapılıyor? Dolma mı?
204
kızlar slm uğrayan olmamış benden sonra,
biz yarın kızımla okula gidiyoruz, kendinize ve yavrulara iyi bakın , hepinizi  :-*
205
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
30 Ağustos , 2008, 16:49:20
 evet temizlik açısından da düşünürsen doğru ;)
ben o ara iyi gaza gelmiştim alır almaz yapıyodum :k06: sana da kolay gelsin, yakın olsaydık yardıma gelirdim ;)
206
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
30 Ağustos , 2008, 16:31:59
burda yapan o kadar çok ki akrabalar da yapıyo, onlara sordum, bi de balkonlara hep baktım, patlıcan ve dolmalık yeşil biberler başaşağı . Yukarı bakanhiç görmedim burda :dontknow:
bamyaların baş kısımlarını aldım, yıkamadan dizdim, onları başaşağı yapmadım
kırmızı dolmalık biberler de düz dizilio, başaşağı değil

o ağaçlar neti ben de okudum araştırırken.
domates biraz daha stoklıyım ben en iyisi, rahat etmiycem bişey yapmadan :k06:
207
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
30 Ağustos , 2008, 12:22:30
Alıntı yapılan: sevda - 29 Ağustos , 2008, 15:52:18
TAMAM KIZLARR BENDE YAPICAMMM HEMENNN.... ;)

:icon_thumright: kolay gelsin
208
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
30 Ağustos , 2008, 12:21:45
kızlar kaç poşet koydunuz domates yemeklik?
ben 15 poşet koydum, 15yemeklik yani. Az galiba dimi? Biraz daha mı yapsam?  :icon_scratch: :dontknow:
209
Yemek Muhabbeti / Ynt: RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ
30 Ağustos , 2008, 12:20:47
Alıntı yapılan: Tebessüm :) - 29 Ağustos , 2008, 15:44:53
Jbduncum bir tanıdığımız k. biberi kızartıp o şekilde atıyodu dondurucuya, ben de bunun ağır olacağını düşünerekten közleyip de atayım diyorum dolmalık için ;) Dün karışık dolma yaptım k. biber de vardı tabi, çiğdendi ama çok leziz olmuştu, acaba aynı lezzeti dond. çıkan biberde de yakalayabilir miyiz? bir de çok yer kaplamasından çekiniyorum, benim dond. kısmı da pek büyük diil.Konserve domates tarifi için teşekkürler, aklımda bulunsun belki dond. koyduğumdan hariç konserve de yaparım.

e peki közleyip de atınca içini doldurması zor olmayacak mı? ben geçen sene de çiğden dolmalık kırmızı biber koymuştum ve tadı tazesi gibiydi. Haklısın yer kaplaması konusunda, bazıları içiçe koyupkaldırıyor ama nasıl içiçe geçiriyorlar? Ben bi tek sap kısımlarını içeri bastırıp çekiyorum ve öyle temizliyorum. Acaba içiçe koyanlar kafa kısmını küt kesip öyle mi içiçe geçiriyorlar :dontknow: anlatabildim mi bilmem?
210
günaydın ve iyi haftasonları arkadaşlar,
dün pazara ve arkadaşa gittik dediğim gibi ve 3 gibi eve geldik arkadaştan, daha doğrusu ersin getirdi, pazardan o kadar çok şeyi taşıyamayacağım için :suclu: geldik yıkadım ecrini, uyuttum dedim ben kuaföre gidiyorum, malum ptesine hazırlık ;) o da işim 2saat sürdü, eve bi geldim ki ersin diyo beni bi daha bu kızla bu kadar süre tek başıma bırakırsan bozuşuruz :toothy10: :toothy10: ama nasıl çıldırmış var ya, ahanda böyle olmuş  :cildir: neyse akşam da kaynıma (annemler didimde olduğu için) meyve-atıştırmalık bişeyler götürdüm (bizde yemek yedikten sonra eve gitti, evde işi varmış), dönüşte de komşuyla lafa daldık aşağıda, bu arada ersin yine tek başına ecrinle :k06: birden sesini duydum JBDUUUUUNNN diye :ehi: :ehi: anam dedim çıldırdı kesin, hemen fırladım yukarıya, gözünden alevler çıkıyodu :toothy10: :ehi: elindeki kumandayı fırlatıcaktı sinirinde :laughing7: bi daha ben kalmam ecrinle haberin olsun diyo :toothy10: :ehi: ay çatladım gülmekten ama, eeee görsünler di mi ama tüm gün biz kimlerle uğraşıyoruz :icon_thumright:

aslıcım öncelikle ece denize çok geçmiş olsun, allah beterinden korusun :amin: öp ecemin uf olan yerinden :-* gözün de aydın halan gelmiş, ne güzel vakit geçirmişsin, özlem gidermişsin...

şerifecim sağol canım :-*

goncacım çok sevindim kardeşin için :hieyt: , allah tamamına erdirsin  :amin: , nayatın da var bi ilişkisi ve ciddiler,nayattan hiç beklemiyoduk böyle ciddi bi ilişki, malum evlilik falan istemiyodu, hayırlısı artık :amin: eylüşümün okul işi de olmuştur inşallah dün... susuzluk da çok kötü ya , hele ki 24 saat diyosun :-\
şu gönderdiğin fıkra diyim artık, çok komikti, ersin gelsin de okutuyum ona da :k06:

gülaycım sağol canım, elimden geldiği kadarıylannn yapıyoruz işte bişeyler ;)

bugün de belki arkadaşım gelicek, ondan biraz temizlik işine girişeyim ben, görüşmek üzere... :wave: :-*